Svitolinová si v Malajsii zahraje finále proti Bouchardové

5. 3. 2016, 10:20
Aktuality 15
WTA KUALA LUMPUR - Jelina Svitolinová v Kuala Lumpur porazila Číňanku Lin Zhu a počtvrté v kariéře postoupila do finále. O čtvrtý titul se jednadvacetiletá Ukrajinka utká s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou.
Jelina Svitolinová

Jelina Svitolinová před měsícem začala spolupracovat s bývalou světovou jedničkou Justine Heninovou, která jí pomáhala už během zimní přípravy. První solidní výsledek pod dohledem belgické trenérky dělá tento týden v Kuala Lumpur.

Jednadvacetiletá Ukrajinka v Malajsii potvrzuje roli nasazené dvojky, když po dvou třísetových duelech zvládla mnohem snadněji dnešní semifinálové kolo. Číňanku Lin Zhu, jež hrála svůj životní turnaj, porazila dvakrát 6-3.

Finále na turnaji WTA si světová devatenáctka Svitolinová zahraje počtvrté v kariéře. Zatím v něm vždy uspěla, tituly slavila v letech 2013 a 2014 v ázerbájdžánském Baku i loni i v marocké Marrákeši.

O udržení finálové neporazitelnosti si Svitolinová zahraje s o půl roku starší Eugenií Bouchardovou, s níž vyhrála všechny čtyři vzájemné duely.

Kanaďanka Bouchardová dnes rovněž potvrdila roli papírové favoritky, když porazila 6-4 6-3 Britku Naomi Broadyovou. Ta ve svém druhém semifinále usilovala o svůj životní výsledek.

Finalistka Wimbledonu 2014 Bouchardová postoupila do finále bez ztráty setu a pošesté v kariéře, triumfovat však dokázala zatím jen předloni na antuce v Norimberku. Letos si finále zahrála už v Hobartu, kde utrpěla debakl s Francouzkou Cornetovou.

• WTA INTERNATIONAL KUALA LUMPUR •
Malajsie, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (05. 03. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Svitolinová (2-Ukr.) - Lin Zhu (Čína) 6-3 6-3
Bouchardová (5-Kan.) - Broadyová (Čína) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
vrabejka
Lol v Kuala Lumpuru se dnes ještě pokračuje :D
Reagovat
George_Renel
dnes na O2TV.
Reagovat
Frick
Zrovna tady tvoje malá platonická láska 2m ode mne. Fakt je pěkná, to můžu říct.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem, že dělala rozhovor se Škodou, ale hned po první otázce mi to šmejdi na isportu usekli... :D

BTW: Zase nepřeháněj. :D Takových, co se mi líbí, je víc (ale moderátorek/reportérek moc ne, to je fakt)... :)
Reagovat
dadaft
to beru. ))
Reagovat
Haitik
Naomi Broady se odhlásila z IW.. Měla by být zdravá, jen podle toho co psala, by neměla dost času na aklimatizaci..
Reagovat
vrabejka
Genie je zpět :) Finále musí dat :)
Reagovat
EllNino
A v Kuala Lumpur nás čeká souboj, který trvá již od juniorských let ...Elina je v tomto ohledu daleko úspěšnější, neboť všechny 4 vzájemné duely v seniorské kategorii vyhrála ...bude to určitě zajímavý duel, obě se dobře znají a Elina si na Genii věří, momentálně jsou obě celkem ve formě, ikdyž měly celkem jednoduchou cestu do finále :) ...ale uvidíme, jak se s tím holky poperou, tipuju Genii ve 3 setech, tohle by ji mohlo nakopnout na cestě vzhuru :)
Reagovat
smazaný uživatel
Svitolina v klidu ve dvou. Genie nemá na finále hlavu, v kombinaci s neoblíbenou soupeřkou, to neprojde.
Reagovat
ta-dah
Tou hlavou jako argumentem bych se nezabyvala, neni relevantni, protoze do ni nevidis. A herne na Svitolinu ma urcite, utocny tenis, kterym vic tvori hru nez Elina - ta je na muj vkus prilis pasivni, hra u site nebo v kurtu ji moc neoslovuje...proste myslim, ze Genie muze v klidu vyhrat...
Reagovat
blixa
Ale nevyhrála .... ;-)
Reagovat
George_Renel
Vyhrála už vůbec někdy něco?,
Reagovat
smazaný uživatel
Norimberk 2014 (nad Karolínou), jinak 5 prohraných finále.
Reagovat
ta-dah
...ano, skoda. Je to jenom otazka casu..., potencial tam je;-) A jinak - vyhrala uz spoustu zapasu - v odpoved na otazku Vyhrala uz nekdy neco? Rozhodne bych ji nepodcenovala...
Reagovat
EllNino
No to byla tedy ceta turnajem ...naštěstí alespoň ve finále narazí na soupeřku z top 100 ...nutno říct, že i když to nebyly zrovna zvučná jména, byly to nebezpečné soupeřky :) ...tak snad uvidíme finále s Genií a zavzpomínáme na juniorky :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist