Štěpánek vydřel v Barceloně postup, Hernych po boji prohrál

21. 4. 2009, 19:08
Aktuality 8
Český tenista Radek Štěpánek vyhrál svůj první letošní zápas na antuce. Na turnaji v Barceloně si v zápase prvního kola, který přerušil déšť, poradil s domácím Garciou-Lopezem a za více než dvě hodiny zvítězil 6-4 2-6 6-4. V dalším kole ho čeká Srb Janko Tipsarevič.
Radek Štěpánek

Český daviscupový reprezentant vyhrál první sadu díky jedinému proměněnému brejkbolu, protože sám dokázal tři odvrátit. Ve druhém setu ale od začátku tahal za kratší konec. Za stavu 1-4 se přehnala nad Barcelonou bouřka, po které měl Radek Štěpánek ještě šanci sadu zachránit. K brejku sice neměl daleko, pak ale sám znovu ztratil servis a rozhodnout se tak muselo ve třetím setu.

V jeho čtvrté hře Štěpánek prokázal pevné nervy, když dokázal odvrátit pět Španělových brejkbolů. Rozhodujícím gamem byl ten sedmý, v němž český tenista konečně prolomil soupeřův servis a utkání už dotáhl do úspěšného konce.

Již v pondělí prošel do druhého kola také Tomáš Berdych, třetí český zástupce Jan Hernych ve večerním duelu proti třináctému nasazenému Richardu Gasquetovi neuspěl. První set sice vyhrál 6-4, poté se však prosadil favorizovaný Francouz, jenž otočil zápas po setech 6-3 6-2.

První vítězství na okruhu ATP po dvou letech mohl slavit Argentinec Gaston Gaudio. Ten před pěti lety vyhrál French Open a byl považován za jednoho z nejlepších antukářů světa, od roku 2007 se ale potýkal se ztrátou formy a na okruhu ATP se objevoval jen sporadicky. Od organizátorů v Barceloně obdržel divokou kartu a odvděčil se jim třísetovou výhrou nad krajanem Diegem Junqueirou.

Tři sety potřeboval k postupu do třetího kola čtvrtý nasazený Španěl David Ferrer. Kazacha Kukuškina porazil 6-3 3-6 6-1 a v cestě za obhájením loňského finále se mu nyní do cesty postaví Söderling nebo Starace.

 

Výsledky - Barcelona (dotace 1,995.000 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (9-ČR) - García-Lopez (Šp.) 6:4, 2:6, 6:4, Gasquet (13-Fr.) - Hernych (ČR) 4:6, 6:3, 6:2, Monaco (Arg.) - Safin (11-Rus.) 6:4, 6:1, Söderling (14-Švéd.) - Gabašvili (Rus.) 6:1, 6:4, F. Lopez (16-Šp.) - Nieminen (Fin.) 6:2, 6:1, Hernandez (Šp.) - Schwank (Arg.) 6:2, 6:4, Gimeno-Traver (Šp.) - Fognini (It.) 6:1, 6:3, Gaudio (Arg.) - Junqueira (Arg.) 6:4, 3:6, 6:4, Clément (Fr.) - Caňas (Arg.) 7:6 (7:0), 6:3, Južnyj (Rus.) - Troicki (Srb.) 6:7 (5:7), 7:6 (8:6), 6:4, Lapentti (Ekv.) - Mathieu (Fr.) 6:4, 2:6, 6:2.

Dvouhra - 2. kolo:
Ferrer (4-Šp.) - Kukuškin (Kaz.) 6:3, 3:6, 6:1, Andrejev (12-Rus.) - Martin (Šp.) 6:2, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:
Parrott, Polášek (USA/SR) - Čermák, Mertiňák (ČR/SR) 6:7 (4:7), 6:2, 10:7.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
prosim dá se to sledovat někde na internetu nebo v tv ,turnaj v Barceloně???
Děkuji za odkaz.
Reagovat
smazaný uživatel
http://sk.justin.tv/paisanitelevision
Reagovat
smazaný uživatel
ale nic mě nenaběhlo,mám ně+co někde přepnout nebo tak nějak.
děkuji
Reagovat
smazaný uživatel
Vono to nabíhá trochu dýl..ale mně to funguje normálně. Když ti to nepůjde, tak se zeptej ještě tady na diskuzi.
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos! El Gato jen tak dal!
Můj nejoblibenějši tenista je zpět:)
Reagovat
smazaný uživatel
Gaudio je béčko, vždycky byl a bude, už se nikdy skutečně "nevrátí":-)))
Reagovat
smazaný uživatel
možna podle tebe je bečko,podle mě ale jeho hra je krasna,skvělej backhand,pohyb,vždy na něj byla radost koukat:) což se o hodně tenistech řict neda:)
Reagovat
smazaný uživatel
nevim čim to je ale začínáš mě s těma tvejma stupidníma kecama docela srát.ještě otázka:si vážně tak blbej nebo to jen děláš?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist