Strýcová po bitvě: Křeče jsem dostala naštěstí až v šatně

4. 9. 2015, 09:49
Aktuality 10
Barbora Strýcová včera ve vedru na betonových dvorcích v newyorském Flushing Meadows udolala po téměř tříhodinové bitvě Číňanku Qiang Wang. Ale možná nechybělo moc a mohla být dalším v řadě, kterého z letošního US Open vyřadily křeče. Naštěstí jsem je začala mít až po příchodu do šatny, oddechla si.
Profily hráčů
Barbora Strýcová

"Ke konci zápasu už mi bylo fakt těžko," řekla Strýcová po výhře 6-2 4-6 7-5. O pauzách během zápasu se snažila doplňovat tekutiny, aby vydržela bez problémů. "A doplňovat sůl a jíst. To jsem si ohlídala. V takovém dusnu je to náročný. V šatně už jsem začala mít křeče, naštěstí nezačaly ještě na kurtu," oddechla si.

Na US Open se Strýcové dlouho příliš nedařilo, z prvních sedmi startů vyhrála jen jeden zápas. Loni se vše otočilo k lepšímu. Postoupila do 3. kola a nyní to zopakovala. "Začínám to tady mít dost ráda," usmála se. 

Změnil se její vztah k rušnému New Yorku. "Začala jsme si víc užívat město a celou show, co tady dělají. A hraje se mi tady dobře. Kurty jsou hrozně příjemný, míče hezky letí," zamýšlela se. Už jí tolik nevadí, že jsou kurty otevřené, slyší hudbu, vzduchem se line pach jídla a fanoušci neposedí. "Teď si to tak neberu," řekla. 

K postupu do třetího kola jí pomohlo, že zápas 2. kola hrála na kurtu číslo sedm i minulý rok. "Jo, mám déja vu. Taky to byl děsný boj," přehrála si v hlavě loňskou třísetovou výhru nad Rumunkou Monicou Niculescuovou. 

Strýcová strávila na kurtu skoro tři hodiny. Britka Johanna Kontaová porazila Španělku Garbiňe Muguruzaovou v ženském rekordu US Open za 3:23. Strýcová by ale zápasy nezkracovala. "Pro lidi to je podívaná, je to adrenalin. Tenis byl vždycky takový a zkracování mi přijde divný. Čím delší, tím lepší," řekla Češka. 

Ve vypjatém utkání Strýcová neudržela svůj temperament. Občas si zanadávala, hodila raketou. Její nový kouč Tomáš Krupa si tak finančně polepšil, jelikož za podobné chování mu Strýcová platí pokuty. "Dneska trefil jackpot," smála se. 

O osmifinále se střetne se Sabine Lisickou. S tvrdě servírující a rychle hrající Němkou hrála dvakrát a oba zápasy se uskutečnily letos. V Dauhá vyhrála Strýcová a před měsícem v Torontu Lisická. "Nebude to pomalý tenis. Budu to tam odrážet a uvidíme," řekla Strýcová směrem k sobotnímu duelu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
FulnekUltras
takticky skvěle pojato... ;)
Reagovat
sprchon
Nic mi do toho není, ale když už se to tu zmiňuje... Nechápu, proč Bára platí ještě trenérovi, když jí ujede sprostý slovo. Vždyť za to platí už WTA. :D A myslím si, že v tomhle se Bára nezmění. Když má tu potřebu, tak si prostě zanadává, pokuta nepokuta. ;)
Reagovat
blixa
Tak interní dohoda asi :D Navíc trenér odchytne všechno, WTA je zcela výjimečně něco, těm moc nezaplatí.
Reagovat
sprchon
Mají na ni slovník. :D
Reagovat
smazaný uživatel
No Krupa teď několik měsíců netrénoval, tak potřebuje dohnat ušlej zisk :-)
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
gusticek
Myslím, že je moc dobře, že hráčku typu Báry máme je to rebel, který umí zanadávat, drogu užít a odehrát krásné, dramatické zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
taky si myslím,že až jí Krupa zkrotí,tak o něco přijdeme
Reagovat
blixa
On ji nezkrotí, jen si přijde na slušný peníze :D
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist