Světová jednička Federer je poprvé nejstarším hráčem v Top 100

19. 6. 2018, 10:55
Aktuality 105
Roger Federer se při včerejším návratu do čela světového žebříčku stal zároveň nejstarším hráčem v Top 100. Z té totiž vypadl chorvatský veterán Ivo Karlovič.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer minulý týden vyhrál travnatý turnaj ve Stuttgartu a pošesté v kariéře, z toho potřetí v této sezoně, se vyhoupl na post světové jedničky. Na druhého Rafaela Nadala má nyní náskok 150 bodů.

V čele žebříčku tráví již 310. týden, ovšem vůbec poprvé v kariéře je šestatřicetiletý Federer, který se narodil 8. srpna 1981, nejstarším členem Top 100. V té figuruje nepřetržitě od roku 1999.

Z elitní stovky totiž po pěti letech vypadl devětatřicetiletý Chorvat Ivo Karlovič (28. února 1979) a poprvé od roku 1986 tak v Top 100 není žádný hráč narozený v 70. letech. Z tenistů narozených v roce 1981 jsou mezi stovkou nejlepších ještě Španěl Feliciano López, Ital Paolo Lorenzi a Francouz Julien Benneteau.

Nejstarším hráčem v Top 100 a zároveň světovou jedničkou byl naposledy v sezoně 2003 tehdy 'pouze' třiatřicetiletý Američan André Agassi.

Pokud chce být dvacetinásobný grandslamový šampion Federer nejlepším hráčem světa i během obhajoby wimbledonského triumfu, musí tento týden obhájit titul v německém Halle. Nicméně ani případné úspěšné obhajoby obou travnatých vítězství mu k udržení postu jedničky stačit nemusí, pokud by Nadal ve Wimbledonu postoupil alespoň do čtvrtfinále.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

105
Přidat komentář
Roger_Federer
Takze pokud dobre chapu smrsklo se nam deleni na
slaba silna era/ silny slaby granslem/silna slaba konkurence

1.Rafa musel startovat!!!
2.Vitez musel se utkat s Rafou nebo dobre Novakem verze 11-15
3.Pokud Rafa vypadl behem turnaje =slaby granslem
4.Kdyz Rafa vypadl, nasledne prohlasil zraneni = slaby graslem viz AO14
5.Granslemi 03-07 se nepocitaji, Rafa příliš mlady
6.Rok 08 se pocita, protoze Rafa vyhral Wimbledon a Fedex pouze 1 titul.
7.Co rekne forehend je smerodatne.
Reagovat
Rogers
Srdečný pozdrav velikému Rogerovi. Je to nejen nejlepší tenista, ale i člověk, který z tenisu udělal koncert. Maestro, který propaguje zdravou soutěž a vysoký mravní kredit. Každý musí jednou odejít, ale my jsme měli to štěstí, že jsme to mohli zažít. Díky
Reagovat
Roger_Federer
Ukapla me slzicka :)
Reagovat
Pe3k
Předkožka Klaunhend se přišel vyzvracet a vybrecet pod článek o RF, klasika :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vidite a to v čase svojich 18nar nebol este ani v prvej stovke :)

Zvlastna zhoda okolností dnesok, taký typicky efektný, ale vskutku bezvyznamny rekord.
Reagovat
Rogers
Určitě měl již juniorský double z W. 98 a junior No:1
Reagovat
Mayo
Kyrgios ledva porazil Murrayho po ročnej pauze. Vidno, že mu Sir nesedí.
Reagovat
Nola
Andy x Gyros - zabavny zapas, myslela som, ze Andy to nakoniec urve, Gyros ku koncu vyzeral, ze ma vacsie zdravotne problemy ako Andy, ale rozhodol sa, ze to neodchodi, Andy hral celkom dobre, spatny los pre Andyho, ale nebol horsim hracom
Reagovat
spaniel
Zverev luxusni vybuch :D
Murray super!
Reagovat
janek_da
Jak to myslíš s Andym? Sice jsem neviděl, ale řekl, že na první zápas hodně dobrý výseldek.
Reagovat
spaniel
Presne tak to myslim.
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/UazLcK5B2-4
Reagovat
Mayo
Noje beast mode. Vyhra celu trávnatu sezónu.
Reagovat
Pe3k
Tak určitě.
Reagovat
Kozoroh
Tak pro začátek by stačil titul v Queen's :)
Reagovat
turista
Kéž by to v Queensu dopadlo.
Reagovat
Krisboy
Tomáši Tomáši...ty to vedeš.
Reagovat
Kozoroh
Djoker zvládl první set v klídku, snad si tento klídek přenese i do druhé sady :-)
Reagovat
turista
Idemo Novak!
Reagovat
turista
Druhý set 5:1. Djoker zdá se "mlynáře" semele.
Reagovat
Kozoroh
Djoki se může chystat na střet s Dímou. H2H 6:1 pro Djokera, zápas s Džumhura s Grigorem jsem neviděl, může mi někdo osvětlit, jak Dimitrov hrál??
Reagovat
Pe3k
Ani se nemusí chystat, Dimitrov hraje zle...ale z hlediska match upu to může být pěkný zápas.
Reagovat
Kozoroh
A jedeme No1e!!
Reagovat
Patik
Toľko dobrého a zaujímavého tenisu stlačeného do pár hodín..čo sa oplatí pozerať najviac ?
Reagovat
Krisboy
https://www.ceskatelevize.cz/sport/zive-vysilani/
Reagovat
kada.tom
+1
Reagovat
Tornes
Nevím, já přeskakuju a ještě u toho sleduju MS :D Nedá se. Ale viděl jsem kousky ze zápasů Dimitrova, FAA, Zvereva staršího a Tsitsipase (výborný výkon mimochodem, moc se mi zatím líbil), všecko docela zajímavý tenis.
Reagovat
a.magerova
Hezké... TO se bude taky těžko překovávat.... :-)))
Reagovat
peRFect
Forehandovi komentáře o tom,že nejstarší hráč první stovky žebříčku,může vévodit jen díky slabé konkurenci, za 3...2...1...
Reagovat
Tornes
Nejsem Forehand, ale kdyby to napsal, tak má rozhodně pravdu. Současná konkurence je velmi slabá, už zhruba dvě nastupující generace nic pořádného nepředvedly. Nic takového historie tenisu nepamatuje (a ne, není to kvůli big 4. Když ti zmizeli z cesty, místo nějakého mladšího hráče hráli finále GS dvakrát Čilič a po jednom případě Wawrinka a Anderson... Aspoň ten Dom, ale to je zoufale, zoufale málo. Uvidíme, co Zverev).

Jen by si chlapec mohl uvědomit, že zatímco Roger má v této slabé konkurenci nějakých 8 nebo kolik týdnů jako jednička (tj. cca 3 % jeho celkového počtu), Rafa díky ní má skoro rok i koncoroční jedničku (v obou případech cca čtvrtina jeho celkových počtů)... Takže já být ním, tak to raději moc nezdůrazňuji. Rafa si díky ní pomáhá mnohem více než Roger.
Reagovat
Pe3k
Souhlas.
Reagovat
Kozoroh
Když Klaunhend píše o slabé konkurenci, tak se dotýká let 2004-07. Aby shazoval dnešek, kdy se Rafovi daří? Nedělejme si iluze...
Reagovat
smazaný uživatel
Reakciu som napisal Tornesovi, lebo ty by si to nepochopil. Dobytček :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, koho zaujima svetová jednotka.

Rafa s Federerom vytazili z konkurencie posledných dvoch rokoch po 3 GS.

Ale Roger este dalsich 12 z 03-07...

To neokecáš..
Reagovat
Roger_Federer
Mam dotaz, kolik granslemu v te dobe vyrazil Rafa?
Proc to pocitas do roku 07, ne 08,09, proc ne 10, kdyz konkurence o kterou ty se chces opirat, v podobe Djokovice dosla az 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
Pretoze vo finále 03-07 bol hocikto. Baghdatis, Gonzales, juniori, plešatí seniori, proste hockto, s kym Feder ziskal lahky GS.

08-12 sa v podstate pravidelne vitaz musel prekusat k trofeji cez niekoho z TOP3..Dokazes pochopit tuto jednoduchu rovnicu, alebo ti to vyklikám morzeovkou?..
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo resp. TOP4...Murrayho stále povazujem za lepsieho tenistu ako Roddicka, Hewitta dokopy, hoci je to babrák..

Samozrejme aj v rokoch 08-12, Federer strihol na vynimky a dokázal uhaluzit nejaké gs, kde sa Nadal nezucastnil napriklad alebo predčasne vypadol.
Reagovat
smazaný uživatel
A do tretice.

Aj v roku 2013 musel vyhrat Rafa dva GS cez Djokovica v SF a F Grandslamu, kludne si ten interval mozeme predlzit na 2008-2014..

2015 a 2016 boli podobne 2017 a 2018, raz tvrdili muziku jedna dvaja, raz druhí dvaja.
Reagovat
Kozoroh
Haha, zrovna v roce 2015 Novakovi ztěžoval situaci na okruhu nejen Murray, ale i Federer s Wawrinkou. Takže tady neblábol o slabé konkurenci, když to není pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
A RG17 hral vo finále Rafa s kým?...S kozenkou?..
Reagovat
Roger_Federer
Takze cela podmnozinka se jmenuje, "kdo neporazil Nadala v pavouku granslemu, nema ten titul relevantni hodnotu a nejde brat vazne"
:):):).
Reagovat
smazaný uživatel
Pre prvoplánových áno. Mozes to tak chápat.

My magistri vieme, ze ked Rafa a Nole vyhrávaju GS vyhradne s najlepšími, tak tieto lucky zbúchané GS Federara logicky podcěnujeme.
Reagovat
Labi
myslíš např. titul z RG proti Fererovi nebo loni na USO proti Andersenovi, co jsem si v rychlosti jen vybavil? komiku...
Reagovat
smazaný uživatel
Fed tam legitimne vyhučal s Delpom.

Nadal skrečoval s Cilicom a Fed, opat, tradične, sposobom sebe vlastným vyhral GS so zrebom od OF: Fuchovics, Berdych, Chung, Cilic, dobre si pamatam?..
Reagovat
Labi
co to meleš? ty jsi vyrukoval s tím, že Federer měl slabé finalisty, to co tu zminuješ mužu přirovnat např k RG 09 kdy si v tom případě Nadal taky mohl sám za Fedexův titul...takže když jsi přišel s tímhle tupým argumentem tak jsem ti naznačil at se podíváš nejdřív do "svých řad" a ty tu začneš plést co bylo v QF nebo SF....vím, že ted během travnaté sezóny trpíš ale jestli se níže v komentáři oháníš "my magistri" tak si nedělej ostudu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja travnatu sezónu netrpim, pravidelne oslavujem RG. Navyse je taká kratka, ze kym dooslavujem, uz kralovna Alzbeta podáva pravicu zberačom na centr kurte..

Ked reaujes na Andersona, logicky musis vnimat aj AO18, kedze sa to viaže..

Soderling bol v obdobi 08-14, ktore som oznacil za zlaté..

Dalsi Rozdiel je v tom, ze ak by bol USO17 Rafovo jedine vitazstvo z gS hardu, kde mal bilanciu s Rogerom 0:100, tak to vitazstvo je spochybnovane. To zrejme uznas, tento rozdiel. Ale Pre Rafu je USO17 jeden z mnohych, nic na tom nemeni, ci tam porazil Federara alebo nie..
Reagovat
Labi
jako tohle je čisté polemizování a subjektivní pohledy, to by jsi musel brát v potaz vždy současnou formu finalisty atd......máš rád fakta a neotřesitelné argumenty? tak jeden krátký, stručný pro tebe mám ....20 GS
Reagovat
Kozoroh
To není prvoplánové, nýbrž trefné a vystihující.

Jinak to tvé rozdělování období na 03-07 a 08-12/14 je fascinující. Jsem přesvědčen, že kdyby Roger vyhrál W 2008, řadil bys tento GS do slabé éry jen proto, že Rafa prohrál :)
Reagovat
smazaný uživatel
08?...Rok kedy vyhral Djokovic AO a Nadal okrem kompletnej trávy aj OH?...

Ty si zlatíčko :-*
Reagovat
Roger_Federer
V roce 09 hral Federer 4finale granslemu, bral dva tituly, porazil Nadala na antuce v Madridu ve finale..mel 4ruzne soupeře ve finale granslemu
To byla zase slaba era, nebo uz silna ??
Reagovat
smazaný uživatel
Silná kamosko.

Vo W. ale Rafa nestartoval, po zranení z Paríža.

V Madride vyhral po tom, co odohral Rafa s Nolem den predtým 4hod semifinále. Bolo to cítit.
Reagovat
Pe3k
Jaké zranění měl tehdy Rafa v Paříži?
Reagovat
Pe3k
Ano, třeba Nadal ve Wimbledonu 2010 :D
Předložka ty si prostě tragéd.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborne fanatik, našiel si vynimku, nie si az taký velky retard, ale len retard :)

Mozes Rafovi napisat jednu čiarku.

Ideme pisat čiarky Federovi?...USO10 len s Murraym, RG09,W09 uplne na socku, USO09 a US14 dokonca nebol schopny vyhrat ani bez stretu s najlepšími..AO10, opat len s Murraym. No a viac tých GS v tejto zlatej ére moc ani nevyhral že. Bol proste do počtu :)
Reagovat
Roger_Federer
Kolik rafovich titulu na RG z tech 11 ma teda adekvatni hodnotu, prosim presne, dekuji.
Reagovat
smazaný uživatel
RG10 to bolo easy, ale aj tam hral vo finále s viacnasobnym finalistom RG. Ostatne vsetko, velké zápasy.

Philipoussis, Gonzales, Baghdatis, Cilic sa kolkokrát dostali do finale konkretneho GS?..

Dakujem :)
Reagovat
Roger_Federer
Kamos, ale podle tvych castych slov, Federer neni dobry antukar a nebyl pro Rafu zadnou konkurenci, tak jak by ti nekdo mel tyhle dalsi lzi verit.:):)
Reagovat
smazaný uživatel
To preto, lebo si nejsi schopný zapamat obsah, preto trepeš..

Nikdy som netvrdil, ze Fed nebol Rafovi konkurenciou na antuke, ked sa niekto 4krat dokaze dostat do finále, je automaticky rivalom.

To, ze si z neho robim prdel, je samozrejmé, clovek musi trochu filtrovat tón diskusie, kedy clovek podjebáva a kedy hovorime vazne. A ked sa vy fanatici ohánate len slepo, číslami. Tak potom je číselne Federer hrac rýchlych povrchov a nekomplexny.
Reagovat
Roger_Federer
Takze uznavas ze jedinou schopnou antukovou konkurenci 05-11 byl Federer, hrac ktery svym stilem hry Nadalovi sedel nejvic ze vsech na okruhu a ktereho na antuce vzdy porazel..Takze znova, ktere z tech antukovych RG jsou ty dostatecne "tezke" pro Nadala? :)
Reagovat
Roger_Federer
Takze pouze 12,13,14 kdy porazil Djokovice.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, tak odrátaj Fed vsetky W, ked neni niekolkonásobny finalista a vitaz daného GS adekvátnou konkurenciou.

Fedal su si navzajom konkurenciou, o tom sa nejdeme bavit. Ale snad nebudes povazovat Nadala konkurenciou Federerovi aj v case, kedy Fed zbieral GS na harde a Rafa hral este za žiačikov...

Ale ty isto budeš.
Reagovat
peRFect
Připomeň mi prosím,kdy naposledy se datuje Rafova výhra nad Rogerem.Jinak - tvými slovy,Fed byl světová jednička a s Rafou pravidelně prohrával.Loni byla situace jaká?
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem. Za posledne 4 roky odohrali jeden zápas, kde neslo o houno.

Federer so stastim vyhral. Ale zasluzil si to za tie roky..Bolo to skoro karmické :)
Reagovat
Roger_Federer
Osobne myslim, ze beres "karla" ve velkem mnozstvi, uber...vnoci nespi..
Odpovida to tvym pomatenym reakcim, zmenam tonu, kdy se ani sam nevyznas v tom co jsi napsal vcera, jak to myslis, vlastni myslenky, stracis se sam ve vlastnich uvahachn..no a hodne to prohlubuje tvuj napoleonsky komplex.
Reagovat
smazaný uživatel
Uso08, chronologicky
Reagovat
Krisboy
Jak je starej, tak je dobrej. Arogant jeden :)
Reagovat
Patik
Prečo ho vlastne každý volá arogant alebo egoista ? poprosím normálnu odpoveď :)
Reagovat
ttopi
Protože si každej myslí, že kdyby měl tolik slávy a úspěchů, co RF, zůstal by skromný a s každým by se bavil a fotil, donekonečna...

Přitom realita je taková, že jak stoupá něčí žádanost, nemůže se věnovat všem a semtam musí něco odmítnout. Což působí arogantně.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to světová superstar. Podobně se chová i Messi, nebo Ronaldo. Dokonce i Rafa.

Nemůžou vycházet všem vstříc, to by nenastoupili ani do letadla protože by se nejdříve museli vyfotit s deseti tisíci lidí na letišti. Musí to být k zbláznění.

Roger se za kariéru změnil hodně. Ctí soupeře i média, vyhýbá se skandálům, má rodinu, normální ženskou, čtyři děti. Působí jako takový sportovní ideál, kterým bez pochyby je.
Reagovat
Patik
Ahá takže to je vlastne len označenie ktoré neni pravdivé od ľudí ktorí ho nemajú radi.
Reagovat
ttopi
To nikdo neřekl. Ale některé věci se ději z objektivních důvodů, ale to kritici většinou nevidí.
Reagovat
Krisboy
Přesně tak. Říkají mu tak lidé, kteří se s jeho úspěchy nedokáží srovnat. Že to ode mě byla ironie, je doufám jasné :)
Reagovat
kada.tom
to je jednoduché - protože to arogant a egoista je :-)
Reagovat
Patik
aj keby bol neviem čo..čo sleduješ počas zápasu tenis alebo povahy hráčov ?
Reagovat
smazaný uživatel
Káďa.tom sleduje vlaječky - jemu stačí Swiss hop a Pome a je úplně v transu :-)
Reagovat
steve79
Vis kam muzes jit? Do prdele. Nechapu proc Rogera porad urazis?? Na internetu dokaze byt kazdy frajer, ale v realu by ses rozbrecel a bezel se schovat mame pos sukni. K hracum jako je Roger a Rafa by se mel chovat respekt.
Reagovat
Tornes
A kdo tady koho urážel? Jediný, kdo koho uráží jsi tu ty. Patik se slušně zeptal.

Abych odpověděl na jeho otázku, z větší části (pokud se nepletu, tak například od předřečníka, který to použil v této dikusi prvně) se to používá jako ironické označení, kterým si děláme srandu z hejtrů Federera. Z menší části (např. zde kada.tom) je to reálně míněné označení od Federerových hejtrů, kteří si skutečně myslí, že takový je.
Reagovat
Pe3k
Nechce se mi věřit že v roce 2003 byl AA nejstarší v top 100.
Reagovat
LubosZabloudil
http://www.atpworldtour.com/en/rankings/singles?rankDate=2003-7-7&countryCode=all&rankRange=0-100&sort=age&sortAscending=False
Reagovat
Mayo
Najstarší hrac top 100 a na cele rebríčka? Neni o com, Egoista GOAT
Reagovat
ArcusII
Kdo by to řekl, že i v roce 2018 se o post světové tenisové jedničky bude "přetlačovat" Federer a Nadal. Opravdu veliký respekt, co oba dokázali/ještě dokážou! a jakou mají stabilní formu po celou kariéru, když nebudeme počítat období zranění a limitování formy ;-)
Reagovat
LukasH
Presne tak. Vadi mi ty nenavistny komenty rafafans vs federerfans. Je to smesny, protoze N a F jsou hraci s naprosto odlisnym stylem, kazdej z nich ma slabiny a silny stranky. Ja mam osobne radsi Rogera, libi se mi jeho styl. To ale neznamena, ze bych neustale hejtoval Nadala. Zaslouzi si respekt za to, co dokazal, jakej je dric a jak dominuje na antuce.
Reagovat
d@ve
+1
Reagovat
Marduch
Tvuj příspěvek je ale mírně mimo, tohle tu defakto nikdo nerozporuje.
Reagovat
Krisboy
Proč mimo? Je to jen názor, já to vidím úplně stejně.
Reagovat
LukasH
Ne? A ty vlakna, kde se hazi spina na jednoho nebo druhyho? Nedavno jsem ai pustil highlighty z finale AO 2017. Takovej tenis jako tihle dva nikdo nevyprodukuje.
Reagovat
Pe3k
Jaká špína? Tady na tp? To nikdýýý...
Reagovat
Marduch
Jak jseš tu dlouho prosimtě? Tam jde o goatovství, ne o to, že by jeden tábor toho druhého hráče primárně nerespektoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Mnoho těch hejtů nejsou ani hejty. Spíše stupidní odpovědi na stupidní příspěvky některých jedinců.

Taky se přikláním k názoru, že jak RF, tak RN jsou nenahraditelnými hráči, které bude svět po jejich odchodu postrádat a jejich místa se budou velmi těžko zaplňovat. Nejvíce to jde vidět poslední dva roky, kdy jsou schopni vévodit žebříčku i přes svůj věk a dobu, kterou na tour tráví.

I tak jim prostě nemá moc kdo konkurovat.
Reagovat
ttopi
Protože mají vyjímečný talent. Neznamená to, že ostatní jsou špatní, nebo že je slabá generace. Vůbec ne. Hráči jsou tu více než dobří, ale zkrátka všichni zapadají do stejného výkonostního koše, proto není nikdo tak dominantní, jako jsou RF a RN, kteří se narodili tak o 2 generace dřív. Jsou famózní.
Reagovat
Kozoroh
Především jsou takticky vyzrálí a mentálně silní. Mladíci proti nim selhávají, když jde o hodně (dokážou je potrápit, ale big pointy si RF a RN uhrají pro sebe). V mentální síle Zverev aspol. zaostávají za velikány minulosti, kdy mladíci svrhávali staré bardy z piedestálů. Možným šampionem budouctnosti je Shapovalov, ale ten se má ještě hodně co učit.
Reagovat
Pe3k
Denis ma letos lepší výsledky na antuce, než na trávě :D
Reagovat
turista
Shapovalov naprosto nemá pod kontrolou své emoce, takže nemá mentální předpoklady být ve světové první pětce.
Reagovat
turista
No Federer a Djokovič byli bezesporu velmi nadaní a psychicky silní. Rafa Nadal byl víc dříč ale mentální titán a neuvěřitelný bojovník. Takový Richard Gasquet byl megatalent, který jako dorostenec porážel Nadala ale psychika není jeho silná stránka, takže se mezi seniory prosadil méně než výše jmenované megahvězdy.
Reagovat
spaniel
U Gasqueta neni problem v psychice, proste na ne tenisove nema.
Reagovat
turista
Tak se podívej na jeho bekhend.
Reagovat
spaniel
Backhand=tenis? Mas na vic.
Reagovat
Pe3k
Richard má pohlednou techniku, světový bh, ale je malý, slabý, pomalý, nemá servis atd.
Reagovat
turista
Nadal je naprosto stejně malý jako Gasquet a přesto je megahvězda.
Reagovat
smazaný uživatel
Gasquet ma 185cm?...

Neviem, nehladam. Ale nepride mi taký.
Reagovat
smazaný uživatel
A naozaj.

https://goo..gl/images/T4CYpq

(Odkaz len s jednou bodkou za "goo", neberie to inak.
Reagovat
turista
Oba mají jen 182cm Gasquet i Nadal. V muzeu voskových figurín v Madridu mají voskovou figuru Rafy Nadala. K jejímu vytvoření ho tam měli naživo, přeměřili ho a zjišťovali mu mimo jiné i obvod bicepsu a podobně. Mají to tam uvedené na webových stránkách. Naproti tomu Cristiano Ronaldo a Zinedine Zidane ti mají poctivých 185cm, Ronaldo asi ještě o něco víc. V muzeu jsem loni byl. To ale nic nemění na tom, že Rafa Nadal je možná nejlepší tenista na světě a mezi soupeři rozhodně nejobávanější. Soupeři se ho bojí víc než Fedexe nebo Djokera.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je vyssi, nez 182 skoro volným okom...

Nemyslim, ze muzeum voskovych figurin je legitimnejsi zdroj, nez ATP.
Reagovat
spaniel
Gasquet ma slaby servis, kondicku, pohyb a tragicky forehand. To ze jednou za ser vxpali backhand jak z praku ho nevytrhne. Stejne jako vyhra nad Nadalem v dobe, kdy se mu jeste zarezavala plina.
Reagovat
turista
Pochopitelně by se nemělo zapomínat taky na Novaka Djokoviče.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist