Štrasburk uvidí finále favoritek. Petkovicová vyzve Bartoliovou

20. 5. 2011, 18:53
Aktuality 0
Marion Bartoliová má na dosah svůj první titul z antuky v kariéře. Nejvýše nasazená hráčka turnaje ve Štrasburku zvládla dnešní semifinále a po jasné výhře 6-1 6-2 nad Španělkou Medinaovou postoupila do finále. V něm ji čeká turnajové dvojka Andrea Petkovicová, která dnes udolala Slovenku Hantuchovou ve třech setech.
Marion Bartoliová

Marion Bartoliová byla sice před dnešním semifinále jako nejvýše nasazená papírovou favoritkou, na Anabel Medinaovou-Garriguesovou ale neměla z minulého turnaje nejlepší vzpomínky. V Římě ji Španělka vyprovodila 6-4 6-3 a potvrdila, že na antuce se jí proti světové jedenáctce daří.

Tentokrát se však radovala francouzská tenistka. Už v prvním setu sebrala Medinaové třikrát servis a sadu vyhrála jasně 6-1. Ani v následující sadě se Španělka nevzmohla na odpor, ještě dvakrát přišla o podání a za hodinu a čtvrt se s turnajem loučila porážkoku 1-6 2-6.

"S Anabel jsem odehrála minulý týden dlouhý zápas - prohrála jsem ve dvou setech po více než dvou hodinách. Takže dnešní hladká výhra mě velmi potěšila, obzvlášť na antuce a spousta mých vítězných úderů," pochvalovala si Bartoliová, kterou dělí už jen jedno vítězství od šestého titulu v kariéře a vůbec prvního triumfu na antuce i v domácím prostředí.

"Hrát před domácím publikem je skutečná motivace - trochu tlaku, ale ještě více motivace. Když hraju někde venku proti domácí hráčce, tak ona má plnou podporu fanoušků a já si vždy říkám, že chci být ve Francii, aby lidé fandili mě," uvedla Francouzka. "Myslím, že v některých těžkých situacích je důležité, aby diváci stáli na vaší straně a hnali vás dopředu," dodala.

Radost francouzskému publiku bude chtít překazit druhá nasazená Andrea Petkovicová. Německá tenistka dnes po dvou hodinách a 42 minutách přehrála Danielu Hantuchovou 6-4 3-6 6-4. 

Slovenská tenistka v prvním setu vedla 4-2, náskok ale neudržela a prohrála 4-6. V dalším dějství už o náskok nepřišla a vynutila si rozhodující sadu. V té začala lépe Petkovicová, a i když Hantuchovou nechala vyrovnat, závěr utkání zvládla lépe a vyhrála tak i druhý vzájemný souboj.

"Daniela mě dostávala pod tlak... Jen jsem se snažila vracet rány, které na mě posílala. Většinou jsem se bránila, ale nejdůležitější bylo, že jsem zůstávala klidná a čekala na své šance. Ty na konci zápasu přišly a já je využila, ale byl mezi námi malý, opravdu malý rozdíl," komentovala Petkovicová, jež i ve svém čtvrtém finále zahraje o druhý titul. Dosud triumfovala pouze předloni na antuce v Bad Gasteinu, letos v Brisbane ji o vítězství připravila Kvitová, loni v Hertogenboschi Heninová.

Výsledky - Štrasburk (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Bartoliová (1-Fr.) - Medinaová (7-Šp.) 6:1, 6:2, Petkovicová (2-Něm.) - Hantuchová (6-SR) 6:4, 3:6, 6:4.

Čtyřhra - semifinále:

Grandinová/Uhlířová (2-JAR/ČR) - Oudinová/Shuai Zhang (USA/Čína) 6:1, 6:1.

 

pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist