Štěpánka chvilková krize nezlomila

22. 1. 2009, 10:40
Aktuality 0
Český tenista Radek Štěpánek si dnes na Australian Open prověřil svou psychickou odolnost. Vlastními chybami si zkomplikoval skvěle rozehraný zápas s Němcem Berrerem, třicetiletý reprezentant se ale nenechal zlomit ztrátou třetího setu ani nevydařeným úvodem čtvrtého a nakonec za tři hodiny a dvě minuty zvítězil.
Radek Štěpánek

"Ve třetím setu jsem se trošku dostal z rytmu, možná jsem trochu polevil, nebyl jsem najednou schopen v tom větru míč dobře kontrolovat, být dost agresivní na to, abych ho dostával pod tlak jako první dva sety," vypočítal Štěpánek v rozhovoru s novináři důvody, proč třetí sadu ztratil ve zkrácené hře.

Ve čtvrté pak vítěz lednového turnaje v Brisbane prohrával už 0:4. "Ale byl jsem schopen zareagovat, zase se začít tlačit agresivně dopředu a zápas dorazit ve čtyřech setech," pochválil se a dodal, že soupeř, který do turnaje postoupil z kvalifikace, díky zisku třetí sady výrazně ožil. "Hrál výborně, ale já jsem vydržel s ním bojovat až do konce setu, protože jsem věděl, že ani za stavu 5:0 by to nebylo ztracený," popsal svůj přístup.

V duelu o postup do osmifinále, kterým by vylepšil své osobní melbournské maximum, se Štěpánek utká s Fernandem Verdascem. Se Španělem, jenž je na úvodním grandslamu sezony nasazen jako číslo 14, svedl český tenista ve všech třech předchozích vzájemných duelech vyrovnané partie s vítězným koncem.

"On měl vždycky skvělou formu, když jsme spolu hráli. Budeme vědět, co od sebe můžeme čekat. Naposledy jsme spolu hráli před pár dny," připomněl Štěpánek vzájemný finálový duel z Brisbane, kde i přes ztrátu úvodní sady získal první letošní titul. "Co bylo bylo. Půjdu do toho s tím, že chci zase postoupit o další kolo dál," dodal.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist