Stosurové se při premiéře v alpském Bad Gasteinu daří, v semifinále ji vyzve Schmiedlová

24. 7. 2015, 22:35
Aktuality 32
WTA BAD GASTEIN - Samantha Stosurová se na antuce v Bad Gasteinu rozehrála k dobrým výkonům. Dnes přehrála hladce ve dvou setech Danku Koviničovou a postoupila do semifinále, ve kterém ji vyzve rozjetá Slovenka Anna Karolína Schmiedlová.
Samantha Stosurová

Druhá nasazená Australanka Samantha Stosurová dnes nedala šanci talentované Dance Koviničové. Dvojnásobná grandslamová vítězka soupeřce z Černé Hory nenabídla jediný brejkbol a zvítězila hladce 6-3 6-2.

"Dnes jsem cítila, že tady hraju svůj nejlepší zápas. Když vyhrajete zápas a nečelíte jedinému brejkbolu, tak to dokazuje, že jste opravdu dobře podávali," pochvalovala si Stosurová, jež v Bad Gasteinu ležícím 1000 metrů nad mořem hraje poprvé v kariéře.

"Je dobré být v semifinále. Zdejší podmínky tu pomáhají mému druhému servisu, protože míčky tady díky vysoké nadmořské výšce odskakují velmi vysoko a soupeřky s tím mají problém," uvedla jednatřicetiletá Stosurová, jež postoupila do semifinále teprve podruhé v sezoně. Jejím nejlepším letošním výsledkem je květnový triumf na antuce ve Štrasburku.

O své 22. finále si bývalá světová čtyřka zahraje s Annou Karolínou Schmiedlovou, kterou před dvěma lety smetla na trávě ve Wimbledonu. Dvacetiletá Slovenka ale letos vyhrála už dva turnaje. Naposledy triumfovala minulý týden na antuce v Bukurešti a dnes zaznamenala už osmou výhru v řadě, když porazila 6-2 6-3 Němku Anniku Beckovou.

"Cítím se teď opravdu skvěle a tady se mi moc líbí. Prožívám dobré týdny a jsem šťastná, jak dobře jsem dnes hrála. Už se moc těším na zítřejší semifinále," řekla Schmiedlová, která dnes v jednu chvíli získala 15 fiftýnů v řadě.

Stosurová si formu své semifnálové soupeřky uvědomuje. "Hrála jsem s Annou před dvěma lety, kdy byla na okruhu nováčkem a mnohem méně zkušená, Teď je mnohem zkušenější a za sebou má skvělé výsledky. Takže cesta do finále nebude snadná. Ale budu se snažit předvést své maximum."

O finále bude poprvé od začátku března usilovat také nejvýše nasazená Sara Erraniová. Italská favoritka dnes zdolala 6-3 3-6 6-2 Rusku Darju Kasatkinovou, která hrála čtvrtfinále turnaje WTA poprvé v kariéře. 

Příští soupeřkou Erraniové bude její krajanka Karin Knappová, jež vede ve vzájemné bilanci 3-1. Knappová dnes vyhrála hned dva zápasy. Nejprve porazila dvakrát 6-3 Švédku Johannu Larssonovou, o pár hodin později zdolala Slovinku Polonu Hercogovou a tak i třetí start v Bad Gasteinu proměnila v semifinále.

Lucie Hradecká dnes vyhrála i svůj jubilejní 20. deblový zápas na antuce v Bad Gasteinu. Třicetiletá Češka, jež na turnaji v lázeňském alpském středisku v letech 2007 až 2011 triumfovala se čtyřmi různými partnerkami, dnes se Španělkou Larou Arruabarrenaovou porazily 6-4 6-3 německo-chorvatský tandem Julia Görgesová a Petra Martičová a postoupily do semifinále.

• WTA INTERNATIONAL BAD GASTEIN •
Rakousko, antuka, 250.000 dolarů
páteční výsledky (24. 07. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Knappová (3-It.) - Larssonová (Švéd.) 6-3 6-3
• Dvouhra - čtvrtfinále •

Erraniová (1-It.) - Kasatkinová (Rus.) 6-3 3-6 6-2

Stosurová (2-Austr.) - Koviničová (Č. Hora) 6-3 6-2
Knappová (3-It.) - Hercogová (Slovi.) 7-6(5) 7-5
A.K. Schmiedlová (7-SR) - Becková (Něm.) 6-2 6-3
Semifinálové dvojice: Erraniová - Knappová, Schmiedlová - Stosurová
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Arruabarrenaová/Hradecká (1-Šp./ČR) - Görgesová/Martičová (Něm./Chorv.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
si jede zatrénovat do Nanchangu? Podle mě dobrý strategický tah. Asie jí sedí. Ale škoda, že tam nestartuje žádná naše holka. Třeba taková Allertová, Smitková nebo Kr. Plíšková, která je spíš na ty rychlejší betony, třeba ale Kika v Baku pekvapí. Takové střední turnaje by právě naše holky měly zkoušet.
Reagovat
smazaný uživatel
gratuluji :) máš na titul, ale dám přednost Saře :D
Reagovat
sprchon
Moc hezký tenis, hlavně teď v závěru. Bomby jako prase, navíc skvěle umístěné. Gratulace. :)
Reagovat
tommr
jj takhle dobře jsem jí hrát neviděl už hodně dlouho. Doufám, že to celý vyhraje ... :)
Reagovat
sprchon
Teď už taky doufám, o chlup víc jsem přál AKS. :)
Reagovat
Lunej..
Co ty otocplastiku? :) Sam mi dela velkou radost a ukazuje co v ni je a nektere crossy byly neco ale vypadaval mi net tak jsem zaver nevidela. Ale Super!!:)
Reagovat
sprchon
Co to je za slovo? :D
Jak jsem psal, o trošku víc jsem fandil Šmidlince, ale Samičce to taky nejde nepřát. :) Mimo jiné hrála fakt dobře.
Reagovat
blixa
Zajímavý výraz. Nemělo to být "otoč plastiku" ? :D :D
Reagovat
Lunej..
Je to slovo, které přesně vystihuje fandění sprchoně. Neboli překabátník atd. Nejprve tady protěžuje Anču a pak fandí Sam. Totálně zkažený fanouškovský charakter. :D:D Jsem zvyklá, že si své koně dokopu do cíle sama, většinou. :D
Reagovat
sprchon
Jak už jsem psal, obě mám rád, ale AKS víc. :) Ale když jsem viděl, co Sam ke konci hrála, prostě se to ve mně pohnulo směrem k ní. :D A i kdyby se to nehnulo, sluší se jí za tento výkon pochválit.
Čím víc koukám na zápasy, tím víc hráček si oblíbím, to je snad normální. Pořád jich znám docela málo a pořád objevuju. ;)
Reagovat
sprchon
Už je seznam přihlášených. Musím říct, že jsem spokojen. Na plakátě sice byla Lucka Hradecká, která tam není. Jinak to ale není vůbec špatné. Denča jako dvojka, Klára jako čtyřka, dál Kirsten Flipkens, Jana Čepelová, Stefanie Voegele, Bára Krejčíková, Sorana, Andrea Hlaváčková, Torro-Flor, na WC snad Nicole Vadišová. V kvaldě zatím Renča, K. Piter, Cindy Burger, Tereza Martincová, Kateřina Vaňková, PETRA CETKOSVKÁ...

Takže docela dobré obsazení, těším se tam. :)

http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women's-tournament/info.aspx?tournamentid=1100034985
Reagovat
skott
Není to úplně špatné, ale čistě podle čísel by to byla například ve srovnání s loňskem nejhůře obsazená pětasedmdesátka (vzhledem k tomu, že se dá škrtnout i zraněná Friedsam a ještě nějaká odhlášení budou). Loni za celý rok ¨nejhorší cut¨ v Toyotě 192, v Praze bez Friedsam už teď 189 a maximálně dvě tenistky z chvostu první stovky.
Rozhodně se dal čekat o něco lepší seznam, když je Praha bez konkurence a k tomu navíc těží ze spousty domácích hráček.
Reagovat
sprchon
Jistě to mohlo být lepší, ale pořád je to ITF. Budu rád za to, co je. :)
Reagovat
tommr
mě stačí když tam bude dostatek dobrejch domácích hráček. Na ty cizí se můžu podívat na jiných turnajích. Navíc je tak větší pravděpodobnost, že většina bodů zůstane doma ... :)
Reagovat
Lunej..
jako konec legrace ano? A hraj, protoze 3. sety moc nevyhravas takze to dej ve dvou.
Reagovat
sprchon
S tím nepočítej, Šmidlinka si jde pro další finále s Italkou (tři ze tří finále WTA hrála s Italkou, dvakrát se Sarou) a pro další titul. :)
Reagovat
tommr
taky si myslím, že to Schmiedlová ještě otočí. Ač nerad tak musím uznat, že je momentálně lepší než všechny naše hráčky z druhýho sledu ... :(
Reagovat
Lunej..
Bezte si vy dva smidlinkovat nekam jinam.:)
Reagovat
sprchon
Nerad? Já jí mám rád a nevadí mi, že se narodila o pár kilometrů dále. ;)
Reagovat
tommr
já proti ní osobně nic nemám, ale vadí mi prostě, že je lepší než naše mladý naděje ... :(
Reagovat
EllNino
https://instagram.com/p/5jjeV9RPj9/ Barča je tu jako panenka :) Káje to taky moc sluší, Míša má velký den :)
Reagovat
sprchon
Ty jo, Báru bych nepoznal. :O Ale super. :)
Reagovat
EllNino
http://www.tennisforum.com/showthread.php?t=919601 ...hm tak Katka se odhlásila i ze Stanfordu, to zranění asi bude trochu na dýl, škoda
Reagovat
EllNino
hm a dokonce i z kvaldy v Torontu, tak to nevím, co se děje ...
Reagovat
smazaný uživatel
no to není dobré. ale tak pořád je tam Cincinnati a to je přeci jen nejvíc podobné USO
Reagovat
smazaný uživatel
Smitková, Koukalová i Siniaková zase z Baku.
Reagovat
EllNino
to vím, ale to bylo spíš tak nějak, že hály každej tejden a potřebovaly trénovat, protože Klára figuruje v soupisce pro stanford, zatím je 3. alternativa, takže se dost možná dostane do Main Draw, a Tereza bude hrát v Washingtonu, tak se díky tehdejšímu rankingu dostala ještě do hlavní soutěže(nevím, jestli je to pro obě spíš nevýhoda) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych spíš radil hrát na těchto pouťákách. Sice Washington je taky jen Inter ale dostat jednu z těchto je teda masakr:
1. Makarova
2. Bouchard
3. Errani
4. Stosur
5. Azarenka
6. Cornet
7. Kuznetsova
8. Begu
Reagovat
smazaný uživatel
Masakr až na 2. nasazenou, to je spíš jackpot :D S tou by v současnosti asi prohrála jen Koukalová.
Reagovat
sprchon
Hm, tak snad se dá brzo dohromady. :)
Reagovat
smazaný uživatel
takže jsem měl pravdu. Bad Gastein je poslední antukový turnaj. Florianopolis je stejně jako loni na betonu ;)
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/BrasilTennisCup/photos/pb.570378096322510.-2207520000.1437835368./1175789849114662/?type=3&theater
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist