Suárezová-Navarrová podvanácté v řadě zvládla zápas 1. kola

8. 4. 2014, 10:47
Aktuality 30
WTA KATOVICE - Španělská tenistka Carla Suárezová-Navarrová už přes půl roku neprohrála utkání prvního kola. Včera úspěšně vstoupila do halového turnaje v polských Katovicích, kde si poradila s Belgičankou Van Uytvanckovou.
Carla Suárezová-Navarrová

Carla Suárezová-Navarrová i na devátém letošním turnaji a celkově už dvanáctém v řadě vyhrála svůj úvodní zápas. V hale v Katovicích si pětadvacetiletá Španělka poradila s o pět let mladší Belgičankou Alison Van Uytvanckovou, kterou porazila 6-4 6-0. Suárezová sice v páté hře jako první přišla o podání, od té chvíle ale vyhrála 10 z 11 gamů a bez potíží postoupila do 2. kola.

"Myslím, že na první zápas to bylo docela dobrý. Chvíli mi trvalo, než jsem se přizpůsobila. Klíčem prvního setu byl můj první servis," komentovala třetí nasazená Španělka svůj úspěšný vstup do turnaje. "V druhém setu jsem hrála už celkově lépe, protože jsem našla rytmus. Jsem ráda, že jsem dnes vyhrála."

O postup do čtvrtfinále se Suárezová-Navarrová utká s loňskou semifinalistkou Alexandrou Cadantuovou. Rumunská tenistka sice v zápase prvního kola s Yaninou Wickmayerovou ztratila první set, v dalších dvou sadách ale soupeřce povolila uhrát už jen dvě hry a zvítězila 3-6 6-1 6-1.

Ještě loni se v hale v Katovicích hrálo na antuce, letos se turnaj kategorie WTA International koná poprvé na tvrdém povrchu. Titul v Polsku obhajuje Italka Roberta Vinciová, která však letos prohrála osm z devíti zápasů. Nasazenou jedničkou je domácí hvězda Agnieszka Radwaňská.

Právě kvůli účasti polské světové trojky v Katovicích neobhajuje loňské finále Petra Kvitová, neboť se turnaje této kategorie může zúčastnit jen jedna hráčka z Top 10.

Z českých tenistek se tak představí jen trio zástupkyň: Andrea Hlaváčková se utká s osmou nasazenou Bulharkou Pironkovovou, domácí favoritku Radwaňskou vyzve Kristýna Plíšková a turnajová pětka Klára Koukalová (poprvé od rozvodu s Janem Zakopalem hraje znovu pod svým dívčím jménem) se střetne s domácí Linetteovou.

Pokud Koukalová potvrdí letošní formu postoupí do 2. kola, narazí v něm na Anniku Beckovou. Něka, jež obhajuje loňské semifinále, si už v prvním kole poradila ve dvou setech s krajankou Monou Barthelovou. Hlaváčková bude usilovat o ukončení série pěti porážek a když uspěje, zahraje si o čtvrtfinále s Izraelkou Peerovou.

Svou aktuální formu potvrdila Camila Giorgiová. Dvaadvacetiletá Italka, jež minulý měsíc v Indian Wells prošla kvalifikací a v hlavní soutěži vyřadila Petkovicovou, Cirsteaovou i Šarapovovou a prohrála až v osmifinále s krajankou a pozdější šampionkou Pennettaovou, v Polsku začala drtivou výhrou 6-0 6-1 nad domácí Katarzynou Piterovou.

"Byl to můj první zápas po několika týdnech, ale cítila jsem se dobře," komentovala Giorgiová, jež na svém předchozím turnaji v Miami vypadla v prvním kole kvalifikace a minulý týden nikde nestartovala. "Dnes jsem odehrála dobrý zápas, povrch mi tady vyhovuje. Je spousta věcí, které musím zlepšit, ale se svou hrou jsem spokojená," dodala mladá Italka.

- ATP INTERNATIONAL KATOVICE -
(Polsko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů)
pondělní výsledky (07. 04. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Suárezová (3-Šp.) - Van Uytvancková (Belg.) 6-4 6-0
Peerová (Izr.) - Martičová (Chorv.) 6-4 6-4
Becková - Barthelová (obě Něm.) 6-1 6-4
Cadantuová (Rum.) - Wickmayerová (Belg.) 3-6 6-1 6-1
Giorgiová (It.) - Piterová (Pol.) 6-0 6-1
Čtyřhra - 1. kolo:
Aojamaová/Voráčová (4-Jap./ČR) - Frechová/Maciejewská (Pol.) 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
tommr
a soupeřku jasně přehrává. Tak snad se dneska konečně dočkáme výhry ... :)
Kláře to dneska navíc moc sluší ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Klasika, já blbka hledám Kláru Zakopalovou :D:D
Reagovat
dadaft
Aga v suchém,,,,,,,
Reagovat
tommr
dalo se to čekat. Kristýna je momentálně jen slabší verze Karolíny a dneska neměla šanci ...
Reagovat
horska.kraslice
bude muset na sobě ještě hodně makat, aby se dotáhla na úroveň sestry, s Karolínkou má srovnatelné snad podání, jinak to bylo až na pár okamžiků neslané nemastné, UE mraky (a opravdu nevynucených!).
Reagovat
Fandina
Když vidím některé ty krásné a ladné údery Kristíny a Karolíny, tak mi srdce plesá, proč jich nedovedou využít a přehrát ostatní holky. I podání je super a dovedou se rozmáchnout a zabodovat. Jen to málokdy vidím v praxi. Snad k tomu ještě dojde. Pořád jsou mladé a podle mě se pořád vylepšují. I dneska Kristýnka byla lepší herně, než se mi jevila před rokem touhle dobou. Ale chce to jistotu a víc kontrolovat hru. Takhle se nechávají obě přehrát bez mrknutí oka. Škoda, podle mě mají na víc. Tak držím palce holky. Pojď!
Reagovat
tommr
dneska zase prohrála už téměř vyhranej zápas. Za stavu 6:4 5:4 podávala na vítězství v zápase, ale nezvládla to a pak přišel kompletní kolaps - Andrea prohrála 8 her za sebou a bylo po zápase ... :(
Reagovat
r176
to je celá ona :-D
Reagovat
Roger_Federer
Ajaj..to smrdi kanarkem.
Reagovat
smazaný uživatel
No a kolikrát Rafa zvládl 1. kolo na turnaji.To byste asi nespočítali.
Reagovat
smazaný uživatel
10 stupňů východně: Eutelsat 10A
Feed - frekvence 10995 MHz, symbolrate 7120, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4

Katovice na německém Eurosportu v SD, ale jen do 15:30, pak přepínají na cyklistiku. Feed s mnohem lepším obrazem na 10E jde celý den!
Reagovat
tommr
podáváš zavádějící informace. Eurosport vysílá z Katowic celej den. V 15:30 se tenis pouze přesune z 1 na 2 ...
Reagovat
Fandina
Broz píše o neplaceném německém ES.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsi teda pěkně vedle, píšu o volném německém Eurosportu! Nikdy jsem tady nedával tipy na sledování tenisu na placených kanálech!!!
Nikdy české kódované Eurosporty, nikdy kódovaný Novasport a nikdy kódované Sport 1+2! Na tyhle "informace" máme tebe.

Upozornění si především zaslouží ti, kde je možné koukat bez dalších poplatků. Jednorázově zainvestuješ parabolu a přijímač a jedeš! Tak by to mělo být.
Reagovat
smazaný uživatel
A radši konečně začni psát správně Katovice. Česky je to Katovice, i kdyby ses na hlavu stavěl, milý sveřepý ignorante :-D
Neumíš si přečíst článek nahoře? Je tam Katowice nebo Katovice?
Reagovat
smazaný uživatel
Dodatek:
Skylink je mi sympatický tím, že umožňuje programový balík zaplatit i na jeden měsíc. Mimo placené období dál fungujou běžné CZ/SK programy za celkem nepatrný servisní poplatek.
Letos si zaplatím balík jen na ty měsíce, kdy se hrajou grandslamy. Co přesně z tenisu od února dával Slovakšport, tedy netuším.
Reagovat
PetaM
A proč to psát česky, když je to polsky mnohem hezčí?
Reagovat
PetaM
Správně jsou to Katowice. Nepamatuji si, že by přejmenovali město. A každý si snad může psát, co chce. Pane učiteli.
Reagovat
Fandina
Skylink je dobrý, že třeba nabízí na měsíc k výběru sedm kanálů a je možné si vybrat všechny sportovní, chybí tam tedy Slovak Sport 2, ale Slovak Sport jednička a všechny české sportovní tam jsou.
Reagovat
smazaný uživatel
Péťo, opravdu studuješ VŠ? "Správně" je i London a Paris, že. Píšeš taky o turnaji v Londonu a Parisu?

Fandina: Pokud platím, beru programový balík Flexi 7. Sedmička zvolených se naštěstí dá měnit, poprvé v měsíci je to zadarmo, pak už za příplatek.
Reagovat
Fandina
Broz ... tak to jsme na tom stejně, já také beru Flexi 7 a už jsem také měnila během měsíce nějaký program.
Reagovat
smazaný uživatel
WTA statistiky es 2014:
1. Serena-146
2. Karolína Plíšková-142
3. Goerges-96
4. Venus-90
5. Petra-88
Reagovat
dadaft
tož poume na to. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Dawaj holka

dadaft... Kolik tam na Agu prislo lidu? Koukal jsem vcera na zapasy a Karlicka vcera tak prumer, Cadantu hrala ´treti set vazne moc dobre (Janica se tam docela vztekala). Giorgi hrala taky dost dobre ale od Piter jsem v tom zapase teda cekal vice.
Reagovat
smazaný uživatel
A proč Agu dávaj tak brzo? Domácí atraktivní hráče na každém normálním turnaji nasazujou až večer.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prave tuto otazku jsem si vcera taky kladl. Taky me to dost nastvalo, protoze zachvili jedu z prace a prd uvidim :-/
Reagovat
Fandina
Asi věří, že Aga bude dál postupovat a bude jí moc vidět dál a dnes večer nabízí Schiavone s Dushevinou.
Reagovat
dadaft
hlediště není moc vidět, ale lidí je dost, odhadem je prázdné tak každé páté sedadlo, po výměnách se tleská,,,,,,,,,
s atmosférou žádný problém.
kéž by tolik lidí chodilo na každý zápas na WTA 250kách.
Reagovat
s7RanG
Jedna z mála se může řadit k těm stabilnějším. Přehraje koho má a prohraje s žebříčkově silnějšími. Dobré pro tipery
Reagovat
smazaný uživatel
vede 1:0, jsem zvědavá, jestli se jí konečně podaří vyhrát. Opravdu dojem české extraligy :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist