Strýcová letos poprvé nemusela do tří setů. V Sydney přehrála Makarovovou a postoupila do čtvrtfinále

9. 1. 2018, 06:46
Aktuality 33
WTA SYDNEY - Barbora Strýcová až v pátém letošním zápase nemusela do tří setů. Jednatřicetiletá Češka na turnaji WTA Premier v Sydney stejně jako loni hladce přehrála Jekatěrinu Makarovovou a postoupila do čtvrtfinále. O vyrovnání loňského výsledku si zahraje s domácí Ashleigh Bartyovou.
Barbora Strýcová

Barbora Strýcová zatím úspěšně kopíruje výsledky loňské sezony. Jednatřicetiletá Češka v novozélandském Aucklandu stejně jako loni skončila ve čtvrtfinále a vydala se do Sydney. V australské metropoli měla hned v prvním kole namále, ale vydřené vítězství nad Kasatkinovou pro ni bylo obrovskou vzpruhou.

Dnes si totiž v utkání druhého kola relativně snadno poradila s další ruskou tenistkou Jekatěrinou Makarovovou, kterou vyřadila také loni v cestě do semifinále. Aktuálně 33. hráčku světa porazila 6-4 6-1, ujala se vedení ve vzájemné bilanci a postoupila do čtvrtfinále.

Svěřenkyně Davida Kotyzy Strýcová musela v úvodní sadě dvakrát likvidovat manko brejku. Od stavu 4-4 zvládala klíčové momenty ve zbývajícím průběhu zápasu mnohem lépe než její soupeřka a ztratila už jen jeden game. Česká hráčka dnes excelovala zejména na brejkbolech, když odvrátila 12 ze 14 hrozeb a sama jich 5 z 12 využila.

Loňskou semifinalistku Strýcovou v dalším kole čeká o deset let domácí hráčka Ashleigh Bartyová, (h2h 1-1). Jednadvacetiletá Australanka, jež loni úspěšně obnovila kariéru, dnes v utkání 2. kola potvrdila roli favoritky proti krajance Ellen Perezové, kterou porazila 7-6 6-1.

O čtvrtfinále, ale až zítra, bude bojovat také Petra Kvitová. Bývalá šampionka ve středu nastoupí proti italské kvalifikantce Camile Giorgiové.

Johanna Kontaová letos končí hned v prvním kole a loňský triumf neobhájí. Britka, jež minulý týden nedohrála kvůli zranění kyčle čtvrtfinále v Brisbane, v repríze loňského finále nestačila 3-6 5-7 na Agnieszku Radwaňskou. Polku ve druhém kole čeká talentovaná Američanka CiCi Bellisová, se kterou prohrála loni v Dubaji.

"Mrzí mě, že jsem tu vypadla v prvním kole a neobhájím loňské body. Ale potkal mě těžký los a na druhou stranu jsem ráda, že jsem před Melbourne odehrála celý zápas," řekla Kontaová.

Dominika Cibulková pokračuje v úspěšném vstupu do letošní sezony. Slovenka vyhrála na turnaji WTA Premier v Sydney i druhé utkání, když dnes porazila dvakrát 6-4 Jelenu Vesninovou a ujala se vedení ve vzájemné bilanci s Ruskou.

Její další soupeřkou Angelique Kerberová, se kterou má vyrovnanou bilanci 5-5. Naposledy se spolu utkaly ve finále Turnaje mistrů 2016, kde se z životního triumfu radovala Slovenka.

Kerberová dnes v souboji bývalých světových jedniček a grandslamových šampionek ve druhém kole turnaje v Sydney zdolala 5-7 6-3 6-1 druhou nasazenou Američanku Venus Williamsovou a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 6-3. Německá tenistka, jež včera přežila dva mečboly proti Lucii Šafářové, tak letos včetně Hopman Cupu vyhrála všech šest zápasů.

Sedmatřicetiletá Williamsová hrála v Olympijském parku v Sydney poprvé po více než sedmnácti letech od OH 2000, kde získala zlaté medaile ve dvouhře i ve čtyřhře po boku mladší sestry Sereny.

• WTA PREMIER SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 733.900 dolarů
úterní výsledky (9. 1. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Strýcová (ČR) - Makarovová (Rus.) 6-4 6-1
Kerberová (Něm.) - V. Williamsová (2-USA) 5-7 6-3 6-1
Cibulková (SR) - Vesninová (Rus.) 6-4 6-4
Bartyová - Perezová (obě Austr.) 7-6(4) 6-1
• Dvouhra - 1. kolo •
A. Radwaňská (Pol.) - Kontaová (4-Brit.) 6-3 7-5
Stosurová (Austr.) - Witthöftová (Něm.) 4-6 7-5 6-3
Gavrilovová - Rogowská (obě Austr.) 6-4 1-6 7-5
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

33
Přidat komentář
EllNino
Tak Bára proti Ash, já myslím, že šance je, Ash tu nevypadá úplně suverenně, na zápas se těším :) Snad na centru, kde ve stejné fázi loni vyhrála maratonskou bitvu s Caro Wozniacki :)
Reagovat
Torn
Si myslím, že v pavouku nakonec dostala ještě tu přijatelnější hráčku. S Barty má určitě šanci. Kdyby byla v dolním pavouku, obávám se, že by neměla moc šance přežít, když je tam Kerber, Aga, Petra, Cibule :D.
Reagovat
FulnekUltras
to evidentně funguje.
Reagovat
Torn
Nejsou spolu ani měsíc. :D
Reagovat
FulnekUltras
U jiných se nic neprojeví ani za rok. ;) Největší česká bojovnice s nejlepším trenérem nemůžou skončit špatně.
Reagovat
blixa
Jen abychom se nedivili a nebyl to letos rok (silně podceňované) Andělky ;-)
Reagovat
vrabejka
:)
Reagovat
PetaM
"Silně podceňovaná" byla loni, když nedokázala ustát tlak. Letos jede jako za starých časů a je skoro stejně nebezpečná. Ještě pár zápasů a máme tady starou dobrou Angi, která všechny deptala svou neskutečně agresivní obranou :D
Reagovat
vrabejka
Nemyslim si že to bylo jen tím tlakem prostě se vsechno nepovedlo. Vždyť i kdyz byla desata tak hrala strašně.
Reagovat
PetaM
Protože měla pár kilo navíc. Pak zhubla a neskutečně zlepšila hru a i díky tomu vyhrála GS ... Když se dívám na starší zápasy, třeba zápas s Petrou na TM v Istanbulu, je to celkem rozdíl oproti tomu, jak vypadá teď ... :)
Reagovat
vrabejka
Myslim minulou sezpnu ze ikdyz spadla v žebříčku na vykonnost to žádný vliv nemělo.
Reagovat
PetaM
Jo takhle. Tak to nevím, jak to brala minulou sezónu. Ale obhajovala toho pořád celkem hodně až do konce, třeba si na sebe dávala tlak až do konce, fakt nevím. Letos zatím hraje skvěle a zase si začíná věřit, uvidíme :D
Reagovat
milik254
Mělo. Byla to bývalá světová jednička, na USO ještě obhájkyně titulu, i v Asii se pak čekalo, že se třeba probere, dostane se ET, a tom něco uhraje. Prostě celej 2017 psychicky extrémně náročný, ale vypadá to, že ho Andělka hodila za hlavu
Reagovat
PetaM
Dokonce obhajovala i finále TM. Ta holka si prostě neoddechla :D
Reagovat
vrabejka
Angie ma super formu jen tak dál :)
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/stories/lucie.safarova/

Evidentně jsou v dobrém rozpoložení.

Ale tedy paní Steckleyová musí v Roba důvěru.
Reagovat
Lunej..
Tak Sam a Ash maji cennou vyhru v domacim prostredi:)
Reagovat
Hector21
pro Sam už je každá výhra cenná...
Reagovat
Lunej..
Tak tak..
Reagovat
Andrew89
hrále skvěle celej set...ale konec teda nezvládla. Vee se hodně zvedla. Pěknej zápas zatím
Reagovat
Fandina
Koukám na záznam Bára Makaron a ta má pěkné oblečení, zajímavé. Líbí se mi.
Reagovat
EllNino
Rogowska do toho slušně pere a Dasha vlaje :) vyrovnaná koncovka, celkem nechutným prasátkem vyrovnala Ola na 5:5 ve třetím a odvrátila mečbol :)
Reagovat
EllNino
Dash nakonec vyhrála 7:5, Ola vedla 30:0, ale pak přišy 2 chyby z forehandu, hrozná minela u sítě znamenala mečbol Dash a ta hokrásný bhdtl skvěle proměnila :)

No a další australský duel proti Sam ve 2. kole zítra :) Už třetí, protože teď bojují Perez s Barty už o postup do čtvrtfinále
Reagovat
Frick
http://www.ceskatelevize.cz/sport/zimni-sporty/beh-na-lyzich/366964-talentovana-bezkarka-havlickova-sni-o-olympiade-nevyjde-li-to-lyze-lamat-nebudu-rika/

Jo a její velice pěkně vedený IG: https://www.instagram.com/baru_hav/?hl=cs
Reagovat
blixa
Tak sis zaslintal a teď zpátky do práce ... vlastně ne, promiň, tebe se to netýká ;-)
V 17 na olympiádu v běžeckém lyžování ? To fakt asi ne, takové zázraky v tomhle sportu nebývají. Když se to povede za 4 roky tak to bude super.
Reagovat
EllNino
Hezky Barča, tak s Australankou už snad na centru, myslím, že to bude Ash :) A to by mohla být zajímavá bitka :D

Dneska jsem neviděl ani míček do 7:30, jelikož jsem zaspal, takže asi záznam není, což ?
Reagovat
tommr
dneska příjemně překvapila. Makarova vypadala ze začátku zápasu hodně nebezpečně, ale Bára se nedala, postupně se zlepšovala a ke konci zápasu už byla jasně lepší ... :)
Reagovat
dadaft
hej Maky, ty mi dáváš zabrat...
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvíce overrated players u nás - Jirka Veseláč a Vondroušová jasně ukazují svoje stropy. a třeba mě ukamenujte...
Reagovat
SubOptikT
Tak u Vondroušové je na takové soudy ještě docela brzo, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně tak na soudy, které praví její působení v TOP 10 :D
U Jirky je to jasný, jak facka...
Reagovat
SubOptikT
Na Markétu bych si počkal.
Reagovat
travar
Markéta má obrovský potenciál, to vidí i slepej.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist