Strýcová vydřela postup přes Brengleovou, Siniaková prohrála s Golubicovou

11. 10. 2017, 14:06
Aktuality 17
WTA LINEC - Barbora Strýcová v prvním kole halového turnaje WTA International v Linci splnila roli favoritky. Nasazená dvojka vydřela postup přes Američanku Madison Brengleovou. O postup do druhého kola bojovala také Kateřina Siniaková. Jednadvacetiletá Češka ale neudržela vedení 1-0 na sety proti loňské finalistce Viktoriji Golubicové.
Barbora Strýcová

Barbora Strýcová hraje 24. letošní turnaj a jen třikrát skončila po prvním zápase. Že letos české tenistce úvodní vystoupení téměř perfektně vycházejí, potvrdila na halové akci WTA International v Linci, kde dnes po dvouhodinovém boji udolala 7-5 6-3 Madison Brengleovou a Američanku porazila potřetí v řadě.

V úvodním dějství nedokázala Strýcová dvakrát udržet náskok brejku a v desátém gamu podávala na udržení se v setu. Těžkou úlohu zvládla, poté jasně ovládla následující dvě hry a šla do vedení.

Druhou sadu odstartovala rychlým brejkem a ve třetím gamu mohla odpor soupeřky definitivně zlomit. Brejkbol však nevyužila a následující tři hry byly doslova maratonské. Diváci v nich byli svědky celkem 11 brejkbolů.

Úvodních šest gamů druhého setu trvalo skoro hodinu. Strýcová měla ovšem od stavu 3-3 utkání znovu pod kontrolou. V deváté hře si na returnu vypracovala vedení 40-15, ale nakonec proměnila po třetí dvojchybě Brengleové až pátý mečbol.

O vylepšení svého maxima v rakouském městě bude jednatřicetiletá rodačka z Plzně usilovat proti chorvatské kvalifikantce Janě Fettové. S přemožitelkou Denisy Allertové z minulého kola se utká poprvé.

Strýcová vydřela postup (© WTA)

Kateřina Siniaková sice letos získala své první dva tituly na okruhu WTA, když nenašla přemožitelku hned zkraje roku v Shenzhenu a poté na konci července v Bastadu, nicméně jinak se letos trápí. Na dalších turnajích vyhrála dva zápasy v řadě jen dvakrát. Dnes zaznamenala třetí porážku v řadě a od triumfu v Bastadu vyhrála jen tři utkání z 11 odehraných.

Jednadvacetiletá Češka v prvním kole v Linci nestačila 7-6(5) 2-6 3-6 na loňskou finalistku Viktoriji Golubicovou a ani při své třetí účasti neuhrála jediné kolo.

V úvodní sadě si hráčky dohromady osmkrát prohrály servis a jelikož Golubicová nebyla schopna první set za stavu 5-4 dopodávat, musel nakonec rozhodovat tie-break. V něm Siniaková málem přišla o vedení 5-2, ovšem dvěma body v řadě situaci zachránila a ujala se vedení.

V dalších dvou dějstvích však dominovala Golubicová. Siniakové se ve druhé sadě podařilo snížit na 2-3 a vrátit se tak do setu, jenže další tři gamy prohrála a bylo srovnáno. V rozhodující sadě znovu smazala manko brejku, nicméně v dalším průběhu byla lepší hráčkou opět Švýcarka.

Golubicovou, která se v žebříčku WTA propadla až na 117. pozici, ve druhém kole čeká bulharská kvalifikantka Viktorija Tomovová, s níž loni prohrála na okruhu ITF.

Siniaková se nyní přesune na další halovou akci do Moskvy, kde si při své premiéře v roce 2014 zahrála semifinále. V posledních dvou letech však skončila vždy v prvním kole.

Už do čtvrtfinále, které bude jejím prvním od loňského června, postoupila bývalá světová sedmička Belinda Bencicová. Dvacetiletá Švýcarka, jež letos kvůli operaci zápěstí pět měsíců nehrála dnes zdolala 6-2 2-6 6-3 Španělku Laru Arruabarrenaovou a může se už chystat na souboj o semifinále, o které si zahraje s Rumunkou Buzarnescuovou.

• WTA INTERNATIONAL LINEC •
Rakousko, tv. povrch (hala), 226.750 dolarů
středeční výsledky (11. 10. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Strýcová (2-ČR) - Brengleová (USA) 7-5 6-3
Golubicová (Švýc.) - Siniaková (ČR) 6-7(5) 6-2 6-3
Cirsteaová (5-Rum.) - van Uytvancková (Belg.) 6-3 7-5
Witthöftová (Něm.) - Haasová (Rak.) 6-3 4-6 6-4
• Dvouhra - 2. kolo •
Bencicová (Švýc.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6-3 2-6 6-3
Buzarnescuová (Rum.) - Tomljanovičová (Chorv.) 4:6, 7:6 (7:1), 6:1.
• Čtyřhra - 1. kolo •
Bertensová/Larssonová (1-Niz./Švéd.) - Broadyová/Hrdinová (Brit./ČR) 6-2 7-5
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

17
Přidat komentář
COMEON
Pekne Beli, škoda Viku :(
Reagovat
EllNino
Po Vikině postoupila i Bel, další tříseťák, semifinále proti Báře by se i moc líbilo :) akorát bych nevěděl, komu fandit
Reagovat
sprchon
To jo... Ale je to daleko. Buzarnescu si celkem věří, klidně by mohla Belindu klepnout. A ani Barča to nebude mít zadarmo. O Fett jsem tu dneska četl a Vika Kužmová nebo Tatjana Maria, to taky nebude jen tak. Ale bylo by to hezký takhle v sobotu odpoledne. :) A nahoře Sorana s Vikou Golubic třeba.
Reagovat
EllNino
Buzarnescu dneska měla velkou kliku, že to Alja nedotáhla ... pak se úplně rozpadla tiebreakem počínaje a třetím setem konče ...

Fett bude oříšek, ale kdyby Denisa hrála trochu líp a ne furt tak stereotypně, tak ji podle mě porazila, Jaa hraje solidně, ale Bára přeci jen nabourá rytmus a snad postoupí ... hodně těžká bude Maria, dneska Kužmovou doslova smetla z kurtu :) ...
Reagovat
sprchon
Tak snad si Belinda s Rumunkou poradí. Baruna se mi tenhle mi minulej tejden líbí, hraje dobře a bez velkých excesů... Tak snad to taky zvládne. :)
Reagovat
Jabadu
Barunka zaslouží respekt.
Je to "dělnice" současného tenisu. Při současné hmotnosti raket (je to sice jen pár gramů dolů) to hráčky jako ona mají složité.
Dominika je asi nejznámější včeličkou, ale Barunka je neskutečná.
Li Na - ač to v televizi nevypadalo (měla podobně vypracovanou postavu), byla cca o 15 cm vyšší!
:-)
Reagovat
sprchon
Jojo, druhej set jsem viděl. Fakt vydřený, Baruna byla trpělivá. :)
Reagovat
tommr
si koleduje. Vypadá to, že Golubicová to ještě otočí podobně jako otočila loni při FC zápasy proti Karolíně Plíškový a Báře Strýcový a letos proti Báře Krejčíkový ... :(
Reagovat
EllNino
Golubic se vytáhne vždycky jen proti Češkám se mi zdá ...
Reagovat
Krisboy
Jako Petra :)
Reagovat
tommr
jj je to hráčka druhý stovky, která hraje celej rok tužku, ale na naše se vždycky dokáže vytáhnout ... :(
Reagovat
Lunej..
Viktorka je nahodou dobra i jeji jednorucak. :)
Reagovat
sprchon
Byla loni při FC, kde hrála asi svůj strop. ;)
Reagovat
tommr
v prvním setu to byla divoká brejkovaná - obě hráčky přišly o podání čtyřikrát. V TB byla nakonec štastnější Katka a Golubicovou málem trefil šlak ... :)
Reagovat
com
Siniakova ma set, ale hruza teda.. Pretahovana, ktera si driv udrzi podani
Reagovat
Fandina
Barče. Jsem ráda, že se jí daří. Já jsem byla včera v Linci a viděla jsem skoro celý její zápas v deblu s Krajiček proti Dzalamidze Knoll. Bára s Míšou prohrály první set v TB o dva fiftýny a to samé pak v STB. Barča tam jako obvykle hrála hlavou, měnila rytmus, vymýšlela taktiku a tak se domlouvala i s Míšou. Líbilo se mi jak hrála, jen škoda, že to nevyšlo.
Reagovat
tommr
výsledek trochu klame - dneska to byla ukrutná řežba dvou hráček s téměř totožným stylem hry ze který vyšla vítězně Bára hlavně díky skvělým závěrům obou setů ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist