Svitolinová v Pekingu vyřadila Kerberovou

6. 10. 2016, 09:48
Aktuality 22
WTA PEKING - O největší překvapení ženského turnaje v Pekingu se postarala Ukrajinka Jelina Svitolinová, která před malou chvílí vyřadila v osmifinále světovou jedničku Angelique Kerberovou po setech 6-3 7-5. Ve čtvrtfinále čeká Svitolinovou lepší ze zápasu Gavrilovová - Garcíaová.
Jelina Svitolinová

Na hru Angelique Kerberové nenašly v prvních dvou kolech recept Kateřina Siniaková ani Barbora Strýcová. Němku se povedlo zastavit až Ukrajince Jelině Svitolinové, která si tak letos připsala už druhý skalp světové jedničky.

Vítězka turnaje v Kuala Lumpuru tak nešokovala tenisový svět poprvé. Na letošních olympijských hrách porazila totiž Serenu Williamsovou, když byla ještě na tenisovém trůnu právě Američanka.

Svitolinová si v prvním dvou kolech poradila beze ztráty setu s kvalifikantkou Tatjanou Mariaovou i divokou kartou Sabine Lisickou. V osmém vzájemném utkání si Ukrajinka připsala třetí výhru nad osmadvacetiletou Kerberovou.

Jako první ztratila svůj servis vítězka dnešního duelu. Vzápětí si však ztracené podání vzala zpět. Klíčový brejk prvního setu přišel v osmém gamu a Svitolinová šla podávat na zisk první sady. To se neobešlo bez komplikací, ale dvaadvacetiletá Svitolinová zvládla všech šest hrozeb v podobě brejkbolů soupeřky odvrátit.

Vypadalo to, že Kerberová bude mít druhý set pod kontrolou a zápas otočí. Nicméně vedení 3-0 rychle ztratila a v koncovce byla opět úspěšnější Ukrajinka. Svitolinová sice potřebovala k vítězství celkem tři mečboly, ale závěrečný game měla od začátku až do konce pod kontrolou.

„Jsem šťastná za výhru ve dvou setech. V minulém zápase v Montréalu jsem byla blízko,“ sdělila čínským novinářům po zápase Svitolinová. „Hlavně jsem se musela soustředit. To je proti Kerberové hodně důležité, protože občas vám vrátí z nemožných pozic ještě lepší úder,“ dodala.

Němka nebyla se svým výkonem spokojená: „Měla jsem šance, ale nevyužila je. Udělala jsem spoustu zbytečných chyb. Určitě jsem nepředvedla svůj nejlepší tenis. Ani fyzicky jsem se necítila stoprocentní, tudíž jsem ani svůj stoprocentní výkon podat nemohla,“ komentovala po zápase Kerberová.

„Soupeřka se dobře pohybovala, vrátila mi hodně míčů. Myslím, že hlavně proto mě dnes porazila,“ pochválila světová jednička Svitolinovou.

Kerberová tedy své maximum v Pekingu (tři čtvrtfinále za poslední čtyři roky) nevylepší. Naopak Svitolinová má své maximum již jisté a navíc bude nasazená šestnáctka ve čtvrtfinále žebříčkově mírnou favoritkou. Čeká ji ovšem Darja Gavrilovová, se kterou Svitolinová letos už třikrát prohrála (vzájemná bilance 1-3).

• WTA PREMIER MANDATORY PEKING •
Čína, tv. povrch, 5.424.394 dolarů
čtvrteční výsledky (06. 10. 2016)
Dvouhra - 3. kolo
Svitolinová (16-Ukr.) - Kerberová (1-Něm.) 6-3 7-5
A. Radwaňská (3-Pol.) - Wozniacká (Dán.) 6-3 6-1

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

22
Přidat komentář
kada.tom
Aga vyhrála Asia Swing Series nad Caro 2-1 :-D
Reagovat
janek_da
:DDD
Reagovat
kada.tom
Oujé, tak brzký výpadek Kerber jsem rozhodně nečekal, o to více mě však potěšil! O postu světové jedničky se tak bude bojovat i v Singapuru, snad teda - pokud Serena účast ještě nezruší :-)
Reagovat
pockerface
Serena letos hodně turnajů vynechala, proto je Kerber No1. Pokud by Serena hrála standardní počet turnajů, tak na ní děvčata hledí stále z dálky. Ale Serenu letos občas zradilo zdraví, tak bohužel máme jinou No1.
Reagovat
kada.tom
tak ona vynechával některé turnaje už loni, v zásadě se s tvým příspěvkem ale ztotožňuju, bohužel Serena není žádná mladice (na tenis) a zdraví taky nedrží jako dřív
Reagovat
blixa
Proč bohužel ? Sereně je 35, už měla být v tenisovém důchodu a mít kupu dětí. Při její tělesné konstrukci je zázrak, že jí ještě klouby a vazy nějak drží. Čas nezastavíš a éra Sereny je prostě u konce.
Reagovat
Kozoroh
A dva vyhrané letošní majory jsou skoro nic???
Reagovat
Kozoroh
Angie stačí vyhrát v Singapuru tři zápasy a zajistí si 1. místo do konce roku.
Reagovat
pockerface
Žádné překvapení. Angi umí zahrát na GS, ale pak zbytek roku hraje stylem: jednou to vyjde, po druhé ne. Za letošek si zasloužila být No.1, ale jinak má také výsledky jak na houpačce. V tomto mi trochu připomíná Petru. Jak holky nejednou v robocop modu, tak dokáží prohrát s každým, pokud se jim občas zapne robocop mod, tak jsou k neporažení. Angi ho zapnula na AO a USO a u Petry to vypadá, že ho nastartovala na konci sezony.
Reagovat
Pavlis
Má obvázaný stehno, od kdy? Jinak sleduji záznam. Taky letos hrála šílenou porci zápasů. Muselo se to někde projevit, jak jste nedávno zmiňovali opak :)
Reagovat
tommr
to měla zafačovaný už proti Báře, ale na jejím pohybu se to nijak neprojevovalo ...
Reagovat
Frick
Navazuje na AO. Po něm byla taky na dvou turnajích marná. Neuhrála na nich ani set dokonce.
Reagovat
adalv87
je jedničkou jenom kvuli tomu že opice nehraje turnaje,až je zase začne hrát Kerbr pujde zas dolů
Reagovat
Krisboy
Zase máš kocovinu a moc jsi nespal?
Reagovat
PetaM
Angi to jako světové jedničce vůbec nejde ... A holky jí to vůbec nedávají zadarmo. Hrají na ni ještě lépe, než kdysi. Což je samozřejěm normální. Bude se muset s tím vyrovnat ... Jak říkala Serena ... Proti světové jedničce má svůj den každá hráčka.
Reagovat
vrabejka
Tohle je obrovské zklamání. Angie získala v Asii nějakých 200 bodů.
Proti Petře se to dalo omluvit že soupeřka hrála skvěle a Angie došli síly ale dnešní debakl proti Elině je neomluvitelný.
O postu no.1 na konci roku se tak rozhodne až v Singapuru. Doufám, že se Angie dokáže na poslední velký turnaj dobře připravit.
Reagovat
Ma3ek
To nehrala kerber to urcite nemohla byt ona to hrala niaka jej dvojnicka ona by urcite tak neodflakla zapas:(
Reagovat
Krisboy
No zas takový překvapení to není. Elina nejni žádný béčko a Angie ještě bolí celej člověk ze zápasu s Petrou :)
Reagovat
Andrew89
Popravdě mě to ani nepřekvapuje. Svitolina na dobré hráčky umí...teda až na Petru :D
Reagovat
tommr
toho si u ní hodně cením ... :)
Reagovat
janek_da
U koho?
Reagovat
tommr
o kom je asi řeč? Na Svitolině je mi sympatický, že na Petru není drzá jako jiný mladý hráčky a nechává jí vyhrávat ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist