Švýcaři Federer s Wawrinkou prohráli i čtyřhru a čeká je baráž o udržení!

11. 2. 2012, 16:59
Aktuality 68
DAVIS CUP - I když se nečekal žádný snadný zápas, stav 0-3 na zápasy po sobotní čtyřhře je nejméně očekávaný výsledkem. Švýcaři Roger Federer a Stanislas Wawrinka v 1. kole Davisova poháru na domácí antuce ve Fribourgu selhali proti Američanům, když po neúspěchu v pátečních dvouhrách nezvládli ani čtyřhru a místo postupu do čtvrtfinále je v září čeká baráž o udržení.
Roger Federer a Stanislas Wawrinka

Švýcaři se poprvé po osmi letech mohli v 1. kole Davisova poháru opřít o kvality šestnáctinásobného grandslamového šampiona Rogera Federera, navíc měli výhodu domácího prostředí. Celek Spojených států si pozvali na antuku do Fribourgu, čímž chtěli eliminovat silovou hru soupeřů. Ti navíc přiletěli bez zraněného Andyho Roddicka 'poloviny' nejlepšího deblového páru světa Boba Bryana. 

Američané si však se všemi překážkami dokázali bravurně poradit. Kapitán Jim Courier u týmu zažil parádní premiéru, neboť jeho svěřenci vedou vou dvou dnech už 3-0 na zápasy a zajistili si postup do čtvrtfinále. 

V pátečních dvouhrách nejprve uspěl v dramatické pětisetové bitěv Mardy Fish proti Stanisasi Wawrinkovi, John Isner pak senzačně zvýšil výhrou nad Federerem, který daviscupovou dvouhru prohrál poprvé po osmi letech. 

Mardy Fish a Mike BryanŠvýcarsko tak mělo nůž na krku, a pokud chtělo pomýšlet na postup do čtvrtfinále, museli dnes olympijští vítězové z Pekingu 2008 Roger Federer a Stanislas Wawrinka vyhrát čtyřhru proti Mardymu Fishovi s Mikem Bryanem

Domácí tenisté začali zápasi lépe a za 39 minut získali první set, jenže pak už se nedostali k žádnému brejkbolu a prohráli 6-4 3-6 3-6 3-6.

"Tohle je asi jedno z největších vítězství," řekl Mike Bryan, který se musel obejít bez tradičního partnera dvojčete Boba, jenž chyběl kvůli narození dcery. "Je to výhoda hrát s někým, kdo je nejlepší deblista na světě," přidal Fish, jenž si ve čtyřhře s Mikem Bryanem zahrál teprve podruhé.

"Nebyl mezi námi zase takový rozdíl. Ale trošku jsme se trápili a zaplatili jsme krutou daň," řekl Federer, který od prohry v semifinále Australian Open s Rafaelem Nadalem zaznamenal třetí porážku za sebou.

Třicetiletý Federer tak zatím Salátovou místu pro vítěze Davis Cupu do své bohaté sbírky titulů nepřidá. Naopak v září by měl pomoci v baráži o udržení ve Světové skupině, do které se letos Švýcarsko vrátilo po roční pauze. Loni Federer pomohl v baráži v Austrálii.

- DAVIS CUP 2012 ... 1. kolo Světové skupiny -
(Švýcarsko / Fribourg, antuka / hala)
kompletní výsledky (10. - 12. 02. 2012)

Švýcarsko - USA 0-3 ... po sobotní čtyřhře

pátek 10. 02. 2012:
Wawrinka - Fish 2-6 6-4 6-4 1-6 7-9 ... (0-1)
Federer - Isner 6-4 3-6 6-7(4) 2-6 ... (0-2)

sobota 11. 02. 2012:
Federer/Wawrinka - Fish/M. Bryan 6-4 3-6 3-6 3-6 ... (0-3)

neděle 12. 02. 2012:
Dá se očekávat, že do nedělních dvouher zasáhnou za již za rozhodnutého stavu domácí Chiudinelli a Lammer, za Američany by měli nastoupit debutant Ryan Harrison a zřejmě John Isner.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

68
Přidat komentář
gigin
zůstalo mu to viset na Animal Planet a už vás má plné zuby :-)))
Reagovat
gigin
samozřejmě to patří dole, jsem fakt úplně vyleštěný!! Omlouvám se všem a Brozovi zvlášt !! Prominte !!
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře mu tak. Antuka se jim pěkně povedla. Rožírek si bude muset nechat na mísu zajít chuť. Pamatuju, jak se nambr van vybodnul na utkání v Kazachstánu, nechal v tom Wawrinku samotnýho. Švajc prohrál a sestoupil do nižší skupiny. Jestlipak maestro tentokrát v boji o záchranu pomůže?
Reagovat
smazaný uživatel
to som ja andrej z Tm. janko tipsarevic niesom ja.prepáč janko ak môžeš. mistr mal pravdu cítim sa byť ukrivdeny ale to je jedno.v živote som bol vždy odstavený a tak aspoň cez internet som chcel byť "niekto" zaujímavý. áno ja viem je to úbohé. veľmi má zarazil príspevok od koockra,ale je to jeho názor,mal som pocit že on a milas ma skutočne chápu.Este raz prepáčte
Reagovat
smazaný uživatel
irónia je, keď už tvrdíte, že Roger je dôchodca a má 30 rokov vy budete mať 70 rokov a nebudete na dôchodku :D:D:D:D:D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
no dobre prehnal jsem to omlouvam se ale duchodce si mohl odpustit
Reagovat
smazaný uživatel
ty sis zase mohl odpustit nadavky, ale berem - od tech starsich tady (co se ani neomluvi) jsou takove vylevy mnohem trapnejsi.
Reagovat
smazaný uživatel
V případě Frantze to nebylo trapné, jako spíše trefné...
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že psal Frantzovi, tak tam žádnou nadávku ani nevidim.
Reagovat
smazaný uživatel
neplette se mi do vychovy! ;-) Mimochodem, kdo ma trochu uroven, tak na hnuj vubec nereaguje......
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi špatný přístup...
Reagovat
gigin
tak !! Kašlete na Františka, je jasné, že vás (fanoušky Rogera) jasně provokuje a dělá mu velice dobře, když vidí, jak se vztekáte !!
sojka: Nebylo by ti lepší někde v Djokolandu?? :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
proboha neeee!
Reagovat
gigin
tam bychom ale taky potřebovali někoho takového, jak jsi ty !!
Reagovat
tito
Nedraftuj Gigine, nedraftuj. Jste početně slabší ale o to hlasitější. Zvlášť teď po AO.:-( Ale my vám setnem hřebínek! Teda alespoň doufám, nic jiného mi nezbývá. :-)))
Reagovat
gigin
ahoj !! Kdepak kamaráde, takový kousek se těžko přetahuje !! To je předem prohraná partie. Počkej, my řvem??!! Kde?? To se ti jen zdá. My jsme právě potichu a špízujem, co se proti nám chystá, víš? :-) Co u vás nového?
Reagovat
tito
teď fakt nevím. Asi dopilováváme bekhend, asi se zase trochu víc budeme věnovat podání a možná zkusíme trénovat více na síti. Prostě děláme vše proto, aby se konečně to ucho od džbánu utrhlo!!! Když jsme teda u toho špízování. A co u vás, nemá sebevědomí nějakou trhlinku co? Ne? Zatím ještě ne? Tak tedy pěkně usněte na vavřínech, přesně to teď potřebujeme :-))).
Reagovat
gigin
Tito ani nevím. Jakési oskary jsme pobrali, místo Davis cupu lyžujeme v Kapaoniku, hauzírujeme s fotkama a videama na fb, čteme knihy a tak. Ale asi taky trénujeme, jako vy. Já mám ještě Tito hrůzu z toho Andyho. Ten nás pobije všechny !! Věř mi.. uvidíš :-o
Reagovat
smazaný uživatel
DC docela velký zklámaní. Hlavně mi přišlo, že tam byl jenom z povinnosti, což se mi úplně nelíbí. Těžko říct no.....

Očekávám, že se zase vrátí na vítěznou vlnu a herní pohodu z posledního půlroku, i na AO hrál výborně. Ještě několik let nás snad bude bavit svým tenisem, otázkou je, jestli bude ještě schopen velkých titulů. GS titul po třicítce, by byl takovým dovršením jeho neskutečné kariery.
Reagovat
smazaný uživatel
kryple
Reagovat
smazaný uživatel
kurvo on neni duchodce je mu 30 let hovado
Reagovat
gigin
no tááák !!! Chodí tu i dámy !!
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně !!!! Palec nahoru.
Reagovat
smazaný uživatel
vypada na maleho kluka, ten to tak nesleduje, jen se rozpalil .... a ze ty nesledujes debla??? ;-)
Reagovat
gigin
v Niši, předpokládám. Jsem to zkoušel na netu, ale vzpomněl jsem si na Brože, tak jsem se na to vykvákl :-) Sledoval jsem jen skore, ale pak už ne. Stejně je to jedno, zítra je to asi jas.
Reagovat
gigin
jas !!! hergot :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jsem klidne koukala na smouhy, taky se mi to sekalo (Brozi, kralovstvi za parabolu..), ale hra a predevsim vysledek stal za to! ;-)) Na zitrek radeji dnes nemyslim, je sobotenka... :-)))
Reagovat
gigin
že, co se týče DC, bude už pro tebe zítřek odpočinkový :-) pokud teda tvé mezikontinentální funsklony nezasahují do oblastí, které jdou úplně mimo :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Sojka fandí distingovaně! To jen když hraje Johny, tak nasadí obráceně kšiltovku na šošolku, nosí si ručník v zobáčku a pěstičkuje při každém esu :-))).
Reagovat
smazaný uživatel
maly sum, ja uz mam samozrejme doma hotovo a mezikontinentalne taky uleva, jen to strabacky tutlam ;-) a ted jsem mluvila opravdu, ale opravdu jen o Srbsku, to viiiis, nadeje umira posledni.... tak si me tref, no.. :-))) Ale moje vetev je vysoko, nedohodis!!!
Reagovat
smazaný uživatel
a zapomnel jsi na to nejdulezitejsi: diky Johnovi hned i POVYROSTU!!! :-)))
Reagovat
gigin
:-D jsem si to ted představil!! :-))
Reagovat
gigin
si myslím, že si trošku přeješ, aby postoupilo Srbsko. Chceš, aby hráli u nás, aby se ti ta případná radost rozmnožila, zdvojnásobila. Ano, kdyby ještě pukli se Švédskem, to by tě určitě těšilo, ale kdyby prohráli u nás !! To by bylo !! Jenomže já z toho budu mít akorát tak těžkou hlavu a chmury. Nebude to pro mne lehké.. teď to myslím vážně :-(
Reagovat
gigin
z toho, na kterou stranu se přiklonit :-((((((
Reagovat
smazaný uživatel
ze ti to docela verim? Ja ted sla dva dny za srdcem a je to na panaka... byl dobry a ucinny! :-) Ale uz si vzorne slibuju, ze priste vyhraje rozum. A tesim se!!!! (Ze zmnozim svou rozsahlou sbirku: Svetova jednicka na vlastni oci!) ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sojka panáka pijéééééééé :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
ty abys necmuchal!!!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To teprv přijde! Další námět na čmuchání :-))
Reagovat
gigin
že přijede? Doufejme :-) Jeho účast nebo neúčast mne jasně nasměruje. Nebude to pak tak složité, jak jsi to měla teď ty !!
A panák je v tuto chvíli jasný, neli nutný !! A pes se tomu ještě diví. Bych chtěl vidět tebe v takovém dilema !!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám dilemata jen ohledně Halejulie :-))).
Reagovat
smazaný uživatel
gigin: to fakt nevim, jestli prijede, ma to nabity.... Ale musim tebe i psa vymanit z omylu - ja kdykoliv a proti komukoliv fandim "nasim"... je to obcas slozity, ale jde mi to. Vcera a dneska to bylo bez domaci ucasti na protistrane - a proto MIMORADNE na jiz zminovaneho panaka! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to už jsem přece vyčmuchal :-).
Reagovat
smazaný uživatel
no, vzdyt rikam - TY abys necmuchal! :-)
Reagovat
gigin
jsem si myslel, že to máš s Julčou naprosto vyjasněné !! Jaké dilema?? :-D
Reagovat
gigin
ten Dlúhý Janek ti dává zabrat !! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Sojce John imponuje, protože je ještě vyšší, než Krakonoš! ;-))

Proti našim Julii nefandím..jen si přeju, aby se hrál dlouhý mač a já mohl co nejdéle olizovat monitor :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád vás ještě tyhle rádobyzvířecí čvaňhy baví? Hodně dlouho mi to už připadá velmi trapné. Uvědomujete si vůbec, o čem píše tento web? Tohle plkání nesmyslů pořád dokola mají být komentáře k tenisu?
Reagovat
smazaný uživatel
Postěžuj si adminovi, nebo se o moje (naše) slitky nestarej..haf! :-)))))
Reagovat
gigin
Tak se to někdy musí odlehčit, co? Ne? Sojka začala chlastat, bo neví komu má fandit v DC , pes olizuje monitor s tenistkama, tak se tak nějak pořád tématu drží :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Brozovi zamrzla parabola, někdo to odnést musel :-( ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sojka? A ty víš komu fandit? Já tedy DC sleduju minimálně, ale na Novaka se určitě kouknu a zafandím. Jinak se Srbama není co řešit, ve všech sportech co sleduju, jdu vždy proti trapnýmu Cechrepu. Státu s tak stupidním názvem bych nikdy přát nemohl.
Reagovat
gigin
sojka si byla nejistá v utkání Švýcarsko vs USA. Ale nějak se s tím asi srovnala. Když přijede Djoko, budu fandit Srbsku, to už vím teď. V opačném případě to teď nevím. Další věc je, aby to ještě zítra nějak doklepali. Ale tak snad v poho.. co?
Reagovat
gigin
a ty fakt fandíš vždycky proti CZ? Mohl bych vědět proč? Jenom kvůli tomu názvu to snad nebude.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A proč jako ne? Čím dřív vypadnou, tím míň ostudy s tímto dementním názvem ve světě udělají. Dovedeš si představit, že by se ve zprávách, novinách apod. ta ubohá republika (Republic) přiblble omílala i u jiných států? Vyjmenovat pět států a říct 5x republika? V létě pojedeš do Chorvatské republiky, do Italské republiky nebo do Španělského království?
Reagovat
gigin
že náš DC tým (ať už poštoupí či ne) to nějak zásadně nezvrátí. Člověče, ale takhle jsem nad tím ještě nikdy nepřemýšlel :-) Zajímmavé...
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm..tvůj příspěvek z 22:54 je skutečně RYZE tenisový :-).

Mimochodem ten tvůj útočný štěk si příště strč kamsi. Že tu osočíš mě..to beru. Ale mířit na sojku, která tu šíří (jistě nejen podle mě) dost zajímavých tenisových postřehů..a hlavně neútočných, tím jen dokazuješ svůj extra "formát". Ona je pro tenhle portál rozhodně větším přínosem, než tvá maličkost. Zameť si před svou parabolou, čecháčku :-).
Reagovat
smazaný uživatel
pěkné, velmi pěkné a bude stále přibývat takových nářezů a nejen na antuce.
Diváci si jistě užili - doma - a to jim přeji!
Reagovat
Frantz
Souhlas,egoista se za ty 2 dny ztrapnil naprosto dokonale! Cekal,ze se z neho vsichni podelaji a misto toho si maestra dava kdekdo. Jsem zvedavej,jestli pan duchodce nastoupi v barazi :-D :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Dovedu si představit, že nebude raději nominován ... cha cha
Reagovat
smazaný uživatel
pěkné, velmi pěkné a bude stále přibývat takových nářezů a nejen na antuce.
Diváci si jistě užili - doma - a to jim přeji!
Reagovat
smazaný uživatel
kde jste to nasli
Reagovat
smazaný uživatel
napriklad tady na TP mas v zelene zalozce "Kalendar turnaju." :-)
Reagovat
smazaný uživatel
kdy bude hrat fedex dalsi turnaj
Reagovat
smazaný uživatel
budúci týždeň v Holandsku
Reagovat
smazaný uživatel
nevite n
Reagovat
Heather_Fedex
ale no... snad se z toho oklepu
Reagovat
a.magerova
Taky doufám, že to na mně nenechá následky :-))
Gratuluji vítězům.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist