Štěpánek znovu neztratil podání. Deklasoval Odesnika a je v osmifinále

4. 8. 2011, 09:19
Aktuality 5
Radek Štěpánek snadno prošel do osmifinále turnaje ve Washingtonu. Domácího Wayna Odesnika, který nahradil zraněného Mardyho Fishe a na okruh se vrátil po trestu za dopingový prohřešek, porazil za necelou hodinu dvakrát 6-1. O účast ve čtvrtfinále se karvinský rodák utká s Finem Jarkkem Nieminenem, s nímž má kladnou bilanci 3:2.
Radek Štěpánek

Pro Wayna Odesnika byl zápas s Radkem Štěpánkem prvním po roce a půl, který si v konkurenci světových tenistů zahrál. Američan si odpykával trest za to, že v lednu převážel do Austrálie ampule s růstovým hormonem. Původně měl stop na dva roky, loni v prosinci mu jej mezinárodní federace ITF zkrátila na polovinu. Od té doby hrál na turnajích Futures a challengerech a až díky odstoupení Mardyho Fishe si mohl jako lucky loser konečně zahrát také v hlavní soutěži turnaje ATP.

Proti českému tenistovi Odesnik v úvodním gamu udržel servis, ale po dvouhodinové přestávce kvůli dešti dalších 11 her ztratil. "Před pár lety by mi ta porážka více vadila. Teď jsem rád, že jsem si po roce a půl mohl vůbec zahrát. V kapse mám nějaké peníze a budu se těšit na další turnaj," řekl Američan, který na své dopingové aféře našel i světlou stránku. "Oživilo to mou kariéru, protože jsem teď o hodně hladovější po úspěchu," uvedl Odesnik, jehož negativní komentáře soupeřů vůči jeho osobě "nezajímají, protože neznají fakta".

Štěpánek má tvrdé povrchy v oblibě, získal na nich všechny čtyři své tituly. Odesnikovi nedal vůbec šanci, navíc po svém podání ztratil pouhých sedm fiftýnů a stejně jako předevčírem proti Němci Petzschnerovi svůj servis ani jednou neztratil. "Není správné, co udělal, zkazil si tím život a teď s tím musí žít," konstatoval český tenista.

Davyděnko: Nechci ještě končit
Vůbec první výhry od French Open se ve Washingtonu dočkal bývalý třetí hráč světa Nikolaj Davyděnko. Rus přicestoval do americké metropole se čtyřmi porážkami v zádech a s jediným vítězstvím od dubnového turnaje v Mnichově, na kterém získal svůj 21. titul v kariéře. Letošní bilanci si vylepšil výhrou 6-3 7-5 nad australským kvalifikantem Matthewem Ebdenem.

"Prohrávám teď s divokými kartami, s kvalifikanty nebo hráči mimo světovou stovku," zpytoval ve Washingtonu svědomí třicetiletý Davyděnko. "Mám teď pocit, že nedokážu najít svou hru. Možná je to sebedůvěrou. Když budu mít štěstí a vyhraju nějaké turnaje, snad se mi vrátí. Potřebuju si toho hodně dokázat, nechci ještě končit," dodal Rus.

Bez větších problémů postoupili ve Washingtonu do osmifinále i další dva nasazení hráči, turnajová trojka Viktor Troicki a pětka Fernando Verdasco. Troicki ve dvou setech vyřadil nebezpečného Američana Ryana Harrisona a Verdasco si za necelou hodinu a půl poradil s Australanem Marinkem Matosevicem.

Z boje o titul už naopak vypadli - oba kvůli zraněním - čtrnáctý nasazený Xavier Malisse a turnajová čtyřka Jürgen Melzer.

Belgičan Malisse prohrál úvodní set souboje s domácím Michaelem Russellem v tie-breaku; ve druhé sadě vedl 3-2, utkání však vzdal kvůli problémům s pravou rukou. Melzer rozehrál svůj zápas s dalším Američanem Donaldem Youngem lépe, po prvním vyhraném setu ale další ztratil a jejich duel přerušil za stavu 3-1 pro Younga v rozhodující sadě déšť. Po něm už se Rakušan na kurt nevrátil a kvůli nataženému svalu v levé noze souboj skrečoval.

Výsledky - Washington (tvrdý povrch, dotace 1,166.400 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (ČR) - Odesnik (USA) 6:1, 6:1, Troicki (3-Srb.) - Harrison (USA) 7:5, 6:2, Young (USA) - Melzer (4-Rak.) 6:7 (6:8), 6:4, 3:1 skreč, Verdasco (5-Šp.) - Matoševič (Austr.) 6:4, 6:4, Davyděnko (9-Rus.) - Ebden (Austr.) 6:3, 7:5, Russell (USA) - Malisse (14-Belg.) 7:6 (7:4), 2:3 skreč.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Mistr
Radku nemám tě moc rád, ale v tomto turnaji poď alespoň do SF.
Reagovat
misoSK
Tak radek zopakuj aj dnes svoj vykon, a Nieminen nema sancu...Inac som musel vyuzit kurz 1.57 a podat na Radka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě to SF není nereálné. Pokud zvládne Nieminena, tak by ho čekal někdo z dvojice Verdasco/Davyděnko. A tihle dva jsou na míle daleko od nějaké extra formy. Našlápnuto Radek má.
Reagovat
Jiri
Bohuzel souhlasim. Jak uz jsem psal driv, SF by byl v radkove podani primo šok, ale prijemny.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist