Svitolinová si formu přivezla také do Ameriky. Kasatkinovou porazila i poosmé

2. 8. 2023, 21:51
Aktuality 15
WTA WASHINGTON - Elina Svitolinová (28) potvrzuje skvělou formu po mateřské pauze i na prvním turnaji na tvrdém povrchu. Na 'pětistovce' ve Washingtonu po výhře nad Viktorií Azarenkovou přehrála ve dvou setech také světovou jedenáctku Darju Kasatkinovou (26), kterou smetla 6:2, 6:2 a vyhrála tak i 8. vzájemný zápas. Ve čtvrtfinále by ukrajinská tenistka mohla narazit na domácí šampionku z roku 2019 a letos nasazenou jedničku Jessicu Pegulaovou.
Elina Svitolinová (© Profimedia)

Elina Svitolinová loni na jaře kvůli těhotenství přerušila kariéru, na dlouho ale fanouškům z očí nezmizela. Už po roce se do turnajového kolotoče vrátila a po pomalejším rozjezdu na pár akcích ITF se rychle dostala zpátky do formy. A problém jí nedělá ani změna povrchů.

Na antuce ve Štrasburku si pouhých osm měsíců po narození dcery Skai, kterou má s francouzským tenistou Gaëlem Monfilsem, dokráčela pro titul, na Roland Garros se dostala do čtvrtfinále a na trávě ve Wimbledonu se i díky skalpu světové jedničky Igy Šwiatekové prodrala až do semifinále.

A nyní se jí daří také na prvním turnaji na tvrdém povrchu od loňského března. Při premiéře ve Washingtonu neztratila set s členkami druhé světové desítky Viktorií Azarenkovou ani Darjou Kasatkinovou, kterou smetla díky odvrácení všech deseti brejkbolů ve dvou různých gamech 6:2, 6:2 a vedení ve vzájemné bilanci zvýraznila na 8:0.

"Pokaždé, když s Dashou hraju, snažím se bojovat. Je to těžká soupeřka a pokaždé se jen snažím zahrát další míček přes síť a diktovat hru. Jsem šťastná, že jsem dnes vyhrála," řekla Svitolinová, jež v dusném počasí nastřílela 29 winnerů.

Vítězka Turnaje mistryň 2018 a bývalá světová trojka se ve čtvrtfinále utká s domácí šampionku z roku 2019 a letos nasazenou jedničkou Jessicou Pegulaovou, nebo jinou Američankou Peyton Stearnsovou.

Bencicová – Davisová 6:1, 6:4

Roli papírové favoritky potvrdila Belinda Bencicová, jež vyhrála s Lauren Davisovou i čtvrtý vzájemný duel. Ve Washingtonu přehrála domácí tenistku 6:1, 6:4 a jako první postoupila do čtvrtfinále.

"Poprvé jsem s ní hrála, když mi bylo 16. Je to těžká soupeřka, a přestože je docela malá, má sílu a plochý servis. Není vůbec lehké proti ní hrát," řekla Bencicová.

O místo mezi čtyřkou nejlepších si Švýcarka zahraje s třetí nasazenou Coco Gauffovou (h2h 1:0). Světová sedmička si v prvním duelu od neúspěchu ve Wimbledonu poradila 6:1, 6:4 s krajankou a přemožitelkou Karolíny Plíškové Hailey Baptisteovou.

"Vyrůstaly jsme spolu. U sítě jsem jí řekla, že doufám, že budeme mít více příležitostí, jako byla tahle. Věřím, že má potenciál být v TOP 50," řekla Gauffová na adresu o dva roky starší krajanky ze třetí světové stovky.

Ljudmila Samsonovová hraje podruhé v kariéře jako obhájkyně titulu a ve Washingtonu poprvé vyhrála dva zápasy. Po domácí Collinsové smetla 6:1, 6:3 i Rumunku Soranu Cirsteaovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm čeká na vítězku duelu Garciaová–Kosťuková.

• WTA 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 780.637 dolarů
středeční výsledky (02. 08. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Gauffová (3-USA) - Baptisteová (USA) 6:1, 6:4
Svitolinová (Ukr.) - Kasatkinová (5) 6:2, 6:2
Bencicová (6-Švýc.) - Davisová (USA) 6:1, 6:4
Keysová (7-USA) - Bradyová (USA) 6:4, 6:0
Samsonovová (8) - Cirsteaová (Rum.) 6:1, 6:3

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

15
Přidat komentář
bobisek7373
Už udělala Mrs.Monfils nějaký záslužný čin v podobě prize money své válkou zbídačené vlasti?
Reagovat
com
nepodava ruce souperkam a ma furt plnou hubu kecu smilesmile
Reagovat
Krisboy
Už máš sbaleno? Kdy odtáhneš za smradlavou Stalinohou do toho vašeho středověkýho Ruska, ty špíno kolaborantská? smile
Reagovat
Blondie
Elina je trhlá, moc jí držím pěsti smile
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tentokrát jsem zápas neviděl, ale očividně je to pro Kosatku velmi špatný až bych se nebál říci zlý, nepěkná matchup.smile
Reagovat
Frick
Je nepodat ruku ruské LGBT podobné jako v červnu 1945 malovat v Sudetech háknkrojcy na záda Němců židovské víry/etnika, co zázrakem přežili koncentrák?
Reagovat
Frick
DISKUTUJME!!!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Není to ani trochu podobné - Elina to dělá ze zásady, jako snad všechny UA tenistky a všichni to ví. Kosatku určitě respektuje. Pokud ne, je hloupá nebo má důvody, o nichž nic nevíme.
Už to, že proti sobě nastoupily odsuzuje tvoji úvahu jako totální nesmysl a tady na TP je to i poměrně nebezpečný podnět,smile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Tak UA děvenkám nic jiného nezbejvá než hrát a nepodat ruku. Bez hraní by nebyly penízky na příspěvky zbídačené zemičce jako UA dle médií je.
Reagovat
Fandina
Azarenka, Kasatkina, v dalším kole třeba Pegula, to jsou jména, to jsou skalpy pro Svitolinu. Dřív mě tahle holka nějak nebrala, ale co je maminou a takhle pěkně hraje, tak jí fandím. smilesmilesmile
Reagovat
com
ma stesti zatim na Belorusky a Rusky smilesmile
Reagovat
Astarin
Taky Elině poslední dobou fandím. Až teda na případy, kdy hraje proti našim. Kasatkina mi je taky sympatická, hlavně z těch jejích YOutube vlogů, ale nedokážu překousnout, že stále hraje za to Rusko, i když se k ní samotné nechovají asi nejlépe.
Reagovat
Blondie
Mně připadá parádně cáklá, mám ji ráda :)
Reagovat
Krisboy
Když se dala dohromady s Monfilsem, tak asi úplně "normální" nebude smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist