Svrčina v Ostravě zvládl další bitvu a zahraje si s Forejtkem. Ve čtvrtfinále je i Kolář

28. 4. 2022, 15:23
Aktuality 0
ATP CHALLENGER OSTRAVA - Dalibor Svrčina si předevčírem v Ostravě proti 120. hráči světa a nasazené jedničce Corentinovi Moutetovi připsal svůj nejcennější skalp a úspěšně na něj navázal, 19letý Čech dnes zdolal Rakušana Lucase Miedlera a postoupil do čtvrtfinále. V něm se potká s krajanem Jonášem Forejtkem, mezi osmičkou nejlepších je také Zdeněk Kolář.
© Český tenisový svaz / Pavel Lebeda

Dalibor Svrčina před týdnem v Praze dosáhl na druhou finálovou účast na challengerech, ale titul nakonec po porážce se Sebastianem Ofnerem neobhájil. Devatenáctiletý Čech si nenechal ujít ani další domácí antukový podnik v Ostravě.

Na druhém konci republiky předevčírem v tie-breaku rozhodující sady přetlačil 120. hráče světa a nasazenou jedničku Corentina Mouteta, připsal si svůj nejcennější skalp a na čtvrtý pokus přešel přes první kolo Ostra Group Open.

A úspěšně na něj navázal, dnes zdolal 3-6 6-3 6-4 Rakušana Lucase Miedlera. Po prohraném úvodním setu už na servisu zaváhal jen jednou, když ve druhé sadě vedl o dva brejky, a měl navrch.

Ve čtvrtfinále se střetne s krajanem Jonášem Forejtkem (h2h 2-0) kterého loni dvakrát porazil 2-0 na sety. 21letý Forejtek si poradil hladce 6-2 6-3 s nasazeným Kazachem Dmitrijem Popkem a do čtvrtfinále postoupil i na svém třetím dubnovém challengeru.

Mezi nejlepší osmičku prošel i Zdeněk Kolář, bývalému finalistovi za stavu 0-5 vzdal Slovák Filip Horanský. O třetí semifinále během měsíce se 25letý Čech utká s Evanem Furnessem z Francie (H2H 0-0).

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist