Štěpánek v Torontu prohrál v prvním kole s Monfilsem

5. 8. 2014, 23:19
Aktuality 28
ATP TORONTO - Radek Štěpánek skončil na turnaji Masters 1000 v Torontu v prvním kole. Český tenista podlehl ve dvou setech Francouzi Monfilsovi, když v druhém setu neudržel vedení 5-1, a přišel o možnost vyzvat světovou jedničku Novaka Djokoviče.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek začal mít před třemi týdny problémy s kolenní šlachou. V Bogotě kvůli tomu odstoupil ze čtyřhry, ve dvouhře pak prohrál čtvrtfinále s Karlovičem. V dalším týdnu se odhlásil z Atlanty a raději odpočíval. Před šesti dny ztratil téměř vyhraný zápas ve Washingtonu, kde ve svém prvním zápase neudržel vedení 6-1, 4-2 a 40-0 proti Tunisanu Jazírímu.

Těžký soupeř na 35letého rodáka z Karviné čekal dnes v prvním kole turnaje Masters 1000 v Torontu. Český tenista se utkal s 22. hráčem světa Gaëlem Monfilsem, na kterého teoreticky může narazit v září v semifinále Davisova poháru a s nímž ve vzájemné bilanci prohrával 3-5.

V Kanadě začal lépe Francouz, který se v úvodu zápasu ujal vedení 3-0, v sedmém gamu odvrátil dva brejkboly a náskok nepustil V druhém setu se Štěpánek po dvou brejcích ujal vedení 5-1 a sahal po vyrovnání. V sedmé, osmé a deváté hře měl dohromady čtyři setboly, jenže žádný nevyužil a podruhé v krátké době předvedl 'kolaps': ztratil šest gamů v řadě a nakonec prohrál 3-6 5-7.

Štěpánek si tak zítra nezahraje proti světové jedničce Novaku Djokovičovi, se kterým koncem června svedl pohlednou bitvu ve 2. kole Wimbledonu.

Srba Djokoviče, kterého čeká první singlový zápas od wimbledonského triumfu, vyzve Monfils. Sedmadvacetiletý Francouz se svým srbským vrstevníkem prohrál posledních devět vzájemných duelů, vyhrát dokázal pouze před deseti lety na turnaji Futures v Itálii.

Tomáš Berdych zahájí letošní turnaj v Torontu proti Yen-Hsun Luovi, kterého loni v Bangkoku i před dvěma lety v Cincinnati porazil 2-0 na sety. Třicetiletý Tchajwanec dnes v prvním kole zdolal 7-6 7-5 Španěla Marcela Granollerse.

Berdych hraje v Kanadě na druhém turnaji po Wimbledonu. Minulý týden ve Washingtonu překvpivě prohrál už ve 3. kole s s Vaskem Pospisilem.

- ATP MASTERS 1000 TORONTO -
(Kanada, tv. povrch, 3.770.000 dolarů)
úterní výsledky (05. 08. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Monfils (Fr.) - Štěpánek (ČR) 6-3 7-5
Gulbis (11-Lot.) - Sousa (Portug.) 6-3 6-4
Gasquet (12-Fr.) - Pospisil (Kan.) 7-5 7-5
Fognini (16-It.) - Južnyj (Rus.) 6-4 6-3
Robredo (17-Šp.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-3 7-6(3)
Sock (USA) - J. Melzer (Rak.) 6-1 6-3
Kyrgios (Austr.) - Giraldo (Kol.) 7-6(3) 7-5
Seppi (It.) - Schnur (Kan.) 6-3 6-3
Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) - Granollers (Šp.) 7-6(6) 7-5
Jazírí (Tun.) - García-López (Šp.) 6-4 7-6(6)
Young (USA) - Dancevic (Kan.) 5-7 6-0 6-3
Karlovič (Chorv.) - Tomic (Austr.) 3-6 7-6(5) 7-6(6)
Simon (Fr.) - Thiem (Rak.) 3-6 6-4 6-0
• Dvouhra - 2. kolo •
Federer (2-Švýc.) - Polansky (Kan.) 6-2 6-0
Wawrinka (3-Švýc.) - Paire (Fr.) 4-6 6-3 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nestačim se divit, že hráč, který před měsícem v 2. kole Wimbledonu trápil budoucího vítěze turnaje teď prohrává v zápasech nebo v setech, kde jasně vede. To dokazuje Štěpánkovu psychickou labilitu :-P
Reagovat
slacker
Syndrom Kvitova. S kym chodila jde vykonnostne do kopru :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-D :-D :-D
Reagovat
smazaný uživatel
že by se to nakonec obrátilo proti němu? :D :D bacha na to, možná že teď Petra pokoří Ameriku :D
Reagovat
tommr
a s největší pravděpodobností nebude na USO nasazenej ... :(
Polepší si naopak Lukáš Rosol a to navzdory tomu (nebo spíš právě proto) že v Torontu vůbec nestartuje. Místo špatnýho výsledku z lonský Kanady si totiž započte osmifinále z letošního MC a v žebříčku si tak polepší o 80 bodů. Pokud nebude hrát ani v Cincinnati tak si polepší o dalších 70 bodů a v žebříčku se už dostane před Radka na pozici, která by mu mohla zajistit nasazení na USO ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol už se z Cincinattti odhlásil, je chytrej chlapec jeden, asi to ví.
Reagovat
lars
Co chce Lukas uhrat na USO , kdyz asi bude mit malo odehranych zapasu na betonu ?
Reagovat
Mayo
Radek labil riadny :D
Reagovat
EllNino
Radku ...teda ..5:1 40:15 na servisu, 5:3 40:30 ...
Reagovat
J.M.
A ještě když se dívám na highlights ze včerejšího zápasu, tak musím souhlasit s těmi, co říkají, že Rogerovi se vrátil forhend:

https://www.youtube.com/watch?v=TdO-riNxux8

To by mě zajímalo, co to teď v Torontu má Roger za raketu. Všude se ohledně Pro Staff RF97 Autograph píše jen o novém designu (i Wilson to tak píše), ale to snad musí být změněná raketa, ne jen nástřik. Tohle je skoro jako ten starý dobrý Roger jak hrál se svojí starou raketou - ten ostrý, brutální federerovský forhend, který mu celý letošní rok s tou novou raketou chyběl, ten rychlý švih, který měl už navždy ztratit, tam najednou zase nějak je.
Reagovat
steve79
S tou raketou by me taky zajimajo. Malo se o tom pise. Tohle je velikost 97 a cerna byla 98 ne?
Reagovat
J.M.
Na začátku roku někde psali, že to je 98. Teď píšou 97, ale podle nějakých komentářů to může být spíš věc marketingu (aby se odlišili od Blade 98), způsobu měření (že těch 97 bez PWS - toho výstupku uprostřed, který mají modely Pro Staff, s PWS to je 98), to není velký rozdíl. A možná ten rám během letoška trochu upravovali.

Třeba tady píšou, že to je opravdu jen přemalovaná černá, se kterou hrál dosud:

http://www.si.com/tennis/2014/08/01/roger-federer-new-racket-rogers-cup

Ale působí ta raketa nějak jinak. Ono to může být i kurtem, míčky... Taky Polansky nic moc. Jsem hodně zvědavý na další zápasy.
Reagovat
babolat.cz
to je nádhera, fakt grandiózní forhand, kde ten chlap bere tu vytrvalost.
Reagovat
steve79
Rogeruv vykon dnes byla pohadka. Sice uz neni nejlepsi, ale jeho hra je pastva pro oci. Jestli ten blb agassi tvrdi, ze nadal je nejlepsi hrac historie, tak by mel skoncit v blazinci!
Reagovat
darek.vrana
To se zase za názor zavírá do blázince? On neřekl, že jeho hra je nejkrásnější. Řekl, že je nejlepší hráč. Asi nemá cenu zase tady otvírat tisíckrát omílané téma (já mimochodem netvrdím, že Nadal je nejlepší hráč historie), ale na krásu se nehraje v žádném sportu.
Reagovat
babolat.cz
Andre nebyl žádnej blb, byl to vynikající tenista a řekl bych, že ve své době dost nadčasový se svým pojetím tenisu. Když koukám nyní na Agassiho, je to úplně něco jiného než Becker nebo Edberg, kteří by dnes nebyli ani v TOP50.
btw s tím Rafou má pravdu.
Reagovat
steve79
Já měl Agassiho celkem rád, ale poté co se přiznal v té knize, tak nemám rád. Že bral drogy a lhal při dopingových kontrolách je v pořádku??
Reagovat
blixa
A ještě to drze přiznává !!! ;-)
Reagovat
babolat.cz
ale to na zlepšení výkonu asi vliv nemělo, horší je Armstrong,a co hudební hvězdy, že berou a stejně se písně líbí, a spisovatelé také.
Reagovat
blixa
V kultuře je doping žádoucí ;-) :D
Reagovat
babolat.cz
sport je kultura těla
Reagovat
blixa
To už si přeber sám :D
Reagovat
J.M.
Tak co hráč, to názor. Teď po Novakově vitězném Wimbledonu zase řekl Becker, že nejlepší hráč historie je Federer.
Reagovat
Roger_Federer
Jiste ze Federer tuto tajenku uz jsme tady jadne vylustili, Rafa je fenomenalni antukar, Federer nejlepsi hrac historie.
Reagovat
J.M.
No chudák Dominic, to bylo ještě větší trápení, než jsem čekal. Ve třetím setu už se nebyl schopen skoro ani pohnout z místa, jednu chvíli vypadal, že se na kurtu snad rozbrečí. Bylo toho na něj v poslední době opravdu moc. Aspoň teď má pár dní na odpočinek. V Cincinnati tedy taky žádný úspěch nečekám, ale třeba na US Open už by se mohl zase trochu sebrat. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
prohrát ze stavu 5:1 na 5:7 chce dost velké umění
Reagovat
kada.tom
to teda ...
Reagovat
tommr
na posledním turnaji ve Washingtonu se mu něco podobnýho povedlo dokonce s Jazirim ... :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist