Štěpánek zahodil všech 16 brejkbolů, přesto zápas otočil

4. 11. 2009, 23:07
Aktuality 3
ATP BASILEJ - Radek Štěpánek si vybojoval postup do čtvrtfinále turnaje v Basileji. Francouze Florenta Serru udolal ve třech setech, přestože nevyužil šestnáct brejkbolů. Už 17. zápas v řadě ve svém rodném městě vyhrál Federer.
Radek Štěpánek

Český tenista Radek Štěpánek si v Basileji zahraje ve čtvrtfinále. Ve druhém kole porazil Francouze Florenta Serru 3-6 7-6 7-6 a dál bojuje o teoretickou šanci na účast v Turnaji mistrů, kterou mu dá triumf na švýcarském turnaji.

Pátý nasazený Štěpánek však musel v dnešním utkání hodně bojovat. V prvním setu skvěle servírujícího soupeře neohrozil a prohrál 3-6. V dalším průběhu utkání si český tenista vypracoval celkem 16 brejkbolů, ale žádný z nich proměnit nedokázal. Naštěstí se sám mohl opřít o svůj servis a druhá i třetí sada dospěly do tie-breaků. Ty Štěpánek ovládl a po téměř dvou a půl hodinách slavil vítězství i ve čtvrtém vzájemném utkání.

Dalším soupeřem českého tenisty bude vítěz zápasu mezi turnajovou čtyřkou Marinem Čiličem z Chorvatska a Srbem Viktorem Troickým.

Pokud rodák z Karviné v Basileji získá titul, bude za týden na podniku série Masters v Paříži bojovat o účast mezi elitní osmičkou pro Turnaj mistrů v Londýně, kde jsou ještě volná dvě místa.

Už sedmnáct zápasů v řadě ve svém rodném městě neprohrál Roger Federer. Světová jednička dnes po dalším jistém výkonu porazila Itala Andrease Seppiho dvakrát 6-3 a postoupila do čtvrtfinále.

Trojnásobný šampion bude hrát o postup mezi kvarteto nejlepších s jedním z nenasazených tenistů Koroljov - Chardy. Francouz dnes udolal turnajovou sedmičku Jamese Blakea z USA.

Na titul z Lyonu nenavážě chorvatský tenista Ivan Ljubičič, který v duelu prvního kola neudržel vedení nad domácím Stanislasem Wawrinkou. O vítězi rozhodl větší počet nevynucených chyb z rakety Ljubičiče.

- ATP 500 BASILEJ (Švýcarsko, tv. povrch / hala, 1.755.000 eur) -
středeční výsledky (04. 11. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Čilič (4-Chorv.) - Petzschner (Něm.) 6-4 6-4
Wawrinka (6-Švýc.) - Ljubičič (Chorv.) 6-7(5) 6-3 6-4
Chardy (Fr.) - Blake (7-USA) 7-6(4)- 6-7(6) 6-4
Gasquet (Fr.) - Zeballos (Arg.) 7-6(3) 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (5-ČR) - Serra (Fr.) 3-6 7-6(1) 7-6(1)
Federer (1-Švýc.) - Seppi (It.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobřě Štěpec, opět zničil svého soupeře po psychické stránce, naschvál neproměňoval jeden brejkbol za druhým, Séra si pořád myslel, že má šanci, ale neměl, a Radkoun to věděl!!! Radku, ty jsi ale liška podšitá...:-)))
Reagovat
misoSK
netrep vokoun, stepanek mal len stastie
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist