Štěpánek ve Vídni končí, nestačil na Brandse

27. 10. 2011, 16:20
Aktuality 9
Radek Štěpánek poprvé v kariéře odjede z turnaje ve Vídni, aniž by na něm vyhrál jediný zápas. Českého tenisu poslal rychle domů Daniel Brands z Německa, který dnes vyhrál 6-4 a 7-6.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek, jehož maximem ve Vídni je semifinále z roku 2005, byl jako čtvrtý nasazený hráč v duelu s Danielem Brandsem favoritem. Německý kvalifikant se však mohl celý zápas spolehnout na své podání, proti kterému se Štěpánek neprosadil.

Jedinou příležitost měl český hráč v páté hře, Brands ale brejkbol svého soupeře odvrátil. Rodáka z Karviné to muselo o to víc mrzet za stavu 4-4, kdy při vlastním podání odvracel dva brejkboly 182. hráče světa. První dokázal vymazat, při druhém ale poslal fohrend do sítě, a Brands vzápětí čistou hrou první sadu ukončil.

I ve druhém setu se hra ve vídeňské hale odvíjela především od podání obou hráčů, a tak přišel po hodině a čtvrt ke slovu tie-break. V něm se prosadil Brands, který získal zkrácenou hru poměrem 7-4 a připsal si tak teprve druhé letošní vítězství na okruhu ATP.

Lépe než Štěpánek si dnes ve Vídni vedl další tenisový veterán Tommy Haas. Bývalý druhý hráč světa a vítěz turnaje z roku 2001 vynechal po operaci kyčle prakticky celou loňskou sezonu a zdravotní problémy ho provázejí i letos. I proto čekal už 26 měsíců na postup mezi nejlepší osmičku turnaje ATP. Dočkal se až po vítězství 4-6 6-4 a 6-1 nad slovinským kvalifikantem Aljazem Bedenem.

Výsledky - Vídeň (tvrdý povrch, dotace 650.000 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Brands (Něm.) - Štěpánek (4-ČR) 6:4, 7:6 (7:4), Haas (Něm.) - Bedene (Slovin.) 4:6, 6:4, 6:1, Darcis (Bel.) - Thiem (Rak.) 6:2, 6:2.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ale prohrát snad nemusel :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zcela s tebou souhlasím; je to ostuda. Štěpánek celou dobu jenom seděl doma buď na koulích, nebo na Nikole, a když přijede jednou za čas na nějaký turnaj, tak hned vypadne v úvodním kole.

Já třeba vůbec nechápu, jak může hrát vyrovnané souboje např. s takovým Verdascem. Podívejte se na Fernandovu pohlednou hru a na to Štěpánkovo umění, které se hrálo v 30. letech 20. století. Nějaký rozdíl? :)))))
Reagovat
eqi
Radek mi prohral litr :/ , ale ten Brands podával fakt výborně...takže se není čemu divit :)
Reagovat
smazaný uživatel
OT: Tak Murray se odhlásil z Valencie (asi kvůli únavě) a nakonec bude hrát v Basileji. To fakt nechápu.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi mu slibili vice kapříků než ve pořadaté ve Valencii.
Reagovat
smazaný uživatel
je to ostuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Ostuda je leda to, ze si nikdy nedrzel v ruce raketu. Pouze lopatu.
Reagovat
smazaný uživatel
To je docela síla...
Reagovat
Twofinger
Brands je zaludnej. Vzpomenme na bitvu s Berdou ve Wimbledonu 2010. Ale Radek ho slozit mel, skoda... :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist