Strýcová si poradila se Štefkovou, v dalším kole vyzve Šafářovou

3. 1. 2017, 02:19
Aktuality 16
WTA AUCKLAND - I čtvrtá nasazená Barbora Strýcová potvrdila na turnaji WTA v Aucklandu roli favoritky. Do letošní sezony vstoupila třicetiletá Češka vítězstvím 6-4 6-3 nad krajankou Barborou Štefkovou. Další český duel uvidí diváci hned v dalším kole, v němž Strýcová vyzve Lucii Šafářovou.
Barbora Strýcová

Potřetí v řadě se rozhodla Barbora Strýcová zahájit sezonu v Aucklandu. V novozélandské metropoli došla nejdále do semifinále před dvěma lety. A svoje maximum bude mít možnost letos vylepšit.

Rodačce z Plzně se totiž vstup do letošního roku vydařil. V českém derby uspěla proti kvalifikantce Barboře Štefkové, pro níž byl dnešní český souboj teprve druhou účastí v hlavní soutěži turnaje WTA.

V úvodu utkání si obě hráčky vyměnily ztracené servisy. Strýcová i Štefková střídaly světlé okamžiky s těmi horšími. Strýcová neměla kvůli tvrdým úderům z rakety Štefkové příliš možností praktikovat svůj oblíbený celodvorcový tenis.

Nakonec ale přece jen zvítězily zkušenosti dvacáté hráčky světa. Strýcová získala klíčový brejk v sedmém gamu a výhodu brejku si pohlídala až do konce setu.

Druhá sada byla festivalem prohraných podání, který ve třetím gamu odstartovala Štefková. Třicetileté Strýcové se však nepodařilo brejk dvakrát potvrdit. Dočkala se až na třetí pokus za stavu 4-3. Nakonec sebrala Štefkové servis i v závěrečné hře a potvrdila roli favoritky.

Štefková se v dnešním duelu prezentovala výbornými údery. Na několika chybách má určitě vinu i nepříjemný vítr, jež dnes v Aucklandu panuje. Strýcová naopak předvedla další konzistentní výkon. Zápas měla celou dobu pod kontrolou.

Další české derby čeká Strýcovou hned v následujícím kole, v němž vyzve krajanku Lucii Šafářovou, proti níž bude mít možnost srovnat vzájemnou bilanci.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 250.000 dolarů
úterní výsledky (3. 1. 2017)
Dvouhra - 1. kolo
Strýcová (4-ČR) - Štefková (ČR) 6-4 6-3
S. Williamsová (1-USA) - Parmentierová (Fr.) 6-3 6-4
Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Barthelová (Něm.) 6-3 3-6 6-3
Ósakaová (Jap.) - Becková (Něm.) 6-2 6-4
Davisová (USA) - Bertensová (5-Niz.) 7-6(3) 6-4
Ostapenková (7-Lot.) - Erakovicová (N. Zél.) 6-1 6-2
Brengleová (USA) - Loebová (USA) 6-4 7-6(5)
Wickmayerová (Belg.) - Larssonová (Švéd.) 6-1 6-2

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

16
Přidat komentář
Alexandria
Skoda,ze B.Stefkovu nevedie nejaky dobry trener,ona je velmi sikovna,skoda,preskoda Barunka Stefkova!Ale sympatacka je aj Bara Strycova...Bol to zly los!
Reagovat
Frick
Měl jí vést Kotyza, ten se ale zaběhl ke Karolíně.
Reagovat
Alexandria
To je v poriadku,ze ma Karolina Pliskova tiez skuseneho cloveka,Karoline fandim,ma velke predpoklady to plati i o jej sestre Kristyne,ale ta, ako som uz zmienila nie je na dobrom mieste ,mohla by vyssie,tiez som sa uz zmienila.Ale aj B.Stefkova by mala niekoho ziskat kto by jej bol napomocny a aby sa presadzovala aj ona ma na to!
Reagovat
tommr
žádný překvapení se sice nakonec nekonalo, ale mladší Bára se svý starší jmenovkyně vůbec nezalekla a pořádně jí proháněla. Nakonec rozhodly větší zkušenosti Báry Strýcový. Bára Štefková ale i přes dnešní prohru může být se svým celkovým vystoupením v Aucklandu spokojená. Určitě má na to, aby aspoň nakoukla do první stovky ... :)
Reagovat
EllNino
to je dobrá zpráva, díky :) zápas jsem bohužel neviděl, zaspal jsem, tak jsem rád, že postoupila starší Bára, ale mladší zanechala dobrý dojem :)
Reagovat
George_Renel
https://www.novinky.cz/krimi/425312-k-prepadeni-tenistky-kvitove-ma-policie-dvacet-tipu-pachatel-vsak-unika.html
Reagovat
misa
Lucie hned ve druhém zápase roku nastoupí proti hráčce top 20, takže může ukázat, jak konkurenceschopná je ve srovnání s elitou.
Reagovat
tommr
jj zápas proti Báře nám hodně napoví o tom jestli se Lucka bude schopná vrátit na svojí dřívější výkonnostní úroven. Výhra nad Bárou by jí určitě hodně pomohla psychicky ... :)
Reagovat
Krisboy
Škoda, že se holky potkávají tak brzo. Takový semíčko by tomu zápasu slušelo víc. Finále ještě víc :)
Reagovat
smazaný uživatel
nez jsem usnula, uzivala jsem si Stefkove, mydlila do Tety fest, byly uhly, pekne, jen ta zkusenost chybela, vitr ji navic bral i servisy, nadhazovala si ze zoufalstvi uplne do zaklonu, zadny komfort, ale sikovna holka.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
koukam na kotatko, jestli trochu neopelicha a nedokoncila jsem vlastne. Snad Lucy uz ostrostrelbu dotahne a nebude ji foukat.. :-)
Reagovat
VlS
No, koťátku dal ten vrabeček pěkně zabrat, mělo ho plnou tlamičku a tak jedním drápkem se udrželo :-)
Reagovat
blixa
Koťátka línají !!! Pelichají sojky a jiní opeřenci ! :D To jsou zoologické znalosti na TP, to je katastrofa ... ;-)
Reagovat
VlS
A ty vrčíš jak starej opelichanej pes u boudy :-). Vždyť ti to koťátko nikdo nekouše
Reagovat
blixa
Já nevrčím, já tu jen šířím osvětu. A je zjevně vidět že je potřeba ;-)
Reagovat
Frick
Lucko - zítra bude ten pravý čas definitivně potvrdit, že tahle Lucka modelový rok 2017 už nemá komplex z Češek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist