Švédové jsou prvními finalisty Světového poháru družstev

23. 5. 2008, 01:07
Aktuality 0
WTC DÜSSELDORF - Bez ohledu na výsledek dnešní čtyřhry si v Červené skupině Švédové zajistili postup do finále Světového poháru družstev už po čtvrtečních dvouhrách. V přímém souboji proti USA včera Söderling s Johanssonem vyhráli své zápasy nad Blakem, respektive Reynoldsem.

První bod pro Švédy zařídil Robin Söderling, kterému kladl James Blake odpor jen v prvním setu, jenž Američan vyhrál 7:5. Následně Söderling na kurtu dominoval - druhý set vyhrál 6:3 a ve třetí sadě Blake dokonce inkasoval po velmi špatném výkonu a pouhých 7 vyhraných fiftýnech "kanára".

Ve druhém zápase pak nastoupil Thomas Johansson proti náhradníkovi v americké sestavě Bobbymu Reynoldsovi. Zkušený švédský tenista v roli favorita zaváhal pouze ve druhé sadě, kterou prohrál 2:6. První a třetí set vyhrál shodně 6:3 a po hodinu a 40 minut tvajícím zápase posunul svůj tým do finále.

Finálový soupeř Švédů bude znám po dnešních soubojích v Modré skupině, která je velmi vyrovnaná a v níž mají šanci na postup stále všechny 4 týmy (Rusko, Německo, Španělsko, Itálie). Švédsko se probojovalo do finále tohoto turnaje po šesté v historii. Bojovat bude o 4. vítězství a zároveň možnost vyrovnat se tímto počtem trojici aktuálnícvh lídrů Německu, USA a Španělsku.

V Červené skupině včera ještě nastoupili čeští reprezentanti proti Argentině ve svého druhu přátelském duelu, jehož vítěz se už do finále probojovat nemůže. V prvním zápase dokázal Tomáš Berdych porazit Guilerma Caňase po setech 2:6, 6:3, 3:6. Michal Tabara následně hladce podlehl vysoce favorizovanému Juanu Ignacio Chelovi 0:6, 4:6. Dnešní čtyřhra mezi těmito týmy bude soubojem o první týmovou výhru v letošním turnaji.

V Modré skupině pak včera Igor Andreev poslal Rusko do vedení 1-0 v duelu s domácím Německem výhrou 6:4, 6:3 nad Philippem Kohlschreiberem. David Ferrer porazil v souboji Španělska s Itálií Potita Staraceho 6:3,3:6,6:3.

Červená skupina - výsledky 3. zápasů:

ČR - Argentina 1:1
Berdych - Caňas 6-2 3-6 6-3
Tabara - Chela 0-6 4-6

Švédsko - USA 2:0
Söderling - Blake 5-7 6-3 6-0
T. Johansson - Reynolds 6-3 2-6 6-3



Modrá skupina - výsledky 3. zápasů:

Německo - Rusko 0:1
Kohlschreiber - Andrejev 4-6 3-6

Španělsko - Itálie 1:0
Ferrer - Starace 6-3 3-6 6-3

TenisPortal.cz, Václav Navrátil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist