Stosurová zatím úspěšně bojuje o třetí titul z Ósaky i o Turnaj šampionek

9. 10. 2014, 15:55
Aktuality 5
WTA ÓSAKA - S cílem získat první letošní titul a kvalifikovat se na Turnaj šampionek bojuje Samatha Stosurová tento týden na oblíbeném turnajiv japonské Ósace. Dnes postoupila do čtvrtfinále, když její soupeřka Jarmila Gajdošová utkání druhého kola kvůli zranění kotníku nedohrála.
Samantha Stosurová

Turnaj v Ósace je pro Samanthu Stosurovou oblíbeným. Bývalá vítězka US Open na něm totiž před pěti lety získala svůj premiérový singlový titul na okruhu WTA a loni na stejném místě rozšířila svou sbírku o svou pátou a zatím poslední trofej, která jí na poslední chvíli zajistila účast na Turnaji šampionek.

Se stejnou motivací vstoupila šampionka z let 2009 a 2013 i do letošního ročníku a zatím se jí daří. Třicetiletá Australanka, jež minulý týden v Pekingu vyřadila Wozniackou a v semifinále potrápila i Petru Kvitovou, nejprve porazila domácí Eguchiovou a dnes postoupila i přes naturalizovanou krajanku Jarmila Gajdošovou.

Stosurová se slovenskou rodačkou v předchozích dvou vzájemných zápasech neuhrála jedinýset, dnes ji však pomohlo zranění soupeřky. V první sadě Gajdošová nepotvrdila brejk na 4-3 a za stavu 5-5 pak nevyužila tři brejkboly. Dějství v tie-breaku prohrála, a když si v úvodu druhého setu podvrtla kotník, za stavu 6-7 a 0-1 utkání vzdala.

18. hráčka světa Stosurová se ve čtvrtfinále utká v prvním vzájemném duelu s devatenáctiletou Kazaškou Julií Putincevovou.

Už o své druhé semifinále na okruhu WTA si v zemi vycházejícího slunce zahraje teprve šestnáctiletá Ana Konjuhová. Talentovaná Chorvatka, jež v juniorkách ovládla Australian Open či prestižní Orange Bowl, se dnes postarala o překvapení, když porazila 6-2 3-6 6-3 čtvrtou nasazenou Američanku Coco Vandewegheovou.

O vyrovnání svého maxima si Konjuhová zahraje s pátou nasazenou Zarinou Diyasovou. Devatenáctiletá Kazaška, která tenisově vyrůstala v Praze na Štvanici, dnes deklasovala 6-0 6-1 Španělku Laru Arruabarrenaovou-Vecinovou a popáté v kariéře postoupila do čtvrtfinále. Dál ale 37. hráčka světa, jež byla letos v osmifinále Wimbledonu a ve třetím kole Australian Open i US Open, ještě nebyla.

Snadno z druhého kola postoupila také Lauren Davisová, jež smetla 6-1 6-1 domácí Shuko Aoyamaovou. Ve čtvrtfinále turnajovou osmičku čeká Ukrajinka Jelina Svitolinová.

- WTA INTERNATIONAL ÓSAKA -
(Japonsko, tv. povrch, 250.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (09. 10. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Stosurová (1-Austr.) - Gajdošová (Austr.) 7-6(4) 1-0 skreč G.
Konjuhová (Chorv.) - Vandewegheová (4-USA) 6-2 3-6 6-3
Diyasová (5-Kaz.) - Arruabarrenová (Šp.) 6-0 6-1
Davisová (8-USA) - Aoyamaová (Jap.) 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Fanda67
tak blahopřeju sam a samozřejmě také Lunejce :)
Reagovat
dadaft
celkem jede.
jestli postoupí Sam, bude to asi předčasné finále.
Reagovat
tommr
pokud v Osace získají titul Stosurová, Svitolina nebo Keys tak to zhorší postavení Karolíny Plíškový v boji o účast na letošním TŠ. Takže doufám, že titul nezíská žádná z těhle tří hráček ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
nech to vyhra niekto iny . .)
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Samantho, aspoň ten turnaj šampionek!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist