Svitolinová přehrála Kontaovou a v Zhuhai si zahraje o titul s Kvitovou

5. 11. 2016, 12:00
Aktuality 65
WTA ELITE TROPHY - Reparát se povedl na turnaji WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai Jelině Svitolinové. Letos totiž semifinále na rozdíl od loňského roku zvládla a nejvýše nasazenou Johannu Kontaovou porazila 2-6 6-1 6-4. O titul si Ukrajinka zahraje s Petrou Kvitovou.
Profily hráčů
Jelina Svitolinová

Do dnešního utkání potvrzovala Johanna Kontaová na turnaji WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai roli nejvýše nasazené. Azalkovou skupinu suverénně vyhrála, když si poradila beze ztráty setu se Stosurovou i Garciaovou.

Britka měla původně startovat na Turnaji mistryň v Singapuru, ale z poslední pozice ji nakonec vyšoupla díky titulu z halového turnaje v Moskvě Světlana Kuzněcovová.

Britské jedničce se letos na čínské půdě dařilo, v Pekingu si zahrála své první velké finále a stala se po 32 letech první Britkou, která se dostala do Top 10. Její celková bilance na asijské tour je v letošní sezoně 11 výher a pouhé tři porážky.

Největší favoritka na postup do semifinále z Růžové skupiny Jelina Svitolinová rovněž nezaváhala. V prvním utkání sice ztratila set s Bertensovou, proti Vesninové už jí ale stačily sety jen dva.

Ukrajinka tak na "malém Turnaji mistryň" potvrzuje skvělou formu, která ji v posledních měsících provází. Před turnajem v Zhuhai došla na posledních šesti turnajích čtyřikrát minimálně do semifinále.

Statistiky zápasu
Kontaová - Svitolinová
3 esa 4
2 dvojchyby 3
70% 1. servis do kurtu 69%
27 vítězné míče 39
22 nevynucené chyby 22
3/4 hra na síti 0/1
3/4 brejkboly 4/8
čas: 1:40

Jediný vzájemný duel vyhrála dvaadvacetiletá Ukrajinka. Jednalo se však o akci ITF před třemi lety a zápasu nelze přikládat příliš velkou váhu. Favoritkou dnes byla totiž Britka.

Kontaová v první sadě téměř nechybovala, výborně servírovala (75%), na podání ztratila pouhé čtyři fiftýny a dvakrát Svitolinové sebrala servis. Ukrajinka nedostala v úvodním dějství žádnou šanci a na hru Britky marně hledala recept.

Ve druhém setu se role kompletně otočily. Svitolinová začala hrát agresivněji a nasázela Kontaové, jež uhrála jen jednu hru, celkem patnáct vítězných míčů.

První brejk rozhodující sady si ve čtvrtém gamu připsala po výborných returnech a dvojchybě soupeřky Kontaová. Poté ale začala výrazně chybovat a o náskok brejku ihned přišla.

Další špatná hra zakončená dvojchybou Britky znamenala druhý brejk pro Ukrajinku a premiérové vedení. Svitolinová už náskok nepustila a po 100 minutách hry proměnila hned první mečbol.

Kontaová se tak letos do svého třetího finále nepodívá. Sezona pro nejúspěšnější Britku současnosti po dnešním utkání končí.

Svitolinové se naopak podařilo složit reparát. Loni skončila v Zhuhai v semifinále na raketě Karolíny Plíškové. V boji o svůj druhý letošní titul vyzve svou nepříliš oblíbenou soupeřku Petru Kvitovou, již dokázala porazit ze šesti vzájemných duelů jen jednou.

• WTA ELITE TROPHY •
Zhuhai, tv. povrch, 2,214.500 dolarů
sobotní výsledky (5. 11. 2016)
Dvouhra - semifinále
Svitolinová (4-Ukr.) - Kontaová (1-Brit.) 2-6 6-1 6-4
Kvitová (3-ČR) - Shuai Zhang (12-Čína) 6-2 6-2

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

65
Přidat komentář
Lunej..
Drzim palce, vic psat je zbytecne:)
Reagovat
Lunej..
Ted psali, ze Vydra je Petrin trener :)
Reagovat
Fandina
On je její kondiční trenér.
Reagovat
Lunej..
Vim, ze je kondicni trener. Jen me to prekvapilo.
Reagovat
Fandina
Jak píše PetaM, nahlásit za trenéra lze zřejmě kohokoliv, když to ta hráčka chce. Takhle radila na kurtu Šafi její sestra, to samé Plíšďata, nebo jedna tenistka druhé.
Reagovat
FulnekUltras
nakonec je to vlastně jedno ;)
Reagovat
Fandina
Někdy ne. Když si tenistka vůbec nevěří nebo si vůbec neví rady jak na koho hrát, tak porada na kurtu může pomoci.
Reagovat
FulnekUltras
S nárůstem zkušeností - jak je teď vidět i u Peti - kolikrát stačí vnitřní pohoda a nějaká spřízněná duše v hledišti, čímž neříkám, že staronový trenér by už neměl na čem pracovat... ;)
Reagovat
Fandina
Žádný trenér nikdy nikomu žádný zápas nevyhrál, vždycky je to na tom na kurtu. Ale samozřejmě, naučit hrát tenis, dělat rozbory her protihráčů, dělat sparinga, to samozřejmě je potřeba a pomáhá to. Jako trenér kondice nebe fyzioterapeut. Ale hrát na kurtu, mít tah nabrynku, motivaci, to je pořád věc hráče. Obvzlášť toho, kdo se na kurtu nepohybuje první den a má spoustu zkušeností.
Reagovat
PetaM
Píšou pořád ... Asi ho uvedla, kdyby náhodou chtěla návštěvu ... Myslím, že to letos udělala i v Doha ...
Reagovat
Frick
https://cs.wikipedia.org/wiki/Sv%C4%9Btov%C3%BD_poh%C3%A1r_v_biatlonu_2016/17

Co kdybych známkoval i biatlonistky? věřím, že Blixa by byl radosti bez sebe.

Ale co jsem vůbec nevěděl, že po MS budou ještě další tři závody SP.

Ospočinem si od prapovidné Ameriky, přibude Korea jako test před ZOH, und natürlich auch Neustadt i. M.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to Petra zvládne.A osobně jsem velmi zvědav jestli se OPRAVDU začne hrát v 9.00 nebo se dočkáme tradičního posunu..Jo a 4hra je naplánovaná až potom takže ta to určitě neovlivní..Někomu to možná přijde jako malichernost ale jde o princip,navíc včera mě tím odkládáním zhatili možnost se dívat jen do stavu 5-1 v 1 setu protože pak sem musel opustit domov kvůli povinostem..za normálních okolností bych stihl celej zápas..
Reagovat
George_Renel
Jde o to za co považuješ hrát. Hrát o fiftýny se rozhodně v daný čas nezačne a nikdy nezačíná. Ten čas je časem nástupu tenistů na kurt. Pak následuje los a rozcvičení. Standardně se dá počítat s hrou o body 10 minut po oficiálním začátku.
Reagovat
PetaM
Nemáš věřit každé blbosti, která se na internet napíše.
Reagovat
Frick
Tak tak. Člověk nesmí zbaštit každou kravinu. Je třeba číst weby, které nabízejí jen ověřená fakta. Já čtu http://aeronet.cz/news/, http://ac24.cz/ a http://www.svetkolemnas.info/
Reagovat
Frick
Co myslíte, uměl bych nahradit Ovčáčka? Minimálně na Twitteru? Já myslím, že ano.
Reagovat
tommr
ve finále jsem čekal spíš Kontaovou, která by asi byla pro Petru jako hráčka top-10 atraktivnější soupeřka. Svitolinová je sice pro Petru zdánlivě lehčí soupeřka, ale při její současný formě si Petra bude muset dávat opravdu velkej pozor, aby jí Svitolina nějak nezaskočila ...
Reagovat
vibbi
Ja myslim, ze ta Kvitaova tu Svitolinaovou prehraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Je čas Petro, je čas konečně vytáhnout to nejlepší, ano Petra má obrovský počet úspěchů, ale chybí ji jedno. Dlouhá dominantní a vítězná šňůra, něco jako Vika Leden - Březen 2012. Prostě dlohuá šňůra neporazitelnosti a třeba vyhrát i více než jeden GS v sezoně, ani rok 2011 nebyl úplně její, Petra asi i sama ví že to může dokázat a já v to věřím, tenisový trůn je to poslední co Petře chybí! Petro is time to domination. POJĎ!!!!!!!!!!!
Reagovat
EllNino
přesně tohle se říkalo už tolikrát ....
Reagovat
smazaný uživatel
Čas se nezastaví, Petra už není nejmladší. Možná je to poslední sezona kdy to Petra může zlomit. Říkalo se to asi 100x ale myslím že teď je to nejreálnější, Petra bude vstupovat do nové sezony v psychické v pohodě, nebude na ní takový tlak a herně troufnu si říct že je na tom nejlépe v kariéře co se týče pohybu, hře u sítě atd. Pokud chce Petra opravdu být světovou jedničkou, musí hned zahájit útok
Reagovat
VlS
Ježíšku, je ročník 90, pár let v pohoďě a vrcholné formě může hrát, když bude chtít.
Reagovat
Krisboy
Dej pokoj s Ježíškem!
Reagovat
VlS
Ty pi... by se ti líbilo víc? Mě teda ne :-)
Reagovat
blixa
Že ti vaši už prozradili, že ve skutečnosti dárky nenosí ?!!! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Cože!!!!! Ježíšek není, fajn to stačilo jdu zkočit z balkonu
Reagovat
VlS
pokud nebydlíš aspoň v pátým patře tak to bde jen hodně bolet, ale tvý trauma to nevyřeší
Reagovat
smazaný uživatel
Bydlim ve třetim
Reagovat
blixa
Tak to vezmi s rozběhem a skrz zavřený okno, ať to stojí za to :D
Reagovat
VlS
No, tak Elina. Přál jsem si Johanku, ale co už.
Reagovat
smazaný uživatel
Johanka by mohla kousat tak silně jako Tracy Ullman Fox TV. Svitolina Petru tak nepřetlačí, Petra si může hrát svoje. Se Elinkou to má 5:1 a posledních 5 zápasů vyhrála, navíc je to větší finále takže by to mělo klapnout
Reagovat
sprchon
Já taky, ale Elinu beru...
Reagovat
smazaný uživatel
tak ať vám to klape
Reagovat
sprchon
Dík.
Reagovat
Krisboy
Elina nebo Johana, je to fuck. 6 gemů maximálně vám povídám.
Reagovat
sprchon
Já myslím, že Petra nebude tak pozadu, možná dá i 12 gamů. ;)
Reagovat
Krisboy
Ne možná, Petra vyhraje PŘESNĚ 12 gemů :D
Reagovat
sprchon
Nebo 13? Tak jednoduchý bych to zase nečekal...
Reagovat
Krisboy
12.
Reagovat
Krisboy
Pokud Elina neskrečuje, pak by Petra mohla vyhrát opravdu jenom těch 6 :)
Reagovat
tommr
to je asi nějakej chyták, kterej jsem nepochopil? Pokud Svitolina neskrečuje tak Petra k výhře potřebuje vyhrát minimálně 12 her ... :)
Reagovat
Krisboy
No je to trochu nejasně napsané. Myslel jsem to tak, že kdyby Elina skrečovala, mohla by v tu chvíli Petra mít vyhranejch třeba těch 6 gemů. Třeba skreč po prvním setu. Jasné? :)
Reagovat
tommr
ted už jo, ale nebylo to trochu nejasně napsané, ale špatně napsané a mělo tam být "pokud Svitolina skrečuje" ...
Já ale doufám, že k žádný skreči nedojde a Petra vybojuje plnohodnotný vítězství a je úplně jedno kolik her nebo setů k tomu bude potřebovat ... :)
Reagovat
Krisboy
Nejasně, nikoli špatně. Navazovalo to na předchozí příspěvky, nemůžeš to vytrhnout z tý diskuse: Přesnější by bylo: Petra vyhraje 12 gemů. Pokud ovšem Elina neskrečuje, to by pak Petra mohla mít opravdu jenom těch 6, o kterých jsme výše mluvili se sprchonem. Uf nějak jsem se do toho zamotal :) Každopádně máš pravdu, důležitý je, aby Petra jakkoliv vyhrála. Ale můj tip je, že to bude ve dvou setech.
Reagovat
Fandina
Hlavně, aby Svitolina neměla 14
Reagovat
Krisboy
No - stát se to může. Ale to by potom Petra musela mít gemů 18-21 :)
Reagovat
Fandina
Stačilo by 18.
Reagovat
Krisboy
Jasně, to je jistější. Ale stejně jí bude stačit těch 12.
Reagovat
Fandina
Já si přeji, aby to bylo jen těch 12, ale psala jsem to o těch 18 proto, že kdyby měla Svitolina 14 her, tak by Petře k výhře stačilo 18 her a maximálně 20.
Reagovat
tommr
i kdyby Svitolina vyhrála 14 her tak by Petře mohlo stačit k výhře jen 12 her (například 6:4 0:6 6:4)...
Reagovat
Krisboy
Vidíš, to mě ani nenapadlo.
Reagovat
Fandina
A kde je těch 14 her Svitoliny?
Reagovat
Fandina
Sorry, už to vidím.
Reagovat
Krisboy
Nějak se do těch gemů motáme :) Navrhuju jít od toho. Já jdu na pivo :)
Reagovat
Fandina
Jo. Ty jdi na pivo, já si dám dobrou kávu. :-))
Reagovat
Krisboy
Tu jsem dopil před chvílí, teď je čas na pivo :)
Reagovat
FulnekUltras
se sokiem malinowym ;)
Reagovat
Fandina
Svitolina. Petra to s ní má to má 5:1, tak doufám, že ten šestý bude také. Držím palce Peti pojď!!!
Reagovat
sprchon
Hmmm, Elina se dobře hecla, to jsem nečekal... Finále bude asi kvalitní. :)
Reagovat
Pavlis
Konta asi podcenila snadný vedení 3-1 ve třetím setu. Svitolina ale umí i tři esa za sebou, stejně jako slušný rány na šikmo k lajnám. Petra bude muset s touto Ukrajinkou definitivně uzavřít všechny letošní účty. Jednou pro vždy.
Reagovat
FulnekUltras
daváj tu ajstícu !!!!!
Reagovat
Empe
Mám radši Johannu, ale pro Petru bude asi lepší soupeřka Svitolina. Těžká volba, komu přát. :)
Reagovat
FulnekUltras
bude to bitva - hlavně zítra nepustit druhý set ;)
Reagovat
Bloody13
Svitolina hezky otáčí a Konta nestíhá. Vypadá to na třetí set.
Reagovat
Fandina
Konta má první set a hraje v pohodě a s přehledem. Tak jestli vyhraje, doufám, že Petra na tom bude líp než ona a také jí v pohodě přehraje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist