Suverénní Kvitová je v Praze v semifinále

13. 5. 2011, 17:16
Aktuality 24
Petra Kvitová ve Stromovce dál plní roli největší favoritky turnaje ITF Sparta Prague Open. Česká jednička dnes zdolala Francouzku Mathildu Johanssonovou hladce dvakrát 6-1 a postoupila do semifinále.
Petra Kvitová (© spartapragueopen.cz)

"Neřekla bych, že to bylo nejsnazší, ale určitě jsem hrála nejlépe a cítím, že se zlepšuji zápas od zápasu," řekla po utkání Petra Kvitová. Nejdelší byl poslední game utkání, který trval deset minut a Kvitová ho získala po osmi shodách.

Na kurtu se letošní vítězka tří turnajů WTA už cítila mnohem lépe a zraněná pravá kyčel ji tolik netrápila. "Je to mnohem lepší," řekla Kvitová, která byla dopoledne na vyšetření u fyzioterapeuta Pavla Koláře.

Dohromady se šesti vítěznými zápasy v Madridu, kde triumfovala v neděli, vyhrála Kvitová na antuce již devátý zápas v řadě. Desátý může přidat v semifinále, němž se od 13:00 střetne se Srbkou Alexandrou Kruničovou. Až 273. hráčka světa dnes porazila českou naději Denisu Allertovou 6-4 a 6-0.

Velmi blízko semifinále dnes vedle Kvitové byla i turnajová dvojka Klára Zakopalová. Ta sice v utkání s krajankou Petrou Cetkovskou po získané první sadě druhý set prohrála, v rozhodujícím dějství ale vedla 5-1 a málokdo pochyboval o postupu papírové favoritky. Cetkovská však vyhrála šest gamů v řadě a Zakopalovou vyprovodila z turnaje výsledkem 5-7 6-3 7-5. O finále si zahraje se Slovenkou Magdalénou Rybárikovou, která porazila Rusku Pěrvakovou 7-6 a 6-2.

V sobotu se vedle semifinálových zápasů uskuteční na závěr dne i oblíbená exhibice. Ve čtyřhře se představí tenisoví baviči Mansúr Bahrami a Henri Leconte, proti nimž nastoupí někdejší hráči světové desítky Jiří Novák a Karel Nováček.

Výsledky - Sparta Prague Open (antuka, dotace 100.000 dolarů):

Čtvrtfinále:
Kvitová (1-ČR) - Johanssonová 6:1, 6:1, Cetkovská (ČR) - Zakopalová (2-ČR) 5:7, 6:3, 7:5, Kruničová (Srb.) - Allertová (ČR) 6:4, 6:0, Rybáriková (4-SR) - Pěrvaková (7-Rus.) 7:6 (7:5), 6:2.

Semifinálové dvojice: Kvitová - Kruničová, Cetkovská - Rybáriková.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
Ananas
Máš naprostou pravdu. :)
Reagovat
Ananas
Mě teda příde Cetkovská o dost hezčí než Rybáriková.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to věcí vkusu, já ti tvůj názor rozhodně neberu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No dnešní skore cetkovská vs. rybáriková 6:0, 6:7 zatím. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonec fakt vtipné "WTA" skóre 0:6, 7:6, 6:0. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Petru jsem včera viděla v Show Jana Krause a moc jí to tam slušelo, vypadala fakt krásně a je moc sympatická a milá. Vždycky jsem Petru sledovala a fandila jí, přeju jí hodně úspěchů a hlavně hodně zdravíčka. Myslím, že by se měla posunout na deváté místo před Jankovič, tak uvidíme. Papa
Reagovat
smazaný uživatel
Posunuje se na deváté místo. Co tam vlastně říkala? :-)

Je to tady: http://www.iprima.cz/showjanakrause/videoarchiv
Reagovat
smazaný uživatel
dik za dnesni odkazy (s Dinarou jsem byla pekne nervozni) :-) Pro porovnani jsem si vzpomnela i na Nicole Vaidis u Krause. Bylo by hodne legracni ocekavat od tak mladinkych holek diskusni perly a zivotni moudra, korunovana zcela zasadnim a svetobornym prohlasenim, ne???? Opravdu nic nerikala, jen zdobila. Prijemne!
Reagovat
smazaný uživatel
hej fakt.........ty se matěji pod každým článkem musíšprostě zviditelnit...seš blbec......máš obrovský kecy ale o opravdových věcech víš tak leda velký prd.....rybáriková je tisíckrát ne li milionkrát sympatičtější něž ty.....chytráku
Reagovat
smazaný uživatel
A co jsou ty opravdové věci? A co o nich víš ty? :-)

Vždyť říkám, že proti gustu žádný dišputát: stejně jako já nejsem sympatický tobě, není Rybáriková sympatická mě, obojí je fajn. :-)
Reagovat
Ananas
To mě Matěj příde jako jeden z komentátorů na úrovni narozdíl od jiných. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra Kvitová výborně. Denisa Allertová se v prvním setu s Kruničovou docela držela, byl to boj o každý fiftýn, první set trval více než hodinu.

Doufám, že Petra Cetkovská zítra porazí Rybárikovou, tahle slovenská primadona je mi silně nesympatická. V nejhorším ji snad vyprovodí Petra Kvitová ve finále (pokud se tam dostane).
Reagovat
majkl005
Mě naopak příjde Magda jako obyčejná, sympatická holka. Podle čeho soudíš, že je to primadona ?
Reagovat
smazaný uživatel
Matěji, není ti to už trapné psát pod každý článek, ve kterém se objeví zmínka o Magdě Rybárikové, že je ti silně nesympatická? Myslím, že to stačí napsat jednou. Stejně tak to platí i v případě Dinary Safinové. Znáš aspon jednu z těchto tenistek osobně, že je tak soudíš? Nebo jseš jen jedním z mnoha povrchních lidí, kteří soudí jen na základě televize? Podotýkám, že ted již nereaguji pod vlivem emocí a nic to nemá společného s tím, že jsem její fanoušek, který ji měl možnost poznat aspoň trošku osobně.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby mi to bylo trapné, tak bych to nedělal. Důkazní materiál si můžete najít sami na tennisforu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se pochlub s tím důkazem ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Najdi si to sám, teď nemám čas. :-) Stačí si povšimnout jak se chová ke sběračům rozhodčím, jak si počíná, když se jí nedaří apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, takže je to jen nicneříkající výkřik do tmy :-D
To bych od diskutéra tvé úrovně nečekal. Na tennisforum jsem se zrovna koukal, ale na nic zvláštního co bych mohl považovat za "důkazní materiál" jsem nenarazil...Na to, aby jsi diskutoval u téměř každého článku si čas najdeš, ale najednou ti chybí, asi máš k tomu ale důvod.

Ke sběračům se chová divně každý třetí tenista, stejně tak málokterá tenistka je v pohodě, když se ji nedaří, v tom není Magda v žádném případně nějaká vyjímka..
Reagovat
smazaný uživatel
Proč výkřik do tmy? Tady máš jeden příklad: http://www.tennisforum.com/showpost.php?p=19462627&postcount=11
Reagovat
smazaný uživatel
nevím no, subjektivní názor nějakého jedince z tennisforum.com mě asi jen tak nepřesvědčí... Magdu jsem viděl na dvou turnajích a nikdy mi její chování nepřišlo divné či odlišné od ostatních hráček....
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, to by jí člověk musel sledovat s kamerou v ruce z turnaje na turnaj, aby to bylo patřičně přesvědčivé a nevývratné. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A to má být jako nějaký důkaz, názor nějakého anonymního pisálka? Mimochodem, že trénuje jen se svým trenérem je hloupost, viděl jsem ji trénovat např. s Chakvetadze.

Za sebe můžu říct, že narozdíl od jiných tenistek má více než kladný vztah ke svým příznivcům, ráda se vyfotí, podepíše, prohodí pár vět, usměvavá, přátelská..Což se například o již zmíněné Chakvetadze nedá v žádném případě říct(mluvím z vlastní zkušenosti).

Zítra hodně štěstí Magdi, budu moc držet pěsti :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A Petra Cetkovská je i jako žena hezčí. :-)

Proti gustu holt není žádný dišputát. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud se budeme bavit o kráse, tak souhlasím, že je Petra Cetkovská rozhodně více než půvabná žena (líbí se mi už od doby, kdy hrála za juniorky), avšak ani v té kráse na Magdu nemá ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist