Suárezová v Sofii se štěstím postoupila, Cibulková má smůlu

1. 11. 2014, 10:57
Aktuality 16
TURNAJ ŠAMPIONEK - Carla Suárezová-Navarrová vybojovala postup do semifinále Turnaje šampionek, byť ji dělil jediný míček od vyřazení. Spolu s ní ze skupiny postupuje Němka Petkovicová, naopak pro Slovenku Cibulkovou sezona smolně skončila. Druhou skupinu jednoznačně ovládla další Španělka Garbina Muguruzaová, kterou do semifinále vyprovodí Italka Pennettaová. Ta v závěrečném utkání porazila českou náhradnici Karolínu Plíškovou.
Carla Suárezová-Navarrová

Carla Suárezová-Navarrová ve skupině začala výhrou nad Petkovicovou, ale pak prohrála s Cibulkovou a měla nůž na krku. Stále však měla postupový klíč ve svých rukou: v závěrečném utkání potřebovala potvrdit roli favoritky proti domácí Tsvetaně Pironkovové, kterou musela porazit ve dvou setech.

Bulharská tenistka, která už neměla šanci na postup, však favoritku potrápila. Šestadvacetiletá Španělka v úvodním dějství sice otočila vývoj z 1-3 na 5-3, ale náskok neudržela a za stavu 5-6 čelila dvěma setbolům. Kdyby je neodvrátila, ztratila by šanci na postup. Ovšem kritickou situaci Suárezová zvládla, nakonec zvítězila 7-6 6-1 a minimálně o jeden zápas si letošní sezonu ještě prodloužila.

Ve skupině Sredec skončily tři hráčky s dvěma výhrami a totožným skóre 4-2. Rozhodnout tedy muselo procento vyhraných gamů a 'černý Petr' zůstal Dominice Cibulkové. Slovenskou tenistku přitom od postupu dělilo minimum: buď za celý turnaj vyhrát o jediný game více, nebo měla Pironkovová proměnit setboly proti Suárezové.

Z prvního místa tak postoupila Suárezová, z druhého Němka Andrea Petkovicová. Španělka si v sobotu zahraje o postup do finále s Italkou Pennettaovou, Petkovicová vyzve Muguruzaovou.

Nejmladší účastnice posledního ročníku Turnaje šampionek Garbine Muguruzaová dosud jako jediná ze semifinalistek ještě neprohrála. V posledním zápase ve skupině jednadvacetileté Španělce stačilo k postupu uhrát set, nicméně proti Alizé Cornetové nenechala nic náhodě a zvítězila 6-3 7-5. Francouzka potřebovala zvítězit, aby si uchovala šanci na postup, ale ve druhé sadě neudržela náskok dvou brejků.

V závěrečném utkání ve skupinách tak už o nic nešlo. Rozehraná Flavia Pennettaová svůj postup pouze stvrdila hladkou výhrou 6-1 6-3 nad Karolínou Plíškovou, která do soutěže naskočila jako náhradnice místo zraněné Rusky Jekatěriny Makarovové. Šanci na postup však neměla a v zápase proti italské favoritce doplatila na nerozehranost. Sezona ale pro Plíškovou ještě nekončí, příští víkend si odbyde premiéru ve Fed Cupu, v němž se české tenistky utkají s Němkami.

- TURNAJ ŠAMPIONEK, SOFIE 2014 -
(Bulharsko, tv. povrch / hala, 750.000 dolarů)
páteční výsledky (31. 10. 2014)
• Skupina Sredec •
Suárezová (5-Šp.) - Pironkovová (8-Bulh.) 7:6 (7:2), 6:1.
# jméno Z V P sety gamy B
1. Suárezová 3 2 1 4:2 34:20 2
2. Petkovicová 3 2 1 4:2 30:27
2
3. Cibulková 3 2 1 4:2 34:31
2
4. Pironkovová 3
0 3
0:6 23:39
0
• Skupina Serdika•
Pennettaová (3-It.) - Karolína Plíšková (ČR) 6-1 6-3
Muguruzaová (7-Šp.) - Cornetová (6-Fr.) 6-3 7-5
# jméno Z V P sety B
1. Muguruzaová 3 3 0 6:1 3
2. Pennettaová 3 2 1 5:2 2
3. Cornetová 3 1 2 2:4 1
4. Plíšková 1 0 1 0:2 0
5. Makarovová 2 0 2 0:4 0
Semifinálové dvojice: Suárezová - Pennettaová, Muguruzaová - Petkovicová
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak jsem se svymi "favoritkami" :-)) spokojena jen castecne. Za semi. Muguruzu jsem nevidela, pouze "oplakala", Karlicka ted (videno od druheho setu) byla moc spatna. Udery se nedaly ani poslouchat, uz jen ten zvuk bolel, spatny pohyb, statistiky nesleduju :-) ale ani servis nic moc. Mizerny pohyb, bastila kazdy spek i kopec. Karlicko, Karlicko..... Huu... ani BH se mi nelibil, sama kratkonozka, teda kratkolajnka. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Samé překvapivé výsledky.
Reagovat
smazaný uživatel
Pennetta se cekat dala..
Reagovat
VlS
No, dopadli jsme podobně, nad Garbine jsem taky zamáčknul slzu, ale bohužel jsem to viděl a musím říct, že hrála hrozně, auty v metrech. No, co už.
Petko nic zázračnýho předvádět nemusela a nehrála dobře, ale stačilo to. Zítra ( dneska) vidím jako favoritku Flavii.
Reagovat
blixa
Andrea nehrála nějak skvěla ale tak bych řekl solidně, Garbine včera "kvitovala" :D.
Reagovat
tommr
Lucka si bohužel nevytvoří nový osobní maximum a zakončí sezónu na 17.místě stejně jako v roce 2012. Rozhodlo o tom dnešní vítězství Petkovicový nad Muguruzou v Sofii. Petkovicová se díky němu posune na 16.místo před Lucku ... :(
Reagovat
misa
Škoda, příští rok to napraví :-)
Reagovat
FulnekUltras
stačilo by i ve vzájemném zápase za týden
Reagovat
sprchon
Kdy bude vyřazena Li Na? Lucka se pak přece vrátí na 16. místo...
Reagovat
Fandina
Gratulka Petko. Mám ráda její důslednou hru. A držím palce ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Let´s go to the final Karlicka :-)
Reagovat
littlegeorge
Cibule nepostupuje, udělala mi radost
Reagovat
mrafe
Katka porazila v prvním setu Aničku 6:4. Tak Katko a teď druhý set, prosím, začni hned od začátku ať nemusíš zase otáčet
Reagovat
mrafe
Tak gratulace Katko k výhře nad Aničkou, a zítra by se ještě hodil skalp její jmenovkyně.
Reagovat
blixa
Tak teď proti sobě dvě mé oblíbenkyně. Dneska, i vzhledem k FED Cupu to přeju Garbine. Vamos Garbine, vamos !!! :D
Reagovat
tommr
já zase přeju Muguruze kvůli Lucce Šafářový. Pokud by totiž Petkovicová dneska vyhrála tak se dostane v žebříčku před Lucku ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist