Štěpánkův vítězný debut na Turnaji mistrů, s Paesem mají první bod

6. 11. 2012, 20:54
Aktuality 16
Radek Štěpánek má za sebou úspěšnou premiéru na Turnaji mistrů. Třiatřicetiletý český tenista s deblovým parťákem Leanderem Paesem porazili pákistánsko-nizozemskou dvojici Aisam Qúreshí a Jean-Julien Rojer.
Radek Štěpánek a Leander Paes

Radek Štěpánek dnes společně s Indem Leandrem Paesem porazili 6-4 7-5 pákistánsko-nizozemskou dvojici Aisam Qúreshí a Jean-Julien Rojer - mj. semifinalisty letošního French Open a US Open.

Třiatřicetiletý Štěpánek byl v utkání u všeho důležitého. Česko-indický pár vzal soupeřům po jednom servisu v každé sadě a Štěpánek proměnil oba brejkboly. Ve druhém setu málem sám přišel o podání, ale trojnásobnou hrozbu s Paesem se štěstím zažehnali a o dvě hry později úspěšně čelili i setbolu. Obě sady Štěpánek dohrával na podání; tu úvodní ukončil stylově esem a druhou přímým bodem z podání i k radosti své manželky Nicole Vaidišové v hledišti.

"Jsem rád, že jsme to zvládli. Vyhráli jsme a máme dobrou pozici do dalších zápasů. Pro nás je velkou výhodou, že hrajeme bez stresu. Vnímáme důležité momenty, ale dokážeme se u nich uvolnit," řekl serveru iDnes Štěpánek. S Paesem na kurtu po vítězných míčích tancovali, povzbuzovali se a bavili sebe i diváky. 



Před nedělním odletem do poslední chvíle léčil přetížený úpon čtyřhlavého stehenního svalu pravé nohy, ale na dvorci se cítil zcela v pořádku. "Hrál jsem bez bolesti," uvedl potěšeně.

Česko-indický pár, který letos vyhrál Australian Open, Masters v Miami a Šanghaji a byl ve finále US Open, se ve skupině utká ještě se světovámi jedničkami Bobem a Mikem Bryanovými a španělským duem Marcel Granollers a Marc López, kteří už včera porazili favorizovaný americký pár.

Štěpánek je už třetím českým partnerem, s kterým se Paes probojoval na Turnaj mistrů. S Lukášem Dlouhým prohráli při třech startech všech devět zápasů se ziskem jediného setu, s Martinem Dammem se jim dařilo o poznání více a obě účasti proměnili v semifinále. 

Jediným českým držitelem deblové trofeje je Tomáš Šmíd, který se radoval s Miloslavem Mečířem v roce 1987 právě v Londýně. Finále naposledy hráli současný kapitán vítězného fedcupového týmu Petr Pála s Pavlem Víznerem už před 11 lety.

- TURNAJ MISTRŮ ČTYŘHRA -
(Velká Británie, tv. povrch / hala, 5,5 milionu liber)
úterní výsledky (06. 11. 2012)

Skupina A:
Paes/Štěpánek (3-Indie/ČR) - Qúreshí/Rojer (7-Pák./Niz.) 6-4 7-5

Skupina B:
Marray/Nielsen (8-Brit./Dán.) - Bhúpathí/Bopanna (5-Indie) 6-4 6-7(1) 12-10

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Chrenda
Se divím, že tady provozovatel těhle stránek vždycky nezveřejní nějaký článek k aktuálnímu zápasu, kde by se mohla vést diskuze!? Takhle člověk loví nějaký starý článek, kde by mohl něco napsat k právě probíhajícímu zápasu. Kdyby byl článek třeba o tom, že dneska může Štěpánek s Paesem urvat postup do semifinále, tak by všichni psali diskuzi pod tímto článkem!!! Po skončení zápasu by se mohl článek jednoduše zaktualizovat a bylo by po ptákách. To je námět pro provozovatele tenisportálu...nic ve zlém, ale přijde mi to tu co se tohoto týče poněkud amatérské!! Taky mně vadí, že když chci reagovat na nějaký příspěvek, tak mi to neskočí do okna kam mám psát příspěvěk, ale na začátek článku a musím "ako to hovedo" rolovat na okénko kam chci psát. Jsou to drobnosti, ale pěkně nase...!!
Reagovat
Bob
vyhrál zápas za 3 minut? Gratulace jemu :D
Reagovat
Fandina
ten je ale šikovný ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Je jasny ze singl a double je uplne jinej sport,ve 4 hre rozhoduje hra na siti a ne jestli das pecku, na vse je tam cas a jejich postrech a technika voleju je jinde...umet 50 procent co oni, tak si piskam...i kdyz mladej Šebesta by jim ukazal :P zdravím ...muhehe
Reagovat
VlS
Bylo hezký se dívat na to, jak se kluci baví. Žádná upachtěná dřina, pohodička a dobrá nálada. Jen mě pořád překvapuje, že většina úderů jde tak nějak na půl plynu a pořádnou pecku člověk vidí jen tu a tam. Mám pocit, že dva dobří singlisti by neměli mít problém a že ti vyhranění deblisti prostě hrají tak trochu šachy a míče neuklízí tak, jako je normální v singlu.
Reagovat
George_Renel
se včera skvěle doplňovali. Paes je s voleji na síti neuvěřitelný. Štěpánek vypadal dobře nejen herně, ale i zdravotně a to je snad ještě důležitější.
P.S. Na "deciding point" si zvykám opravdu těžce.
Reagovat
vendulkabendulka
To asi kazdy. Cetla jsem si nedavno nejake clanky, ktere to zduvodnuji, zni to logicky ale stejne mi to porad prijde divne a k nicemu.
Reagovat
Fandina
Výborně, tak ještě dvakrát a pak ještě dvakrát. Držím palce. Pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
zápas si chlapci krásně užili :-)
Reagovat
a.magerova
A my taky, velká gratulace!!!
Reagovat
tommr
což je dobrej příslib pro nadcházející finále DC ... :)
Pro postup ze skupiny bude zřejmě rozhodující souboj se španělským párem Marcel Granollers a Marc López. Pro Radka to zároven bude i taková generálka na finále DC, protože je skoro jistý, že se v něm potká se stejným párem - jedinej rozdíl bude v tom, že místo Paese bude mít k ruce Tomáše ... :)
Reagovat
Chrenda
Naprosto souhlasím!! Myslím, že David udělá dva body, naši kluci po jednom a bude rozhodovat debl a to bude masakr. Myslím, že Španěláci budou na deblu favoriti, ale Tomáš s Radkem se dokážou pěkně hecnout a porazit kohokoliv!! Nuda asi to finále DC rozhodně nebude!!
Reagovat
smazaný uživatel
První tři zápasy jsou, přičtu li domácí prostředí, naprosto otevřené.Pravděpodobně budou rozhodovat závěrečné dvouhry(a).Tam si myslím, že proti Davidovi by měl hrát správně rozdrážděný a Radkem z lavičky kibicovaný Lukáš:) Ale jinak jako optimista věřím, že to po čtyřhře bude 3:0 a nebude co řešit a bude se slavit:)))
Reagovat
tommr
Ferrer ale bude hrát proti naší dvojce už první den ...
Reagovat
smazaný uživatel
Máš recht, špatně. Se někdy zadaří....:((
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist