Stephensová si poprvé zahraje na Turnaji mistryň. Zbývají poslední dvě místa

14. 10. 2018, 14:03
Aktuality 44
Pětadvacetiletá Američanka Sloane Stephensová je šestou jistou účastnicí Turnaje mistryň, na kterém si zahraje poprvé v kariéře. Jistotu jí dala neúčast Eliny Svitolinové na turnaji v Moskvě, Ukrajinka tak ještě může o start v Singapuru přijít. Dostat se před ni mohou Karolína Plíšková, která k tomu potřebuje dvě výhry, a Kiki Bertensová.
Sloane Stephensová

Loni Sloane Stephensová vyhrála US Open, ale na Turnaj mistryň se nekvalifikovala, neboť víc než půlku sezony kvůli zranění nehrála.

Letos už se však pětadvacetiletá Američanka premiérového startu na vyvrcholení sezony pro osm nejlepších tenistek sezony dočká. Do Singapuru se kvalifikovala jako šestá v pořadí, především díky triumfu v Miami a finále na Roland Garros. K tomu letos přidala finále v Montrealu či čtvrtfinále na US Open.

WTA Race To Singapore
k 14. 10. 2018

1. Simona Halepová 6921
2. Angelique Kerberová 5375
3. Caroline Wozniacká 5086
4. Naomi Ósakaová 4740
5. Petra Kvitová 4255
6. Sloane Stephensová 3943
7. Elina Svitolinová 3850
8. Karolína Plíšková 3840
------------------------ -----
9. Kiki Bertensová 3710

Před Stephensovou se kvalifikovaly Rumunka Simona Halepová, Němka Angelique Kerberová, Dánka Caroline Wozniacká, Japonka Naomi Ósakaová a Češka Petra Kvitová. 

Nyní tak zbývají poslední dvě postupové pozice, o které usilují tři adeptky. Sedmé místo drží Ukrajinka Elina Svitolinová, příští týden ale nehraje na žádném turnaji a postupovou pozici může ztratit.

Karolína Plíšková ztrácí na Svitolinovou pouze deset bodů, příští týden v Moskvě ale bude bodovat až při postupu do semifinále. V ruské metropoli začne ve druhém kole proti jednoé z kvalifikantek, ve čtvrtfinále by mohla hrát například s Anastasijí Sevastovovou z Lotyšska, či se Slovenkou Magdalenou Rybárikovou.

Rovněž Nizozemka Kiki Bertensová v Moskvě potřebuje postoupit alespoň do semifinále, aby si premiérový start v Sinapuru vybojovala. Ve druhém kole začne proti Bělorusce Aliaksandře Sasnovičové, nebo Rumunce Mihaele Buzarnescuové.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

44
Přidat komentář
Fransoas
Poslední dvě místa na TM jsou stále otevřený.Jsem vážně zvědav,kdo to nakonec z těch třech adeptek pro sebe vybojuje.Karolína to měla dnes ve svých rukou,ale bohužel promarnila TB.Pokud v tý Moskvě bude hrát jako dneska,tak postupovou pozici nemusí uhájit.Její hra postrádá nedostatečnou dynamiku.
Reagovat
blixa
Tvl. co to je za větu ? "Její hra postrádá nedostatečnou dynamiku" ??? Nerozumím řeči tvého kmene ...
Reagovat
bIbec
Já tomu niku Francoas fandím. Píše pěkně ze zájmem k věci, do nikoho zatím nereje.. a i bych řekl, že většina lidí tady tak nějak tuší, co tou větou chtěl říct. A že občas udělá nějakou tu hrubku nebo co.. mně osobně je to jedno.
Reagovat
bIbec
se zájmem.. taky furt hrubkuju, to se stává.
Reagovat
blixa
Já tam žádnou hrubku nevidím, jen smysl mi to nedává ....
Reagovat
bIbec
jasně. Já narážel na to časté "výtězný, výtězství" atd. Ta věta ti možná smysl nedává, ale určitě rozumíš, co tím autor chtěl říct.
Reagovat
bIbec
je teda pravda, že by se Francoas mohl osmělit a napsat něco ve smyslu. "Hele, blixo, neser! Její hra postrádá dynamiku, kapišto? Sem se splet, tak sorry tvl" :-)
Reagovat
blixa
To jako fakt ? Jak vypadá hra co postrádá dynamiku ? :-o
Reagovat
Fandina
:-))
já vím, jak vypadá hra, která postrádá dynamiku, ale nevím, jak vypadá hra, která postrádá nedostatečnou dynamiku. :-))
Reagovat
bIbec
tak nechci mluvit za něj. To už se dostáváme někam jinam. Původně to bylo o významu věty, kam se nedopatřením vloudilo to "ne" NEdostatečnou (mělo být asi určitě dostatečnou). Teď už je to o termínu "dynamická", co si pod tím můžem představit v rámci hry.

Ale tak já to chápu tak, že prostě není úplně lehká na nohách. Trošku slon. Ale není to tak hrozné. Já bych i řek, že v rámci možností, s těma jejíma nohama špélkama je to OK. Celkem.
Reagovat
blixa
Kdybych rozuměl, tak se neptám ;-) Snad jen přibližně tuším.
Reagovat
LukasH
Tak kdo chce, rozumí. Dál tam omylem dva záporný obraty. Občas se mi to taky stane. Myslím na skladbu věty, pak to napíšu jinak a původní slovo tam nechám...
Reagovat
blixa
To chápu, že tam dal dva zápory. Ale co nechápu je, jak vypadá hra postrádající dynamiku. Co je přesně v tenise dynamika ? Vím co je třeba dynamika v hudbě nebo v digitální fotografii, ale v tenise ? :-o
Reagovat
Fransoas
Zdravim Vás.Máte pravdu.Nedává to logiku.Je to napsané nepřesně.Výraz " dynamika " - to bych přirovnal k prosazení a k výhře v dané situaci,která je hodně příznivá.Jinak toto slovo samozřejmě do tenisu se nedá použít.Muselo by se hodnotit úplně všechno.
Reagovat
Blondie
Dneska hrála Karolína skvěle a běhala jako fretka...
Reagovat
smazaný uživatel
Sloane správná do party. Teď ještě TM pojmout jako misi.
Kiki přeju v Moskvě semifinále, ale spíš tipuju, že vzhledem k losu a tlaku skončí jednu výhru od TM...
Reagovat
blixa
Prdelka moje se prokousala na krásné 28 místo. A to ještě není všem dnům konec, třeba i 25 by mohla letos urvat ;-)
Reagovat
Fransoas
Vy jste si ji asi hodně oblíbil.Ve finále hrála svoji hru.Měla to pod kontrolou.K žádnému překvapení tím pádem nedošlo.Je faktem,že to je kočka k pohledání a ještě hraje progresivní tenis.
Reagovat
blixa
Je to pistolnice. Akorát že občas střílí slepejma a občas pánu Bohu do oken :D
Reagovat
blixa
To dnešní podělaný finále ještě může Káju pěkně mrzet :(
Reagovat
slacker
a sracove jako cmrndas budou tlacit cizacku. doufam ze uz takovy pometla zazadali nejmin o 2 syrske sirotky
Reagovat
smazaný uživatel
Lepší i tři syrští sirotci než jeden nenávistný slacker.
Co cut na TM, ty statistický rozumbrado?
Stačí 3855 bodů...
Kiki bych TM moc přál, ale nevěřím, že vyhraje dva zápasy.
Reagovat
tommr
potřebuje k postupu výhry dvě a ne jednu jak je v článku mylně uváděno. Body do Race si totiž začne připisovat až od semifinále. A protože má špatnej los a ve svý čtvrtince má asi největší favoritku na titul z Moskvy Sevastovou jsou její šance na postup velmi malý ...
Zachránit by jí mohlo jedině předčasný vypadnutí Bertensový, ale ta má ve svý čtvrtince samý lehký soupeřky a po čtvrtý za sebou určitě neselže ...
Reagovat
com
ja bych to zas tak cerne nevidel.. Bertens by mohla vyletet jak se Sasnovich, nebo i s Kontou, Mertens :) ..a beztak si Halepka nestihla za tak kratkou dobu vylecit to zraneni, tak treba jeste nakonec odstoupi, kdyz ji to v Moskve nepude
Reagovat
tommr
Halepka na TM hrát bude i kdyby jí tam měli dovézt na invalidním vozíku ...
Reagovat
PetaM
Na první kolo může být taková Buzarnescu dost těžká soupeřka. A pak ve ČF Mertens nebo Konta taky není úplně lehký los ...
Reagovat
tommr
všechny jsou z formy nebo zraněný ...
Reagovat
PetaM
Ále, to půjde :) Bertens v hale zase tak dobrá není. :) Někdo jí rozstřílí :)
Reagovat
com
byl sem rychlejsi :D
Reagovat
PetaM
Hlavní je, že jsme se shodli :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rekl bych, ze nemas pravdu. Karolina ztrati sice body, ktere jeste nahrala minuly rok, ale v race ma po odectu techto bodu jen 10 bodu ztratu na Elinu..
A prognozovat, ze ma male sance je pekna hovadina.
Je kvalitni hrackou jako Kikina a Elina a vhledem k tomu, ze jedna z nich nehraje v Moskve, jsou jeji sance velke.
Reagovat
tommr
a já bych zase řek, že nemáš ani ponětí jak se Race počítá takže meleš nesmysly. Karolína si v Moskvě může bodově polepšit jen když tam udělá lepší výsledek než je její momentálně 16.započítávanej což je 100 bodů za čtvrtfinále z Eastbourne ...
Reagovat
smazaný uživatel
pak by v tom pripade meli upravit tabulky pro race.
Precetl jsem si ted z wiki, jak se pocitaji body pro race. Ackoli sleduji tenis dlouho, byl jsem prekvapen tvou reakci a mas pravdu. Takze omluva z me strany.

zde je vysvetleni:
In singles, point totals are calculated by combining point totals from sixteen tournaments. Of these sixteen tournaments, a player's results from the four Grand Slam events, the four Premier Mandatory tournaments, and (for Top 20 players at the end of 2017) the best results from two Premier 5 tournaments must be included.
Reagovat
tommr
omluva se přijímá. Pravidla jsou dost komplikovaný a můžou spoustu lidí zmást jak se ukazuje i na tomto článku ... :)
Reagovat
com
no ale je to i na strankach https://live-tennis.eu/en/wta-race ze pristi vyhrou se Karolina dostane na 3880 tedy pred Svitolinu, nebo to tam maj taky nak blbe a jeste to zmeni, nevis?
Reagovat
tommr
jj mají to tam špatně a autor tohoto článku to zřejmě od nich převzal ...
Reagovat
com
ok diky za info.. tak teda musi porazit kvalifikantku a pak tam bude snad Begu nebo Putintseva :)
Reagovat
tommr
tu kvalifikantku snad ještě dá, ale pak jí bude určitě čekat Sevastova a přes tu unavená Karolína nepřejde. Sevastova je odpočatá a ve formě a podle mě je to největší favoritka na titul z Moskvy ...
Reagovat
blixa
No vypadá to docela v hajzlu. Ještě Káju může snad zachránit Mertens, který stejně jako Sevastový půjde o TOP10.
Reagovat
tommr
Mertens skrečovala čtvrtfinálovej zápas v Tianjinu takže pochybuju, že by mohla Bertensovou nějak ohrozit. Nejspíš se ani k zápasu s Bertensovou nedostane ...
Reagovat
lars
Konta nebo Gorilka muzou Bertika porazit
Reagovat
tommr
Konta je úplně z formy a žádnou Gorilku tam nevidím ...
Reagovat
lars
Konta z formy je ?
Gavrilova tam je
Reagovat
Nola
Sloane super, zatial sa mi zlozenie TM velmi paci
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist