Su-Wei Hsieh v Hirošimě smetla Anisimovovou a vyhrála i své třetí finále

16. 9. 2018, 10:31
Aktuality 8
WTA HIROŠIMA - Su-Wei Hsieh si po šesti letech zahrála finále turnaje WTA a udržela si v něm neporazitelnost. Třetí titul dvatřicetiletá Tchajwanka získala na novém turnaji v japonské Hirošimě, když v rozhodujícím zápase smetla sedmnáctiletou Američanku Amandu Anisimovovou.
Profily hráčů
Su-Wei Hsieh

Su-Wei Hsieh si finále na turnajích WTA zahrála pouze v roce 2012 v malajsijském Kuala Lumpur a čínském Guangzhou a obě přetavila v titul. Od té doby se ale jen čtyřikrát dostala do semifinále. 

Šest let dlouhé čekání na třetí finále 32letá tenistka z Tchaj-wanu ukončila v japonské Hirošimě, tedy znovu na turnaji v Asii. A opět z něj odešla jako šampionka. 

Třetí trofej světová čtyřicítka a bývalá nejlepší deblistka světa vybojovala po výhře nad Amandou Anisimovovou. Sedmnáctiletou Američanku, která byla ve finále poprvé v kariéře, přehrála jednoznačně 6-2 6-2.

"Amanda dnes neodehrála svůj nejlepší zápas, ale budoucnost má před sebou a titulu se určitě brzy dočká," předpověděla Su-Wei Hsieh. "Jsem ráda, že jsem si po dlouhé době zahrála finále a podařilo se mi v něm podat dobrý výkon," dodala.

• WTA INTERNATIONAL HIROŠIMA •
Japonsko, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (16. 09. 2018)
• Dvouhra - finále •
Su-Wei Hsieh (2-Tchaj-wan) - Anisimovová (USA) 6-2 6-2
• Čtyřhra - finále •
Hozumiová/Shuai Zhang (2-Jap./Čína) - Katóová/Ninomijaová (1-Jap.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
kada.tom
Gratulace, přál jsem jí to :-)
Reagovat
EllNino
škoda ... ale trochu jsem to čekal ... Su-Wei už otrávila nejednu favoritku, natož pak mladou žábu :) Ale i tak super turnaj, jen tak dál
Reagovat
dunphy
Přitom když spolu hrály minulý rok na Havaji, tak Amanda zvítězila drtivě 6:0 6:1. Takže to není tak, že by nevěděla do čeho jde a jak na Su-Wei hrát. Tenis je ale paradoxní sport, no. Jednou má den ona, podruhé zas tamta a furt se to střídá, jednostranných rivalit ubývá.
Reagovat
Davor1
Je to tak no... ešte by som to trochu upravil na:
Jednou má "svůj den" ona, podruhé zas tamta... :D
Reagovat
skott
Po skvělém týdnu byl finálový výkon Amandy zklamáním. Neviděl jsem to sice úplně od začátku, takže jsem prošvihl ty úvodní brejkboly, které podle livescore měla, ale poté se nechala dokonale otrávit hrou Hsieh, která ji rozebrala téměř pokaždé, kdy nezakončila do dvou úderů a Amanda postupem času už jen trousila sarkastické úsměvy. Hsieh si také dobře věděla rady s jejím podáním, které pak Amanda více riskovala a pramenily z toho i dvojchyby, kterých nakonec udělala více než za celý turnaj dohromady.
Samozřejmě není jednoduché hrát první finále v 17 letech, navíc po osmi utkáních v sedmi dnech, ale doufal jsem ve vyrovnanější zápas.
Reagovat
skott
Ještě pár slov k samotnému turnaji, který se již několikrát stěhoval. Jsem zvědavý, zda v Hirošimě najde své pevné místo. V Osáce bojoval s malou návštěvností, v Tokiu pak také, jelikož nebylo příliš ideální, aby se konali dva turnaje na stejném místě hned po sobě. Myslím, že z toho pohledu by Hirošima mohla být dobrým řešením. Letošní ročník ale nebyl přilíš vypovídající, protože se konal krátce po ničivých záplavách v oblasti a lidé tak mají určitě jiné starosti. Nicméně i tak nebyla víkendová návštěvnost špatná (přes týden to bylo horší), samotný centr kurt je pěkný, útulný, stejně tak samotný areál.
Reagovat
Davor1
Vďaka za report :-)
Reagovat
skott
není zač;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist