Švedovová v deštivé Bogotě vyřadila dvojku Puigovou

18. 4. 2015, 07:54
Aktuality 11
WTA BOGOTA - Páteční program čtvrtfinálových zápasů v Bogotě značně komplikoval déšť, ale nakonec se nedohrálo jen jedno utkání. Do semifinále se dostala bez ztráty setu nejvýše nasazená Ukrajinka Jelina Svitolinová, naopak dvojka Monika Puigová neuspěla ani ve třetím vzájemném střetnutí s Jaroslavou Švedovovou a svůj nejlepší letošní výsledek nevyrovnala.
Jaroslava Švedovová

Jaroslava Švedovová si v Bogotě zahrála poprvé po deseti měsících čtvrtfinále a v něm vyzvala druhou nasazenou Moniku Puigovou. Sedmadvacetiletá Kazaška vyhrála nad o šest let mladší Portoričankou oba vzájemné duely a bez ztráty setu zvítězila i na antuce v Kolumbii. 

Dvojnásobná čtvrtfinalistka Roland Garros Švedovová v prvním setu ztratila vedení 3-1 a za stavu 3-4 musela bojovat o svůj servis. O ten však už dokonce zápasu nepřišla. Od té chvíle vyhrála 34 z 39 výměn po svém podání a nakonec zvítězila za hodinu a čtvrt 7-6 6-2.

O své druhé finále, které si zahrála pouze před osmi lety v Bangaloru, si Švedovová zahraje buď s domácí šampionkou z roku 2010 Marianou Duqueovou-Marinovou, nebo s Julií Glushkovou z Izraele. Jejich souboj byl za stavu 7-5 a 3-1 z pohledu kolumbijské tenistky přerušen kvůli tmě.

Jelina Svitolinová letos na turnajích WTA prohrává jen s papírově silnějšími soupeřkami a roli favoritky potvrzuje i v Bogotě. Dvacetiletá Ukrajinka, jež je nasazenou jedničkou, ještě neztratila ani set a postoupila do semifinále.

Zatím nejvíce práce měla se svou čtvrtfinálovou sokyní Irinou Falconiovou. V prvním setu sice nečelila jedinému brejkbolu a vyhrála ho 6-3, v druhé sadě však čelila problémům. Po pauze kvůli dešti, ztratila servis, prohrávala už 1-4 a za stavu 3-5 musela odvracet dva setboly. Nicméně oba zlikvidovala, získala čtyři hry v řadě a soupeřce oplatila porážku z předloňského souboje v pražské Stromovce. Zápas ukončila svým čtvrtým esem.

"Byl to dlouhý den. Kvůli dešti jsme se pořád pohybovaly mezi kurtem a šatnou. Několikrát jsem se musela zahřívat, třikrát jsem dělala strečink, pětkrát jsem se rozběhávala a když se k tomu připočtou zdejší náročné podmínky, tak to dnes bylo opravdu extrémně těžké," řekla 27. hráčka světa Svitolinová, které v kolumbijské metropoli trénovala dva týdny před začátkem turnaje. "Jsem ráda, že jsem vyhrála a nemusím zápas dohrávat zítra."

O postup do svého třetího finále se Svitolinová, jež má na kontě dva tituly z ázerbájdžánského Baku, utká v prvním vzájemném střetnutí s Telianou Pereiraovou. Brazilská tenistka smetla 6-0 6-4 dvojnásobnou šampionku Lourdes Domínguzovou-Linovou ze Španělska a soupeřce oplatila loňské vyřazení. Pereiraová si v kolumbijské metropoli zahraje potřetí v kariéře v semifinále a usilovat bude o své premiérové finále na okruhu WTA.

 

• WTA INTERNATIONAL BOGOTA •
Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů
páteční výsledky (17. 04. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Svitolinová (1-Ukr.) - Falconiová (8-USA) 6-3 7-5
Švedovová (5-Kaz.) - Puigová (2-Portor.) 7-6(1) 6-2
Pereiraová (Braz.) - Domínguezová (Šp.) 6-0 6-4
Duqueová-Marinová (Kol.) - Glushková (Izr.) 7-5 a 3-1 ... přerušeno kvůli tmě
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
dadaft
takže po třech hladkých vítězstvích první problémy pro Elinu............
Reagovat
Davor1
Celý set na servise bez najmenších problémov, v TB pohodička, 5-2 a 2 servisy a zrazu príde zatmenie mozgu :/ Prvý set mala jednoznačne dotiahnúť.

Tá Pereira je ale neskutočne protivná hráčka, či už štýlom hry, alebo tým otravným hekaním...
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně stejný výsledek jako na AO, akorát s prohozenými sety... Zápas jsem neviděl, protože se to pořád oddalovalo kvůli dešti a už jsem si myslel, že se to bude hrát až dneska. Zlomový byl asi ten 1. set, který byl vyrovnaný, ale v tie-breaku byla Monča zase bez šance... Co k tomu říct? Pro Monču to je určitě neúspěch, protože na turnaji byla druhá nasazená a čtvrtfinále je prostě málo. Podle mě narazila na jedinou vážnější soupeřku ve své polovině pavouka a bohužel proti ní nedokázala zlomit tu nepříznivou bilanci...
Reagovat
EllNino
jojo ...protože Yarka je strašně nebezpečná tenistka, její tenis mě hrozně baví, ke všemu je i hrozně milá holka :) a mít ji v pulce pavouka je vždy pro nasazenou dvojku vykřáíčník, protože dokáže porazit v podstatě kohokoli :) Monča na ni neumí, celkově jí spíš vyhovuje, když jí to někdo vrací stejnýma ranama zpátky, než když se to ruzně točí, liftuje a slajzuje ...nemá moc trpělivost, kor na antuce, kor na takhle pomalý antuce v Bogotě :D Bohužel, mohla tu uhrát aspoň to finále, s Sweet-o-linou by to bylo rozhodně pěkný :)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas.
Reagovat
EllNino
Jinak se asi chystám do Prahy, kyž už Katka bude v hlavní soutěži, je to pravděpodobný, je druhá alternativa a ty to mají skoro jistý vždycky :) ...snad bude nějaký pěkný počasí, aby se moc nenatahoval program, ale myslím, že jsou tam i lampy ne, osvětlení ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jo, protože jsem teď našel článek, že Lucka Šafářová předloni dohrávala zápas proti Meusburger za umělého osvětlení...
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/173172/zahlavova-strycova-opet-vyhrala-do-ctvrtfinale-jde-i-safarova.html

Já se taky chystám v ten den, kdy Katka bude hrát 1. kolo... :)
Reagovat
EllNino
tak to by mohla být i Night sessions :D já mám naplánovaný pondělí a uterý, ale pak mám státní maturitu, takže nemužu :D
Reagovat
VlS
Jak jsem čekal
Reagovat
George_Renel
Jarka skvěle!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist