Stephensová je ve Štrasburku ve čtvrtfinále, čeká ji Jankovičová

20. 5. 2015, 16:50
Aktuality 6
WTA ŠTRASBURK - Sloane Stephensová ve Štrasburku vyhrála poprvé v této sezoně na antuce dva zápasy po sobě a zahraje si o první semifinále po více než dvou letech. Do cesty se jí postaví Srbka Jelena Jankovičová.
Sloane Stephensová

Sloane Stephensová měla po relativně 'plodném! březnu, během kterého dala v Indian Wells a Miami zapomenout na slabší začátek roku, horší vstup do antukové sezony, když z pěti zápasů porazila pouze dvakrát krajanku Mattekovou.

Tento týden ve Štrasburku však dvaadvacetiletá Američanka své letošní konto vítězných utkání na antuce již zdvojnásobila. Po deklasování Ukrajinky Nadi Kičenokové neztratila set ani s šestou nasazenou krajankou Coco Vandewegheovou. Pe lépe zvládnutých začátcích setů ji porazila 6-3 6-4.

"Cítila jsem se dobře, odehrála jsem solidní zápas. Hrát proti Američance je vždy obtížné, ale jsem ráda, jak jsem se s tím vypořádala. Odehrála jsem tu dva zápasy, za což jsem ráda, avšak doufám, že můžu jít ještě dál," řekla Stephensová. 

O své první semifinále od předloňského Australian Open se utká s bývalou světovou jedničkou a s druhou nasazenou Jelenou Jankovičovou, která si poradila dvakrát 6-3 s Číňankou Saisai Zheng.

"Těším se na to, každý zápas před French Open je dobrý. Hraju teď dobře a mám další možnost se posunout ještě dál," dodala semifinalistka  zroku 2012 Stephensová, jež s Jankovičovou prohrála všechny tři relativně vyrovnané vzájemné duely. Na antuce se utkají poprvé.

• WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK •
Francie, antuka, 226.750 dolarů
úterní výsledky (19. 05. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Jankovičová (2-Srb.) - Saisai Zheng (Čína) 6-3 6-3
Stosurová (3-Austr.) - Curenková (Ukr.) bez boje
Stephensová (USA) - Vandewegheová (6-USA) 6-3 6-4
Tomljanovičová (Chorv.) - Rogersová (USA) 7-6(6) 3-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
COMEON
ešte aspoň poraziť Stosur. :)
Z hornej časti pavuka predpokladam , že sa do finale dostane bud Madison alebo Kiki a keby na nich vo finale čakala Sloane tak by to bolo skvele finale :)
Reagovat
Fandina
A na Eurosportu 2 je právě live Štrasburk. Škoda, že Klárka, Terka už vypadly.
Reagovat
smazaný uživatel
Norimberk, ne?
Reagovat
Fandina
Sorry Norimberk. Teď hrají Lisicki Arruabarrena třetí set. Omluva.
Reagovat
COMEON
škoda radšej by som bral Štrasburg :/ :D
Reagovat
smazaný uživatel
Až do stavu 4:4 vyrovnaný zápas bez brejkbolu na obou stranách. Za stavu 5:4 na returnu měla Kiki pět setbolů, ale žádný z nich nevyužila. První, druhý a pátý skončil tím, že nedokázala zreturnovat servis do kurtu. Šance měla při třetím a čtvrtém, ale při tom třetím Riske úspěšně zahrála těžký balón na síti a při čtvrtém Kiki zkoušela dropshot (jako v celém zápase mnohokrát), který ale skončil v síti. Takže 1. set nakonec došel až do tie-breaku, kde si to ale Kiki celkem v pohodě pohlídala, když neztratila ani jeden svůj servis... Ve 2. setu se mi hra Kiki opravdu líbila. Hlavně na začátku hrála asi svůj nejlepší tenis v celém zápase. Nakonec získala dva brejky a za stavu 5:2 šla podávat na vítězství. Právě až v posledním gemu celého zápasu čelila prvnímu (a jedinému) brejkbolu, ale Riske nezvládla return a Kiki to vzápětí dotáhla do vítězného konce. :)

Opravdu můžu dneska Kiki pochválit za pěkný výkon. V celém zápase skvěle podávala, což dokládá skutečnost, že ani jednou neztratila servis a nedala žádnou dvojchybu. Na returnu to zpočátku nebylo ono, ale nakonec se chytla i tam a hrála opravdu dobře.

Madison Keys bude ve čtvrtfinále asi těžším oříškem a určitě bude hrát líp než neantukářka Riske. Kiki to bude mít o dost složitější, ale třeba ty její dropshoty by zase mohly platit. Navíc se Kiki doma umí vyhecovat proti silnější soupeřce, tak třeba to zase vyjde. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist