Štěpánek vstoupí do kvalifikace Australian Open proti Šátralovi

12. 1. 2016, 16:44
Aktuality 24
Do kvalifikace o Australian Open ve dvouhře mužů zasáhnou tři Češi a jeden z nich má jisté druhé kolo. Radek Štěpánek se totiž utká hned v úvodním zápase s krajanem Janem Šátralem. Jan Mertl bude čelit nasazenému Moldavci Albotovi. Rozhodl o tom dnešní los v Melbourne.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek loni na Australian Open po dvanácti letech chyběl. Dlouho laboroval se zraněním zad a lýtka a jelikož se propadl světovým žebříčkem, musí letos v Melbourne teprve podruhé v kariéře a poprvé od roku 2000 do kvalifikace. 

V zítřejším prvním kole se sedmatřicetiletý rodák z Karviné utká s dalším českým tenistou pětadvacetiletým Janem Šátralem. Ten má za sebou životní sezonu a po premiéře v grandslamové kvalifikaci, kterou si odbyl loni na US Open, se chystá i na debut v Melbourne.

Vítěze českého souboj může ve druhém kole čekat pátý nasazený Němec Jan-Lennard Struff, v případném rozhodujícím duelu o postup do hlavní soutěže pak domácí Marinko Matosevic či Kolumbijec Alejandro González.

Štěpánek startoval v grandslamové kvalifikaci celkem šestkrát. Naposledy už v roce 2002 ve Wimbledonu, kdy zároveň tříkolovým sítem vůbec poprvé prošel. 

"Tak už jsem tady a už se nemohu dočkat, zítra to vypukne. I když jsem grandslam začínal ve středu předem naposledy v roce 2002. Snad si tu pobudu o to déle!" napsal dnes na facebbok Štěpánek, který minulý týden v Brisbane smetl Srba Lajoviče a pak ve druhém kole svedl třísetovou bitvu s domácím Tomicem.

Třetí Čech ve startovním poli kvalifikace Jan Mertl vyzve v prvním kole desátého nasazeného Moldavce Radu Albota. Čtyřiatřicetiletý Mertl vstupuje do své jubilejní 30. grandslamové kvalifikace, hlavní soutěž si ale ještě nikdy nezahrál. Jeho maximem jsou tři třetí kola v kvalifikaci - dvě v Melbourne a jedno ve Wimbledonu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
Fandina
Nebylo to k vidění, ale podle čísílek se přetahovali. Škoda, že hráli proti sobě. Přála jsem výhru oběma. Gratulka Ráďovi, doufám, že kvaldou projde a moc držím palce.
Reagovat
Fandina
Robin Staněk porazil v Bangkoku v prvním setu Adama Pavláska 6:3, ve druhém je to 2:2 a vypadá to, že Robin svým silovějším buldočím stylem může Adama s jeho techničtější hrou přehrát.
Reagovat
Fandina
Druhý set vyhrál Adam 6:4, přitlačil ke konci setu a vzal Robinovi podání. Jinak zlepšil i hru celkově, úspěšnost podání měl v druhém setu vyšší.
Reagovat
EllNino
nakonec 6:1 ve třetím :) chtělo by to, aby si Adam došel do finále, los na to je
Reagovat
Fandina
Chtělo by to, minulý týden měl v prvním kole Youzneho, pech.
Reagovat
Fandina
V Melbourne je 42°C, zápasy jsou pozastaveny, podle předpovědi by od zítřka mělo by být mnohem méně.
Reagovat
EllNino
dokonce 44 :D
Reagovat
Fandina
V Melbourne je 38° na streamech z kvaldy to tak vypadá, kluci mají všichni pokrývky hlavy.
Reagovat
vrabejka
Proč Pavlasek musí hrát kvaldu? Má divosku do hlavní části?
Reagovat
mayday
Pavlásek tam hrát ani nebude, startuje radši na challengerech v Thajsku.
Reagovat
smazaný uživatel
asi chce víc bodovat,než vydělávat(viz. diskuse o článek níže"Veselý")
Reagovat
peggy
Radku,drzim Ti palce at dojdes daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
Honza Šátral je tam poprvé,tak Radkovi nepřej
Reagovat
panzer.dragon
https://pbs.twimg.com/media/CYjDFCpWkAAFzpy.jpg:large
Reagovat
Fandina
Děs běs. A to samé v Adam s Robinem. Hrůza hrůz.
Reagovat
smazaný uživatel
nepovídejte :D
Reagovat
PH94
A zítra také derby Pavlásek vs Staněk :)
Reagovat
EllNino
tak málo konkurenceschopných tenistů máme a takhle deb.ilně se to sejde v 1 den :D
Reagovat
smazaný uživatel
vzdycky jsem si myslela, ze podobne neuverielnosti jsou pekne cinknute... nez jsem sama par turnaju losovala. Jednou jsem myslela, ze me hosi sezerou, fakt si mohli pinknout doma a nemuseli se nikam vlacet.. ;-)
Reagovat
PH94
Ono se to stává pravidelně :D Už jsem párkrát jel na turnaj poměrně daleko a vytáhl si tam mého deblového parťáka ze stejného oddílu :D Stejně tak často se na turnajích stává, že dva očividně nejslabší, kteří můžou porazit jen toho druhého na sebe také samozřejmě narazí :D
Reagovat
EllNino
mám s tim taky zkušenosti, s mým deblovým parťákem to mám 4:5 na žákovských :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) jednou jsem losovala takovy srandaturnaj muzskych deblovych dvojic, kde byl vtip v tom, ze jsem davala dohromady i ty dvojice - no, moc vtipny to nebylo.. Jak rikas, klubovi partaci! A nejsmutnejsi byl ten, ktereho jsem si losla k sobe.. :-))) (Dosli jsme ale docela daleko.)
Reagovat
EllNino
:D jaaaaj :)
Reagovat
VlS
A za dvojchybu ho klofla do nosu a za aut do ucha. To se pak hraje :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist