Strýcová letos vyhrála už druhou tříhodinovou bitvu, v Miami udolala Larssonovou

24. 3. 2017, 20:22
Aktuality 160
WTA MIAMI - Barbora Strýcová jako první v sezoně 2017 odehrála dvě více než tříhodinové bitvy a také dnes v Miami opouštěla kurt jako šťastná vítězka. Švédku Johannu Larssonovou udolala v tie-breaku třetího setu a postoupila do třetího kola. V něm vyzve Slovenku Janu Čepelovou.
Barbora Strýcová

Barbora Strýcová měla vstoupit do turnaje v Miami už ve čtvrtek, déšť ale večerní program spláchl a česká tenistka se se svou první soupeřkou Johannou Larssonovou utkala až dnes. Začátek byl sice znovu kvůli dešti o zhruba dvě hodiny posunut a průběh utkání narušovaly dešťové přeháňky, další odložení ale neohrozilo.

V prvním setu se Strýcová hodně trápila. Čtyřikrát přišla o podání a nezachránily ji tak ani tři úspěšné rebrejky. A když ztratila servis popáté v řadě, prohrávala 4-6 a 0-1.

Statistiky zápasu
Strýcová - Larssonová
1 esa 1
4 dvojchyby 8
63 %
1. podání 'in' 70 %
51 %
úsp. 1. podání 56 %
55 %
úsp. 2. podání 33 %
7/23 brejkboly 7/18
čas: 3:09

Od té chvíle však problémy na podání dlouho řešit nemusela. Naopak získávala jeden game za druhým a rázem byla za stavu 4-6 6-3 3-1 blízko postupu. Jenže v páté hře nevyužila tři brejkboly, začala kazit jednoduché údery a náskok ztratila.

Rozhodnout tak musela vyrovnaná koncovka, v níž si obě tenistky musely sáhnout na dno fyzických sil. Strýcová měla možnost ukončit zápas za stavu 6-5 při svém servisu, o postupu však rozhodla nakonec až v tie-breaku. Ten zvládla psychicky i takticky mnohem lépe, když soupeřce dovolila uhrát jen tři míčky. 

Strýcová tak zvítězila po 3 hodinách a 9 minutách 4-6 6-3 7-6 a ve vzájemné bilanci se ujala vedení 4-3. V letošní sezoně absolvovala jako první na okruhu WTA druhou více než tříhodinovou bitvu. Také tu první - v lednu v Sydney proti Wozniacké - vyhrála.

Ve třetím kole, které si v Miami zahrála pouze jednou a je jejím maximem, se jednatřicetiletá Strýcová utká už zítra se Slovenkou Janou Čepelovou (h2h 1-1). Česká hráčka může vyhrát dva zápasy po sobě poprvé od Australian Open.

Ještě dnes Strýcovou čeká vstup do čtyřhry, ve které startuje s Indkou Saniou Mirzaovou.

Ve třetím kole dvouhry jsou tak tři Češky, Karolína Plíšková a Lucie Šafářová se do něj dostaly už včera. Plíšková se v sobotu střetne s Kazaškou Julií Putincevovou, Šafářová s Chorvatkou Ajlou Tomljanovičovou. (h2h 1-0).

Třiadvacetiletá Tomljanovičová, jež hraje na teprve třetím turnaji po 13měsíční pauze zaviněné operací ramena, se dnes postarala o vyřazení Rusky Jeleny Vesninové. Čerstvou šampionku z Indian Wells udolala v dohrávce včera rozehraného duelu 3-6 6-4 7-5.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.699.423 dolarů
páteční výsledky (24. 03. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Strýcová (15-ČR) - Larssonová (Švéd.) 4-6 6-3 7-6(3)
Kerberová (1-Něm.) - Ying-Ying Duan (Čína) 7-6(3) 6-2
Halepová (3-Rum.) - Ósakaová (Jap.) 6-4 2-6 6-3
Muguruzaová (6-Šp.) - McHaleová (USA) 0-6 7-6(6) 6-4
Kuzněcovová (7-Rus.) - Minellaová (Luc.) 6-2 6-2
Keysová (8-USA) - Golubicová (Švýc.) 6-1 6-2
Kontaová (10-Brit.) - Sasnovičová (Běl.) 6-2 6-7(5) 6-4
V. Williamsová (11-USA) - Haddadová (Braz.) 6-4 6-3
Tomljanovičová (Chorv.) - Vesninová (13-Rus.) 3-6 6-4 7-5
Stosurová (14-Austr.) - Bartyová (Austr.) 6-4 6-4
Ozakiová (Jap.) - Bertensová (16-Niz.) 6-4 4-6 6-1
Cirsteaová (Rum.) - Sevastovová (19-Lot.) 7-6(4) 3-6 6-3
Görgesová (Něm.) - Suárezová (20-Šp.) 6-4 7-6(5)
Shuai Peng (Čína) - Garciaová (21-Fr.) 6-4 6-0
Tigová (Rum.) - Mladenovicová (22-Fr.) 7-6(4) 6-2
Parmentierová (Fr.) - Babosová (24-Maď.) 6-7(1) 6-2 6-0
Townsendová (USA) - Vinciová (25-It.) 6-3 6-2
Arruabarrenaová (Šp.) - Beguová (28-Rum.) 3-6 6-4 6-3
Rogersová (USA) - Kasatkinová (31-Rus.) 6-4 5-7 6-0
Kontaveitová (Est.) - Makarovová (32-Rus.) 6-7(1) 6-2 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Matteková-Sandsová/Šafářová (1-USA/ČR) - Jankovičová/Townsendová (Srb./USA) 6-4 6-1
Grönefeldová/Peschkeová (Něm./ČR) - Erraniová/Niculescuová (It./Rum.) 6-4 6-3
Yung-jan Chan/Hingisová (5-Tchaj-wan/Švýc.) - Hradecká/Siniaková (ČR) 5-7 7-5 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

160
Přidat komentář
Hector21
jaj, Světlík precizně a já to prospal, blbec :(
Reagovat
Frick
Nemůže to fungovat. Je to nesmysl. Podívejte se na Venezuelu, KLDR, Kubu... kam dotáhly

(hlavně neargumentovat Čínou)
Reagovat
FulnekUltras
úplně stačí argumentovat ČSSR - tedy těm, kteří tehdy byli na světě a při smyslech
Reagovat
Fandina
Plánovité hospodaření za socialismu vedlo k jeho krachu. Peníze neměly skutečnou hodnotu, ale umělou. Na potraviny se ze státního rozpočtu doplácelo, aby nebyly tak drahé a byty ve státním vlastnictví chátraly, stát neuměl hospodařit a postupně se zadlužoval, až to krachlo.
Reagovat
poutnik
Hodnota peněz je jen ve vaší hlavě Fandino (či ktrékoliv jiné, která tomu věří), jinak nemají ani hodnotu papíru na kterém jsou vytištěny.
Reagovat
Fandina
I ten papír na kterém jsou peníze vytištěny má nějakou hodnotu a ta se vyjadřuje množstvím peněz, za které je druhý ochotný s tebou směnit.
Reagovat
poutnik
Ten papír je celkem jinak nepoužitelný. A hodnota peněz je o víře, že mají hodnotu. Jsou podloženy hlavně dluhem (státním dluhem) :-) . Trošku jsem si o generování peněz něco přečetl a je to velmi zajímavé.
Reagovat
Fandina
Ten papír je použitelný na cokoli a má svou nespornou hodnotu i kdyby byl prázdný. Ale pokud je to papír, použitý na tištění peněz, tak se nebavíme o hodnotě toho papíru, ale o tom, co je na něm napsáno, kolik peněz představuje, tedy kolik směnné hodnoty představuje. Co všechno lze za to číslo na něm napsané směnit.

Jinak samozřejmě peníze jsou ekonomický pojem, který procházel udrčitým vývojem, ale nejdůležitější funkce je právě směná hodnota, měřítko cen, které je na tom papíru vyjádřeno číselně.

Peníze mají další svoje funkce. Dočíst se o tom dá ledacos a je to celé ekonomické odvětví.
Reagovat
Fandina
třeba tady
https://is.vsfs.cz/el/6410/leto2006/BP_MaE/58048/wawuctextmakro2.pdf
Reagovat
VlS
No, a půjdete nakoupit s tím, že řeknete v samce pokladní, že peníze nemají hodnotu a že jste si o tom něco přečetl, nebo si sebou ty prachy ( kartu) vezmete? Zkoušel jsem to kdysi v hospodě a panáka mi za to nenalili. Filozofie je krásná věc, ale jak zpívá Rišo Muller, štěstí je krásná, přepychová věc, ale prachy si za něj nekoupíš.
Reagovat
Frick
https://youtu.be/fDgHBbijS74?t=35m50s
Reagovat
Fandina
Tři roky měl dvě zaměstnání aby vydělal dceři a zeťovi na dovolenou u moře. Dneska můžeš jet za polovinu průměrněho platu.
Reagovat
brixner
Ta vaše debata je zajímavá...Nepřikláním se ani k jednomu z vás, onehdá to bylo tak a dnes je to zase jinak, já bych řekl tak cca lehce lépe, než dříve, takže bábinka má tedy bod:-)
Ale spíš by mě zajímalo, kolik úsilí, peněz a já nevím, čeho ještě, bych musel vynaložit, abych mohl tenkrát vidět svou milovanou Annapůrnu! Já so to prostě nedokážu vůbec představit a to už mám taky leccos za sebou, za Svalem jsem jen v lehkém závěsu :-)
Reagovat
brixner
Ale pravdou je, že - a na to si velice dobře vzpomínám - mi dalo strašně moc úsilí našetřit nekřesťanských 1 700 KČS (na halíř přesně!!), abych mohl jít do Sportu a koupit si černou pálku zn. Kneissl! Lendl tehdy hrál s bílou a dovedete si představit to haló, když jsem se s ní objevil mezi vrstevníky, kteří měli Artisky, IL a...už si ty značky ani nepamatuji! A k tomu pixli tří kusů tenisáků bílé barvy zn. Tretorn za 20KČS! Boha jeho, dneska se to už zdá opravdu jako dávnověk...
Reagovat
brixner
A dvojalbum "The Wall" od Pink Floyd za 1 200KČS...
Já jdu radši už spát, sousedka má toho svýho fištróna doma a mě se bude lehce usínat s vědomím, že je o ní náležitě postaráno(nebo o něj...ale seru na něj, žáno)
Dobrou noc!
Reagovat
Fandina
Možná, kdybys byl nějakým vysoce postaveným komunistou, tak by to šlo, ale jako normální občan, který mohl do zahraničí jen v rámci socialistického tábora do okolních států kromě Jugoslávie, kde se také muselo žádat o příslib, tak si to vůbec nedovedu přestavit, jestli by ti to bylo dovoleno vycestovat a asi by tě to stálo neuvěřitelný majlant, to fakt nemám ponětí,
Reagovat
brixner
No právě, s tím vycestováním je mi to jasné, i když-můj děd znal osobně maršála Koněva a to nekecám! Ale asi by to nepomohlo:-) A ten majlant...bábi, takové dva tisíce-to byly tenkrát peníze, co? No a když si představím, že by to mělo být cca 30-35 x více...no brrr! Já byl rád, když jsem někde v nějakém časopise náhodou objevil obrázky Eigeru, Mönchu a Jungfrau...Ale zase holky měly bobry a bylo na šem trénovat holení :-))
Reagovat
Fandina
To si opravdu nepamatuji, ono, když jsem nikam kromě socialistických zemí nemohla, tak si ani nepamatuji, kolik by takové vycestování stálo někam jinam.
Reagovat
FulnekUltras
jj, Anča a péčko - to jsou hlavní vymoženosti doby... ;)))
Reagovat
Fandina
je to posun od front před tuzexem
Reagovat
Frick
Vítězka "5. GS" vzápětí hned vyřazena holkou, co byla nejlépe 47. a co rok nehrála.

Dost dobrá ilustrace současného stavu WTA.

No Lucko nepodcenit jí, ale co si budem říkat - porazit bys jí teda jako měla.
Reagovat
Fandina
Současný stav WTA je vyrovnaný, je spousta holek, která umí vyhrávat, ani Vesnina nebyla favoritkou na IW a vyhrála ho. Ajla hrála dobře a i před nemocí patřila k nadějím, teď to potvrzuje, že v té padesátce nebyla náhodou a že může patřit i výše. Hrála dobře.
Reagovat
EllNino
Konečně jsem ten zápas trochu rozdejchal :D Hruza, ale výhra se počítá :D ...

S Jankou to ale bude chtít hodně přidat :)

Jinak Ajla s Elenou teda návrat na kurty kvůli jednomu míčku koukám :D ...
Reagovat
horska.kraslice
No, ono sledování zápasů našich hráček bývá většinou velmi náročné na nervovou soustavu......... :-)
Reagovat
tommr
to nakonec uhaluzila, ale výkonem moc neoslnila. Měla ale štěstí, že v TB do tý doby minimálně chybující soupeřka nasekala víc chyb než v celým předchozím setu dohromady ...
Na v dobrý formě hrající Čepelovou by dnešní výkon Báry asi nestačil. Bára by měla hlavně omezit ty nekonečný výměny od BL, který jí vůbec nejdou. Na síti naopak předvedla pár dobrejch zásahů a měla by se tam tlačit co nejvíc ...
Reagovat
VlS
hóóóódně Johanku podceňuješ, Janka by se v těch dlouhejch výměnách neudržela.
Reagovat
tommr
a ty zase trochu podceňuješ Čepelovou. Ta když je ve formě tak hraje mnohem líp než Larssonová. A v Miami zjevně ve formě je ...
Reagovat
horska.kraslice
Každý zápas je jiný a navíc hooodně záleží na tom, jak která hráčka na kterou umí.
Reagovat
smazaný uživatel
tak třeba se jenom špatně aklimatizovala, ne každému Evropanovi sednou tamní podmínky. Ale ten servis byl fakt hrozný.
Reagovat
FulnekUltras
ve chvílích, kdy vlastní servis byl utrpením, nechala Borgovu vnučku rozštípat pálku - a pak už to nějak dopracovala. Nikdy nebude hrou tak líbivá, jako z přirozených fyziodůvodů všechny "eiffelovky", ale pořád to má poctivé jádro.
Reagovat
Fandina
vnučku? Když už, tak snad dceru :-)
Reagovat
FulnekUltras
BB začínal brzo - a brzo i končil ;)
Reagovat
Fandina
V té době začínali brzy všichni, a skončil v 28 ale pak se vrátil, podobně Willander, Edberg a další.
Reagovat
FulnekUltras
a dneska už ve SW jen ten hokej a florbal
Reagovat
Fandina
ale zase v hokeji jsou topky
Reagovat
FulnekUltras
to rozhodně - my to musíme dohánět tenisem, biatlonem a rchlbrslnm
Reagovat
Fandina
Faktem je, že Borg byl před nimi.
Reagovat
Fandina
A jinak, Barča umí pěkně na síti a má šikovnou ruku, takže určitě sei tahle hra najde k divákům cestu a pro někoho stejně líbivou, jako winery eifelovek.
Reagovat
FulnekUltras
jen k saku houšť
Reagovat
VlS
No, servis volej žádná Eifelovka nenabídne a celodvorcovej tenis už vůbec ne.
Reagovat
FulnekUltras
souhlasím - Barča je prostě NĚCO úplně jiného... ;)
Reagovat
VlS
jsem teda zvědavej na ten debl, musíš bejt pěkně utahaná.
Reagovat
tommr
v prvním kole mají relativně slabý soupeřky - to musí zvládnout Mirza sama ... :)
Reagovat
VlS
tys nám dneska dala teda, gratulace a prosímtě, vyřiď trenérovi, ať ti dá na prdel.
Reagovat
Jabadu
Tuším, že jeden československý film se jmenoval "Holka na zabití".
:-)
Reagovat
FulnekUltras
to ještě byla Dáša
Reagovat
janek_da
Barunka si pohrává s celým tenisovým národem, jak kočka s myší. Sadistka.
Reagovat
Jabadu
Věk nezastavíš. Obranu můžeš hrát do určitého věku - viz Roberta. Ty mladší jsou prostě dravější, mladší ... a tak to má být.
Věřím, že jednou (pomyslně) pokleknu před královnou Karolínou I. - nástupkyní Petry Veliké.
:-)
Reagovat
FulnekUltras
Věřím, že Petra Veliká dá ještě třetí Wimbl - aby bylo historicky jaksi jasno - a pak se na to teprve vy... ;)
Reagovat
Jabadu
Moc ji to přeji, ale je to v oblasti zázraků.
Teď vážně:
Když mi bylo 34 let, uklouzl jsem na sněhu - sedl na nohu, hotovo, obě kosti nadvakrát (bez úlomků a poškození nervů a šlach).
Operace - úplně stejná jakou měl Michael Schumacher (stejný postup, materiály ...)
Koleno a nohu jsem začal plně cítit asi po roce. Myslím plně - obnovu nervů. Pajdat jsem mohl po měsíci.
Ale byla to noha. Ne ruka!
Reagovat
FulnekUltras
to finále třicátnic v AEC 2022 vidím jasně - Pliskova-Kvitova - a na TP občanská válka ;)))
Reagovat
Jabadu
Byl jsem v té době dobře trénovaný. Ale Petra je žena. A to je víc!
Věřím v zázrak.
:-)
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Jabadu
To je krásná verze na Moriconeho hudbu. Hlasově na Věru má pouze Gunčíková.
Poslechl jsem si i verzi Lucie Bílé - Ok, ale ... alééé ...
takto:
Hudba není mistrovství světa, kde se uděluje pořadí. Všechny verze jsou krásné a jako "kvíňák" netradičně doporučím asi to, co by každý dlouholetý kytarista doporučit měl:
(Snem každého kytaristy je napodobit zvuk houslí - mistrovského nástroje, jakému není rovno).
Ave Maria - Joshua Bell stradivárky)

https://www.youtube.com/watch?v=DvlTuBnpKpc
Reagovat
FulnekUltras
nádherné...

přesto věřím, že v Motole ten motor ještě nahodí...

i když ta jízda níže se odehrává dobrých 200 km odtud... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=mns1hSqZSBs
Reagovat
Fandina
Výlety Barušky na síti vždycky potěší a většinou znamenají jistý bod, teď škoda, že to nevyšlo mohlo to být 5:4 ale je to 4:5. Tak ještě to zkus Barčo, pojď!!!
Reagovat
Fandina
z 4:5 na 6:5 a nakonec TB, tak doufám, že to Baruška dá, pořád se mi zdá celkově lepší, pojď!!!
Reagovat
Fandina
Je to táááááááááááám!!! Tak gratulka!!!!!!
Reagovat
Fandina
To je škoda Baruško z 3:1 na 3:4, pojď ještě, máš na to!!!
Reagovat
Jabadu
Pff .. frk ...
Reagovat
VlS
Baru, pojď, věř si!
Reagovat
brixner
Já jsem taky hňup a to pořádnej! Ale de to se mnou vcelku bez problémů, stačí zahoupat kozičkama nebo zavětřit Angel či Opium a jsem celej naměkko! Tedy ne všude celej, čo to táram :-)

Refr.: " Já mám holku z Madridu
Tak když sundá hadry...du..
Nánánananá...."
Reagovat
Jabadu
Tsss ... Strykova ... zatím slušný!
:-)
Reagovat
VlS
Tak snad Baru
Reagovat
Jabadu
Barunka 4:2!
Že by ? ...
.-)
Reagovat
Fandina
A mohlo to být 5:1 o šestý game se dlouho přetahovaly. Tak snad otočí, teď se nu zdá lepší.
Reagovat
Jabadu
Jako hudebně (a umělecky) založený člověk mám pro tyto múzy (Gabi, Barunka, Petra ...) pochopení a sounáležitost. Jsou jiné, ale úžasné.
To není o sexuální přitažlivosti, ale o nějaké osobitosti ... vnitřní energii ... a tak.
:-)
Reagovat
Fandina
:-)) já ti věřím, ale něco o tom, že se jedná o opačné pohlaví v tom být musí, ne?
Určitě je pohled na ženu muzu jiný, než na chlapa.
Reagovat
Jabadu
Samozřejmě! Ale je mi 52 let. Ale mohl bych jim dělat ochranku, pokud by o to stály.
:-)
Reagovat
Fandina
Muž v nejlepších letech :-)) i na založení rodiny s mladou ženou, kde jsou ty doby, kdy to bylo jinak :-))
Reagovat
Jabadu
Na rodinu je pozdě, ale jsem trénovaný.
:-)
Reagovat
Fandina
Dobře dobře, ale nebyl bys výjimkou, že muži v tomhle věku mají nové rodiny. A celkově se lidi dožívají vyššího věku a i jinak vypadají současní a dřívější padesátníci.
Reagovat
Jabadu
Od běžných padesátníků se liším asik hustým krátkým sestřihem ... ??? ... přes bicák mám 42 cm a měřím pořád 170 cm.
:-)
Reagovat
Jabadu
... a vážím 75 kg.
zamakal jsem na hmotnosti. Kdysi jsem měl i 90 kg! A bylo mi dost zle. (zejména do schodů)
:-)
Reagovat
Fandina
Já to myslím tak, že lidi vypadají mladší než jsou oproti minulosti. Tím, že se lidi dožívají vyššího věku, tak mi vzhledově připadají i zachovalejší. Pamatuji dědečka ve věku manžela a dědeček mi připadal o dvacet let starší.
Reagovat
FulnekUltras
to se taky ještě dřelo na poli a byly teplé večeře... ;)
Reagovat
Fandina
tak samozřejmě, technika je jinde, spoustu věcí dělají stroje, počítače a lidi žijí zdravěji, víc ví, co prospívá jejich tělu, stravují se zdravěji
Reagovat
FulnekUltras
vývoj cen potravin v česku ostatně ke střídmosti přímo vybízí ;)
Reagovat
VlS
No, když vidím v Kauflandu ty koše nacpaný volovinama, tak o tom dost pochybuju.
Reagovat
FulnekUltras
já zas když vidím ČESKÉ malé děti žadonící, aby jim mamka koupila aspoň jednu čokotyčinku, tak... frk...frk......
Reagovat
Fandina
Ale z jakého důvodu jim to zakazují. Kvůli mlsání ne kvůli ceně, ty to máš v hlavě úplně pomotané.

dříve sis mohl koupit z platu 44 tyčinek Deli dneska 120.

Kolik stály potraviny v roce 1989 a nyní? VELKÉ SROVNÁNÍ

Oblíbeným tématem v českých rodinách je srovnávání, co bylo v minulosti levnější a co bylo naopak dražší, než je nyní. Podívejte se, jaká by byla cena potravin a služeb v roce 1989 ve srovnání s rokem 2012.

Lidé často zapomínají na to, že se nedají srovnávat pouhé ceny v obchodech, ale je třeba poměřovat i reálnou kupní sílu, tzn. kolik si lidé mohli dříve a dnes koupit zboží za výplatu.

Pokud by se kupříkladu cena čokolády z roku 1989 (13 Kčs) přepočetla na dnešní dobu - pak by stál 91 Kč, kdežto v obchodech se dá pořídit za 21 Kč.

http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/ekonomika/kolik-staly-potraviny-v-roce-1989-a-nyni-velke-srovnani.html
Reagovat
FulnekUltras
protřete si oči, paní...občas třeba i někde mimo váš svět...
Reagovat
Fandina
Protři si oči ty sám, podívej se do obchodů, dojeď si do zahraničí a porovnávej, jsi hluchý a slepý a vůbec nevíš, jak to za socialismu chodilo, kdybys to věděl, tak bys nepsal takové nesmysly o tehdejším životě, jaké tu píšeš a věšíš těm, kdo to zažili na nos. Jsi hlupák.
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
VlS
No, když vidím ty koše plný tyčinek, brumlíků a dalších kravin, místo krajíce chleba s máslem a medem - tak teda nevím. Mimochodem, nominální plat se zvedl cca 10x ( 2.500 - 25.000 před zdaněním. Nájem a náklady bydlení se procentuelně k platu nezvedly. Máslo stálo 10, teď stojí 40, čili se 2,5x zlevnilo, ovece a zelenina se zlevnila ještě víc, maso šlo cca na půl atd atd. Vem si kalkulačku a počítej. Řekni mi, co se reálně zdražilo? Benzín ne, auta ne, elektronika spadla na cca 20%, hadry a boty na půlku. Zahraniční dovolený u moŕe tak na cca 25% při výrazným nárůstu kvality ( Bulharsko, Rumunsko, jinam si nemoh ). Letenky jsou v nominálu levnější ......
Reagovat
FulnekUltras
operovat s údajně průměrnou ;))) částkou 25.000 jako zcela běžným současným platem, to už chce poměrně dost přehlíživosti - veškeré náklady na bydlení se vším všudy včetně energií, vody atd. za soc. měsíčně 300-400 Kčs - nejdražší oběd v normální hospodě (řízek) 12 Kčs - MHD 1 Kčs - dopis, složenka 1 Kčs - mimochodem kubík vody 0,80 Kčs, dnes mnohde pod francouzskými velkozloději až 80-100x víc - nemám dnes hádavou, ale ať si obrázek udělá každý sám
Reagovat
Fandina
Nemáš hádavou ale nerespektuješ to, co se všude uvádí, ano, tenkrát také neměl každý plat 2500 Kč, jako teď nemá každý 22 tisíc hrubého.
Reagovat
Fandina
Jsou různé zdroje, které uvádějí srovnání cen tehdy a teď a je zajímavé, že všechny ty různé zdroje se zhruba shodují, jen ty říkáš něco jiného.
http://www.zakomunistu.cz/
Reagovat
FulnekUltras
k normálnímu životu a jistotě bydlení stačilo i 1400,- Kčs měsíčně (uklízečky apod.) - dnes je 14 000,- Kč na hranici přežití - vzhledem ke stále rostoucím nákladům na věci NUTNÉ potřeby - auta, elektronika a letenky to rozhodně nejsou

jinak "mírné" opomíjení právě nákladů na bydlení - včetně často naprosto gangsterských cen při privatizacích ve spojení s následnou lichvařinou bank a realitek - je u českých pravičáků už léta zcela běžné - "my jsme na to přece měli, ostatní jsou nám u prdele"

http://blisty.cz/art/65715.html
Reagovat
Fandina
Nikdy jsem od žádného pravičáka neslyšela, my jsme na to měli ostatní jsou nám u p... atd. To říkáš ty. A je to neuvěřitelné svinstvo.
Reagovat
FulnekUltras
pouze překládám do češtiny věty typu "měli jste se víc učit (jak si nahrabat)" ;)))
Reagovat
Fandina
pravičáci nejsou komunisti, aby sebrali lidem co si poctivou prací vydělali, to říkáš ty, že pravičák je zloděj, pravičák není žádný zloděj, zájmem pravičáka je, mohl poctivě vydělávat a nemusel se bát o to, že mu někdo jeho poctivě vydělané peníze sebere
Reagovat
FulnekUltras
pravičák ti místo kolektivizace vnutí privatizaci bydlení - a výsledek je stejný - o nekonečném zvyšování státních nájmů, z nichž jde na opravy domů reálně sotva třetina, ani nemluvím
Reagovat
VlS
Co je to státní nájem? On stát pronajímá byty? ( mimo pár služebních)
Reagovat
FulnekUltras
opravuji obecní - obce si ze dvou třetin těchto nájmů jen zalepují stále nedostačující veřejné rozpočty - a až už na větší opravy příslušných domů (výtahy apod.) nebudou mít peníze vůbec, budou je milostivě opět privatizovat za gangsterské ceny, které většinu nájemníků donutí k půjčkám u bank na 10, 20 i více let
Reagovat
VlS
Jak je k tomu mohou donutit?
Reagovat
FulnekUltras
nikdo netouží po tom, aby ho ve spánku sprovodil ze světa nějaký náctiletý vymaštěnec na ulici
Reagovat
VlS
A jen tak mimochodem, proč ty masy chudých a nespokojených v obecních volbách nezvolí zastupitelstvo, které jim ty byty nad hlavou neprodá a nebude je nutit si je kupovat? Nebo to zas takový masy nejsou?
Reagovat
Fandina
Kolik takových domů znáš ve svém okolí, které chátrají, já vidím opravy domů, renovace výtahů a nové barevné fasády.
Reagovat
FulnekUltras
které museli obyvatelé většinou tvrdě zaplatit a splácet to někdy budou ještě jejich potomci
Reagovat
Fandina
Všechno na světě se musí zaplatit. Všechno co chceš, na všechno si musíš vydělat. Zdarma ti to nikdo nepřidělí.
Reagovat
Fandina
A nepřeháněj zase, třeba v Rakousku a Německu je běžné, že když si pořídíš byt, tak ho splácíš několik desítek let. Obecně jsou náklady na bydlení velkou položkou, to tak bohužel je, že to něco stojí. To jen za komunismu se ceny tvořili na papíře, jak to vyšlo ne tak, jaké ve skutečnosti byly náklady. Proto taky byty za komunismu chátraly, protože na ně nebyly peníze. Nájemné bylo stanoveno nízko a na opravy nezbývalo. A tak to bylo se vším. Místo aby máslo stálo kolik byla výrobní cena plus daň, tak stálo polovic a pak ty peníze chyběly jinde. Socialistické ceny neodpovídaly realitě a je logické, že takové hospodářství vedle ke krachu.
Reagovat
FulnekUltras
no hlavně že realitě odpovídají např. dnešní důchody a jejich další vývoj - že tě
Reagovat
FulnekUltras
mezi zuby nebolí...
Reagovat
Fandina
nebolí, protože všechno má mít svůj řád, takže cena se tvoří náklady, daní a ziskem a ne nějakou pofiderní plánovačskou tabulkou ve státní plánovací komisi, jak to bylo za socialismu. Kdo by se pak divil, že to krachlo.
Reagovat
FulnekUltras
náklady, daně i zisk byly samozřejmě i za socialismu - jen tenkrát nikdo neměl potřebu s nimi záměrně manipulovat tak, aby urval co může a mnozí pracující mohli tak maximálně zaplatit složenky
Reagovat
Fandina
Cena byla umělá, neodpovídala potřebám společnosti, nevyjadřovala skutečnou hodnotu věcí. Stanovovala se od stolu v plánovací komisi, aby to vyšlo a ne tak, jak to bylo. Špatné hospodaření.
Reagovat
Fandina
Za socialismu nikdo žádnou cenu ničeho netvořil. Neměl možnost, všechno bylo určeno cenovým úřadem. Vůbec nevíš o čem je řeč.
Reagovat
FulnekUltras
Dneska jsou umělé hlavně platy - v žádném případě neodpovídají hodnotě toho, co lidi prací vytvoří, ani toho, jakou na tom mají zásluhu ti, kteří si z této hodnoty přivlastní většinu pro sebe a v zájmu toho taky vytvoří veřejnou "cenu", stejně jako doslova fanaticky tabuizují vlastní příjmy. Zdůvodnit, že je to tak de facto správně, dokážou po 27 letech parazitního neokapitalismu u nás už opravdu jen ti největší pokrytci. Kteří budou zároveň nadšeně vítat ušácké konvoje, zdánlivě jim zajišťující, aby zmíněné zhovadilosti mohly dál nerušeně pokračovat.
Reagovat
Fandina
Za práci dostane každý, co si zaslouží, protože to odbovídá tomu, co vyrobí, to je princip tržního hospodářství, princip socialistického hospodářství je odměna podle tabulek. Kdo to nechápe je blb.
Reagovat
Fandina
Socialistické odměňování se odvíjelo od toho, že se vzaly penízky za výrobu jako celku rozdělily se přibližně stejně mezi všechen lid, jenže to nikam nevedlo, protože to nenutilo nikoho k ničemu, každý věděl, že nějaký peníz dostane, nikdo se nesnažil. A celkově to vedlo k zaostávání ekonomiky za zeměmi, kde funguje konkurence a přirozená soutěživost mezi ekonomickými subjekty. A to všechno vedlo ke krachu socialistického plánovitého hospodářství.
Reagovat
Fandina
Každá země někam patří a jsem ráda, že naším partnerem je USA.
Reagovat
Fandina
A funguje to tak všude ve vyspělém světě, nikdo nic lepšího ještě nevymyslel, pokusy se státem řízenou socialistickou ekonomikou vždycky vedly ke krachu hospodářství. Jen blbec to nevidí.
Reagovat
FulnekUltras
zvrácené a tak jako tak historicky k zániku odsouzené pokusy na lidech se dějí naopak dnes - hlavně proto, že blbců je pořád dost
Reagovat
Fandina
Jen blbec opakuje stejné chyby.
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak - proto je momentální předsmrtná křeč kapitalismu už definitivně poslední
Reagovat
Fandina
Nikdo lepší nevymyslel.
Reagovat
Fandina
Na hranici přežití je 7000 Kč. A to doufám, že má i ten nejposlednější důchodce v téhle zemi.
Reagovat
FulnekUltras
tohle je bohužel pouze nějaké oficiální číslo, o jehož obsahu teoretici nemají ani ponětí
Reagovat
Fandina
to je moje zkušenost, to je to, že vím, jak to chodí, za co se dá žít
Reagovat
FulnekUltras
tak věřím, že když ti po odečtení 3000 na jídlo zbydou 4000 na výdaje spojené s bydlením, budeš i dál nadšeně provolávat Heil ODS... ;)))
Reagovat
Fandina
Podobně to funguje i v Německu, Rakousku, s tím nemá ODS nic společného. Jde o to, přiřadit výrobkům skutečnou hodnotu a podle toho se řídit. Ne hospodařit na papíře, jak se to dělalo za socialismu, až plánovité přerozdělování peněz krachlo.
Reagovat
FulnekUltras
krachlo pouze několik lidí ve vedení - a zadarmo to patrně nebylo - ekonomicky ani vojensky by Západ jinak socialistické země nikdy nerozvrátil
Reagovat
Fandina
Krachlo to proto, že nikdo necítil odpovědnost za nic. Peníze se dali dohromady a nikdo nemyslel na to, že se musí vydělávat, tvořit hodnoty. Proto to krachlo. Západ byl jinde, lepší léky, lepší potraviny, lepší domy, lepší všechno.
Reagovat
Fandina
A nebuď naivní, že někdo ze západu cpal komunistům prachy, aby to krachlo. Tak hloupí lidi nejsou, netouží po krachu něčeho, co je lepší, než dělají sami. Máš naivní představy o komunismu. Nikdy to nerozvrátil, rozvrátilo se to samo neschopností ekonomicky prosperovat.
Reagovat
Fandina
Za ty peníze mohu žít, najíst se a bydlet, mít telefon, internet, televizi a koupit si zdravé potraviny.

Pochopitelně na tenis, golf, divadlo a výlety s vnoučaty už mít nebudu. To musí přidat něco manžel.
Reagovat
Fandina
A má na to minimálně 4 tisíce, protože náklady na bydlení uhradím já.
Reagovat
FulnekUltras
takhle jooo ;)
Reagovat
Fandina
Ceny potravin v současné době se nedají s cenami za tvého socialismu co se týká poměru k výdělku ani srovnávat a to tenkrát byly ceny potravin dotované, aby lid měl co jíst.
Reagovat
Fandina
A mnohdy i celkově, tuším že třeba banány jsou dnes za méně korun, než co stály za totáče a to hodnota koruny je nominálně víc než desetkrát větší.
Reagovat
FulnekUltras
;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Reagovat
Fandina
Nemusíš se smát, to je pravda, že ty tomu nerozumíš, to je věc jiná.
Reagovat
FulnekUltras
;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Reagovat
Fandina
Dneska si můžeš koupit jakékoli potraviny o kterých se dřív ani nezdálo a za mnohem nižší ceny, než dřív, nahoře máš odkaz.

A navíc je to pravda, když jdeš do obchodu, tak jsou plné zboží, dřív byly prázdné regály nezdravých potravin.
Reagovat
FulnekUltras
srovnávej poměr dnešních cen a většiny skutečných platů - mimochodem i to drobné sobotkovské přitlačení na platy zaměstnanců v řetězcích se okamžitě začalo promítat do koncových cen - pak se můžem o něčem bavit
Reagovat
Fandina
Já píšu o tom, co vidím, jak to bylo tenkrát, jak to je teď, jak se žilo tenkrát jak teď a nedá se to srovávat, životní úroveň jde nahoru, lidský věk jde nahoru.
Reagovat
Fandina
Tam jsou čísla, ty používáš jen fráze, abys mohl něco říkat, ale skutek utek. Navíc má člověk oči, aby viděl, jak se kolem něho žije.
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak - a každý si to vyhodnotí, jak umí - a bohužel obvykle i jen podle vlastních finančních možností
Reagovat
Fandina
Jenže když kolik potravin sis mohl z tehdejšího platu koupit a kolik teď, třeba těch tyčinek Deli tenkrát 44 teď 120, tak dojdeš k závěru, že nákup potravin teď a tenkrát je levnější, takže v tom srovnání není pravdou, že tenkrát to bylo lepší.
A jinak, jednou jsem to počítala a vyšlo mi 3 tisíce na měsíc pro osobu za jídlo.
Reagovat
Fandina
V současné době.
Reagovat
FulnekUltras
to sedí
Reagovat
Jabadu
Já bych vás rozesadil!
(holoto venkovs ..)
:-)
Reagovat
Jabadu
5:2! Thy wole! ...
:-)
Reagovat
bIbec
už je venku los kvaldy Croissy-Beaubourg. Samozřejmě Markéta je jak na sviňu 1. nasazená (takže to znamená, že Maruška je přímo v MD). Jinak tam startují 2 naše holky v té kvaldě. Ještě Petra Krejsová. Je ve stejné sekci jako Markéta.
Reagovat
tommr
to má teda Markéta smůlu, ale snad už to bude poslední kvalda na ITF turnaji, kterou bude muset hrát ... :)
Reagovat
rusedski
No 1.nasazená, ale nikoli první pod čarou, ještě tam byly před ní 2 holky. Takže zas taková smůla to není... Jinak jsem si myslel, že si dá větší oraz a začne až když bude moci použít zlepšený žebříček po té Austrálii, což by mělo být tuším za týden...s ním už by se snad těmhle kvaldám měla vyhnout...
Reagovat
rusedski
V podstatě dojela na to, že se body za pětadvacítky přičítají až s týdenním zpožděním, jinak by byla v MD... :/
Reagovat
Lunej..
Uz stiham, verim, ze to ve 3. setu zvladne a pak me ceka pulnocni psycho:) Simce gratulka, ale videla jsem jen kus 1. setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak půlnoční psycho? Ash to stihne v poho ve dvou :-)
Reagovat
Lunej..
Co ma Ash co stihat a vubec, co mi ji cpes do meho vlakna?:D
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslel, že to vlákno je o Sam. Tak máš rovnou napsat, že budeš koukat na Socka, nebo Karličku :-)
Reagovat
Lunej..
Jasne, ze je o Sam, ale mas velmi nevhodny koment. Kdybys napsal, ze to Sam stihne v poho ve dvou, tak ani nekvoknu:D
Reagovat
smazaný uživatel
Sám jsem zvědavý, jestli zvítězí zkušenosti, nebo dravost mládí. Ash fandím, Sam taky přeju, takže pohoda :-)
Reagovat
Jabadu
Bařenko, ty už mě nese ... !
:-)
Reagovat
Jabadu
Víš, že tě mám rád a bylo hezké, že jsi v mém rodném městě dělala "křoví" dvojnásobné ...
Za ty Fed Cupy jsi nesmrtelná a je ti do budoucna předem vše prominuto a odpuštěno.
A s tím Krausem musíte být neskutečná dvojka.
:-)
Reagovat
VlS
tys byla včera na večírku?
Reagovat
Fandina
včera si to říkal, že je v baru a teď se divíš
Reagovat
VlS
Ani nedivím, ale snad se budí
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
FulnekUltras
to snad spíš byl někdo v Baru... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist