Strýcová v Tokiu porazila Kontaovou a je ve čtvrtfinále. Siniaková nestačila na Cibulkovou

21. 9. 2017, 10:30
Aktuality 31
WTA TOKIO - Barbora Strýcová ve druhém kole turnaje WTA Premier v japonském Tokiu překvapivě zdolala světovou sedmičku Johannu Kontaovou a po necelých třech měsících postoupila do čtvrtfinále. Na úspěch Strýcové nenavázala její krajanka Kateřina Siniaková, která jednoznačně nestačila na slovenskou jedničku Dominiku Cibulkovou.
Barbora Strýcová

Barbora Strýcová si ve druhém kole turnaje WTA Premier v japonském Tokiu vyšlápla v premiérovém vzájemném měření sil na nasazenou čtyřku a světovou sedmičku Johannu Kontaovou, kterou porazila 7-5 7-6(5), a připsala si po více než roce výhru nad hráčkou Top 10.

Jednatřicetiletá Češka přitom do utkání nevstoupila vůbec dobře. Rychle prohrávala už 0-3, ale nepříznivé skóre dokázala srovnat. V maratonské jedenácté hře sebrala Kontaové servis potřetí a úvodní sadu posléze bez problémů dopodávala. Náskok Britky musela dohánět i ve druhém setu. Z 3-5 srovnala na 5-5, ve dvanáctém gamu odvrátila dva setboly a rozhodující dějství v tie-breaku nepřipustila, když využila hned první mečbol.

"Mám velkou radost, protože tenhle zápas pro mne moc znamenal. Ani nemám slov, jsem docela dojatá a jsem šťastná, že jsem Johannu porazila," řekla Strýcová v rozhovoru na kurtu. "Snažila jsem se soustředit na každý míček. Je hodně těžké s ní hrát, nedá vám nic zadarmo, všechno si člověk musí vydřít," dodala.

Mezi nejlepší osmičku postoupila Strýcová poprvé od konce června, kdy se jí to povedlo na trávě v Eastbourne. O celkově čtvrtou letošní semifinálovou účast bude česká tenistka bojovat proti Anastasii Pavljučenkovové. S Ruskou prohrála všechny tři předchozí duely, dokonce neuhrála ani set.

Kateřina Siniaková ani na turnaji WTA Premier v Tokiu dvě výhry v řadě nezíská. Česká tenistka ve druhém kole v česko-slovenském derby podlehla dvakrát 2-6 slovenské jedničce Dominice Cibulkové, s níž prohrála stejně jako loni v Indian Wells jednoznačně.

Siniaková v dnešním utkání ztratila celkem pětkrát podání a na returnu se dostala k jedinému brejkbolu, který sice proměnila, nicméně k dalším šancím se na příjmu vůbec nedostávala. Cibulková na servisu ztratila pouhých 14 fiftýnů a trestala zejména slabší druhé podání Siniakové, přes něž získala 13 ze 16 výměn. Po 69 minutách hry využila Slovenka hned první mečbol.

Jednadvacetiletá Češka letos vyhrála dva zápasy v řadě pouze v cestě za triumfy v Shenzhenu a Bastadu a ještě v Indian Wells a pražské Stromovce. Na dalších sedmnácti turnajích včetně Tokia skončila nejpozději ve druhém kole.

Cibulková si o semifinále zahraje s loňskou šampionkou Caroline Wozniackou, kterou vyzve již počtrnácté. Bývalá světová jednička po obratu přehrála 4-6 6-1 6-4 Shelby Rogersovou ze Spojených států.

Do čtvrtfinále již včera postoupila česká jednička a světová čtyřka Karolína Plíšková, jež si znovu snadno poradila s Magdou Linetteovou z Polska. V pátek vyzve v souboji bývalých světových jedniček Angelique Kerberovou. Premiéru v roli světové jedničky zvládla Garbiñe Muguruzaová a dále se utká s Caroline Garciaovou.

• WTA PREMIER TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 890.100 dolarů
čtvrteční výsledky (21. 9. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Strýcová (ČR) - Kontaová (4-Brit.) 7-5 7-6(5)
Cibulková (5-SR) - Siniaková (ČR) 6-2 6-2
Wozniacká (3-Dán.) - Rogersová (USA) 4-6 6-1 6-4
Garciaová (9-Fr.) - Naraová (Jap.) 6-1 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Ninomijaová/Voráčová (Jap./ČR) - Rosolská/Spearsová (3-Pol./USA) 7-5 1-6 10-5
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

31
Přidat komentář
Frick
https://www.facebook.com/pliskovakarolina/photos/a.838398896245457.1073741828.836338349784845/1529484260470247/?type=3

Hm, nechala se Kája vyšetřit fanoušky?
Reagovat
Frick
si člověk může pouštět pořád a neomrzí se

https://youtu.be/2Cg2Qy-Azrg?t=13m41s
Reagovat
janek_da
Hele Fricku a kdybys měl velké dávky, tak ti posílám inspirativní video, kde je ulít

https://www.youtube.com/watch?v=skeS4h-EEIs
Reagovat
EllNino
Soustředěný výkon bez velkého množství chyb, Johana je tedy docela mimo od Wimblase, ale i tak je to nesmírně kvalitní hráčka ... Zajímavě se to otvírá dá, ikdyž s Nastidlou ještě nevyhrála ani set a celkem hladce s ní 3x prohrála, teď má podle mě největší šanci, Nasťa se celkem trápí už od nějakého toho RG, takže šance je, ale na druhou stranu Bára je na tom tak nějak podobně, obě potřebují semifinálovou účas na Premieru jako sůl, ale trochu víc věřím Barče :) ...

Katka bohužel, ale zápas jsem neviděl, tak nemohu soudit :)

Zítra zápas dne Kája - Angie, 5:3 na zápasy pro Angie, ale Kája má celkem dost šancí vyhrát zítra
Reagovat
Frick
Zklamání. Čekal jsem, že to bude vyrovnanější.

Pokud Katka nepostoupí ve Wuhanu aspoň do osmifinále, bude to znamenat, že Katka celých 52 týdnů nezískala na žádném turnaji aspoň 70 bodů. Vyjma těch, které vyhrála.
Reagovat
EllNino
tahle bilance je ale zbytečná psát, když má 2 tituly, tak jaký, že nezískala za 52 týdnů víc než 70 bodů na turnaji ... má prostě 2 týdny, kdy to překonala, takže tahle statistika hodně kulhá
Reagovat
Frick
Tak rozhodně to svědčí o Katčině nekonzistenci. Cifra 70 bodů je dobrá - značí neschopnost vyhrát jakýholiv zápas na GS, nepostup do OF na PM/P5, nespostup do ČF na Premieru a nepostup do SF na INTu (vyjma titulového Shenzenu a Bastadu). Což by se dalo označit jako mety, které by "hráčka vyšší kvality" měla určitě zvládat.

Ale tak já neřikám - vyhrát ze sezonu dva turnaje je určitě znatelný úspěch. Navíc to není jako vyhrát Bogotu a Taškent. Vyhrála kvalitně obsazený Bastad a především nejlepší INT ever v Šenčenu. Dokonce si myslím, že je v principu lepší být schopna nějaký ten podnik i za cenu delšího paběrkování poté. Když si to srovnám s Bárou, která už přes tři roky hraje opravdu dobře a nikdy to nedokázala přetavit ve trofej - svou jedinou má z dřívějšího období.
Reagovat
tommr
zatím proti Cibulkový bez šance. Jen nahazuje míčky do středu a Cibulková je bez problémů zabíjí ... :(
Reagovat
VlS
No, Kača vyhodí Čermáka a najme Kotyzu a bude to. A nenahazuje na střed, hraje dobře, ale Cibule chytla slinu.
Reagovat
aligo
cibule chytla Hejáá.. Hejá... Áaa...
Reagovat
aape
no, hraje dobře - docela se vyhazuje, hlavně FH jí dnes moc neposlouchá...
Reagovat
vendulkabendulka
Takový scénář by mi vůbec nevadil. Ale tátá Siniakov je drobný škudlil a Kotyza bude asi drahý.
Reagovat
com
téééda, Cibule ma nejak moc vekou podporu v hledisti, vzdycky kdyz ma fiftyn, tak se tam z toho muzou vsechni posrát :D
Reagovat
fialka
Pred časom komentátor na DIGI hovoril, že nejaká verná skupinku slovenských fans Dominiky chodí takmer na každý turnaj. Zrejme je to rodina, lebo sa v nej často objavujú aj deti. :)

Dominika hrala výborne a medzi Japoncami má tiež svojich fans.
Reagovat
ipko
zápas som videl od stavu 5:6 v 2.sete a v pri podaní Strýcovej mala Johanka 2 SB.. nevyužila ich aj v TB 2-krát dotiahla stratu minibreaku a aj tak to nestačilo.. robila príliš mnoho chýb, začo mohol aj vietor, ale podmienky mali obidve rovnaké.. Bára sa aj rozčulovala v TB po zbytočných chybách, nakoniec tesnú koncovku zvládla a konečne získala v tejto sezóne skalp hračky top 10.. ale Konta je z formy, naozaj od Wimbledonu veľmi slabé výkony aj výsledky..
Reagovat
Pavol
Aj keď Konta je trocha z formy. Ešte nech vyhrá Siniaková a vylepší ten upršaný deň.
Reagovat
Frick
Ona prohrála se soupeřkou, co táhla šňůru *TŘINÁCTI* porážek v řadě? To je fakt slépka. Sorry jako.
Reagovat
EllNino
někdy prostě vyhrát musela, to jako má prohrávat do konce života ? ...
Reagovat
Frick
Třeba s nějakou kvalifikantkou z 400. místa...
Reagovat
EllNino
to nění žádný pravidlo
Reagovat
Frick
1) Lucie Šafářová
(WTA 280 Quebec SF, 110 b.)

Moc jsem věřil, že by Lucka mohla Quebec ovládnout, bohužel, forma a zdraví bylo na to, aby zvládla porazit tři hráčky mimo TOP 100, ne však už nabuzenou hráčku ze 63. místa. Co se dá dělat. Lucku skutečně nelze kritizovat za to, že by si letos nevolila turnaje tak, aby si jednou tu trofej nezvedla, ale bohužel - nikdy nebyla forma (Auckland, Hobart, Budapešť, Nottingham, Quebec) či zdraví (Charleston, Praha, Quebec?) úplně optimální.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

2) Kristýna Plíšková
(WTA 280 Tokyo R16, 30 b.)

I když výkon byl špatný, tak první kolo ještě zvládla, v tom druhém, ale byla ráda, že jí domácí kvalikantka neudělila kanára. Fakt, že Kato došla až do finále, je jen částečnou omluvou.

ZNÁMKA: 4- (2/10)

3) Bára Krejčíková
(WTA 280 Quebec R32, 1 b.)

Bára vtrhla do zápasu 1. kola jak velká voda a 1. sadu ovládla 6:1, tu druhou dotáhla až ke třem mečbolum na returnu. Bohužel ani jeden nedotáhla a následně ztratila servis, set a v závěrečné sadě dotáhla Krunič obrat. Rozhodně škoda.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

4) Tereza Martincová
(WTA Quebec R32, 1 b.)

Bohužel, z obhajoby lonňkého SF nebylo vůbec nic, a to i přes zisk prvné sady.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

5) Lucie Hradecká
(WTA 280 Quebec QF, 60 b.)

LucHra dosáhla v Quebecu na nejlepší singlový výsledek roku, kdy potěšila zejména dotaženým obratem proti domácí vycházející hvězdě s rumunskou krví Biance Andreescu.

ZNÁMKA: 2- (6/10)

6) Marie Bouzková
(ITF 80 Las Vegas R16, 8 b.)

Bohužel, tohle je výsledek, který zcela vylučuje, aby se Marie dostala trochu výše.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

7) Karolína Muchová
(WTA 280 Tokyo Q2, 12 b.)

Kája si svou první hl. soutež WTA turnaje v Tokyu bohužel nevybojovala.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

8) Miriam Kolodziejová
(ITF 12 Praha W, 12 b.)

Miri potvrdila v Praze pozici no. 1 a došla si pro titul. Nutno ovšem říct, že to byl celkem boj, kdy od ČF musela vždy do třech setů.

ZNÁMKA: 2 (7/10)
Reagovat
janek_da
Příliš stručné. Rozvést.
Reagovat
tommr
Bára Krejčíková hrála v Quebecu s Krunicovou?
Reagovat
Frick
Nj, si ty IČky človek plete. :-(
Reagovat
letityfanousek
a teď Siniakova vyklepne buttgirl
Reagovat
George_Renel
dnes velmi soustředěně a po nepovedeném začátku dokázala JoKo rozebrat. Ani nevím zda svou velmi dobrou pestrou hrou nebo nečekaným klidem bez výstřiků emocí. .-)
Ale fakt, jak nejsem její přílišný obdivovatel, dnes to bylo hodně dobré.
Reagovat
tommr
je vidět, že když se soustředí jen na vlastní hru a zbytečně se nevzteká tak dokáže hrát opravdu dobrej tenis ... :)
Reagovat
Torn
To Bára rozhodně umí, ale často má ty svoje nálady protekčního fracka a vzteká se. Kdyby hrála soustředěně víc, věřím, že těch titulů má víc.
Reagovat
tommr
jj snad ten zlepšenej výkon zopakuje i ve čtvrtfinále proti Rusce ... :)
Reagovat
vendulkabendulka
Ona se ale vztekala, zejména ke konci. Ale mnohem míň než obvykle, hodně chtěla vyhrát a Jo byla dost špatná.
Reagovat
vendulkabendulka
To nebylo špatné!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist