Svitolinová v Bogotě nezaváhala, postupuje i dvojnásobná šampionka Domínguezová

14. 4. 2015, 10:08
Aktuality 1
WTA BOGOTA - Jelina Svitolinová se na turnaj v náročných podmínkách v Bogotě pečlivě připravovala a ve svém prvním zápase to potvrdila suverénním výkonem. Do druhého kola na antuce v Kolumbii postoupila i Španělka Lourdes Domínguzeová-Linová.
Jelina Svitolinová

Jelina Svitolinová letos na turnajích WTA prohrává jen s papírově silnějšími soupeřkami a roli favoritky potvrdila i na úvod antukového turnaje v Bogotě. Dvacetiletá Ukrajinka, jež je nasazenou jedničkou, v prvním kole smetla za 57 minut hry 6-2 6-1 Louisu Chiricoovou

V Bogotě se hraje ve velmi náročných podmínkách, neboť kolumbijská metropole leží ve výšce 2640 metrů nad mořem. Svitolinová je však na turnaj dobře připravená. 

"Nadmořské výšce jsem se už přizpůsobila, dva týdny jsem tady trénovala. Ale ano, hrát v Bogotě je opravdu náročné. I tak jsem dnes dokázala hrát velmi dobře," řekla 27. hráčka světa Svitolinová. Ve druhém kole ji vzve buď Danka Koviničová z Černé Hory, nebo domácí Perezová Garciaová.

Vstup do svého nejoblíbenějšího turnaje zvládla i Lourdes Domínguzeová-Linová. Čtyřiatřicetiletá Španělka porazila hladce 6-3 6-2 šestou nasazenou Američanku Shelby Rogersovou a připsala si teprve druhou letošní výhru v hlavní soutěži podniku WTA. 

Domínguzeová si během své kariéry zahrála pětkrát ve finále a z toho hned třikrát právě v Bogotě. Poprvé už před deseti lety, v sezonách 2006 a 2011 v Kolumbii vybojovala i své jediné tituly na okruhu WTA ve dvouhře.

Nasazenou dvojkou turnaje je Portoričanka Monika Puigová, trojkou Australanka Ajla Tomljanovičová a roli turnajové čtyřky plní bývalá vítězka Roland Garros Italka Francesca Schiavoneová.

• WTA INTERNATIONAL BOGOTA •
Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (13. 04. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Svitolinová (1-Ukr.) - Chiricová (USA) 6-2 6-1
Domínguezová (Šp.) - Rogersová (6-USA) 6-3 6-2
Mariaová (Něm.) - Lizarazová (Kol.) 6-3 6-2
Pfizenmaierová (Něm.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6-2 7-5
Glušková (Izr.) - Kolarová (Slovin.) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
:-*
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist