Stosurová získala polovinu titulů v Ósace. Letos v Japonsku triumfovala potřetí

12. 10. 2014, 06:57
Aktuality 17
WTA ÓSAKA - Samantha Stosurová potřetí v kariéře vyhrála turnaj v japonské Ósace, kde před pěti lety získala svůj první ze šesti titulů. Třicetiletá Australanka v dnešním finále zdolala dvacetiletou Kazašku Zarinu Diyasovou a obhájila loňský triumf.
Profily hráčů
Samantha Stosurová

Turnaj v Ósace je pro Samanthu Stosurovou oblíbeným. Vítězka US Open 2011 během své kariéry získala celkem šest singlových titulů a hned polovinu slavila právě na menším turnaji WTA International v Japonsku. Před pěti lety se tam radovala z premiérového triumfu, nyní ovládla poslední dva ročníky.

Samantha StosurováTřicetiletá Australanka letos nebyla ani jednou ve finále, v Ósace však potvrdila svou formu z minulého týdne, kdy v Pekingu prohrála až v semifinále s Kvitovou. Cestou za titulem poprvé v kariéře neztratila ani set, když postupně porazila domácí Eguchiovou, krajanku Gajdošovou, Kazašku Putincevovou, Ukrajinku Svitolinovou a v dnešním finále zdolala 7-6 6-3 Zarinu Diyasovou z Kazachstánu.

V dnešním jubilejním již 20. finále to ale Stosurová neměla vůbec jednoduché. Hned v prvním gamu přišla o podání, a i když si ho pak už pokaždé pohlídala, musela o vítězství hodně bojovat. Servis zpět si vzala až na poslední chvíli za stavu 4-5. V tie-breaku pak nasazená jednička musela odvracet dva setboly, ale zlikvidovala je a ujala se vedení. V druhé sadě Australanka odvrátila všechny tři brejkboly a nakonec zvítězila po hodině a 41 minutách.



"Je skvělé vyhrát titul. Letos jsem na něj čekala dlouho, ale lepší pozdě než nikdy," komentovala Stosurová své 12 měsíců dlouhé čekání na turnajové vítězství. "Tenhle turnaj opravdu miluju. Teď už jsem ho vyhrála třikrát. Vždy je to skvělý pocit se sem vracet. A když navíc vyhrajete titul, je to samozřejmě ještě příjemnější."

18. hráčka světa Stosurová se dnešním titulem dostala na poslední chvíli do hry o Turnaj šampionek a navíc se posunula na poslední postupovou příčku před Garbinu Muguruzaovou. Australanka však příští týden nebude obhajovat finále v Moskvě, přihlášena není ani do Lucemburku a pravděpodobně tak o místo v bulharské Sofii, kde si loni zahrála finále, přijde.

Zarina Dijasová s trofejí pro poraženou finalistku turnaje v ÓsaceDiyasová, která teprve za šest dní oslaví 20. narozeniny, si v Ósace zahrála poprvé v semifinále turnaje WTA a nakonec i ve finále, v němž dnes rozhodně nepropadla. Ve světovém žebříčku se Kazaška, jež tenisově vyrůstala v Praze na Štvanici, posune ze 37. na 34 místo a znovu vylepší své nejlepší umístění. Letos byla například v osmifinále Wimbledonu či třetím kole Australian Open i US Open.

"Dnes jsem prohrála a každá porážka je nepříjemná, ale se svým vystoupením tady musím být rozhodně spokojená. Dodá mi to sebevědomí do další práce," řekla Diyasová, kterou ještě čeká cesta do Singapuru. Fanoušci ji vybrali jako jednu ze čtyř vycházejících hvězd, které si v průběhu Turnaje mistryň zahrají exhibiční turnaj.

- WTA INTERNATIONAL ÓSAKA -
(Japonsko, tv. povrch, 250.000 dolarů)
nedělní výsledky (12. 10. 2014)
• Dvouhra - finále •
Stosurová (1-Austr.) - Diyasová (5-Kaz.) 7-6(7) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
tommr
ziskem titulu v Osace si Stosurová prakticky zajistila účast na letošním TŠ. Naděje Karolíny tím naopak poklesly téměř na nulu - ta by musela vyhrát Linec i Moskvu a ani to by jí možná nemuselo stačit ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Stosurova vyhrala
Riskeova vyhrala
:(
Zarina & Belinda odišli bez titulu :(
Ale som rad, že Stosurova nejde do Moskvy kde obhajuje finale a tak nepojde asi ani do Sofie kde obhajuje tiež finale , takže prepad v rebríčku :)
jedine pozitívum :):):):):):):):)):)
Reagovat
EllNino
to nesmí ://
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi taky hroznej, pozitívum je, že ty tvoje řeči nejsou vůbec důležité :)
Reagovat
lars
Ty nefandis Karoline ?? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě ji přeju úspěch, ale Sam je moje srdcovka hned po Petře.
Reagovat
smazaný uživatel
tak vidiš , ja ju nemam rad , takže pre mňa to je pozitívum :)
každy ma rád iné hráčky :) nemôžem za to, že nezdieľame spolu sympatie k Stosurovej :)
Reagovat
VlS
Sam by se mohla do Sofie kvalifikovat, ne?
Reagovat
lars
teoreticky ano :)
Reagovat
lars
Muze se dostat( ziskat WC, ....) do Moskvy ??
Reagovat
PetaM
Teď už těžko ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě by se jí takhle mohlo zadařit na US Open :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, je to zbožné přání, ale v reálu spíš sci-fi, musela by nějak víc zapracovat na psychice, i když to slovo nerada používám. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě že je to o psychice :-) Úderově je Sam na tom výborně i fyzicky je na tom hodně dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak hrála teď s Petrou, tak kdyby jí to vydrželo, tak Petru vypráská, doslova. Má skvělý FH, chodí na sako, ale pak vždycky udělá třeba pár UE nebo se vyhazuje a nějak jí to rozhodí. Připomíná mi opravdu hodně Petru, nahoru dolu, i když Sam letos je spíš dole.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen stručně - Super, moc jí to přeju a doufám, že mi ještě dlouho bude dělat radost i starost na kurtu.
Reagovat
dadaft
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist