Super výkon, hodnotily Krejčíková se Siniakovou výhru v BJK Cupu. Navzdory programu nad účastí neváhaly

8. 11. 2023, 11:49
Rozhovory 6
Barbora Krejčíková (27) a Kateřina Siniaková (27) zvládly na finálovém turnaji Poháru Billie Jean Kingové rychlou aklimatizaci. Zhruba 27 hodin poté, co se připojily v Seville po návratu z Turnaje mistryň v Cancúnu k týmu, pomohly výhrou nad Viktorijí Golubicovou a Jil Teichmanovou 7:6, 6:2 k triumfu Češek nad Švýcarskem 3:0 na zápasy.
© Facebook / Czech BJKC Team

"Myslím, že nominace na zápas byla hlavně rozhodnutím kapitána. Všechny jsem řekly, že jsme ready a vybral si tak, jak si vybral," uvedla Krejčíková. "Jsem ráda, že jsem mohla nastoupit. Vzhledem k tomu, že jsme přiletěly v pondělí večer, jsme podaly kvalitní výkon. Věřím, že to zopakujeme i v příštím zápase," doplnila tenistka z Ivančic.

Vítězky letošního Australian Open šly na kurt po singlových výhrách Lindy Noskové a Marie Bouzkové už za rozhodnutého stavu. Musely si však zvykat na nové prostředí, protože kvůli pozdějšímu příletu do Sevilly se nestihly na místní kurt připravit.

"Samozřejmě to bylo náročné, ale jsem moc ráda za to, jak jsme hrály. Předvedly jsme super výkon. Já si trochu musela zvykat na kurt, ale jinak si myslím, že jsou tu podmínky dobré. Člověk si zvykne. Je to tu příjemné," hodnotila Siniaková.

Z Cancúnu letěly přímou linkou do Madridu a stihly navazující let do Sevilly. "Bylo to náročné, obě jsme cestovaly přes noc. Časová změna není úplně optimální, ale jsme tady a chceme reprezentovat. Obě milujeme reprezentaci a chceme týmu co nejvíce pomoc," řekla Krejčíková a se Siniakovou dodaly, že ani při náročném programu nad účastí v Poháru Billie Jean Kingové neváhaly.

Vystoupení na Turnaji mistryň v Mexiku, kde v náročných podmínkách dohrály v základní skupině, už neřešily. Naopak týmová soutěž pro ně představuje další výzvu. "Bylo to náročné, ale už je to pryč. Teď jsme rády, že jsme tady," uvedla Krejčíková.

Po hektickém programu se těší na pár volnějších dnů. Další souboj čeká Češky v pátek, skupinu uzavřou proti Američankám. "Bude se to hodit. Po takové cestě není nikdy lehké hned hrát. Proto všichni přijíždí dříve, aby si zvykli na prostředí," dodala Siniaková.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
makro99
Tak jsem se po letech podíval na debl... a ano, Katka super výkon, na servisu, od BL, na síti - tam je teda neskutečně dominantní...smile
Reagovat
makro99
švýcarky - Teichmann celkově sympatické vystoupení; Golubic celkově nakvašené vystoupení...
u té Jill sem zvědavej, jestli se dokáže vrátit nahoru; vždycky sem u ní měl dojem (během těch dvou sezón), že hraje nad svoje možnosti..
Reagovat
tommr
Katka odehrála dobrej zápas, ale výkon Báry moc přesvědčivej nebyl. Za celej zápas nezahrála snad jedinej dobrej return ...
Reagovat
makro99
tak tu čtvrtou hráčku jsem taktně přešel... (ten return byl hodně velký psycho)
Reagovat
George_Renel
Ovšem její forehand psal důležité body.
Reagovat
Fandina
Jj, ona je spolehlivá i na podání. Katka je dobrá na síti, ale Bára je výborná od základní čáry. Asi proto mohou být úspěšné, každá má nějakou jistotu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist