Štěpánek zůstává ve hře o Turnaj mistrů, v Basileji je už v semifinále

6. 11. 2009, 16:43
Aktuality 2
Naděje Radka Štěpánka, že si zahraje na Turnaji mistrů, stále žije. Český reprezentant dnes v Basileji postoupil do semifinále. Třicetiletý Čech otočil vývoj duelu s Chorvatem Marinem Čiličem a po dvou hodinách vyhrál 4-6 6-3 a 6-3.
Radek Štěpánek

"Hrál jsem výbornej zápas. Měl jsem pomalej začátek, ale pak jsem hrál agresivně a tvořil hru. Čiliče jsem tlačil a držel neustále pod tlakem, což fungovalo," řekl ČTK po utkání Štěpánek.

Momentálně čtrnáctý hráč světa Radek Štěpánek sice s Marinem Čiličem ztratil po dvou prohraných podáních první set, ale nenechal se tím znervóznit a dokázal převzít otěže zápasu. V následujících dvou sadách vzal o devět let mladšímu soupeři pokaždé v úvodu servis a brejk si v obou případech udržel. Při Čiličově podání pak typickým útokem na síť proměnil hned první mečbol.

Karvinský rodák Štěpánek, jemuž v hledišti basilejské St. Jakobshalle fandila i přítelkyně Nicole Vaidišová, tak Čiličovi oplatil jednoznačnou třísetovou porážku z letošního 3. kola Roland Garros. V zářijovém semifinále Davis Cupu v Poreči se oba utkali jen ve čtyřhře.

Pátý nasazený Štěpánek se bude v basilejské hale snažit o svůj čtvrtý letošní postup do finále turnaje ATP. Jeho semifinálovým soupeřem bude Srb Novak Djokovič, který ve třech setech zdolal domácí naději Stanislase Wawrinka. Štěpánek se může pokusit pomstít krajana Jana Hernycha, jehož třetí hráč světa Djokovič v druhém kole deklasoval 6-0 6-0.

Djokovič měl dnes nečekané potíže. Duel se Švýcarem zlomil až v tie-breaku druhého setu, kdy byl blízko vyřazení. Nakonec si ale připsal již 69. letošní výhru. Tolikrát letos žádný tenista na okruhu ATP World Tour nevyhrál.

Fanoušci ale zoufat nemusí, jelikož se dočkají domácího finalisty.

V osmadvaceti letech si poprvé v semifinále zahraje Švýcar Marco Chiudinelli, který dnes smetl Francouze Richarda Gasqueta.

O finále si Chiudinelli zahraje s krajanem Rogerem Federerem, který porazil Rusa Koroljova 6-3 6-2 a ani ve třetím letošním vystoupení na Davidoff Swiss Indoors Basel neztratil servis.

Švýcaři, kteří si v sobotu zahrají proti sobě, startovali po svém boku ve čtyřhře. Jejich společné snažení ale skočnilo překvapivě už v prvním kole.

Výsledky - Basilej (tvrdý povrch, dotace 1,755.000 eur):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Štěpánek (5-ČR) - Čilič (Chorv.) 4-6 6-3 6-3
Federer (1-Švýc.) - Koroljov (Rus.) 6-3 6-2
Djokovič (2-Srb.) - Wawrinka (6-Švýc.) 3-6 7-6(5) 6-2
Chiudinelli (Švýc.) - Gasgquet (Fr.) 6-1 6-3

Semifinálové dvojice: Štěpánek - Djokovič, Chiudinelli - Federer.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Melo, Sá (Braz.) - Dlouhý, Kohlschreiber (ČR/Něm.) 6:3, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Twofinger
Nahoda ani nahodou, stesti urcite ano, ale to musi mit kazdy vitez. Jinak, az na zacatek prvniho setu, skvely vykon!
Reagovat
smazaný uživatel
jo no náhoda a velké štěstí ted už ale končíš jistě , až porazíš Djokra nebo Wawroše tak budeš frajer !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist