Stosurová dál válcuje soupeřky. Kirilenková v Ósace vzdala

13. 10. 2010, 10:47
Aktuality 0
Dvě výhry a pouhých šest ztracených gamů. Taková je v Ósace dosavadní bilance turnajové jedničky Samanthy Stosurové, která dnes po vítězství nad Japonkou Namigataovou postoupila do čtvrtfinále. Mimo hru už je naopak čtvrtá nasazená Maria Kirilenková, která vzdala svůj zápas po prvním prohraném setu.
Samantha Stosurová

Osmá hráčka světa Samantha Stosurová odehrála oba své zápasy v Ósace jako přes kopírák. V tom prvním porazila domácí Išizuovou 6-3 6-0 a stejným výsledkem dnes vyřadila další Japonku Junri Namigataovou.

"Vyhrála jsem tu i turnaj ITF v roce 2001, takže si tu hodně věřím," řekla po utkání loňská vítězka turnaje. "Moje soupeřka hrála dobře. Má dobrý bekhend, hodně slušný první servis. Řekla bych, že měla pocit, že před svými fanoušky musí hrát dobře," dodala Australanka, která postoupila za pouhých 63 minut.

I ve svém třetím duelu na turnaji narazí Stosurová na domácí hráčku; čeká ji totiž vítězka duelu mezi čtyřicetiletou Kimiko Dateovou-Krummovou a její krajankou Aiko Nakamurovou.

"Těším se na to. Bude to tady moje třetí japonská soupeřka, ale publikum mě tu dost podporuje. Kdybych hrála s Kimiko, bylo by to hodně těžké," prohlásila světová osmička.

Podobně hladce jako Stosurová dnes v Ósace postoupila do čtvrtfinále i turnajová dvojka Marion Bartoliová. Ta potřebovala k výhře nad Švýcarkou Vögelovou necelých 70 minut, zvítězila dvakrát 6-2.

Jediným překvapením na úkor nasazené hráčky byla porážka Marie Kirilenkové. Ruská tenistka v prvním setu souboje s Kai-Chen Chang z Tchaj-wanu čelila šesti brejkbolům, z nichž její soupeřka dokázala jeden využít. Kirilenková úvodní sadu prohrála 4-6 a zápas se vzápětí rozhodla ukončit.

Výsledky - Ósaka (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Stosurová (1-Austr.) - Namigataová (Jap.) 6:0, 6:3, Bartoliová (2-Fr.) - Vögeleová (Švýc.) 6:2, 6:2, Čchang Kchaj-čchen (Tchaj-wan) - Kirilenková (4-Rus.) 6:4, skreč, Tanasugarnová (Thaj.) - Vandewegheová (USA) 5:7, 7:5, 6:4.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist