Strýcová vyhrála deblové derby s Bouzkovou. Při posledním startu ve Wimbledonu zabojuje o druhý titul z grandslamů

14. 7. 2023, 17:03
Aktuality 47
Barbora Strýcová (37) vyhrála po boku Su-Wei Hsieh (37) malé české derby v semifinále letošního ročníku slavného Wimbledonu, Marii Bouzkovou (24) a Saru Sorribesovou (26) přehrály 6:4, 6:1 a zvládly i 11. společný zápas v All England Clubu. O titul se utkají šampionky z roku 2019 s nasazenými trojkami Storm Hunterovou a Elise Mertensovou.
B. Strýcová a S. Hsieh (© AFP)

Barbora Strýcová i Su-Wei Hsieh se vrací po dlouhé pauze. Češka naskočila znovu na tenisový okruh na konci dubna, absolvovala své první soutěžní zápasy od Australian Open 2021 a zbytek sezony bere jako rozlučku s kariérou. Tchajwanka podnikla návrat o pár dní později právě se Strýcovou ve čtyřhře, ale konec kariéry zatím nezmínila.

Znovu po čtyřech letech ukazují svou sílu ve Wimbledonu. Letošní start je jejich druhým na nejslavnějším turnaji, v roce 2019 triumfovaly bez ztráty jediného setu a Strýcová tehdy slavila svůj jediný dosavadní grandslamový titul na profesionální úrovni. Hsieh jich získala už pět, tři na londýnském pažitu.

Útok na jubilejní 10. společnou trofej si česko-tchajwanský tandem zajistil v pátečním semifinále, které bylo ve znamení malého českého derby. Narazil v něm totiž na Marii Bouzkovou a Saru Sorribesovou.

Favoritky ztratily v úvodním dějství vedení 3:0 a o zisk prvního setu se musely ještě pořádně poprat, dokonce likvidovaly za stavu 4:4 brejkboly a do vedení šly až po hodině hry. Druhá sada měla naopak mnohem jednoznačnější průběh. Strýcová s Hsieh v něm vyhrály šest ze sedmi gamů a soupeřky odvrátily potupného kanára na poslední chvíli.

Ve finále budou čelit nasazeným trojkám Storm Hunterové a Elise Mertensové. Australanka s Belgičankou deklasovaly 6:1, 6:1 Caroline Dolehideovou a Shuai Zhang a budou po triumfu v Římě útočit na druhé spoledné prvenství. Hunterová si ve čtyřhře zahraje finále grandslamů poprvé, loni kralovala v mixu na US Open. Mertensová naopak brala titul už na třech grandslamech a do sbírky jí chybí pouze French Open.

"Je to strašně emotivní. Být po čtyřech letech zase ve finále je úžasné," řekla novinářům Strýcová. "Už sice na sebe nemám takovou tíhu, protože nehraju o body, ale přeci jen je to Wimbledon a chcete ten svůj příběh zakončit nejlépe, co můžete. Abych tu ale byla ve finále, to vůbec nechápu," doplnila.

"Po utkání jsem byla strašně dojatá a myslím, že jsem trochu strhla Su-Wei. Ona není cíťa a neukazuje emoce. Najednou byla také emotivní a objímala mě. V zákulisí byla šťastná, že jsem ji takhle nikdy neviděla," uvedla Strýcová. "Jen jsem jí říkala, že tomu nemůžu uvěřit, že jsme zase ve finále, jestli to je sen nebo se to fakt děje. A ona mi odpovídala: 'Its ok Barbora, its ok'. Ona je nejvíc," doplnila s úsměvem česká tenistka.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

47
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
jirkaS
teď opakují na ES2 Djok-Sinn,
proč nedají záznam Báry?smile
Reagovat
IngStavinoha
brávo Barča !!!!!

opačný výsledek by nedával absolutně žádný karmický smysl

smilesmilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
Případné stížnosti zasílej na Generální ředitelství karmy; Nebeská 18.
Reagovat
Kandinsky1
Pěkně babky zametly s práskačkama smile
Reagovat
Petr_Fisk
Báře finále Wimbledonu moc přeji.
"Bude to taková pěkná tečka za tím jejím příběhem".
Reagovat
Krisboy
smile

Mertens je skvělá deblistka, tu druhou vůbec neznám. Šance určitě je a já budu moc a moc fandit. smilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
Já taky.
Reagovat
Carloss
Storm Hunter. Australská ranařka. viděl jsem ji naživo v Praze. spolupracovala i se Sam Stosur a má myslím i podobný styl. servis je od ní nepříjemnej.
Reagovat
Petr_Fisk
S Elise si sedly.
Bude to těžký soupeř, ale já věřím záhadným úderům Hsieh a bojovnosti Báry.
Reagovat
Nenela
Zahadne udery Hsieh, to jsi napsal pekne smile Presne tak to je - nikdy nedokazu pochopit, jak to dela, ale je to super ucinne. Ona je hned po Ceskach (jsem patriotka) moje nejoblibenejsi tenistka a chybela a bude chybet, je jedinecna smile
Reagovat
Petr_Fisk
Ona je pro mě také trochu záhadná...:),
má své zvláštní kouzlo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Přesně tak! A tenisově fakt asi nemá obdoby, což se cení.smile Když nehrála proti našim, vždycky jsem jí fandil. Hrála i velké zápasy a favoritky z ní byly zoufalé.smile
Reagovat
tommr
za svobodna Sandersová. Tč. 7.deblistka světa ...
Reagovat
Jon61
Vyhrála v mixu US Open.
Reagovat
lvicek
Byvala to Storm Sanders.
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
com
uz se ti rozsvitilo jo smilesmile
Reagovat
IngStavinoha
takhle Stormy Gale, to mi něco říká... ;-)
Reagovat
victim
A mě zase něco říká Stormy Daniels.
Reagovat
Krisboy
Bára je prostě fantastická tenistka. Jedna z nejvýraznějších hráček posledních desetiletí.

Maruška taky super, ta to má ještě před sebou. smile

smilesmile
Reagovat
misa
smile
Reagovat
misa
Travnatá sezona je pro ni minulostí, dnes sice nehrála dobře, ale celkově byl letošní Wimbledon jedním z nejlepších turnajů v její kariéře. Ve dvouhře byla set od čtvrtfinále a prohrála s pozdější finalistkou (nebo dokonce vítězkou) a ve čtyřhře hrála poprvé v životě gs. semifinále. Do obou žebříčku tak získala hezké body - ty ve dvouhře se budou hned hodit, protože za pár týdnů odepisuje titul z loňské Prahy.

Po týdnu volna je Marie stále přihlášená do Varšavy, ale nedá se čekat, že by tam jela... Jednak potřebuje po dvoutýdenním turnaji delší odpočinek a pak ji čeká náročná série Praha - Montreal - Cincinnati, letos nacpaná do tří týdnů v kuse.

Doufám, že letos přijdou ještě nějaké další pěkné výsledky smile
Reagovat
Otmar
Znamenitý debl, ve druhém setu si mladice ani neškrtly. Nejlepší na kurtu Hsieh, ty její placky bez nápřahu jdou přesně tam, kde je nikdo nečeká, přímo na trávu, bez rotace, bez falše a proto nevyskočí, soupeřky musejí balóny zvedat a tam už si zase poradí Bára. Líbily se mi a věřím jim i na neděli! Bravo!
Reagovat
horska.kraslice
smilesmile
Reagovat
vavrinec
smilesmilesmile
Reagovat
tommr
Marie a SST dneska dostaly lekci. Sice jsou mladší a jako singlistky lepší, ale jako deblovej pár jsou jasně horší než jejich starší a zkušenější soupeřky. Hsieh dneska nemusela za celej zápas udělat rychlejší krok, protože Marie a SST jí to pořád hrály přímo na raketu ... smile
Reagovat
misa
Bára by klidně mohla hrát debl ještě několik let. Mladé holky nemají už potřebné dovednosti, konkurence je tam mnohem nižší než v singlu.
Reagovat
Carloss
taky si myslím. viděl jsem poslední set a byla fakt výborná.
Reagovat
GaelM
smile

Je to tak, kdyby chtěla, může do 40 být v deblové špičce. Zároveň si ale myslím, že kdyby to neměla v hlavě nastavené na konec a chtěla se normálně vrátit po těhotenské pauze, tak by to finále možná neuhrály. Sama to říkala v rozhovoru, teď už hraje s lehkostí a ví, že se za ničím nehoní...
Reagovat
Carloss
hrozně moc to Báře přeju. ted ještě uhrát to finále. to by byla rozlučka s Wimbledonem jak hrom.
Reagovat
Mony
Jaká rozlučka? Ještě bude mix se synem
Reagovat
Boomcap
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
SST se neobjala s Hsieh, zatímco s Bárou ano. Nevím, jestli něco ze zápasu. Neviděl jsem celý...
Reagovat
misa
Nic. Asi se s každým nemusí objímat :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
jirkaS
s objetím začla Bára, ale Su si
s SST už ruku podala a přecházela
k Maruš tak už to tam asi nechtěla
komplikovatsmile
Reagovat
vavrinec
smile
Reagovat
com
Baruna vyhrala nad Mařenou smilesmile
Jasna karma smile
Reagovat
misa
Karma celkově za 282 000 liber hrubého. Maru to letos asi zase dotáhne v prize money přes 1 mil USD smile

Dřina se v jejím případě vyplácí.
Reagovat
misa
Stačí pár podobných sezon jako byla ta loňská, nebo co se výdělků týče ta letošní a Bouzková má při vhodném investování prostředků do konce života vystaráno... Navíc si asi situaci později pojistí dobrým manželstvím. Protože má ohledně svých ženských kvalit opravdu dobře nabito, dá se čekat, že její úlovek bude stát za to. Ten dolarový multimilionář Barkov z NHL asi nevysedával na každém jejím zápase jen kvůli tomu, že by tak miloval tenis smile
Reagovat
PetaM
Ona není lesba?
Reagovat
misa
Petříku, ty jsi občas zábavný :)
Reagovat
com
lesba je Muchova a Krejcikova smilesmile
Reagovat
jackiec
A nebude to spíš naopak? Barkov vydělává rozhodně více.
Reagovat
misa
Ano, vydělává. Ale dál nevím, co tou otázkou myslíš.
Reagovat
Petr_Fisk
No, nepředbíhejme.
Ale Saša bude zřejmě fajn chlap, takže případně proč ne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist