Sugita je po skreči Baghdatise poprvé ve finále turnaje ATP. V něm vyzve Mannarina

30. 6. 2017, 14:55
Aktuality 5
ATP ANTALYA - Juiči Sugita si na travnatém podniku ATP 250 v turecké Antalyi zahraje premiérové finále na okruhu ATP. Japonec do finále postoupil po skreči Marcose Baghdatise, který za stavu 3-6 7-6 1-4 z pohledu Kypřana vyčerpáním skoro omdlel a poté utkání skrečoval. Druhým finalistou se stal Adrian Mannarino, jenž porazil Andrease Seppiho.
Juiči Sugita

Juiči Sugita si před startem premiérového ročníku turnaje ATP 250 s oficiálním názvem Antalya Open nikdy nezahrál semifinále na okruhu ATP. Osmadvacetiletý Japonec zahájil travnatou část sezony tím nejlepším možný způsobem, když vyhrál challenger v britském Surbitonu.

Přemožitele zatím nenašel ani tento týden v turecké Antalyi, kde si postupně poradil s Matthewem Ebdenem, Davidem Ferrerem, ve čtvrtfinále smetl Daniela Altmaiera a dnes měl blízko k výhře nad bývalým osmým hráčem světa Marcosem Baghdatisem.

Kypřan po Australian Open téměř tři měsíce léčil zraněný kotník a po svém návratu na kurty prohrál sedm duelů v řadě. Sérii nezdarů přerušil právě až tento týden v Antalyi, kde deklasoval Nikoloze Basilašviliho a zvládl třísetové bitvy s Carlosem Berlocqem a senzací turnaje Ramkumarem Ramanathanem.

Rovněž dnes musel do tří sad. V úvodním dějství nedokázal ve třetím gamu využít dva brejkboly a na šestý brejkbol soupeře už odpovědět nedokázal. Rozhodující set si vynutil v dramatickém tie-breaku druhé sady, když za stavu 8-7 využil čtvrtý setbol.

V rozhodujícím dějství měl jasně navrch o čtyři roky mladší Japonec. V šesté hře Baghdatis doběhl jeden z míčků soupeře a poté vyčerpáním upadl na zem a zápas tím pro něj skončil.

Sugita ve svém premiérovém finále vyzve Adriana Mannarina. Francouz v semifinále ve dvou setech porazil Andrease Seppiho a zahraje si potřetí v kariéře, poprvé na trávě, finále turnaje ATP.

Obě předchozí finále absolvoval před dvěma lety, kdy bojoval o titul na tvrdém povrchu v Aucklandu a Bógotě. Ani jednu příležitost ale ve vítězství nepřetavil. Jeden z finalistů tak zítra nad hlavu zvedne trofej pro vítěze akce pořádané ATP premiérově.

• ATP 250 ANTALYA •
Turecko, tráva, 497.255 dolarů
páteční výsledky (30. 6. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Sugita (Jap.) - Baghdatis (Kypr) 6-3 6-7(7) 4-1 / skreč B.
Mannarino (Fr.) - Seppi (It.) 6-4 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
Ríšánek versus Monfils v Eastbourne na place a také na Eurosportu 1. Ríšo go!!!
Reagovat
Fandina
A mám takový dojem, že na umpire zasedl Arnaud Gabas, rozhodčí, který měl po zápase DC Kanada Velká Británie poraněné oko od míčku Shapovalova. A mám takový dojem, že jsem ho viděla na umpire i letos zjara na challengeru v Ostravě. Zdá se, že je oko v pořádku.
Reagovat
Padme
jako já... :D
Reagovat
Krisboy
Baghdatis skrečoval? Závoděj snad s Keiem, kdo skrečuje za sezonu/kariéru víc zápasů?
Reagovat
letityfanousek
Spíš s Dolgopolovem
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist