Strýcová je letos poprvé v semifinále, pokračuje i obhájkyně titulu Kvitová

22. 6. 2018, 15:34
Aktuality 48
WTA BIRMINGHAM - Na trávě v Birminghamu se českým tenistkám pravidelně daří a letošní ročník to opět potvrzuje, neboť mezi čtyřkou nejlepších jsou hned dvě Češky. Barbora Strýcová se do prvního letošního semifinále dostala po skreči Lesjy Curenkové, Petra Kvitová pak už počtvrté v řadě porazila Němku Julii Görgesovou a bez ztráty setu pokračuje na cestě za obhajobou titulu.
Barbora Strýcová (© j48tennis.net)

Čtyři roky v Birminghamu nechyběla česká hráčka ve finále a letos je po čtvrtfinálovém kole stále šance, že finále bude čistě českou záležitostí.

Barbora Strýcová na French Open úspěšně přerušila sérii osmi porážek, postoupila do osmifinále antukového grandslamu a velmi dobře si vede i na své první letošní akci na trávě v Birminghamu.

Finalistka ročníků 2014 a 2016 v prvním kole po obratu zdolala Američanku Bradyovou, ve druhém kole si vyšlápla na nasazenou jedničku Muguruzaovou a v dnešním čtvrtfinálovém souboji jí za stavu 7-5 3-0 z pohledu Češky vzdala pro zranění Lesja Curenková.

Strýcová svou dnešní soupeřku poprvé brejkla ve třetím gamu, ovšem Ukrajince se povedl rebrejk a skóre bylo dlouho vyrovnané. Až v jedenácté hře se Strýcové podařilo znovu prolomit servis Ukrajinky, v následujícím gamu odvrátila tři brejkboly, využila svůj druhý setbol a po hodině hry šla do vedení.

Ve druhé sadě už měla česká tenistka jasně navrch. Curenková se nechala za stavu 7-5 2-0 ve prospěch Strýcové ošetřovat a po další ztrátě podání se rozhodla utkání kvůli bolestem v levém boku vzdát.

"Byl to nešťastný způsob vítězství," řekla Strýcová. "Ale myslím, že jsem našla způsob, jak proti ní hrát. Jsem moc ráda, že jsem poprvé v sezoně v semifinále. Doufám, že dojdu ještě dál, ale vím, že to bude těžké," řekla Strýcová.

Strýcová ve svém prvním letošním semifinále bude čelit Magdaléně Rybárikové, kterou v posledních čtyřech soubojích porazila. Slovenská šampionka z roku 2009, jež v prvním kole vyřadila českou jedničku Karolínu Plíškovou, si dnes poradila 6-2 6-4 se slovinskou kvalifikantkou Dalilou Jakupovičovou a stejně jako Strýcová je v semifinále letos poprvé.

Petra Kvitová odpoledne potvrdila roli favoritky proti Julii Görgesové, se kterou vyhrála už šestý vzájemný souboj v řadě, z toho čtvrtý v této sezoně. Na trávě v Birminghamu obhájkyně titulu zvítězila snadno 6-1 6-4 a bez ztráty setu postoupila do semifinále.

O již páté letošní finále si dvojnásobná wimbledonská šampionka zahraje nečekaně s Rumunkou Mihaelou Buzarnescuovou. Třicetiletou Rumunku o dva roky mladší Kvitová zdolala začátkem května ve finále antukového turnaje v Praze.
Buzarnescuová si dnes poradila 6-3 6-2 se světovou pětkou Elinou Svitolinovou, kterou přehrála i před třemi týdny ve třetm kole French Open. Ukrajinka Svitolinová tak dál čeká na své první semifinále na trávě.

• WTA PREMIER BIRMINGHAM •
Velká Británie, tráva, 936.128 dolarů
páteční výsledky (22. 6. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kvitová (4-ČR) - Görgesová (5-Něm.) 6-1 6-4
Strýcová (ČR) - Curenková (Ukr.) 7-5 3-0 / skreč C.
Buzarnescuová (Rum.) - Svitolinová (2-Ukr.) 6-3 6-2
Rybáriková (SR) - Jakupovičová (Slovin.) 6-2 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

48
Přidat komentář
Frick
Zajímavý, no. O kvaldu Premier turnaje byl takovej "ukrutnej" zájem, že brali a každýho a stejně tři místa zůstaly bez obsazení :-D Takže by si jí zřejmě zahrál úplně kdokoliv, kdo by se přihlásil... i hráčka bez rankngu...?

Ale svou logiku to má. 16 hráček si zahraje to 100k+H "rychloITFko" v Southsea, to máme teda 16 Southsea + 42 Eastbourne MD + 24 Eastbourne Q = 82 hráček. Zdaleka ne všechny, co má MD ve Wimblu jistý, chtějí hrát poslední týden před ním, holky, co se do MD nevejdou, hrát v Eastbourne nemůžou a hráčky, co se nevejdou ani do kvaldy Wimbledonu, upřednostní raději antukové nebo hardové 25k....
Reagovat
Frick
No ale teda Denča nebo Maky si o to Eastbourne zahrát mohly...

do Southsea by se nevešly! Asi.
Reagovat
Frick
https://zpravy.idnes.cz/petra-kvitova-porezani-utok-utocnik-identifikace-fv5-/domaci.aspx?c=A180622_410200_domaci_zaz

Zajímavé, že článek Deníku je z části kopií článku iDnes. Není to v zásadě zcizení duševního vlastnictví? (nejedná se o stejný mediální dům)

No ale fakt se mi nezdá, že by tolik riskoval pro to, aby šel loupit, bez otipování. Na druhou stranu mu mohlo dojít, že když okrade/přepadne někoho tak známýho, že se po něm (myšleno po pachateli) půjde s o dost větší vervou. A ještě teda, že se líp nemaskoval.

O pomstu za špatný výsledky (a prohraný sázky) by zřejmě ale jít nemělo, vzhledem k tomu, kdy se to stalo (po konci sezony a předtim plodný období).

Nicméně Petru fakt znát nemusel, když vyhrála oba GS, tak byl zřejmě v krimu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr mě často štve trapnými komentáři, ale co dokáže napsat slacker, to je naprosté bahno, které by na slušném portálu dostalo ban. Takový obraz zemanovské slolečnosti...
Reagovat
Frick
Slacker je troll, ne?
Reagovat
slacker
nekdo se trefuje do tramvajaku nekdo zase do invalidu

jeste by to chtelo zminit babise putina nebo trumpa, kdyz uz paroubek prestal byt tercem radobyslusnaku s vajickem v ruce
Reagovat
Frick
https://www.denik.cz/krimi/utocil-na-kvitovou-fotbalista-z-konicka-80180619.html

No ale tedy fakt docela síla. Když člověk přihlédnu k tomu, že to byl člověk, jehož trestná činnost neunikla pozornosti médií.

Kolik lidí mohlo bejt takovejch, že seděli věkem místem pobytu, identikitem a modem operadi. Pokud by takovejch bylo 20, 30...

Proč ho, sakra, nemohli Petře aspoň ukázat? :-(
Reagovat
Frick
...myšleno po tom přepadení.
Reagovat
slacker
ja myslim ze ji ho meli spise ukazat jeste pred prepadenim, neni nad prevenci.
Reagovat
dunphy
Skvělým příkladem chorobného modus operandi jsou i ty tvé příspěvky tady. Furt to samé dokola, člověk se nemusí dívat ani na nick a hned ví, o koho se jedná.
Reagovat
Frick
A nejen já.
Reagovat
Frick
Nicméně teda... že by fakt šel na blind? Třeba jen pro tisíc, by riskoval porušení podmínky a mnohem horší flastr? Uvidíme, co řekne u soudu.
Reagovat
bIbec
všichni hoříme zvědavostí.
Reagovat
Frick
BTW: Jak by mohlo být postupováno? Jelikož porušil podmáínku, tak bude přinucen vykonat zbytek trestu, ke kterýmu byl původně před těma 7 lety odsouzen a až potom mu začne bežet trest za přepadení Petry (jehož výši ovlivní mj. i přitežující okolnost v podobě recividy). Tj. třeba 3 roky jako zbytek trestu za předchozí čin a následně 10 let za Petru, celkem 13 roků?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo z Buzarnescu jde docela strach!
Reagovat
Andrew89
do semi by byla ideal Svitolina...ta je jalova na trava a jeste proti Petre....ale cekam ze nepostoupi.Kazdopadne Petra sinjde pro titul.:) pokud bude takhle hrat:)
Reagovat
com
jo tady titul a ve Wimbledonu vyleti v prvnim kole :D
Reagovat
bella
netommruj!!
Reagovat
smazaný uživatel
On netommruje, com je fanoušek Pliškový a Petru nesnáší!
Reagovat
com
co pindas, vsak Kvitovce ted preju titul, kdyz uz tam neni Karolina
Reagovat
Liska-Brno
Je to mrzák "D You Welcome Tommr
Reagovat
Pavlis
Petra dneska luxusně. Super. Němce se dnes dařilo to dávat Petře k lajnám, hezky jí to posílala do rohů. Julia má obecně slušnou úderovou jistotu. Nicméně na servisu tragická. A Peti umí dost míčů vrátit, variovat hru. Jinak je tráva fakt rychlá, je třeba umět pokleky, poradit si s nízkými odskoky míčků. No, Peti trávu prostě miluje. Gratulace k semifinále, soupeřka bude hardcore.
Reagovat
tommr
ze servisu Goergesový jsem měl trochu strach, ale naštěstí nedokázala zopakovat včerejší výkon proti Bartyový kdy byla na servisu hodně suverénní. Petra má na tom samozřejmě taky svůj podíl ... :)
Reagovat
bella
tommr mel zase strach, kdy TY nemas strach????? nejak jsem si nevsimla.
Reagovat
tommr
zalez a nevotravuj ...
Reagovat
bella
To ty tu votravujes lidi svyma spatnyma predtuchama, ktery jsou navic velmi casto uplne mimo a jeste tu urazis tenistky a diskutujici s jinym nazorem.

Jestli sis me jeste spravne zezaradit, tak ja tu pozitivni fandim.
Reagovat
poutnik
Nech Tomra na pokoji, je to už trapné jak jsi na něm přilepená.
Reagovat
bella
Ale on je tvuj tatinek, nebo kamarad? Ja mu nic nedelam, jen mu nastavuju zrcadlo.
Reagovat
bella
A jeho neokrikenes, jak vsechny vcetne holek urazi, kdyz nehrajou jak on si predstavuje, nebo s nim nesouhlasi?
Reagovat
vendulkabendulka
Pozápasový rozhovor byl neskutečný, tu holku nejde nemilovat.
Reagovat
Nancy_z
Přesně tak. Osobnost se vším všudy.
Reagovat
bella
jj, je uzasnaaa ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasná! ;)
Reagovat
tommr
ve druhým už hraje jen údržbu a zřejmě spoléhá na to, že to nějak dopodává. Aby se jí to ještě nevymstilo ...
Reagovat
tommr
tak nakonec se jí ta taktika vyplatila a dobře to dopadlo ... :)
Reagovat
bella
Prosim te, ty nevidis, jak se Julca zlepsila??? Ty jsi uplne mimo, vic mimo to uz nejde. Proboha, kdy uz odsad zmizis, to se neda cist ty tvoje kecy.
Reagovat
tommr
tak je nečti a nevotravuj ...
Reagovat
bella
Ty tu neotravuj s tema ujetyma kecama. Trapny a trapnejsi tommr.
Reagovat
slacker
je to ostuda pro cesky stat ze dava penize takovym jedincum jako Tommr , ti by meli vychcipat a ne byt udrzovany pri zivote z nasich dani.
Reagovat
bella
to uz zase prehanis!!! :(
Reagovat
tommr
by mě docela zajímalo kolik jsi na daních odved ty, že se tu s nima pořád tak oháníš. Nějak si neumím představit, že dement jako si ty dělá něco užitečnýho a odvádí z toho daně ...
Reagovat
bella
Hlavne, ze ty jsi tu megauzitecnej se svyma desama-besama a urazenim.
Reagovat
George_Renel
zatím dost dobře. Asi tuší, že 17:00 mám odchod do hospody. :-D
Reagovat
Nancy_z
Hodná holka, občas i myslí na fanoušky :-D A šetří naše nervy na Wimbledon :-D
Reagovat
Andrew89
a Petra ju zničí (Julču)
Reagovat
Fandina
super. Prni set se přetahovaly a ve druhém byla lepší, i když Tsurenko musela vzdát.
Reagovat
Pavol
Ešte skús jedno kolo.
Reagovat
tommr
s Rybkou to bude nejspíš pěkná řežba ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist