Štěpánek začne proti Argüellovi i v Prostějově. Robredo nedorazil, dva Češi už vypadli

2. 6. 2014, 19:03
Aktuality 1
CHALLENGER PROSTĚJOV - Radek Štěpánek si na úvod prostějovského challengeru zopakuje bitvu z Paříže s Argentincem Facundem Argüellem. Trojnásobnému vítězi Czech Open přidělil los pro první kolo soupeře, kterého před týdnem v 1. kole Roland Garros porazil v pěti setech poté, co úvodní dva prohrál.
Radek Štěpánek

"Říkal, že mu repríza nevadí. Nyní už ví, co na Argentince hrát. V Paříži byl hrou Argüella hodně zaskočený, neznal jej, viděl ho poprvé. Absolutně na něj nebyl připravený," řekla ředitelka prostějovského turnaje Petra Černošková serveru iSport.cz.

Zápas nejvýše nasazeného Štěpánka s Argüellem je v úterý na programu jako třetí v pořadí na centrálním kurtu. Před ním se divákům předvedou jeho daviscupoví kolegové Lukáš Rosol proti Julienu Obrymu a Jiří Veselý proti jinému Francouzi Tristanu Lamasinemu.

Už dnes se s prostějovskou antukou rozloučili první dva Češi, kteří nestačili na nasazené soupeře. Jan Hernych neudržel vedení proti Kazachu Michajlu Kukuškinovi, Jan Mertl pak nepřekvapil proti Němci Julienu Reisterovi.

V soutěži zůstalo sedm domácích tenistů. Kromě zmíněné trojice nasazených Adam Pavlásek, Michal Konečný, Jaroslav Pospíšil a devatenáctiletý Daniel Knolíček, který prolétl kvalifikací. a zajistil si premiérový start na challengeru.

Do Prostějova nakonec nedorazil 19. hráč světového žebříčku Španěl Tommy Robredo, který je zraněný. Ještě v pátek ve 3. kole Roland Garros prohrál čtyřsetovou bitvu s Američanem Isnerem.

- CHALLENGER PROSTĚJOV -
(Česko, antuka, 106.500 eur)
pondělní výsledky (02. 06. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kukuškin (4-Kaz.) - Hernych (ČR) 2-6 7-6(3) 6-3
Reister (7-Něm.) - Mertl (ČR) 6-3 6-2
Bachinger (Něm.) - Millot (Fr.) 6-3 6-4
Gigounon (Belg.) - Mečíř (SR) 6-4 6-7(2) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Hrnych s Mertlem pryč, tak to mě mrzí, ale zase zůstávají další. A pochopitelně, Štěpula, Lukáš, Veselka, Pospíšil, Adam, Konečný a Knolíček jsou důvodem držet palce. Takže kluci, pojď pojď pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist