Suspendace zrušena. Garcíaová s Mladenovicovou mohou nastoupit ve finále Fed Cupu

24. 9. 2016, 17:55
Aktuality 17
Nejlepší francouzské tenistky Caroline Garciaová a Kristina Mladenovicová mohou nastoupit v listopadovém finále Fed Cupu proti českým obhájkyním titulu. Národní federace dnes ukončila suspendaci obou hráček, které před necelým měsícem provizorně vyřadila z reprezentace kvůli jejich vystupování na olympijských hrách v Riu de Janeiro.
Kristina Mladenovicová a Caroline Garciaová

Garciaová (v současnosti 24. hráčka světa) a Mladenovicová (52.) po vyřazení v prvním kole olympijského turnaje ve čtyřhře ostře kritizovaly francouzskou tenisovou federaci za zmatky kolem oblečení. Stěžovaly si, že jim nikdo z funkcionářů neřekl, že musejí mít jako deblový pár stejné oblečení. Mladenovicová proto musela těsně před utkáním půjčit své spoluhráčce výstroj.

Druhý nasazený pár pak podlehl japonské dvojici Misaki Doiová a Eri Hozumiová. Mladenovicová uvedla, že zástupci federace jsou nekompetentní a za porážku mohli oni.

Vedení federace v dnešním prohlášení přiznalo, že na zmatcích neslo svou vinu, a vrátilo je do reprezentace, které zásadním způsobem pomohly do finále Fed Cupu. V semifinále proti Nizozemsku získaly každá bod ve dvouhře a uspěly také v rozhodující čtyřhře.

V trestu naopak dál zůstává Benoit Paire, který musel opustit francouzský tým už v Riu, kde v prvním kole vyřadil Lukáše Rosola. Sedmadvacetiletý hráč se údajně zdržoval dlouhodobě mimo olympijskou vesnici nebo se vracel pozdě. Navíc se o hrách vyjadřoval pohrdavě, protože účastníci turnaje nezískávají žádné body do žebříčku.

Momentálně 38. hráč světového žebříčku nebude až do února příštího roku moci těžit z podpory federace a nemůže být nominován do Davisova poháru, v němž ale dosud nehrál.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
slacker
tak to je opravdu ale opravdu necekane, :-D
Reagovat
Kytka
Tak to je přesný, to se dalo od Frantíků čekat. To jsou přesně oni. Když je třeba vyhrát veškeru skrupule jdou stranou.
Reagovat
Frick
Měly by holky rozhodnout už v singlech.

Nominace bude zajímavá. Chtělo by se mi říct, že jistotu bude mít jen Kája, ale obávám se, že Pála bude mít sklony tam presknout Kvitovku, ač by její forma mohla být horší než forma Báry. Asi i napoví výkony, resp. samotná účast na ET.

Lucka asi bude fandit jen z lavičky. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Petra na Garciu i na Kikinu umí tam není pochyb. Je asi jasné že singl Bude Petra + Bára/karol Lucka si asi ani nepinkne.
Reagovat
misa
Finále je na programu až 12. - 13. listopadu. Nevím, zda by pro Lucii nebylo lepší mít v tu dobu už po sezoně. Stejně do těch zápasů asi nezasáhne.
Reagovat
Frick
Pála bude chtít mít Lucku do debla.
Reagovat
horska.kraslice
Říkal?
Reagovat
PetaM
Říká Fricek, tak to bude určitě pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
No ale pozor, Frickovy věstníky tady začínají mít určitou hodnotu. Aby to tam nakonec Lucka celé nezachraňovala.
Reagovat
Frick
Bože, tak je to letošní vítězka GS v deblu, s Bárou má bronz z LOH, tak asi tipuju, že jí upřednostní před Siniakovou....
Reagovat
blixa
Šašci francajzký bafuňářský. Ty jejich holky z nich musej mít tak akorát prdel :D
Reagovat
aligo
přesně :D
Reagovat
brixner
Samý šušky šušky a pak to plácají od BL!
A když náhodou příjdou do cesty voleji, vyletí pěstička, že by si i Rocky ucvrnknul do textilu a strachy by z něj vypad trus...
Bóže, komus to dal pálky do rukou :-)
Reagovat
VlS
jen na ně pitřebovali udělat bububu, aby holky sklaply a přestaly si pouštět ústa na špacír.
Reagovat
aligo
to bylo jasný předem, že je nenechají sedět, svoje dvě nejlepší hráčky...
Reagovat
tommr
jj a Paireho, kterýho do DC nepotřebujou exemplárně osolili ... :)
Reagovat
Frick
navázali na tradice svých skvělých komedií...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist