Svitolinová smetla i Koviničovou a v Bogotě je ve čtvrtfinále

16. 4. 2015, 09:44
Aktuality 1
WTA BOGOTA - Dvoutýdenní příprava na antukový turnaj v Bogotě Jelině Svitolinové prospěla. Favorizovaná Ukrajinka v kolumbijské metropoli přehrála suverénně i svou druhou soupeřku a postoupila do čtvrtfinále. V něm se ji pokusí překvapit Američanka Falconiová.
Jelina Svitolinová

Jelina Svitolinová letos na turnajích WTA prohrává jen s papírově silnějšími soupeřkami a roli favoritky potvrzuje i na antukovém turnaji v Bogotě. Dvacetiletá Ukrajinka, jež je nasazenou jedničkou, v prvních dvou kolech strávila na kurtu dohromady necelé dvě hodiny a se ztrátou pouhých sedmi gamů postoupila do čtvrtfinále.

Svitolinová, jež se na náročné podmínky ve městě položeném ve výšce 2640 metrů nad mořem dva týdny připravovala, porazila po Američance Chiricoové i svou vrstevnici Danku Koviničovou. Proti soupeřce z Černé Hory sice v úvodu nepotvrdila brejk a prohrávala 1-2, pak už ale zcela dominovala a zvítězila 6-3 6-1.


"Hrát v této nadmořské výšce je pro obě tenistky náročné. Dnes jsem byla opravdu moc ráda, že jsem dokázala vyhrát první set, který mi dodal sebedůvěru pro zbytek zápasu. Se svým výkonem jsem spokojená," řekla 27. hráčka světa Svitolinová. 

"Nemám žádnou speciální strategii na každou hráčku, jen se snažím vrátit co nejvíc míčků zpět přes síť. A také se snažím přizpůsobit hru zdejší nadmořské výšce," dodala talentovaná Ukrajinka.

Ve čtvrtfinále se Svitolinová utká s osmou nasazenou Američankou Irinou Falconiovou, která otočila zápas s Němkou Dinah Pfizenmaierovou a vyhrála 5-7 6-2 6-3.

Do čtvrtfinále svého nejoblíbenějšího turnaje postoupila i Lourdes Domínguzeová-Linová. Čtyřiatřicetiletá Španělka zdolala hladce 7-6 6-0 Beatriz Haddadovou Maiaovou z Brazílie a obhájila svůj loňský výsledek. Čtvrtfinále si zahraje poprvé po 12 měsících.

Domínguzeová si během své kariéry zahrála pětkrát ve finále a z toho hned třikrát právě v Bogotě. Poprvé už před deseti lety, v sezonách 2006 a 2011 v Kolumbii vybojovala i své jediné tituly na okruhu WTA ve dvouhře.

O své první semifinále od dubna 2013 se Domínguezová utká s další Brazilkou Telianou Pereiraovou, kterou porazila v obou vzájemných duelech, včetně loňského souboje v Bogotě. Pereiraová ve druhém kole porazila dvakrát 7-5 Mandy Minellaovou z Lucemburska.

• WTA INTERNATIONAL BOGOTA •
Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů
středeční výsledky (15. 04. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Svitolinová (1-Ukr.) - Koviničová (Č. Hora) 6-3 6-1
Falconiová (8-USA) - Pfizenmaierová (Něm.) 5-7 6-2 6-3
Domínguezová-Linová (Šp.) - Haddadová (Braz.) 7-6(5) 6-0
Pereiraová (Braz.) - Minellaová (Luc.) 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
dadaft
jo jo, Elina jede, jen tak dál.
dneska řádila i Jarka Švedovová, finále mezi těma dvěma bych teda bral. ))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist