Stephensová vylepšila letošní bilanci na 9-1, v Acapulku si zahraje o finále

26. 2. 2016, 07:20
Aktuality 6
WTA ACAPULCO - Druhá nasazená Sloane Stephensová v Acapulku porazila 6-3 7-5 Japonku Naomi Osakaovou a v desátém zápase sezony zaznamenala už devátou výhru. O postup do finále si zahraje s Belgičankou Wickmayerovou.
Sloane Stephensová

Sloane Stephensová získala na začátku sezony v Aucklandu svůj druhý titul na okruhu WTA. Pak sice vypadla v prvním kole Australian Open s Qiang Wang, ale od té doby zase vítězí. Spojeným států pomohl k postupu do baráže Fed Cupu a tento týden potvrzuje roli nasazené dvojky v Acapulku.

Devátou letošní výhru si dvaadvacetiletá Američanka připsala proti osmnáctiletá naději Naomi Osakaové. Japonskou tenistku, která hrála ve svém první čtvrtfinále na okruhu WTA, porazila 6-3 7-5. 

"Hrála jsem s dívkou, která je mladší než já a která hraje opravdu velmi dobře. Věděla jsem, že to proti ní bude těžké, ale zvládla jsem to dobře," řekla Stephensová, jež zažívá nejlepší vstup do sezony od roku 2013.

"Je teprve únor a před námi je ještě spousta měsíců. Ale pochopitelně jsem spokojená s tím, jak jsem letošní rok začala. Snažím se udržet si svou formu a věřím, že v dobrých výkonech budu pokračovat," dodala bývalá světová jedenáctka a semifinalistka Australian Open.

O své třetí finále si Stephensová zahraje s Yaninou Wickmayerovou, kterou loni v jediném vzájemném střetnutí smetla na turnaji v Miami. Belgičanka ve čtvrtfinále porazila 6-3 7-6 třetí nasazenou Rusku Anastasii Pavljučenkovovou a vedení ve vzájemné bilanci tak zvýšila na 3-1.

Cibulkovou čeká repríza finále z roku 2014
Dominika Cibulková se v prvních dvou kolech příliš nezapotila. V prvním zápase neztratila ani game a poté postoupila bez boje přes zraněnou Azarenkovou. Ve čtvrtfinále už ale musela bojovat, Johannu Larssonovou ze Švédska zdolala až po obratu 3-6 6-2 6-3.

"Dnes mi pomohlo, že jsem včera měla den volna. Bylo to opravdu fyzicky náročné utkání. Hrály jsme jako první a bylo obrovské horko a dusno," řekla Cibulková.  

V semifinále se předloňská šampionka utká v repríze tehdejší finálové bitvy s Christinou McHaleovou, kterou porazila ve všech třech vzájemných duelech.  

"Bude to další náročný zápas. Už jsme v semifinále a všechny tady cítíme to obrovské teplo. Lépe připravná hráčka zítra vyhraje," řekla šestadvacetiletá Slovenka.

• WTA INTERNATIONAL ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (25. 02. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Stephensová (2-USA) - Ósakaová (Jap.) 6:3, 7:5
Wickmayerová (8-Belg.) - Pavljučenkovová (3-Rus.) 6:3, 7:6 (7:3)
Cibulková (SR) - Larssonová (6-Švéd.) 3:6, 6:2, 6:3
McHaleová (USA) - Lučičová-Baroniová (Chorv.) 6:4, 6:7 (7:9), 6:2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
COMEON
Come on! Finale proti Domi :)
Reagovat
Holahej
Policie dopadla trýznitele Šafářové a spol. Proč na ně útočil?

Tenis je exponovaný sport. Hráčky výborně vydělávají, zpravidla dobře vypadají, jsou známé po celém světě. Jejich zápasy budí emoce. I proto se ke kurtům stahují různé existence, které závidí, sexuálně touží či sází.

Více na http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/261192/policie-dopadla-tryznitele-safarove-a-spol-proc-na-ne-utocil.html?utm_source=isport.cz&utm_medium=copy
Reagovat
Fandina
Sloane super. Viděla jsem jí hrát ze začátku roku a bylo to super jako předloni, tak doufám, že v tom bude pokračovat.
Reagovat
EllNino
No ...škoda Nasti, chtěl jsem viděl její zápas se Sloane :( :) ale tak Yanina mi taky nevadí ...celkově ty semifinálové zápasy jsou velmi dobré a titul přeju každé z nich, ale nejvíce asi Dominice :)
Reagovat
smazaný uživatel
Letos hraje dobře, ale kaňkou je, že ta jediná prohra je z 1. kola AO...
Reagovat
kada.tom
Sloane bych přál titul, v sombréru by jí to určitě nesmírně slušelo :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist