Svitolinová v Dubaji obhájila titul, Kasatkinovou ve finále dorazila kanárem

24. 2. 2018, 17:22
Aktuality 72
WTA DUBAJ - Světová čtyřka Jelina Svitolinová podruhé v kariéře obhájila titul. Třiadvacetiletá Ukrajinka získala svou celkově 11. trofej v Dubaji, kde ve finále přehrála 6-4 6-0 Rusku Darju Kasatkinovou.
Profily hráčů
Jelina Svitolinová

Jelina Svitolinová je po Petře Kvitové druhou tenistkou, která letos vyhrála dva turnaje. Třiadvacetiletá Ukrajinka po lednovém triumfu v Brisbane nenašla přemožitelku v Dubaji, kde plnila roli nasazené jedničky.

Na cestě za titulem porazila čtyři soupeřky, přičemž tu papírově nejtěžší Angelique Kerberovou zastavila ve včerejším semifinále. V dnešní finále nedala příliš šancí unavené Rusce Darje Kasatkinové, kterou porazila 6-4 6-0.

Dvacetiletá Kasatkinová, jež měla v Dubaji v nohách o zápas více a k tomu odehrála dvě třísetové bitvy, v nichž musela odvracet mečboly, se držela jen v úvodu. Hned ve druhém gamu ale nevyužila brejkbol a k dalšímu se už nedostala. Během utkání udělala více než dvojnásobek nevynucených chyb (34-16) a trefila méně winnerů (11-18).

Svitolinová vyhrála už sedmé finále v řadě a svou skvělou finálovou bilanci vylepšila na 11-2. V Dubaji obhájila loňský titul, což se jí na okruhu WTA povedlo podruhé. Poprvé úspěšně obhajovala triumf v ázerbájdžánském Baku 2014.

Titul v Dubaji obhájila jako třetí v historii, před ní to dokázaly jen Belgičanka Justine Heninová (2003-2004) a Venus Williamsová (2009-2010).

Kasatkinová hrála ve finále potřetí v kariéře, jediný titul slavila loni na antuce v Charlestonu. I přes dnešní porážku se v pondělním vydání žebříčku posune poprvé do Top 20.

Obě finalistky mají teď před sebou zhruba týden volna, po kterém se přesunou do Spojených států na prestižní březnové turnaje v Indian Wells a Miami.

• WTA PREMIER DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.623.685 dolarů
sobotní výsledky (24. 02. 2018)
• Dvouhra - finále •
Svitolinová (1-Ukr.) - Kasatkinová (Rus.) 6-4 6-0
• Čtyřhra - finále •
Hao-Ching Chan/Zhaoxuan Yang (Tchaj-wan/Čína) - Su-Wei Hsieh/Shuai Peng (4-Tchaj-wan/Čína) 4-6 6-2 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

72
Přidat komentář
Ondra979
jeste k hokeji-zklamal me Martin Erat, jednak nesplnil cil dotahnout muzstvo k medaili, na lede patril k tem horsim, nedokazal tym nejak vyburcovat, vyjma zaveru zapasu s Kanadou jsme nepusobili moc svezim dojmem. A uplne to zabil pozapasovym rozhovorem, kde tvrdi, ze jsme meli na zlato - tak to uz je tezce mimo realitu..
Reagovat
FulnekUltras
vážně jsem byl téměř rozpolcený - ale Rusko si ZOH titul po spoustě let a hlavně po tom, co vůči němu poslední čtyři roky předvádí samozvaní "ředitelé zeměkoule" naprosto zaslouží. Mírová bitva na ledě rozhodla - a nějaké symboly a ideologické opičky si teď už celý MOV, CAS, WADA, CIA, ČT a spol. můžou strčit přesně tam, kde dříve nebo později skončí všichni bezpáteřní zaprodanci.

https://www.youtube.com/watch?v=LJ1CtYBM0QY
Reagovat
Mayo
Ešteže už skončil tento najslabší hokejový turnaj za xy rokov. Po veľmi dlhej dobe budú MS kvalitnejšie ako ZOH.
Reagovat
FulnekUltras
Máš pravdu, že to byla třetí liga, ale na to se historie ptát nebude. Pro Česko i Slovensko tím větší škoda, že jsme z takové příležitosti nevytěžili víc.
Reagovat
Ondra979
souhlas, bylo to slabe, byl jsem na sluzebce takze jsem videl jen utkani o bronz a kousek finale a o nic moc jsem neprisel. Na MS bude urcite kvalitnejsi hokej - na to se podivam radsi. Nase 4. misto je jeste pro nas lichotive, v plne konkurenci bychom na nej nedosahli. A Rusaci si holt splnili povinnost, ale skoda, k blamazi nebylo zas tak moc daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
pre mna su majstri Slovaci, jestli jde o letosni OH. Porazili OH viteze, kteri meli sve hrace z KHL:) Kterou pochopitelne skvele plati Oligarchove, kteri uz kupili pomalu pulku zemekoule ve stylu Bohusa:)
bo ta vetsi cast byla uz skoupena Amikama:) Takze hodne bohata liga, slusne muze konkurovat NHL.

Nemecku jsem to ve finale pral, nebot porazit Svedy, to se u mne hoooodne ceni...

Dost mne potesili Kanadane.

...vzhledem k tomu, ze hrali ze Zet-tymem, uzasny vysledek, pomalu meli takove Kanadske Nagano:D), no Nemci urcite taky..., no a Cesi taky, bo furt to vzpominali:) A ctvrty flek bez utocniku, tomu zase rikam hokejovy majstyrstyk...a pomalu zazrak...

ale priste bych Kanadanum poradil, poslat ty sve amaterske kluky z Yukonu, a myslim, zeby vsechny prehrali...tihle jeste profi. kluci na letosnim OH byli trochu svazani, ze je sleduji nejaci skauti...
ty machry z Yukonu by skauti fakt nesledovali, a rozhodne by Nemce nepodcenili:) A myslim, ze by si povodili i ty profiky z KHL:)
Jen by rozhodci museli dostat asi nejakou prepoctovou tabulku jak vnimat nektere (ne)fauly:)

O to vic skody Slovenska, mozna meli chalani na zacatek turnaje dostat nejaky outsajdry a ty Rusy sejmout vo finale...
...ale rozhodne jim uz nikdo nevezme, ze je porazili!

Takze vlastne na tomhle turnaji vylozene zklamali jen Finove a Svedove, tam asi bude na svazu horko:)
Reagovat
Mayo
Síce sme porazili víťazov turnaja ale ja nerozumiem prečo sa tomu pripisuje taká dôležitosť. Mne je to jedno, že ich porazili. Skončili 11. a horšie už iba Kórea! A to je na zamyslenie. Veď SVK bude hrávať čoskoro s veľmocami ako Maďarsko, Ukrajina a čo ja viem kto ešte.
Reagovat
smazaný uživatel
Nooo, tu Koreu bych nepodcenoval:) Cesi z nimi tak tak vyhrali...jak by nemeli v obrane hrace typu Haluz, Nahoda, Stesti, Pile, Pracant, Stistko, Bojovnik a Srdcar tak nevim nevim... ty mista bych nebral vazne... Rusko po ceste v play off hrali z Norskem, s Ceskem, ktere hralo bez utocniku - jen tak mimochodem, jako zajimavy napad na hru s handicapem, asi nechteli jet uplne s tymem, ktery by deklasoval vsechny jine tymy... tady nutno uznat skromnost Pepika Jandace, to zas jo., no a ve finale Rusove tak tak vyhrali s Nemeckem....takze ty mista bych vazne nebral, je to jak bys prepocitaval v tenise na GS, na kterem miste skoncil Berdych a tesil se, ze byl trebas sedmej:)...nebo byl smutnej, ze skoncil jedenacty...

no, nestesti byla ta prohra se studentikama z USA... ale on je ten rozdil tech amateru (hlavne Kanada) a profiku v hokeji casto mizivy...
Mozna skoda, ze jste nedostali do play-off spis znovu to Rusko, ale ti nahrabali bohuzel body se studentikama z USA a Slovincema...v te skupine jste to podelali nejprv s USA a potom zbytec se Slovinskem dramo... ale chapu, chybela tu ta motivace...toz mozna, jak by Slovaci vzali take jen poradny obrance a nejaky ty utocniky jelita, ti obranci by meli vitr, toz mozna by bylo QF derby...
Toz priste no:)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi velka skoda turnaje, ze si Rusko nezahralo trebas se Svedskem, nebo Kanadou...hlavne s tou Kanadou to je skoda:)

Jinak si vem, ze OH vitez porazil po ceste ke zlatu - USA - studenty, Slovinsko, Norsko, handicapovane Cechy, no a remiza s Nemckem, a az v dohravce jak u Stalingradu to Nemci zase nezvladli:)

A Mayko, budme radi, ze to neni jak ve fotbale, kde hraje Skotsko, Wales atd... si predstav, jak by v hokeji hral Yukon, Britska Kolumbie, Alberta, Saskatchewan, Manitoba, Quebec, Ontario, Novy Brunswick, Nove Skotsko, Nanavut... to bysme byli radi, jak bychom byli obcas v destice:) A obcas porazili ten Nanavut, ikdyz jak be se hralo open a ne v hale, tak jasne, i tam bychom meli co delat...

Toz me spis rozesmutnila ta Petka Vlhova, ta kombinace mohla vyjit, ale sjezd dost hard...:(
Reagovat
misa
A kdy začneš psát o tenisu? Třeba by to pomohlo Lucii :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mel jsem celkem dost velkou pauzu, a pouze na FTL jsem privital velkym hura navrat Bucie:)
Na Lucy jsem si ted hlavne vzpomnel pri snowboardu, kdy na tretim miste byla ta Nemka Ramona Tereza Hofmajstr:)
Mam podezreni, ze to je Lucy, a my o necem nevime:)
Jo dal jsem dost ted prednost OH a pred tim casovy pres...takze tak.

Cekam na IW...Miami a potom hlavne na travu...
Reagovat
misa
Samozřejmě o nějaké Hofmajstr jsem teď četl poprvé v životě od tebe :) Po konzultaci s google musím říct, že si jsou s Luckou vzhledem podobné.
Reagovat
smazaný uživatel
No, kdo vi... co pred nami Lucy jeste taji...
A jake jine zivoty jeste zije:)

Asi velou vyzvou letoska bude dobyti Wimblasu s Betkou... v IW a Miami slusny trening, jeste ten Charleston, potom uz trochu svizneji na FO, no a Wimblas snad konecne padne pod naporem Bucie.

No a v singlu uvidime, zatim spis bida...
Reagovat
tommr
já už od Lucky v singlu nečekám vůbec nic a v deblu to bude záležet hlavně na BMS v jaký formě se po tom zranění vrátí. Ta dlouhá pauza se ale musí zákonitě nějak projevit takže pokud se Bucie vůbec ještě někdy dostane na svojí původní úroven tak spíš až v závěru roku nebo až příští rok ...
Reagovat
EllNino
já bych Lucku v singlu ještě neodepisoval
Reagovat
smazaný uživatel
za systematicky řízený dopink si zaslouží akorát kopanec do pr*dele a ne zlatou medaili..
Reagovat
Pavol
Nevieta kto komentoval finále na digi sporte ? Mal som problem počúvať tie múdrosti o uspešnosti druhého podania Svitoliny.
Reagovat
Nola
posielam ti aj foto, Marek Vanous

https://www.digisport.sk/ludia/

m.j. velky fanda Fedexa, nedavno bol topka, medzi zbytkom, dnes mi zacina pripominat jedneho nemenovaneho Slovaka, ktory hviezdil na NOVASPORT
Reagovat
smazaný uživatel
Necht me KOZOROH opravi, pokud se mylim, ale minulou sobotu a dnes se nejen Ester zapsala do dejin OH, ale zitra se stane jeste jina zajimava vec, az ohen bude uhasen a oficialne OH budou ukonceny. Nebot potom zitra se dopocitaji stats medajli do tabulky za zimni OH vsech dob.

Zitra pratele oficialne Cesi preskoci v historickych tabulkach zimnich OH Cechoslovaky!!!!

Toz je to pecka, Cechum, aby "porazili" Cechoslovaky na to stacilo nejakych 27 let. Cechoslovaci na zisk 25 placek potrebovali 73 let snazeni...Cesi budou mit zapocitanych po nedeli 32 !!! Pred startem jim chybela pouze jedna placka, aby se na Ceskoslovensko dotahli.

Cesi to zmakli skoro za jednu tretinu casu :-O A to jeste z Lillehammeru si odvezli cistou nulu, coz si pamatuji, a take, ze se rikalo, ze ted uz to pujde se sportem (nebot neni statne rizen) totalne z kopce,,, ono vlastne to Cesi zmakli za neuveritelnych 20let.... toz jestli to pujde dale tak z kopce, tak za dalsich 20 let preskoci Cesi i to nadopovane Vychodni Nemecko, kterym sviti v historickych tab. 110 placek...:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak je zajimave, jak se stale rozebira, jak je mozne, ze ta Ester ten super G vyhrala:) Mno, ja bych rekl, ze se na to slozilo vice veci... jednak trat, ktera neni proflakla ze svetaku, proto OH jsou vzdy tak atraktivni v tehle disc., pokud je to na miste, kde se SP nejezdi. No dale, vyhrat neprijela, chtela sjet jak co nejrychleji, dost bez tlaku...dale pochopitelne americke lyze kamosky:), trener, ktery ji nakreslil drsnou trajektorii...a opet jde o to, ze tenhle kopec proste tak proflakly neni... dale je hodne fyzicky silna, a trat byla jako delana pro ty silovejsi typy...a plno urcite dalsich malickosti, ktere v tom souctu da uzasny pribeh...

Ale jeste jednu vec dodam, pustil jsem si jeji SuperG bez komentare, ta Ester behem prejezdu neskutecne rvala v kazde zatacce...chtel bych napsat hekala, ale zname to z tenisu, ze...:) coz mne pripomnelo sojecku a jeji prispevek, prave k tem rvoucim projevum u hracek, Ester toho proste vyuziva na trati take... no a plno jinych zajimavych veci by se dalo napsat...ale stale jak se to secte, je to unikatni vysledek, absolutne neskutecnej:) Preji hodne zdaru Ester v dalsich disciplinach, no a Cechum, aby do tech 20 let ty vychodni nemce v te tabulce predbehli:)
Reagovat
FulnekUltras
Jako univerzálnost jasně, ZOH, hop hop též... ale dokud STR nevyhraje aspoň jeden SP sjezd třeba i na trati profláknuté jako ta u Altenmarktu, je pořád Janka a ČSSR (SR) v královské disciplíně o chĺpok lepšia... ;)
Reagovat
George_Renel
S tou fyzičkou máš úplně pravdu. Nájezdy na branky, skoky vše až do konce v postoji, hlavně v místech kde už po 2/3 ostatní nemohly a napřimovaly se.
Reagovat
smazaný uživatel
Vsak i slavne Lin Vonn ke konci trochu uz "dosly sily", ...rekl bych..., proto asi i ta chyba...nektere holky dojely doslovne padem, dost vycerpane. Trat opravdu hodne narocna...
...ja to sledoval live, neb jsem cekal na oblibenkyni Tinu, toz je mi ten malinky Lichtenstein, tak nejak synpaticky:))) Celkem take silova, ale ne to co Ester... Hodne prekvapila Anicka...uz to bylo takove prekvapko....toz ale Ester, to jsem se musel drzet, abych nebudil sousedy.
Krom toho, celkove to byl uzasny zavod. Nesktecne casy, holky blizko sebe...no to se hned tak nezapomene:)

Ale jinak komentatori na PL ES byli taky skveli:) Bavili... borec zacal po jeji jizde hledat na netu, jake mela Ester vysledky v SG ve svetaku....a krom toho skvele hlasky...:)

V kazdem pripade je fakt, ze jeden z nich, behem jeji jizdy prave zminoval jeji skvelou silu, to ze je fyzicky neskutecne skvele pripravena... dost obdivoval jak preklada lyze v zatackach v te rychlosti, ze na to musi mit ta holka v te rychlosti fakt poradnou silu... (mozna proto i ten jeji hlasovy projev, mimochodem schvalne jsem si projel bez komentare vice sjezdarek a jine sjezdarky byly proste ticho)
Reagovat
smazaný uživatel
oprava melo by jich byt po nedeli 31:)
Reagovat
Fandina
To je samozřejme úžasné, co se tyka počtu medailí, i když nejaky vliv na to může mit i to, že snad od Lillehammeru se letos rozdalo o polovinu vic medaili, přibývaji další disciplíny. Matematik by to mohl spocitat, jak by to vychazelo prepocteno v poměru spravnych údajů. Ale je to samozřejme úspěch. Absolutni cisla jsou nezpochybnitelna. Super.
Reagovat
FulnekUltras
jak šlape v Dubaji net?
Reagovat
Fandina
Dobre, dokonce mam nektere ceske programy pres Skylink.
Reagovat
FulnekUltras
jsem myslel, jestli už nejste doma - vidělas naživo dnešní finále?
Reagovat
Fandina
Ne. Byli jsme ve ctvrtek a bylo to super. Na kluky pujdu v pondeli.
Reagovat
FulnekUltras
tak náležitě vychutnávej i to ostatní ;) hned bych si vzal aspoň toho taxála do Fudžajry ;)
Reagovat
Fandina
Jj taxíky super, bez nich ani ránu.
Reagovat
skott
Jednoznačně je to důsledek čím dál se rozšiřujícího počtu sportů a disciplín na ZOH. Zatímco na 16 ZOH pod hlavičkou Českolosvenska se rozdávalo 477 sad medailí, na 7 ZOH kde už byli jen čeští sportovci bylo k mání celkově o 100 sad medailí víc. Z toho je patrné, že těch příložitostí je teď mnohásnosbně víc.
Nicméně pokud by sejdanlo čistě o ¨výtěžnost¨ pak ji má samostatná Česká republika nepatrně vyšší než Československo, zhruba o pár setin procenta. V přepočtu pak na vyslané sportovce by to vyznívalo ještě lépe.
Je ale třeba vidět i důvody. A to že s navyšováním dispciplín v jednotlivých sportech, mají vyjímečné individuality také více možností k zisku medailí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak jiste:) Ale porad to nekdo musi ziskat v ramci nejake sportovni konkurence...atd. Prilezitosti se rodily iv povalecne historii, kdy take pribyvaly ruzne discipliny...

Ale prekvapim te:)

Pokud narazis na snowboard a akrobaticke lyzovani atd, nove sporty, tak furt by to bylo vic:)... odectes 4 placky a je to:) zbytek ve sportech, ktere jsou stalici:) Celkem jednoduche...

Takze jestli ches jinak, tak po nedeli v klasickych disciplinach 27!!! :)
Reagovat
skott
Nenarážel jsem na žádný konkrétní sport.
V tom to není. Disciplíny se přidávají všude včetně krasobruslení nebo klasického lyžování. Jen si prostě myslím, že dneska pokud máme vyjimečného sprotovce jako je Sáblíková nebo v nedávné době Neumannová, tak zkrátka má těch možností udělat medaili víc, což dřív nebylo možné a proto jsme zřejmě neměli ze ZOH tolik vícenásobné medailisty jako teď, což tu bilanci částečně ovlivňuje.
Reagovat
smazaný uživatel
No nerekl bych:)
Obecne asi ano, ale v pripade uspechu Cechoslovaku...nevim nevim...

Ledni Hokej (7) - tak tam se nic nezmenilo, vlastne jeste meli vyhodu, bo KANADA a USA celkem na to dost kaslali...tady bycho meli asi odecitat, a odecitat...ve srovnani z CR...(jeste, ze jsme letos skoncili ctvrti pri neucasti tech nejlepsich:)))

Skoky (7) - no nevim jak to vse vzdy vypadalo, ted jsou tri moznosti, ale ty byly snad uz dlouho...pred valkou a po valce ne...jenze zase ze skoku CR ziskalo houby:)

Krasobrusleni (5), tak ted nove pribyly drustva, ale to nema jeste na ten vysledek asi take nema nejaky vliv...CR nula v krasojizde...
Alpske lyzovani (1), ted jsou druzstva a od nejakeho casku super G, ale dost pochybuji, zebychom tady take hledali ten zasadni rozdil..

Beh na lyzich (5) tak jeden zavod to vzdycky nebyl, to rozhodne ne...
No moc prostoru tam nevidim, aby mohli ziskavat tech placek vic, krom behu na lyzich...
...takze Katce budem muset odecist ty 3 medajle za dve stichacky a skiatlon:)
Takze se dockame pri prepoctech az v Cine...mimochodem tam ocekavam Cechy v curlingu!:) jako holky tak chlapy:) A to je hodne klasicka disciplina:)

No v kazdem pripade stale je to impozantni. A tech 31 uspechu je 31 uspechu:) Kdyz bychom prepocitali ten hokej, tak to bylo asi zase vic:)
Reagovat
Kozoroh
Doplňuji, že Česko má několikanásobně více zlatých medailí, než Československo.

Československo:
2 Z, 8 S, 15 B

Česko:
9 Z, 11 S, 11 B
Reagovat
FulnekUltras
Jako pěkná statistika pro čecháčky - ale pro mě s výpovědní hodnotou asi na úrovni zprávy z Kavčích hor, že v letadle, které se dnes zřítilo nad Eritreou, pravděpodobně nebyl ani jeden Čech.

Kdyby nebylo Macka, Kalvody a pár dalších českých pravičáckých šmejdů, kteří si na začátku 90. let potřebovali urvat za každou cenu o pár "placek" víc, nemuseli byste dnes počítat nic.
Reagovat
Fandina
To je nesmysl, jako obvykle vidíš věci zkreslené. Byli tady jiní hlavně Slováci, kdo toužili po hvězdičkach a stolickach pro vlastní stát.
Reagovat
FulnekUltras
Ti, kteří bažili po majetcích a penězích, byli mnohem horší.
Reagovat
Fandina
Zase fráze. Bez peněz se žít nedá. Kdo to zpochybňuje plácá nesmysly.
Reagovat
FulnekUltras
Mluvím o nenažraných parazitních zmetcích, kteří rozbili Československo.
Reagovat
Fandina
Mluvis nesmysly. Jako obvykle. Slováci si v Parlamentu odhlasovali Ústavu a celkově většina jejich politiku stala o samostatný stát. Kdyby to nechtěli, tak to neschválí.
Reagovat
blixa
Náš soudruh stalinista by poslal na Slovensko tanky a takto vysvětlil Slovákům, že jejich emancipační snahy jsou marné ;-)
Reagovat
Fandina
Asi oslava dnešního výročí komunistického vítězného února :-). Tedy já v Dubaji už mám 25. :-)
Reagovat
FulnekUltras
Už jsme to tady přežvýkali mockrát. Hlavním rozbíječským faktorem byla už od února 1990 Klausova "geniální ekonomická reforma", ve skutečnosti cíleně organizované mafiánské rozkrádání dosavadního státního majetku, nepřipouštějící jakoukoliv variantu ani diskuzi, po rozbití OF bezohledně prosazované ODS a ODA, reprezentanty těch největších zločinců, jaké tato země v novodobé historii nosila. HZDS s Mečiarem měla tehdy jediná koule se tomuto všehoschopnému českému modrému ksindlu postavit, ne však s cílem slovenské samostatnosti - ta vyplynula až jako důsledek vyděračských požadavků ODS po volbách 1992. Přehazování pocitu odpovědnosti a viny na druhou stranu je klasika - nic jiného prolhaní pravicoví parchanti nikdy neuměli a v řadě jiných případů to zdatně předvádějí dodnes.
Reagovat
Fandina
Nerozumís tomu. Vidíš jen co chceš vidět. A děláš z lidí hlupáky. Kdyby Slováci nezasloužili po vlastním státě, tak nebyl.
Reagovat
FulnekUltras
plně potvrzuješ mou poslední větu
Reagovat
Fandina
To si vážně myslíš, že jsou lidi hloupí a nemají vlastní rozum. Že se nechají ovládat druhými. Jsi úplně mi o. Kdyby Slováci nechtěli, odhlasovali by si deklaraci o nezávislosti. Lidi nejsou nevydělávají, aby nechali o sobě rozhodovat druhé.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak byli to komunisti jak vsichni, bo opozice zadna poradna nebyla behem povalecne historie, aspon si na ni nejak nepamatuji,...ani nevim, kde by se najednou nejaci jini nez komunisti vzali:D))) jako odkud proboha??? Skoro vsichni kdakali jak se reklo... skoro vsichni odnaseli z praci ty kladivka, cihly, a ja nevim co jeste...vsechno bylo vsech a nic nebylo nikoho... kdo nekrade, okrada vlastni rodinu, tot zajimave lidove mudroslovi nebo prislovi, ktere za CSSR vzniklo

chovali se "politici" dale stejne po pseudorevoluci jak pred ni, proste se kradlo v CSSR, kradlo se za kratkeho pusobeni CSFR, a krade se furt...:D) a v pripade nejen CR bude se krast furt dal jeste dost dlouho, bo konkretne v CR bude komunismus v mentalite lidi jeste dost dlouho. A muzes si to nazyvat jak chces...trebas pravice, nebo stredice...prdnice...to je podle mne uplne fuk...

Ono ja su vlastne taky svym zpusobem komunista, bo jsem se v te dobe vychoval, tezko asi rict, ze to nemelo na mne nejaky vliv, to melo vliv na vsechny...a hlavne na zpusob mysleni...

Ale ja bych zase nerekl, ze to je nejaka tragedie, proste nema asi smysl brecet na rozletym pomalu stoletym mlekem...

A nez ty dalsi ctyri az sest generaci poznamenane bud nesmyslem komunistickym nebo kapitalistickym vymrou, nema smysl narikat, ale tesit se aspon malymi vecmi:)

....toz bavime se o sportu, konkretne ZOH a nejakem vykonu a vykonech...:))) ty politicke asi nema smsl resit, a nebo poradny strajk a nikdo je nevolte, ale potom bude kazdy z obcanu muset nest tu vlastni odpovednost pekne poradne v ramci spolecnosti, no, ale za neco odpovednost? He...tezko...kdysi byla papirova, tedka se to prevedlo na jine papirky:D)

No ale bavis jako vzdy:)
Reagovat
FulnekUltras
viz výše - přejít od kladívek a fošen k miliardovým finančním objemům dokázal jen ten největší ksindl - a je úplně jedno, jestli se dřív oháněl nějakou partajní průkazkou
Reagovat
Fandina
Jde o princip. Za socialismu nebyla odpovědnost. Kradli všichni. Všem to bylo jedno. Teď když mi zaměstnanec bude rozkradat kladívka a cihly, tak ho vyhodim.
Reagovat
FulnekUltras
Ještě jeden se tady svého času pořád oháněl zaměstnanci - ale doteď nechápu proč.
Reagovat
Fandina
To je jednoduché. Jsi schopen postarat se jen o sebe, ale i o druhé. Když dověděl zajistit práci co nejvíc lidem, tak je to dobrý pocit.
Reagovat
FulnekUltras
Buď ráda, že ho máš - ale absolutně nevím, jak to souvisí s původním tématem.
Reagovat
Fandina
Hodně, protože teprve po roce 1990 mohlo k tomu pocitu dojít.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha a co ty ukradene miliardy, tovarny, vily atd. po ctyricatem osmem,:D)
furt to samy... zadna zmena... az prijde nejaka zmena na takove urovni, tak ani ty, ani ja tu davno nebudeme:D) a ani nasi vnuci, a ani vnuci vnuku vnuku...

To ovsem nevadi, abychom si nedali uzeny na hrasku. Ale jak se nechces tesit, toz si narikej dal...

Kazdy muzeme aspon neco zmenit na sve urovni, a hned na te statni asi tezko, ale asi je fajn se trapit tim co muzeme zmenit a ne tim, co ma oscilaci desitky a desitky let... ale branit ti, abys tu brecel nebudu:))) To fakt ne:)

Podle me problem je v tom, ze prevazna cast buli, narika, a malo lidem se fakt neco chce delat a zmenit... ale rekl bych, ze to je tak nejak povsechny...

No co tam mas dal? :D)
Reagovat
FulnekUltras
"Kradení" po roce 1948 je klasická modrá fráze pro zrelativizování toho, co se dělo a děje ještě teď po roce 1990. Je to stejně prapodivný argument jako porovnávat české a československé "placky". To já si jako další chod dám radši nějakou jedlou. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=RXc0JbS1hh8
Reagovat
Fandina
On je rozdíl, když někdo dělá zákon, jako komunisti, kde musíš majetek odevzdat. Tam nemáš vyhnutí. Po roce 1990 žádný takový zákon nebyl. Naopak, majetek se rozděloval. Jinak samozřejmě, kdo krade, má být potrestán. V jakémkoli režimu.
Reagovat
FulnekUltras
Při privatizaci domů a bytů v současném režimu nemáš vyhnutí zrovna tak. Pokračovat se dá různými "humánními" přirážkami právníků, exekutorů a podobné sebranky. Lobováním za energetické "úlevy", které musí nakonec úzké skupině parazitů zaplatit všichni ostatní. Komunisti byli proti téhle verbeži amatérští břídilové.
Reagovat
Fandina
Komunisti nedělali nic. Sebrali majetek a pak se 40 let nic nedělo. Všechno šlo dolů, zchátralé domy, ekonomika zaostávalo za západem. Až to krychlový. Když někdo jen z hromady bere, tak to jednou skončí. Ale když člověk může dělat podle svého a rozvést se, tak to vede k rozvoji. Za komunismu to nebylo možné, podnikat, zaměstnávat druhé.
Reagovat
FulnekUltras
podle rozkazu, paní továrníková ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nevim, co to je modra fraze,
...ale rict, ze vse je vsech a z toho individulane profitovat, to beru jako majstrstyk ve zlodejne:)
ad. jeden konkretni vesely...
No proste mojemu dedovi pekarnu cajzli...a rozhodne potom neslouzila vsem, ani lidu:D) a do jeho baraku se nastehoval nejaky jiny pan, ktery take rikal, ze to slouzi lidu a z nakradenych prachu si tam zil jako prase v zite, pekne a stastne az do smrti zajisten praci slusnych lidi...kterym slouzil:D)
Toz ja to nerelativizuji, jen rikam, ...furt je to stejny... po revoluci to ukrad zas jiny pan, ktery rikal, ze neni komunista, a ze to patri jeho rodine:D))) a protoze jiny zlodej sedel v soudu, a byl kamarad, tak rad uznal, ze to dedovo nebylo:D)

Jinak to vypada z tech reakci, ze sis taky pekne kradl, a pak ti to zase nekdo ukradl a ted uz ti ten novy styl zlodejny nejak nejede...

Slusny clovek barbarstvi neobhajuje:)
Reagovat
FulnekUltras
Historky o kladívkách, cihlách a prknech znám hlavně z filmů a vyprávění těch, kteří údajně "nikdy neměli problém postarat se sami o sebe". Se zlodějinou státního formátu jsem se setkal teprve ve "svobodě a demokracii", která má pořád ještě tu setrvačnou drzost označovat předchozí, pro většinu lidí normálně fungující systém za "barbarství". To mě už ale za skoro 30 let ani moc nepřekvapuje - stejně jako obdobně motivovaná snaha na silu oddělit "české" od "československého". Holt nějakou tu výkladní skříň potřeboval v historii každý bordel. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
diky:)
Reagovat
kada.tom
Elina moc hezky, Dubaj se jí povedla :-)
Reagovat
Fandina
Gratulka Svitoline tady z Dubaje pres TP. Dneska jsem na finale nebyla, ale viděla jsem ji hrát s Osakou a tam ve druhem setu otacela a nakonec vyhrala. Chvalili ji manžel i syn. Takže grarulace k titulu. Mne se libilo, ze hrala celkem chytře.
Reagovat
dunphy
Parádní finálový výkon a úspěšná obhajoba loňského titulu!

Loni Elina sbírala Premiery 5, letos zatím jen Premiery, tak snad se to zas brzo povede na nějakém velkém turnaji. A hlavně taky na tom GS co nejdřív! Už RG je naprosto ideální příležitost! :)
Reagovat
aligo
nene.. RG je Petřin letos :DDDDD
Reagovat
dunphy
Petra vyhraje Wimbl :)
Reagovat
aligo
to taky
Reagovat
PetaM
A k tomu USO. Je třeba překonat Ester :D :D :D :D
Reagovat
blixa
Nooo... Petra musí doufat, že se Ester nebude zrovna v době USO smrtelně nudit ... :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist