Svitolinová v Baku získala první titul

28. 7. 2013, 14:49
Aktuality 16
WTA BAKU - Turnaj WTA International v ázerbájdžánském Baku vyhrála Elina Svitolinová. Osmnáctiletá Ukrajinka, jež si teprve před týdnem v Bad Gasteinu zahrála poprvé ve čtvrtfinále, ve finále porazila dvakrát Izraelku Shahar Peerovou a získala první titul.
Profily hráčů
Elina Svitolinová

Turnajová sedmička Elina Svitolinová v Baku ve čtvrtfinále vyřadila druhou nasazenou Chorvatku Donnu Vekičovou, v semifinále si pak poradila s další nasazenou Alexandrou Cadantuovou a postoupila tak do svého prvního finále na okruhu WTA.

Její soupeřkou v boji o titul byla bývalá světová jedenáctka, aktuálně však až 149. tenistka světa, Shahar Peerová z Izraele.

Do finále lépe vstoupila Ukrajinka, jež si dvěma brejky vytvořila slibné vedení 5-1. Poté sice jednou na podání zaváhala a dovolila Peerové snížit na 5-3, ale ani to tenistce z Izraele nepomohlo. Svitolinová si svůj další servis ohlídala a čistou hrou uzavřela první set.

Elina Svitolinová a Shahar Peerová

Hned v první hře druhé sady Svitolinová na podání znovu zaváhala, Peerová však této šance využít nedokázala a vzápětí si svůj servis prohrála také. V osmém gamu Ukrajinka prolomila podání soupeřky počtvrté a zápas poté bez potíží dopodávala. Za hodinu a 37 minut hry si tak osmnáctiletá tenistka připsala první triumf na okruhu WTA.

"Děkuji Shahar za krásné finále," řekla Ukrajinka při předávacím ceremoniálu. "Byl to těžký zápas. Celý týden jsem tu hrála dobře, ale nic nebylo zadarmo a nic nebylo lehké, musela jsem tvrdě pracovat a hrát to nejlepší. Jsem moc šťastná za to, jak to dopadlo. Děkuji vám všem a těším se opět za rok," dodala finalistka loňské wimbledonské juniorky, jež si teprve minulý týden na antuce v Bad Gasteinu zahrála poprvé ve čtvrtfinále turnaje WTA. Prohrála až v semifinále s Hlaváčkovou.

"Ráda bych Elině pogratulovala, protože hrála skvěle. Já jsem moc šťastná za to, že jsem tu hrála ve finále, i když jsem ho nevyhrála. Byl to pro mě skvělý turnaj. Děkuji za vše a doufám, že se uvidíme za rok," komenovala zápas poražená Peerová, jež má po dnešní prohře ve finálových utkáních bilanci 5-4.

- WTA BAKU -
(Ázerbájdžán tv. povrch, 235.000 dolarů)
nedělní výsledky (28. 07. 2013)

Dvouhra - finále:
Svitolinová (7-Ukr.) - Peerová (Izr.) 6-4 6-4

Čtyřhra - finále:
Burjačoková/Kalašnikovová (2-Ukr./Gruz.) - Daniiliduová/Kruničová (Řec./Srb.) 4-6 7-6(3) 10-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Schválně si tenhle článek přečtěte na idnesu, tam jsou hodně vtipní
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak to jo... :D
http://sport.idnes.cz/foto.aspx?r=tenis&c=A130728_112219_tenis_rou
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem psal: Aspoň si Donna může říct, že prohrála s pozdější vítězkou... Svitolina patří k nejmladším hráčkám v Top 100 a určitě může mít zajímavou budoucnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Donnu je QF pořád dobré.
Reagovat
smazaný uživatel
Na jedné straně souhlasím, čtvrtfinále není špatné. Na druhou stranu, Donna byla druhá nasazená a vzhledem k obsazení turnaje byly cíle asi vyšší... Navíc Donna už byla na dvou turnajích WTA ve finále, tak proč troškařit? :)
Reagovat
dadaft
taky myslím, že je s tímhle turnaqjem Donna spíš nespokojená.
Reagovat
slacker
Puste Donnu k maturite, puste Donnu k maturite (BH90210)
Reagovat
smazaný uživatel
Donnu jsem s Elinou viděl. A musím říct, že Elina hrála neuvěřitelně. Skoro bych si přál, ať takhle nějak hraje Peťa. Agresivně, dokázala přecházet z obrany do útoku. Jasné winnery umísťovala suverenně. Hodně mě nadchla.
Zato Donna hrála překvapivě slabě, jakoby se jěště nedokázala přeorientovat z trávy. Hrála vyloženě trávařské údery. Myslím, že si zvykne. Hlavy hore, Monty.
Reagovat
smazaný uživatel
A za nějakého nepříznivého stavu tam foukla dvě esa. Donna v ZÁPASU neměla nárok.
Jinak Donna opravdu super. Já snad taky zformuju tým :) Kapitánkaje jasná - Angie Kerber, sorry Lucy ty budeš jenom asák :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš rád Angie Kerber? Já nevím proč, ale mně je poslední dobou taky docela sympatická. :) Klidně bych jí přál, aby se vrátila do první osmičky. Angie je taková poctivá dříčka a celkem sympatická holka. Je trochu škoda, že se jí letos nedaří tolik jako loni... Nejvíc bych ale samozřejmě přál první osmičku Caro, Aně a mým dalším holkám, které tam nejsou. :)
Reagovat
smazaný uživatel
1. M. Sharapova 10550
2. V. Azararenka 10112
3. C. Wozniacka 8247
4. A. Ivanovic 7257
5. M. Puig 5851
6. D. Vekic 5500
7. S. Wiliams 3400
8. P. Kvitova 3399
9. ...... 3398
10. ...... 3397

Takhle?
Reagovat
smazaný uživatel
Marně sháním fotku Angie na returnu, zepředu s detailem na obličej. Tu bych si snad vylepil do svého kumbálu.
Reagovat
smazaný uživatel
Neodpověděls mi na otázku... Máš opravdu rád Angie nebo si zase děláš srandu? :D Já nevím, ale mně teda Angie vůbec nevadí. Sice jsem tady četl nějaké komentáře (tommr?), že prý hraje "ošklivý" tenis, ale nevím o tom, že by se hrálo na krásu... Každý normální fanoušek má radost, když jeho favoritka získá bod a je úplně jedno, jestli po krásné nebo ošklivé výměně. :) No a jinak tě to možná překvapí, ale některé holky krev a mlíko klidně můžu. :)

Co se týče žebříčku: Zapomněls na Kiki Mladenovic! :) Ta by podle současného žebříčku měla být pátá... Katku ti odpustím, to je ještě juniorka. Holt zatím to osmé místo necháme Sereně, aby se neřeklo. :D
Reagovat
smazaný uživatel
osmý nechte Petře.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vlastně jo, zapomněl jsem. Angie se mi hodně líbí a tak jí fandím. Cítím, že je to holka do nepohody.
Ale sem tam třeba přeju, ať vyhraje její soupeřka, když vidím jak se hodně snaží. Naposledy Světla Kuzněcova s ní prohrála hodně smolně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jo. Jak říkám, mně je Angie taky docela sympatická. :) No, Monča proti ní na začátku roku v Brisbane taky prohrála dost nešťastně...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist