Štěpánek ztratil v Římě dobře rozehraný zápas. Hájek končí s 'kanárem'

13. 5. 2013, 14:51
Aktuality 98
Už jen Tomáš Berdych hájí po dnešku české barvy v soutěži mužů na turnaji Masters v Římě. Hned v úvodním kole dnes totiž dohráli dva jeho krajané: Radek Štěpánek nedotáhl do vítězného konce duel s domácím Potitem Staracem a Jan Hájek po deseti ztracených hrách v řadě vypadl se Španělem Ramosem.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek nastoupil proti Potitovi Staracemu dlouhé čtyři roky od jejich posledního vzájemného zápasu a bojoval o třetí vítězství v řadě. Dnes mu ale Ital předchozí porážky oplatil a v třísetové bitvě zvítězil.

Čtyřiatřicetiletý Štěpánek vstoupil do třetího vzájemného utkání s aktuálně až 293. tenistou světa lépe. Útočnou hrou soupeře v úvodním setu zaskočil a nedal mu žádnou šanci; k zisku sady mu stačil jediný brejk ve třetím gamu, po kterém si už bezpečně hlídal vlastní servis.

Od druhé sady se ale výkony vyrovnaly. Na první Italův brejk Štěpánek rychle zareagoval a za stavu 4-4 měl dokonce dvojnásobnou možnost jít do vedení, jenže Starace nebezpečí zažehnal a o chvíli později sám udeřil. V desáté hře si vypracoval dva setboly, druhý proměnil a srovnal na 1:1.

V rozhodujícím třetím setu měl zpočátku Štěpánek k vítězství blíž, v klíčové třetí hře ovšem nedokázal proměnit žádný ze čtyř brejkbolů, a tak se na soupeře stále jen dotahoval. Starace se v celém setu dostal k brejku v jediné hře, ovšem na rozdíl od českého tenisty svou příležitost využil. Při Štěpánkově náběhu na síť po servisu zahrál přesný prohoz, který pro něj znamenal vedení 5-3, a další drama už Ital nepřipustil. Zápas v dalším gamu čistou hrou dopodával a po dvou a čtvrt hodinách tak zvítězil 4-6 6-4 6-3.





Štěpánek se tak po týdnu nedočká odvety proti Rogeru Federerovi, kterého na domácí půdě posedmé vyzve Starace. Ten dosud se Švýcarem vyhrál jen jeden set.

Slibně rozehraný zápas ztratil v prvním kole také Jan Hájek, jemuž los po úspěšně zvládnuté kvalifikaci přisoudil v hlavní soutěži Alberta Ramose ze Španělska. Utkání, které v italské metropoli zahajovalo dnešní program, se v úvodních gamech vyvíjelo lépe pro českého hráče. Ten nejprve při svém úvodním podání odvrátil dva brejkboly, o několik minut později si vypracoval trojnásobnou šanci sebrat servis svému soupeři a poté, co sám proměnil hned první brejkbol, se dostal do vedení 5-3.

Zbytek utkání už ale zcela ovládl Španěl. Ramos při svém podání odvrátil setbol, vzápětí srovnal na 5-5 a dalším brejkem dokonal obrat na 7-5. Ve druhé sadě už se Hájek nezmohl na odpor, neuhrál už ani game a po deseti ztracených hrách v řadě se s turnajem rozloučil výsledkem 5-7 0-6.

V Madridu Kei Nišikori na skalp Rogera Federera další výhrou navázat nedokázal, na antuce v Římě však již nezaváhal. Domácího Paola Lorenziho porazil 6-2 6-4 a na osmém z devíti letošníh turnajů tak zvládl svůj úvodní zápas.

"Minulý týden proti Rogerovi jsem se naučil spoustu věcí. Musím být agresivnější než obvykle, více využívat svůj forhend. Dnes to bylo lepší, hraju dobře a jsem rád, že jsem se tu dočkal první výhry," komentoval třiadvacetiletý Japonec, jenž v Římě debutuje. V dalším zápase narazí na Jerémyho Chárdyho, nebo Feliciana Lópeze. 

Na post světové čtyřky bude v Itálii útočit Rafael Nadal. Šestinásobný šampion, jenž v neděli vyhrál turnaj v Madridu a připsal si už pátý letošní titul, soutěž zahájí proti domácímu Fabiu Fogninimu, jenž v prvním kole porazil krajana Andrease Seppiho.

Světová jednička a dvojnásobný vítěz Novak Djokovič, který minulý týden v Madridu překvapivě nestačil na Dimitrova, začne proti Albertu Montaňésovi. Španělský tenista si na úvod poradil se Slovákem Martinem Kližanem, kterého zdolal 3-6 7-5 6-3.

Všech 11 brejkbolů odvrátil Jerzy Janowicz v duelu se Santiagem Giraldem a po výhře 7-5 6-2 postoupil do 2. kola. V něm vyzve Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu.

Výsledky - Řím - muži (antuka, dotace 2.646.495 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Starace (It.) - Štěpánek (ČR) 4:6, 6:4, 6:3, Ramos (Šp.) - Hájek (ČR) 7:5, 6:0, Paire (Fr.) - Mónaco (Arg.) 7:6 (7:4), 1:6, 6:4, Kuzněcov (Rus.) - Malisse (Belg.) 6:2, 3:1 skreč, Čilič (11-Chorv.) - Golubjev (Kaz.) 6:4, 6:2, Gulbis (Lot.) - Nieminen (Fin.) 6:2, 7:6 (8:6), Fognini - Seppi (oba It.) 6:4, 6:1, Janowicz (Pol.) - Giraldo (Kol.) 7:5, 6:2, Montaňés (Šp.) - Kližan (SR) 3:6, 7:5, 6:3, Kohlschreiber (Něm.) - Raonic (14-Kan.) 7:6 (7:2), 6:4, Nišikori (16-Jap.) - Lorenzi (It.) 6:2, 6:4.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

98
Přidat komentář
Roger_Federer
Přiznam se, že Andersona jsem dnes v hledačku nemel a ani by me nemapadl..Po tve poznamce kousek dole, jsem na tento zapas mrknul a pořadne z analizoval..Našel nejlepši kurz..a poslal do hry.. Dobry tip z peknym kurzem..
Reagovat
Denis92
Roger je super ostrihany
Reagovat
smazaný uživatel
Berlocqovo hekání je něco hrozného, ani se Andymu nedivím, že si na to v Americe stěžoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Berlocqovo hekání je hnus...
ale zrovna Andy by měl pomlčet, ten vždycky překvapivě hekne, když nejde míč zrovna tam, kam ho čeká, a občas to zní jako když zařve lajnový:-D...což může soupeře docela vyrušit.
Reagovat
smazaný uživatel
Však když to je out, tak vo co go..ořád lepší než Ferrer, Nadal a další.
Reagovat
Vojtiik
Grigore grigore:(( to te masha nepochvali
Reagovat
smazaný uživatel
Hluboce se za ty hovada stydím. Rosol, Veselý, Hájek, Štěpánek, v sobotu Berdych, všichni at jdou doprdele. Jestli nevyhrajou hokejisti MS, tak spálím pas, fakt že jo!!!
Reagovat
Vojtiik
spal ho rovnou a zmizni
Reagovat
PetaM
Raketu do ruky a hybaj na RG ;)
Reagovat
smazaný uživatel
koukám,že s DC se můžeme zase na 20let rozloučit :-(
Reagovat
carolyn
Kde se vzalo info o tom že Almagro hrát nebude??

Hoy comienza Nico Almagro su participación en el Master 1000 de Roma jugando en el 2? turno de las 11h contra el francés Julien Benneteau.
Reagovat
carolyn
A jak je to teda s Rosolem??
Reagovat
PetaM
Almagro opravdu hrát neměl. Bylo to i v pavoukovi. Almagro tedy nakonec hraje a Lukáš hraje místo Tipsareviče, který se odhlásil .. :)
Reagovat
carolyn
Ok, dík
já jen že v době kdy vyšla zpráva o tom že se odhlásil, na jeho stránkách nic takového nebylo, naopak tam byla jeho příprava už z říma
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nico se odhlásil rači přímo na kurtu.
Reagovat
carolyn
:-))))) sledovala jsem skore
Reagovat
smazaný uživatel
Niečo pre tipérov.

Starace Federer, 1 - Tip na prekvapenie za slušný kurz.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě se hodí dát kurz, za 2 bych nedoporučoval :) Je 13. Není to marné.
Reagovat
smazaný uživatel
J8 bych na Berlocqa proti Wawrinkovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Kurz na Berlocqa má zajímavý vývoj z otevíracího 5.4 na 2.8. Teď je 3.3.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani Anderson s Čiličem za 2.43 není marné.
Reagovat
Roger_Federer
Čiste muj osobni nazor 6:2 6:3 Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpánek-Starace Set point scramble
http://www.youtube.com/watch?v=nyTzS5zphzA
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik kol obhajuje Tomáš, má šanci nějak pořádně utéct Juanovi?
Reagovat
PetaM
Tomáš obhajuje ČF (ve kterém ho zřejmě bude čekat Djokovic, což je konečná :D ) del Potro naproti tomu má velkou šanci dojít až do finále ... Což by znamenalo přeskočení Tomáše ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
A RG bude opět dávat Eurosport, nebo se pletu? Mám sportovní kanály a stejně většinou skončím u streamu...
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoje chyba. Proč koukat na sekající se fleky na internetu, když WTA je na satelitech? Na Skylinku (23,5E) je placený Slovakšport v SD a na Hot Birdu (13E) je zadarmo italský Supertennis v HD!!! Neznáme? Pro oba programy je nutný HD přijímač s podporou MPEG-4.
Majitelé archaických SD přijímačů letos WTA můžou sledovat na volném tureckém programu Sports TV na satelitní pozici 42 stupňů východně. Ani jedno z toho si tenisoví fandové neumí zařídit?
Reagovat
smazaný uživatel
Co je, špatná nálada? Já mám satelit a chytím co chytím, HD nemám, takže mi stačí odpovědět normálně bez jízlivosti nebo radši vůbec. Zařídit si umím spoustu věcí, neboj.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá zpráva, na ČT Sport bude tento rok znovu French Open :)
Reagovat
Fandina
Tak to je super!
Reagovat
smazaný uživatel
Koho zajímá pár zápasů českých hráčů?
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha! Stejně jako loni. Zase někteří úsměvní čtenáři budou děkovat za pár vybraných utkání na obrazovkách naší vynikající čété?
Celý den bude vysílat Eurosport. Dvojka je všude placená, ale jednička Eurosportu s německým komentářem jde odjakživa zadarmo na 19E pro velkou část Evropy.
Vyžírkové z Kavčích hor toho odvysílají možná 10-20x míň. Za jeden mizerný ořezaný turnaj za celý rok je nezapomeňte pochválit. Místo rozšiřování vysílání sportu naše peníze utratí za další nesmyslné ČT kanály, které nikdo nepotřebuje.
Reagovat
Fandina
Nikdo nikoho nenutí se na ČT dívat. Super, že to zase bude. Chválím a těším se. Díky ČT.
Reagovat
smazaný uživatel
Nenuti. Ty pravdu máš.
http://www.novinky.cz/domaci/93590-ctyri-sta-dluzniku-tv-poplatku-odsouzeno-k-exekuci.html
Reagovat
smazaný uživatel
Fandinko, napiš Dvořákovi děkovný mejla za to, jak moudře "naši" ČT řediteluje. Až mu koncese po přidání těch dvou stupidních programů nebudou stačit, vydupá si zvýšení. Proč sem z Novy lezl? Tam utrácel peníze, které mají z reklamy. V čété bohužel rozhazuje naše peníze.
Reagovat
Fandina
Brožíku a co ti brání tam napsat za sebe? Nemusíš to žádat po mě. Já když potřebuji něco vyřešit, tak to zařídím a neposílám to dělat jiné.
Reagovat
smazaný uživatel
Já? Za co mu mám jako děkovat? Úsměv. Místo ředitelování bych poslal tohoto úspěšného manažera doprčic. O chválení píšeš ty.
Reagovat
Fandina
Broz ... díky ČT za to, že budou vysílat RG ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
že bude vysílat RG. Já teda nevím, proč někdo tak nenávistně prská ? Já satelit nemám, tak jsem jen ráda, že to vysílají. Kdyby byl ještě Wimbledon ( což je asi marné přání ), tak bych byla ještě radši...
Reagovat
smazaný uživatel
ČT stojí za ...těch pár zápasůje nic, hlavěn, že kupují práva na stupidní florball a další blbosti. Dvořák si nezaslouží žádnou chválu ani dík.
Reagovat
smazaný uživatel
Lorenzi mi připomíná jednoho trestance z Con Air. :)))
Reagovat
smazaný uživatel
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m438405uya1qllcvgo1_400.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Uhádla. Skoro bych řek, že Lorenzi vypadá líp.
Reagovat
smazaný uživatel
Celý svět je ve tvých rukou :D
http://www.youtube.com/watch?v=UFFJhO90VN8
Reagovat
smazaný uživatel
:-))...taky jsem si na to hnedle vzpomněla.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD

Pěkně, pobavili jste, ten film jsem viděl asi stokrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Viktor, kterému odpadl Janko, bude hrát proti Rosolovi...
Almagro je zpět a zahraje si normálně s Benetkou...
Reagovat
PetaM
Hmmm ... V Osmifinále Nadal-Rosol .. :D To bych si nechal líbit :D :D
Reagovat
Roger_Federer
Jsem překvapen, ale je bežna praxe, že pokud Rosol už včera mel info, že nekdo se odhlasil(Tipsarevic), zapas vypustil..a nechal soupeře vyhrat. A jako nasazena jednicka, vedel, že bude hrat i tak.
Reagovat
tommr
Takže Lukáš si dá s Troickým odvetu za Bukurešt. Zajímavý ovšem je, že včera tady na TP tvrdili jako hotovou věc, že Lukáš bude hrát místo Almagra ... :)
Reagovat
tommr
to se mi moc nezdá - proč by to vypouštěl? Vždyt tak přišel o body i o peníze ... :)
Reagovat
Roger_Federer
To je tak trochu nepsany zakon, solidarita, mezi tenisty..že pokud mam jako nasazena jednička, dvojka v kvalifikaci..atd(podle toho kolik se odhlasi lidi), jistotu postupu(ovšem pokud se nelosuje samozdřejme), necham kvalifikovat se soupeře..Nikdy nikdo nevi kdy mu to pak nekdo vrati..
Tyto informace vedet dopředu je navic zlatej dul pro sazkaře..:), nebo pekne naletiš :)..
Reagovat
smazaný uživatel
se odhlásil z Říma kvůli nemoci, takže epický souboj dvou ve skvělé formě hrajících Srbů bohužel neuvidíme...
:-(
Reagovat
Bob
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=622872921074381&set=a.155882931106718.39080.141927235835621&type=1&theater

Bohužel. Přeju mu, ať se dá co nejrychleji dohromady a začne pořádně hrát :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-( Ach jo.
Reagovat
Stan_Borowitz
"Epický souboj" bychom neviděli tak jako tak :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Možná tragický, když bychom chtěli zůstat u těh literárních pojmů.
Reagovat
Stan_Borowitz
těch
Reagovat
Bob
Milos je venku :/
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím:-(...co se dá dělat no.
Reagovat
Fandina
Radek, Háječek, škoda dneska, tak příště kluci držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
Roger_Federer
Ten Rosol, to je špatenka co?
Reagovat
Fandina
Uvidíme jak si povede. Já držím palce. Rosi pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
spousta dobrých mačů. Highlight dne podle mě - Grigor a Ríša, kterej ale určitě nebudu moct sledovat :-(

http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2013/709/OP.pdf
Reagovat
PetaM
Peťa zítra hraje. Jupííí :D Doufám, že bude stream :)
Reagovat
smazaný uživatel
Z kurtu, na kterém Petra hraje by stream měl být :)
Reagovat
PetaM
To jsem moc rád, protože musím fandit :D
Reagovat
Bob
Tak ten Kližan to nakonec nedal :/
Reagovat
smazaný uživatel
Ideme stále hlbšie a hlbšie ... ktovie kedy bude dno.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky, Jerzy:-)...v dalším kole bohužel Tsonga, ale věřím v alespoň malé drama;-)
A Jeca si poradila hodně suverénně s Pironkovou:-O 6-3 6-0 Bravo!
Reagovat
tito
Jelena s Cvetou zametla tedy festovně. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm a koukám, že Kližan nezvládl svůj mač s kvalifikantem, tak nebude moct porazit Novaka:-(...:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Koukáte na Kohliho? Milošek může balit kufry :-))
Reagovat
smazaný uživatel
A já jsem vám to říkal :P Kohli hraje výborně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kde se flákáte? :D
Reagovat
tito
No už jsem tu. Nestačím se divit. Asi přestanu koukat na kurzy. To že Simona může dát Světlanu jsem tušil, ale takhle? Kohli ...., teď ještě vypadne Nishi a bude dokonáno. Co nás čeká dále? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zapomněla, že Kohli není žádná Můra...:-/
Reagovat
tito
A koneckonců- jak to vidíš s Marcelem? Jeho forehand jsi již naťukl, ale jak se mu povede proti Andymu nikoliv. Co?
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Andy huknul s Marcelem, tak si asi hodím lano. Nevím, čím by jej mohl překvapit, a to ani na antuce.

Jinak Kohli je dobrý antukář, proti servismanům tu umí, na US Open vyřadil Isnera, má dobrý chop, dropshoty, tušil jsem to.
Reagovat
Matti
Na Svetlanu se před zápasem začal hodně zvedat kurz. Kdoví co za tím bylo.
Reagovat
Matti
Na Svetlanu se před zápasem začal hodně zvedat kurz. Kdoví co za tím bylo.
Reagovat
tito
To máš pravdu, to už by bylo moc velké překvapení, ale na druhou stranu..ne...a prosím tě, kdyby náhodou- hlavně si to moc neber
:-)))
Matti netuším, ještě že jsem to neviděl. Ale ten výsledek je absurdní.
Reagovat
Matti
Ale s Nishim, bys mohl mít pravdu, to bych se vůbec nezlobil.
Reagovat
Matti
Ale s Nishim, bys mohl mít pravdu, to bych se vůbec nezlobil.
Reagovat
Matti
Ale s Nishim, bys mohl mít pravdu, to bych se vůbec nezlobil.
Reagovat
Matti
Nějak mi to blbne, nechci to samozřejmě 2x.
Reagovat
smazaný uživatel
Tss a za můj tip mě nikdo nepochválí :D
Reagovat
tito
Dobrý byl, to bezpochyby, já měl bohužel již vsazeno na Miloše..:-(
Reagovat
Matti
Ale jo, chválím tě, ale po 1 setu jsem raději Paireho pojistil.
Reagovat
Matti
Ale jo, chválím tě, ale po 1 setu jsem raději Paireho pojistil.
Reagovat
smazaný uživatel
Já trefil Paireho i Kohliho, ale věřím, že kdyby sázel, tak nevyhrajou. Ale radit, to mi jde :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zase v tom zůstal Tomáš, tak snad Lukáš ukáže svoji formu :) Jinak je fajn, že koukám na Jankowizce, pak mi to hoděj na Fogniniho, no jo, televizní přenosy nemají chybu :))
Reagovat
smazaný uživatel
se odhlásila z Říma. Nějaké břišní zranění...
Reagovat
smazaný uživatel
Já si říkala, že vypadala nějak limitovaně v tom zápase s Anou v Madridu...tak brzké uzdravení, Angie.
Reagovat
tommr
jj a místo ní bude hrát lucky loser Dominguez Lino. Je zajímavý, že Dominguez Lino sice prohrála v kvalifikaci s Andreou Hlaváčkovou, ale přesto bude místo Kerberový nasazená do druhýho kola zatímco Andrea musí hrát první kolo ...
Reagovat
darek.vrana
"Už jen Tomáš Berdych hájí po dnešku české barvy v soutěži mužů na turnaji Masters v Římě." Nemá tam hrát taky Rosol?
Reagovat
PetaM
Jo jo, hraje :D Ale nějak se na něho zapomíná :D
Reagovat
Vojtiik
Mrhač je tam:) v dalsim kole tragicky fixlarevič anebo jeste tragičtější Troicki, to je hratelné a pak Rafa, ten mač by mohl být pěkný:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist