Strýcová: Je fajn vidět, že na to fyzicky ve svém věku mám

4. 6. 2018, 18:15
Aktuality 12
Před Roland Garros prohrála Barbora Strýcová osmkrát v řadě a málokdo očekával, že si na pařížské antuce vylepší své maximum účastí v osmifinále. Pro dvaatřicetiletou hráčku byl antukový grandslam utvrzením v tom, že se vyplatí věřit ve vlastní síly a ještě na soupeřky stačí.
Profily hráčů
Barbora Strýcová (© jtbopen.cz)

"Ukázalo mi to, že i když jsem měla sérii nevydařených zápasů, tak to v sobě pořád mám. Můžu hrát velký tenis a zlepšovat se. To je pro mě hrozně fajn vidět. I to, že na to fyzicky ve svém věku mám a můžu hrát s mladýma holkama," řekla Strýcová, která je po Venus Williamsové ve světové třicítce druhou nejstarší tenistkou.

Ve dvaatřiceti letech se při dvanáctém startu v hlavní soutěži poprvé prodrala v Paříži do čtvrtého kola. V něm ale nestačila na Julii Putinceovovou z Kazachstánu. "Jsem smutná, protože jsem si to prohrála sama, ona mě neporazila," řekla a dodala: "Když se na to podívám s nadhledem, tak jsem vděčná, kam až jsem se dostala."

Mohlo by se zdát, že z pozice 26. nasazené měla 98. hráčku světa jasně porazit. Měla šanci vyrovnat si postupem do čtvrtfinále nejlepší grandslamový výsledek. "Ona to ale tady umí, daří se jí a hraje tady nejlepší tenis," upozornila plzeňská rodačka, že Putincevová postoupila na Roland Garros do čtvrtfinále rovněž předloni.

V utkání se nemohla dostat do rytmu. Proti vysokým liftovaným míčům a kraťasům marně hledala celý zápas protizbraň. "Nevěděla jsem, co hrát. Zamotala jsem se do toho a nevěděla, jestli jít na síť, nebo ne. Neměla jsem v hlavě myšlenku, co vlastně hrát. Jestli do toho švihnout nebo s ní pinkat," uvedla Strýcová.

Tentokrát nezabíraly ani taháky a opakování důležitých věcí, které měla napsané fixou na hřbetu ruky. "Koukala jsem se na to často, ale nefungovalo to, i když jsem se snažila. Chtěla jsem se do toho dostat víc i nohama, ale úplně mi to nešlo."

Soupeřku v prvním setu jednou málem při prohozu nastřelila. Přiznala, že mířila schválně do těla. "Nemám ji ráda. Prostě jsem po ní šla, nebudu říkat, že jsem to chtěla zabít přes střed. A možná to byla i chyba, že jsem se k tomu nechala vyprovokovat," řekla Strýcová. Putincevovou i kurt totiž minula a přišla o game.

Před zápasem nebyla příliš nervózní z možnosti projít do čtvrtfinále. "Nejhorší to je v prvním kole," řekla, ale přiznala, že postupem času spala méně a méně. "Tak čtyři hodiny. Pořád se v posteli převalujete a přemýšlíte o tom. Ale neměla jsem v hlavě to, že už se to nikdy nemůže povést. Spíš jsem se těšila," řekla Strýcová.

Z Roland Garros ještě neodjíždí. S Andreou Sestini Hlaváčkovou jsou druhé nasazené ve čtyřhře a čeká je boj o semifinále.

Jisté je, že tažení ve dvouhře je povzbuzením do další části sezony. "Baví mě hrát. Mám zase chuť. Tady mě to nabilo a těším se na trávu, což je můj oblíbený povrch." řekla. Před Wimbledonem má v plánu turnaje v Birminghamu a Eastbourne.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
peggy
Pani Strycova,ten Vas zapas vypadal jak kdyz hrji dva plzi.Jo leta leti.
Reagovat
Krisboy
Ty máš asi plže na mozku semizdá.
Reagovat
Frick
Snad nechceš končit dřív jak tahle živelná pohroma?

A to nemlivim o Mášeně.
Reagovat
Frick
Pořád hraje pod analgetikama nebo se to nějak rozchodilo?
Reagovat
blixa
Pořád nebereš ty prášky, co ti psychiatr předepsal ? Tohle fakt nerozchodíš ... ;-)
Reagovat
Frick
Nu, pokud se někdo chce prezentovat jako tupé hovado, má význam mu v tom bránit? Nemá. Je ho jeho vizitka.
Reagovat
blixa
Jaký znamenitý postřeh ! Takže už nám rozumíš, proč ti nenadáváme za každý příspěvek ?
Reagovat
FulnekUltras
Neviděl jsem sice, ale zdá se, jakoby tam Barče došlo spíš psychicky než herně. Každopádně věřím, že to ve Wimblu s Petrou a Lucy po čtyřech letech zase pořádně rozbalí. ;-)
Reagovat
Kytka
Vztekala se, dokonce se chytla i s Putincevou. Evidentně ji nesnáší. No ale při tom jméně Rusky se není čemu divit.
Reagovat
Kytka
Pardon, tzv. "Kazašky"
Reagovat
FulnekUltras
njn - i v článku je o tom zmínka - kdyby se do ní náš zloprcek v pravou chvíli trefil, mohlo být ještě všechno jinak... ;-)
Reagovat
letityfanousek
to je fuk, tam v tom kraji jsou všechny rusandy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist