Stephensová v Miami přehrála Ostapenkovou a slaví šestý titul

31. 3. 2018, 20:49
Aktuality 20
WTA MIAMI - Sloane Stephensová slaví na turnaji WTA Premier Mandatory v Miami šestý titul. Patnáctá nasazená Američanka přehrála ve finále domácího podniku turnajovou šestku Lotyšku Jelenu Ostapenkovou 7-6 6-1 a získala první trofej od loňského vítězství na US Open.
Sloane Stephensová

Sloane Stephensová si už na Australian Open 2013 - ve svých 19 letech - vyšlápla na Serenu Williamsovou a zahrála si v grandslamovém semifinále. Na konci roku pak klepala na dveře Top 10. Na přelomu sezon 2015 a 2016 získala čtyři tituly, jenže pak její kariéru zabrzdilo zranění.
Kvůli únavové zlomenině v oblasti chodidla musela vloni v lednu na operaci a od loňského srpna jedenáct měsíců nehrála. Vrátila se až minulý rok v červenci jako hráčka deváté světové stovky a už dva měsíce po comebacku slavila životní úspěch, když ovládla domácí US Open.

Od té doby se však Američance příliš nedařilo, prohrála šest zápasů v řadě a ani letošní sezonu neodstartovala dobře. Na prvních čtyřech turnajích vyhrála pouhé tři zápasy, tento týden se však na domácím podniku WTA Premier Mandatory rozjela do parádní formy, vyšlápla si na čtyři grandslamové šampionky, a nakonec celý turnaj po dnešním vítězství nad šestou nasazenou Jelenou Ostapenkovou ovládla!

Stephensová v Miami postupně vyřadila Tomljanovicovou, Niculescuovou, Muguruzaovou, Kerberovou, Azarenkovou a v dnešním finále i Ostapenkovou. Ve finále Američanka uspěla zejména díky své výborné obraně, proti které často chybující Lotyška nenašla zbraň.

Pětadvacetiletá Stephensová i Ostapenková loni shodně vyhrály grandslam, protože o pět let mladší Lotyška senzačně ovládla Roland Garros. Ve finále v Miami se potkaly poprvé v kariéře.

Úvodní sada byla z obou stran hodně vyrovnaná a rozlouskl ji až tie-break, v němž uspěla obranářka Stephensová, neboť Ostapenková často chybovala a nedokázala uplatnit svou agresivní hru. Ve druhém dějství už Američanka dominovala i přesto, že v úvodní hře ztratila podání. Následně však Lotyšku třikrát brejkla a po hodině a 33 minutách hry zvítězila 7-6 6-1.

"Byl to pro mě skvělý turnaj i přes ten dnešní výsledek," řekla po finálové porážce Ostapenková. "Gratuluji Sloane, dnes ukázala svou sílu a odehrála úžasný zápas. Zasloužila si vyhrát, dnes byla prostě lepší," uznala Lotyška.

"Děkuji všem fanouškům za podporu, moc si jí vážím. Po celý týden jste tu vytvářeli úžasnou atmosféru, a i díky vám se tu my všichni cítíme tak báječně. Dnes jsem sice hrála proti domácí hráčce, ale měla jsem pocit, že i tak tu mám velkou podporu. I za to vám všem moc děkuji. Děkuji také všem sponzorům a všem těm, kteří dělají z tohoto turnaje tak báječné místo. Máme tu vše, co si jen můžeme přát a já už se teď moc těším na příští rok," dodala šestá nasazená Lotyška.

"Děkuji všem za tu neuvěřitelnou podporu, moc si jí vážím a hrozně moc pro mě znamená," řekla po výhře domácí hráčka. "Na domácí půdě se mi daří a vy jste pro mě moc důležití, takže opravdu děkuji!"

"Jeleno, moc si tě vážím a jsem moc ráda, že jsi zrovna ty byla mou finálovou soupeřkou," řekla Stephensová směrem k Ostapenkové. "Děkuji celé své rodině, všem svým blízkým a celému svému týmu. Lidi, občas je to s vámi na prd, ale moc pro mě znamenáte. Vím, že to teď bylo nahoru a dolu, ale snad to teď zase bude lepší," prohlásila ke svému týmu usměvavá Američanka.

V pondělním novém pořadí WTA se Stephensová ocitne premiérově v elitní desítce. Podařilo se jí vyhrát i šesté finále, do něhož nastoupila.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.972.535 dolarů
sobotní výsledky (31. 03. 2018)
• Dvouhra - finále •
Stephensová (13-USA) - Ostapenková (6-Lot.) 7-6(5) 6-1

Komentáře

20
Přidat komentář
EllNino
Gratulace Sloane, zápas jsem neviděl :) Ale je to zřejmě hráčka velkých turnajů ...
Reagovat
letityfanousek
Vemte si první světovou šestnáctku. V prvních 2 kolech náhodně vyřaďte 50-60% z nich. V dalších 2 kolech si hoďte kostkou a vyřaďte ze zbylých hráček dalších 40-50%. Přidejte do toho náhodného kotle pár hráček, které to osladí opepří a zkvasí - Kostyuk, Pera, Hsieh, Osaka, Mertens, Dolehide, Vickery, Collins, Anisimova a guláš je na světě. A nakonec to vyhraje nějaká nemastná neslaná Oxykola.. dobrou chuť
Reagovat
smazaný uživatel
Alona vs. Sloane

Dalo se to čekat, že to vyhraje ta s tím S.

A co na to Jelina, nebo Elina?
A Anděla Kerber?

A Jan Tleskač?

Honza Isner bude muset esovat, aby to tam dneska celé vyhrál.
Reagovat
Frick
Vyhraje GS, pak půl roku tužka a teď titul z Mandatory.
Reagovat
Holahej
Sloane dala po GS tenis k ledu a dokončovala vysokoškolská studiua, pak již v taláru oznámila, že má splněnou rodinnou tradici a pomalu se začne zase věnovat tenisu??Sloane Stephens @, 14 Dec 2017 Indiana University East Class of 2017. Made my grandparents proud this morning!
Reagovat
milik254
Petra v prvním kole volno, ve druhém Katka/Kristýna. Panejo
Reagovat
tommr
to je jako nějakej špatnej vtip ... :(
Reagovat
dunphy
Skoro tak špatnej jako ty vtipy, co tu občas trousíš ty. Ale fakt jen skoro :)
Reagovat
bIbec
to bude apríl ze strany toho turnaje v Charlestonu, oni to ještě nějak přehoděj, toho bych se nebál.
Reagovat
kada.tom
Mám za ně velkou radost :-)
Nebyli lepší, ale zkušenostma to v závěru 2. setu překlopili na svojí stranu! Paráda.
Reagovat
PetaM
Nic moc.
Reagovat
Ma3ek
Skoda obrana vyhrala ale obrovska obrana kde sa to naucila vobec takto nehravala
Reagovat
tommr
hrála nezvykle bázlivě (na její poměry) a přitom dělala paradoxně mnohem víc chyb než když to tam pere bez rozmyslu ...
Stephens vyhrála zaslouženě, ale její defenzivní hra á la Murray mě moc nebere ...
Reagovat
horska.kraslice
Super, super, zápas jsem neviděla, jsem moc ráda, že Sloane to vybojovala.
Reagovat
Nola
dokonala obrana dnes slavila uspech, tymto sa ospravedlnujem dadaft, neuveritelne, ako Sloane branila, Murray v sukni :D, obranne udery so skvelym umiestnenim, sestry Williams vraj maju nastupkynu podla pana za mikrofonom, cas ukaze, typovala som spravne, aj ked fandila opacne
Reagovat
Matti
Tak to jsme na tom byli stejně. :-)
Reagovat
Nola
rada ta tu vidim
Reagovat
Matti
Tak to jsme na tom byli stejně. :-)
Reagovat
hippos
tuhle lvici mit na retezu ve sklepe (:)
Reagovat
kada.tom
Tak já jsem se Sloane jako vítězkou velmi spokojen. Rozhodoval nejspíše 1. set, který tedy vyloženě vybojovala a pak už se to s Jelenou vezlo. Inu, gratulace :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist