Švýcaři v Perthu přilákali rekordní návštěvu. Bod neztratili ani s Rusy

2. 1. 2018, 17:44
Aktuality 2
HOPMAN CUP - Švýcaři vyhráli na Hopmanově poháru v Perthu i druhý zápas. Po úvodním vítězství nad Japonskem zdolali Roger Federer s Belindou Bencicovou také Rusko, když Federer neztratil set ani proti Karenu Chačanovovi a Bencicová pak přidala druhý bod výhrou nad Anastasií Pavljučenkovovou. O postup do finále se utkají s Američany, kterým dnes k výhře nad Japonci stačilo odehrát jediný set.
Roger Federer a Belinda Bencicová

Švýcaři v Perthu vyhráli i druhý zápas 3-0. Po Japoncích si šestatřicetiletý Roger Federer a o dvacetiletá Belinda Bencicová poradili s Rusy Karenem Chačanovem a Anastasií Pavljučenkovovou.

Federer v úvodní dvouhře před rekordní náštěvou soutěže 13.943 diváků zdolal 6-3 7-6 o patnáct let mladšího Chačanova. Švýcar si hned v prvním gamu přišel o podání, ale zareagoval ziskem čtyř her v řadě a vývoj otočil. V druhém setu pak Federer přežil setbol, než využil svůj třetí mečbol.

"Byla to těžká práce. Někdy pomohou i zkušenosti, ale na druhé straně je hezké být tak mladý a pohyblivý jako on. Pamatuji si ty doby..." řekl s úsměvem vítěz soutěže z roku 2001.

Loni se Federer startem v tradiční soutěži smíšených družstev v Perthu výborně rozehrál před Australian Open, které pak popáté v kariéře ovládl. Další triumf přidal v oblíbeném Wimbledonu a rozšířil svou rekordní sbírku na 19 grandslamových titulů.

Dvakrát ve skupině B vyhráli rovněž lonští finalisté Američané a ve čtvrtek tak budou hrát se Švýcarskem o postup do sobotního finále. Tým USA porazil Japonsko 2-1 v utkání, v kterém se nedohrál ani jeden zápas. K dvouhře ani k mixu totiž nemohla nastoupit nemocná Naomi Ósakaová a v mužském duelu se zase zranil Jack Sock. Problémy s kyčlí, kvůli nimž skrečoval v druhém setu zápas s Juičim Sugitou, by však prý jeho další starty neměly ovlivnit.

Diváci v Perthu ale o dopolední program nepřišli. CoCo Vandewegheová si zahrála dva exhibiční sety s devatenáctiletou Australankou Maddison Inglisovou, v mixu ji pak na dvorci doplnil její kouč Pat Cash, wimbledonský vítěz z roku 1987.

• HOPAMN CUP 2018 •
Austrálie / Perth, tv. povrch
úterní výsledky (02. 01. 2017)
• Skupina B •
USA - Japonsko 2-1
Vandewegheová - Ósakaová bez boje
Sock - Sugita 6-7(1) 1-1 skreč Socka
Vandewegheová/Sock - Ósakaová/Sugita bez boje
Švýcarsko - Rusko 3-0
Federer - Chačanov 6-3 7-6(8)
Bencicová - Pavljučenkovová 6-1 3-6 6-3
Bencicová/Federer - Pavljučenkovová/Chačanov 4-3(1) 3-4(3) 4-1

 

 

 


, .

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
Malá chybička se vloudila, v prvním odstavci pod čarou, ve druhém celkově je navíc o před slovem dvacetiletá.
Reagovat
Fandina
Chválím Eurosport, že dávají tenis z Austrálie. Takže super.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist